przez Blajpios 2005-07-14, 7:50 pm
Trochę tak, by "nadrobić winy wobec Stolpy" ;–) jako że "maczałem (stukałem?) swoje palce w zabraniu mu wątku" i przemianowaniu na obecny, uważany jednak przeze mnie za ciekawszy, mogący być żywszym: chciałem coś o losach "pierwszego właściciela wątku" napisać. Niestety, obecnie wygląda, że niewiele rzeczy pewnych a dobrych niestety da się obecnie znaleźć. Wygląda na to, że T. Stolpa, po wypożyczeniu do Belgii wciąż aktualną zachowuje przynależność do Tromsø, niemniej nie znajduje tam miejsca i szuka jakiegoś rozwiązania. Próba czerwcowa wszwedzkim Boden jednak nie dała chyba pozytywnego rezultatu, przynajmniej w necie na ten temat nie ma chyba wieści.
Wydaje się, że jest chyba już inaczej, co do M. Drzymonta.
W każdym razie, dwa portale piłkarskie portugalskie (zerozero i terceiro anel) podają go już w składzie!
Ten drugi, prezentując go, oczywiście wskazuje na "niewiadomą" jaką stanowi Marcin, wraz z innymi nowymi: o ile to wystarczy (a zmiany są duże) do utrzymania się w lidze, które jest celem. Z ciekawostek "poloników" - poprawnie napisali "Wodzisław" a w zeszłym roku pierwszym bramkarzem był pozyskany z Auxerre Jérémy Sopalski.
W portalu zerozero zaś jest już pełna metryczka zawodnika, z miejscem urodzenia, datą itd. Tu jest nawet podany jako zawodnik podstawowego składu, choć obrona miałaby się składać z 5 zawodników, 2 zaś pomocników. W tym drugim portalu jest zarazem przedstawiany jako defensywny pomocnik.
Z ciekawostek. Miasto, cóż - jak się wam spodoba? ok 60 tys. Jak nie pasuje - historia sięga 1080 roku. Co do klubu - założony jest... w 1893 roku, stadion na 5000.