CALISIA Kalisz - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 12.04.14r.godz.18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: CALISIA Kalisz - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 12.04.14r.god

Postprzez zaglebie32 2014-04-12, 4:04 pm

zdzichy do przerwy prowadzą z wałbrzychem 2-0.Nasze zwycięstwo może zrobić wielkie zmiany w czubie tabeli....do boju chłopaki :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
zaglebie32

Postprzez mason 2014-04-12, 4:53 pm

no i 3:0 dla Zdzieszowic z Wałbrzychem, czyli kolejny wynik pod Zagłębie :niezle:
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Tomcjo 2014-04-12, 4:53 pm

Patrze i nie wierze oczom . Bytòw poległ u siebie z Jarota . Nie mozemy dac ciala i chocby 1-0 w 95 min po samobojczym golu slepego bramkarza ale musimy wygrac. Pewnie Chrobry zremisuje wiec w gore szale ...
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2014-04-12, 6:57 pm

Szkoda tych straconych 2 punktów, ale... lepszy rydz niż nic: jeden punkcik odrobiony i szanse awansu mimo wszystko wzrosły :)
Adam1906

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-04-12, 7:18 pm

Mam niejasne wrażenie, że my po prostu nie chcemy awansować. Jak wygrywa czołówka - my także, jak czołówka traci punkty - a jakże... my też. Niby zbliżyliśmy się do awansu, ale za tydzień gramy ze Zdzieszowicami i szczerze mówiąc po dzisiejszym meczu nie jestem optymistą. Nie wiem... Może nie powinniśmy grać meczów jako jedni z ostatnich, bo piłkarzom najwyraźniej plątają się nogi na myśl o grze w 1 lidze.
wilczy_jezdziec

Postprzez lesław1 2014-04-12, 7:31 pm

wilczy_jezdziec napisał(a):Mam niejasne wrażenie, że my po prostu nie chcemy awansować. Jak wygrywa czołówka - my także, jak czołówka traci punkty - a jakże... my też. Niby zbliżyliśmy się do awansu, ale za tydzień gramy ze Zdzieszowicami i szczerze mówiąc po dzisiejszym meczu nie jestem optymistą. Nie wiem... Może nie powinniśmy grać meczów jako jedni z ostatnich, bo piłkarzom najwyraźniej plątają się nogi na myśl o grze w 1 lidze.

bo co bo Zdzieszowice ograły górnika 3:0? przed Calisią było to samo.... każda seria kiedyś musi mieć swój koniec więc i Ruch zakończy swoją na Ludowym :)
mam nadzieję, że powyleczają te kontuzje chłopaki bo coraz więcej ich a nikt nie wraca zdrowy....
lesław1

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-12, 7:33 pm

W tym meczu ani gry ani szczęścia i powtórka z Ludowego
z 10 metrów strzela Zagłębiak i obrońca daje rade wybić piłkę
jest faktem ze Calisia chciała ten mecz za wszelka cenę wygrać
bo przecież gniotła - ale Nasi pojechali po to aby wygrać a nie
remisować w dwóch meczach 4 punkty poszły się golić. Nikt
nie wie co będzie za tydzień ze Zdzichami - widać gołym okiem
ze strzelają bramki - nie rozumiem jednej sprawy mamy dwudziestu
kilku grajków a gramy ciągle tymi samymi zawodnikami czyli
reszta do czego się nadaje ? Jankesa nie ma , Kaliciaka nie ma
jedna wielka KASZANA - nerwy już puszczają - bo ta szansa
AWANSU rodzi się w bardzo dużych bólach - Kto to jest w stanie
wytrzymać - chyba tylko trener i zawodnicy.Już sa wszystkie
wyniki Chrobry - Poznan 0-0 czyli wszyscy pod wszystkich a
wszyscy pod Zagłębie - tylko Zagłebie nie chce z tej okazji
skorzystać - Wielka szkoda bo może się nie powtórzy taka okazja.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-04-12, 8:40 pm

lesław1 napisał(a):
wilczy_jezdziec napisał(a):Mam niejasne wrażenie, że my po prostu nie chcemy awansować. Jak wygrywa czołówka - my także, jak czołówka traci punkty - a jakże... my też. Niby zbliżyliśmy się do awansu, ale za tydzień gramy ze Zdzieszowicami i szczerze mówiąc po dzisiejszym meczu nie jestem optymistą. Nie wiem... Może nie powinniśmy grać meczów jako jedni z ostatnich, bo piłkarzom najwyraźniej plątają się nogi na myśl o grze w 1 lidze.

bo co bo Zdzieszowice ograły górnika 3:0? przed Calisią było to samo.... każda seria kiedyś musi mieć swój koniec więc i Ruch zakończy swoją na Ludowym :)
mam nadzieję, że powyleczają te kontuzje chłopaki bo coraz więcej ich a nikt nie wraca zdrowy....

Górnik gra padakę na wiosnę, więc nie są miarodajni ale to, że Zdzieszowice są liderami wiosennych rozgrywek to też fakt i naprawdę mam obawy o kolejną stratę 2 pkt. Naprawdę chciałbym być takim optymistą jak Ty.

Nasi rywale od jakiegoś czasu wyraźnie pchają nas do tej pierwszej ligi, tylko my sami podstawiamy sobie nogę. Nie rozumiem dlaczego Jankowski dostaje tak mało szans? Najpierw grał ogony, a teraz nawet na ławę się nie łapie. Mam nadzieję, że ten wynik da Smyle do myślenia. Oby po sezonie (bez względu czy będzie ten awans czy nie) ściągnięto jakiegoś napastnika z prawdziwego zdarzenia, bo jeśli prezes będzie się cały czas zastawiał, że przyjdą młodzi, zdolni ze stolicy to może być kiepsko.
wilczy_jezdziec

Postprzez kowal658 2014-04-12, 9:12 pm

Łukasz Grube "Staraliśmy się grać piłką. Wiadomo, że nasz system gry opiera się na budowaniu gry od tyłu. To trenujemy codziennie u nas w Sosnowcu, taka jest filozofia gry naszego trenera. "

Mirosław Smyła "My mając dzisiaj swoje atuty w kilku przypadkach pozostawione w Sosnowcu. Wymienię Kaliciaka, Jankowskiego, Wojcieszyńskiego, a więc nasza dziesiątka i dwie dziewiątki kontuzjowani. "

czyżby nie obnażali się czasem ? 8)
kowal658

Postprzez lesław1 2014-04-12, 9:23 pm

optymista jak optymista, ale znając piłkę wiem że każda seria zwycięstw sie kiedyś kończy Zdzichy mają już 6 mecz bez porażki jak na tą ligę to mega dużo więc powinny gładko polec na Ludowym

czy może ktoś wie co z Cygankiem? też kontuzja? skoro nie było kogo brać na wzmocnienie ataku i on nie pojechał...... bo o Mizgale chyba możemy zapomnieć myślałem, że zacznie wchodzić na końcówki chociaż ale widzę, że z nim gorzej jest teraz niż było jak przychodził......
lesław1

Postprzez zag23 2014-04-12, 11:16 pm

kowal658 napisał(a):Mirosław Smyła "My mając dzisiaj swoje atuty w kilku przypadkach pozostawione w Sosnowcu. Wymienię Kaliciaka, Jankowskiego, Wojcieszyńskiego, a więc nasza dziesiątka i dwie dziewiątki kontuzjowani. "

Panie trenerze jak powazne sa kontuzje wyzej wymienionych zawodników? Bo jesli to długotrwałe urazy proponuje na ciezki mecz z Ruchem Zdzieszowice pocwiczyc stałe fragmenty gry. 3 punkty sa na wage złota zwłaszcza ze gramy u siebie. Chciałoby sie powiedziec teraz jakby Gandu nie był wypozyczony to by z ławki była jakas alternatywa w ataku a tak ...
zag23

Postprzez novack 2014-04-13, 8:20 am

Mecz w pierwszej połowie raczej słaby z lekkim wskazaniem na Zagłębie jako drużyne mniej słabą. Wyglądało to tak, że gramy sobie swoje i z czasem coś musi wpaść , jak nie z akcji, to z rzutu wolnego i raz prawie wpadło. Druga połowa lepsza i bardziej dramatyczna. Szkoda, że trener nie reaguje wcześniej zmianami. Tomek Szatan nadal bez formy, wiele strat, zmarnowana "setka", próby strzału wołały o litość, a przecież strzał z dystansu to zawsze była mocna strona Tomka. Zmarnowana godzina na boisku. Jeden błąd sędziego, gdy puścił 4 metrowego spalonego i o mało nie straciliśmy bramki. Akcja chyba Tumicza w końcówce wygladała prawidłowo, a jednak sędzia gwizdnął spalonego, to była akcja meczowa. Szkoda. Trudno cokolwiek wyrokować o nastepnych wynikach, bo jeśli Jarota wygrywa w Bytowie to wszystko moze się zdarzyć.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-13, 9:08 am

Serdeczne dzięki Kol. Novack - bardzo fajna relacja i na temat.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawekchicago 2014-04-13, 6:58 pm

Witam wszystkich ! na poczatku napisze tak ,odczekalem 24 godziny by emocje opadly . Nie po meczu ale po komentarzach na glownej , nie chce cytowac nie chce wymieniac kto ,ale WEZCIE sie opamietajcie. a jednak zacytyuje ale ty;lko to co warto :"To co mają powiedzieć kibice Bytovii i Górnika Wałbrzych? Pewnie, że szkoda tych straconych 2 punktów, ale... lepszy rydz niż nic: jeden punkcik odrobiony i szanse awansu mimo wszystko wzrosły :) Ludzie! WIĘCEJ WIARY!!!" Kazdy by chcial wygrywac i zawsze 3 pkt ale jest jeden i tez super. Nie dmuchajmy balona ,czekajmy cierpliwie ,mamy byc awans bedzie ,wszyscy traca pkt . Skoro Bytovia stracila punkty z Jarota ,to tym bardziej mogla Calisia odebrac 2 Zaglebiu . porownojac tylko te dwa mecze gdzie byla wieksza niespodzianka ?????? i ktorzy kibice maja wiekszego kaca ???? Teraz Zdzichy i latwo nie bedzie , zreszta to juz pisalem . I napisze na koniec jak kolega ,ktorego zacytowalem LUDZIE ! WIECEJ WIARY !!!!! :!: :!: :!:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-13, 8:14 pm

Kol. Sławekchicago - tu nie chodzi o wiarę to chodzi o skuteczność i ambicje
zawodników którzy wychodzą na zielona murawę - wypowiedzi pomeczowe
zawodników to są takie średnie np. bo my gramy od tyłu a murawa nie jest
równa - dziękuję bardzo.
W dzisiejsze popołudnie dane mi było obejrzeć ( mam na myśli zaangażowanie)
mecz Liverpool - Man City i tu widać grę piłkarzy którzy chcą wygrać - Kol z
Newcastle prawdopodobnie wie co mam na myśli bardzo krótko od 2-0 poprzez
2-2 do 3-2.- tak grają drużyny które chcą wygrywać mecze piłkarskie.
Nasze Zagłębie w aspekcie chęci i skuteczności - to trója z minusem.
A Kibice Zagłębia za wiarę - bardzo dobrze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna