Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
twari napisał(a):PS. Czy ktokolwiek wierzyl w przerwie ze Liverpool to wygra??? :)
emdżej napisał(a):twari napisał(a):PS. Czy ktokolwiek wierzyl w przerwie ze Liverpool to wygra??? :)
Raczej nikt :) Co do meczu to dawno nie widziałem takiego wspaniałego spektaklu (nie licząc meczu z ŁKS-em :D) Cieszę się, że Dudek zsotał bohaterem meczu. Ciekawe co teraz o jego grze napisze "The Sun" :lol:
Cała Polska uczy się tańczyć "Dudek dance" :!: :!:
twari napisał(a):PS. Czy ktokolwiek wierzyl w przerwie ze Liverpool to wygra??? :)
Pilka nozna... :)
Asja napisał(a):twari napisał(a):PS. Czy ktokolwiek wierzyl w przerwie ze Liverpool to wygra??? :)
Pilka nozna... :)
Szczerze - ja :)
Jakaś czarodziejka sie na tym meczu ze mnie zrobiła, nawet wyczarowałam , że pierwszy karny Milanu będzie przestrzelony... :D
Liverpool "musiał" wygrać?!
FC Liverpool, po dramatycznym meczu finałowym z AC Milan, sięgnął po Puchar Europy. Według jednej z angielskich agencji "The Reds" byli "skazani" na ten sukces.
Piłkarze z miasta Beatlesów zdobyli najważniejsze trofeum w klubowej piłce w Europie po raz piąty w historii. Poprzednio triumfowali m.in. w latach 1978 i 1981. Brytyjscy dziennikarze znaleźli wiele analogii historycznych łączących sukcesy Liverpoolu.
1981 i 2005 rok:- Liverpool zdobywa Puchar Europy;
- w lidze Liverpool odnosi 17 zwycięstw i zajmuje 5. miejsce;
- Norwich City i Crystal Palace spadają do niższej klasy rozgrywek;
- Książę Karol żeni się.
- Juventus mistrzem Włoch.
1978 i 2005 rok:- Liverpool zdobywa Puchar Europy;
- umiera papież
- rugbyści Walii wygrywają Puchar Sześciu (Pięciu) Narodów;
- zwycięzcy rozgrywek ligowych w Anglii pokonują Liverpool w Finale Pucharu Ligi (1978 r. - Nottingham Forest; 2005 - Chelsea)
- Juventus mistrzem Włoch.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników