Ruch utopił sie w Brynicy!!! :D 8)
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... as=1&ias=3
Sebastian Nowak: - Przy bramce gospodarze nas zupełnie rozklepali. Zagłębie miało przewagę, która po czerwonej kartce dla Sławka Jarczyka była jeszcze bardziej widoczna. Myślę, że przy odrobinie szczęścia mogliśmy pokusić się o remis. Zagłębie ma bardzo szybkich, agresywnie grających napastników, których ciężko upilnować. Nie będę specjalnie wspominał dwóch sytuacji, w których wygrałem pojedynki z sosnowieckimi piłkarzami, ponieważ nie dały nam choćby punktu.
Dawid Skrzypek do trenera po meczu: - Trenerze, ten bramkarz jest taki wielki. Nie dało się strzelić. :P :P
Krzysztof Tochel: - Ja dziś mówię, Sebastian Nowak, bramkarz Ruchu Chorzów, do kadry!
Zdaniem trenerów
Krzysztof Tochel (Zagłębie Sosnowiec): - Widzieliśmy dobrą piłkę, na dobrym drugoligowym poziomie. Mieliśmy przewagę i właściwie był to pojedynek moich podopiecznym z bramkarzem Ruchu.
Jerzy Wyrobek (trener Ruchu Chorzów): - Po czerwonej kartce Zagłębie całkowicie przejęło inicjatywę. My mieliśmy jedną sytuację do strzelenia bramki, ale nie dopisało nam szczęście i piłka trafiła w słupek. Widać było brak w obronie kontuzjowanych Dawida Bartosa i Leszka Pokładowskiego.
Po dzisiejszym spotkaniu z powodu kartek ze składu wypadło mi pięciu zawodników.chyba maja w Chorzowie problem