Zagłębie Sosnowiec - MKS Kluczbork 19.10.2013 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - MKS Kluczbork 19.10.2013 17:00

Postprzez Lars 2013-10-19, 7:02 pm

"Sytuacja staje się coraz bardziej napięta, bo góra tabeli coraz bardziej odjeżdża (już mamy 6 punktów straty do szóstego miejsca), a dół coraz bardziej naciska."

źródło: zaglebie.sosnowiec.pl

to jak to jest w tym sezonie?
bo regulamin mówi, że:
"§ 13
1. Drużyny, które zajmą 1 i 2 miejsca w końcowej tabeli obu grup II ligi w sezonie 2013/2014 uzyskają awans do I ligi.
2. Zespoły, które w rozgrywkach II ligi w sezonie 2013/2014 zajmą miejsca 9-18 w tabeli każdej grupy, w następnym sezonie będą występować we właściwej terytorialnie grupie III ligi.
3. Po zakończeniu rozgrywek III ligi w sezonie 2013/2014, do II ligi awansują 2 kluby, wyłonione w wyniku meczów barażowych, spośród mistrzów poszczególnych grup III ligi. Zasady przeprowadzenia meczów barażowych opracuje Departament Rozgrywek Krajowych PZPN."

czyli 8 miejsce wystarczy, tak? no bo jak z jakiegoś powodu ma być 6, to tym bardziej wiadomo, że to już jest koniec. :czerwona: :czerwona: :czerwona:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Adam1906 2013-10-19, 7:05 pm

Ja, w odróżnieniu od moich szanownych przedmówców, napiszę bardziej dosadnie w kierunku naszego trenera: Kmieć WY PIER DALAJ!!!!
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-10-19, 7:44 pm

Ja zdecydowanie NIE TAK jak Kolega wyżej - ale jestem przekonany
ze trener nie potrzebnie kombinuje z Jankesem na prawym skrzydle
wiedząc ze Tumicz jest bardzo a bardzo nie skuteczny i w tej sytuacji
KTO ma strzelać bramki ? A żeby było śmieszniej to Tylec - prawe
skrzydło siedzi na ławie. Nie wiem dlaczego Zagłębie nie zaatakowało
Kluczborka w pierwszej połowie, ale to ze wzmocnioną siła - aby otworzyć
wynik na korzyść naszej drużyny. Myślę sobie tak ze te porażkę to musi
trener wziąć na swoja KLATE - nie może tak być, aby Zagłębie przez
bezsensowne ustawienie drużyny dostaje OKLEP na LUDOWYM.
Chciałby usłyszeć z ust Pana trenera o jakim AWANSIE jest mowa ?
A tak dobrze dzisiaj pozostałe drużyny zagrały dla Zagłębia.
Po przeczytaniu wypowiedzi trenera nie interesuje mnie mina Pana
Mirosława - a interesuje mnie gra mojego Zagłębia po wodzą właśnie
Pana Kmiecia. Panie trenerze Kibiców na LUDOWYM jest coraz mniej
to o czymś świadczy - to pod rozwagę Pana i drużyny.
Pozdrawiam na smutno.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2013-10-19, 8:11 pm

Wczoraj na regionalnej TV Kmieć bredził COŚ w rodzaju, że "Zagłębie było we mgle, ale jest na dobrej drodze, że widzi za mgłą zwycięstwa i że ma rację". Pytam zatem cóżeś Mirku palił? Myślę, że nawet tak opanowane osoby jak ja winny skwitować pracę Pana Kmiecia słowami FORA ZE DWORA!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez comitam 2013-10-19, 9:08 pm

czy była kiedyś w historii klubu drużyna,która przyniosła tyle wstydu co obecna?
comitam

Postprzez roxy 2013-10-19, 9:34 pm

comitam napisał(a):czy była kiedyś w historii klubu drużyna,która przyniosła tyle wstydu co obecna?

tak, była.Ta co nas przehandlowała.A co do Kmiecia,idz sobie chłopie potrenuj coś w Chrzanowie.
roxy

Postprzez greno 2013-10-19, 9:52 pm

Chyba pora się pożegnać!
greno

Postprzez Tomcjo 2013-10-19, 10:56 pm

A zauwazyliscie ze to co sie dzieje jest powtorka z rozrywki. Rok temu bylo dokladnie to samo. Strach przed gra na wlasnym stadionie i kopanina na boisku . Trener byl inny . Jak porownac sklady to zmiany spore . Wiec kto winien ? Troche slaby trener . Troche wiecej pilkarze z okregowki ale glowna wina moim zdaniem jest na samej gorze . Od kiedy miasto przejelo klub to nie da mu zdechnac pod plotem ale i tak spi w kanalach . I tradycyjnie jak miasto sie za cos bierze to wydatki sa duze . Jak ktos z nas nie wygra w totka super kumulacji to ... W przyszlym roku bedziemy zbierac na nowe Zaglebie w B klasie
Tomcjo

Postprzez django 2013-10-19, 11:49 pm

Adam1906 napisał(a):Ja, w odróżnieniu od moich szanownych przedmówców, napiszę bardziej dosadnie w kierunku naszego trenera: Kmieć WY PIER DALAJ!!!!

Kmieć wypierdoli i co? Kto tu przyjdzie? Murinio i Guardiola już mają robotę. Chyba niektórzy zapomnieli poprzednią wiosnę i tak łatwo jak wtedy Kmiecia wychwalali, tak teraz mieszają z błotem. Problemem nie jest taki czy inny trener, problemy są dużo głębsze. A zaczynają się od piłkarzy, bo jeżeli ktoś z 10 metrów nie trafia do bramki, to nie jest wina trenera. Moim zdaniem Kmieć powinien pracować do końca tego sezonu i powinien mieć publicznie okazane stuprocentowe wsparcie od prezesa. Zimą konieczne są poważne wzmocnienia, plus wypierdolenie nierobów i pseudopiłkarzy w stylu Tumicza. To naprawdę nie działa w ten sposób, że wypierdolenie trenera jest lekiem na całe zło.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-10-20, 8:13 am

To nie rzecz w tym żeby wyrzucać trenera - tylko należy spowodować aby trener
uzmysłowił sobie ze żle robi a My wierni Sympatycy cierpimy i wstyd leci sobie
na całą Polskę. To przecież trener wystawia Tumicza do składu który nie ma
skuteczności to wole żeby małolat Bartek Czarnecki grał w napadzie a w ogóle
to co mają dać te roszady z Jankesem na prawym skrzydle ?
Ten mecz z Kluczborkiem jest przełomowy dla kwestii braku AWANSU. I tym
należy obciążyć TRENERA i DRUZYNĘ. Nadzieja umiera ostatnia więc Pan Prezes
powinien zadziałać w tej sprawie, bo nie może tak być Zagłębie przegrywało na
LUDOWYM z drużynami słabszymi w sposób frajerski.
Mam przekonanie ze być może pierwsze symptomy zobaczymy w Zielonej Górze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2013-10-20, 8:32 am

Pomimo ze sa powazne powody to martwia mnie puste trybuny . Gorskiemu w to graj . Moze by tak w ramach protestu zamiast na Ludowy zaczac bywac na AKSie. Tam tez nie ma wielkiej pilki ale za tydz graja z Rozwojem II a pelne trybuny beda wskazywac ze nie godzimy na to co wyprawia sie z Zaglebiem . Bo do likwidacji klubu potrzebna im jest cisza i puste stadiony. Przynajmniej raz na jakis czas pelne trybuny na meczach klubow z regionu czy to Sarmacja czy CKS no bo na Zaglebiaka nie proponuje bo tam jeszcze wieksi dyletanci .
Tomcjo

Postprzez novack 2013-10-20, 8:47 am

Jak wiele dać może dobór właściwego trenera we właściwym momencie, pokazuje przykład reprezentacji Ukrainy. Gdyby czekali cierpliwie na dokończenie pracy poprzednika , aktualnie byliby w bardzo czarnej dupie, tak jak teraz jest reprezentacja Polski i nie przymierzając Zagłębie. Podjęli radykalną próbę ratowania szans i udało się. Przypominam, że Kmieć "buduje" drużynę już rok. Budowanie ograniczone zostało do pozbycia się najlepszych zawodników ze składu (Kudła , Ryndak- akurat za to nie winię Kmiecia) i zastąpieniu ich zawodnikami na poziomie Wieczorka i Czrneckiego. Próbował jeszcze zaklinać rzeczywistość opowiadając bajki o "objawieniu ligi" którym zdaniem Kmiecia jest Grzesik, który czasami łapie się na ławkę i wciąż się nie objawia. W żadnej polskiej lidze, nie ma czasu na budowanie drużyny latami. Tutaj każdy chłopak który prosto potrafi kopnąc piłkę natychmiast odchodzi choćby na ławkę do klubu grającego wyżej, a z ekstraklasy za granicę. Cykl budowania drużyny ograniczyć trzeba do jednej rundy w której wiedzieć będziemy kogo mamy do dyspozycji i kim będziemy grać. Kmieć tego nie potrafi. Rok to dużo, by przekonać do siebie, mnie Kmieć po roku nie przekonuje. Piszę to z przykrością, bo przyznaje, że troszkę nabrałem się na te jego bajki z mchu i paproci.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2013-10-20, 9:33 am

Tomcjo napisał(a):Pomimo ze sa powazne powody to martwia mnie puste trybuny . Gorskiemu w to graj .

Dokładnie. Tym bardziej, że Górski był na meczu i na pewno ma już argumenty. W hokeju też zaczęło się od pustych trybun. Piłki też nie będzie miał kto ratować, bo wątpię, żeby ci, którzy zrobili to ostatnio mieli ochotę na ponowne taplanie się w tym bagnie marnych ludzi i ich żenujących interesików. Niemniej spółka piłkarska będzie istniała jeszcze przynajmniej rok, a może nawet dwa, więc przez ten czas wyniki sportowe muszą się zdecydowanie polepszyć, bo to jest tak naprawdę jedyna szansa na uratowanie piłki.

novack napisał(a): Cykl budowania drużyny ograniczyć trzeba do jednej rundy w której wiedzieć będziemy kogo mamy do dyspozycji i kim będziemy grać. Kmieć tego nie potrafi.

Przez ostatnie sześć lat cykl budowania drużyny był ograniczany do jednej rundy. Przez ten czas było chyba kilkunastu trenerów i żaden niczego nie zbudował. Jeśli coś robimy kilkanaście razy w ten sam sposób i nam nie wychodzi, to może znak, że trzeba się za to zabrać inaczej? Spośród tych wszystkich trenerów Kmieć osiągnął wiosną najlepszy wynik w odniesieniu do warunków w jakich przyszło mu pracować. Dlatego myślę, że należy dać mu szansę do końca tego sezonu. Rok temu pokazał, że potrafi zimą przygotować drużynę do rundy. Latem popełnił kilka błędów, ale myślę, że powinien otrzymać szansę udowodnienie, że one czegoś go nauczyły. Weź pod uwagę specyfikę tego sezonu. Uważam, że mniejszym ryzykiem jest zostawienie Kmiecia, niż zatrudnienie jakiegoś innego trenera przez prezesa, który w tym temacie nie ma żadnego doświadczenia.
django

Postprzez pyla 2013-10-20, 12:21 pm

Chciałbym spytać tych entuzjastów zwalniania trenera aby podali kilka nazwisk które ewentualnie miałyby Go zastąpić ? Odnosze wrażenie że atmosfera na Ludowym wcale nie dopinguje zawodników a wręcz odwrotnie wpływa na nich deprymująco. Powiedzenie że kibice to 12 zawodnik w naszym wypadku to żart :redface:
pyla

Postprzez marcelino 2013-10-20, 2:48 pm

pyla napisał(a):Chciałbym spytać tych entuzjastów zwalniania trenera aby podali kilka nazwisk które ewentualnie miałyby Go zastąpić ? Odnosze wrażenie że atmosfera na Ludowym wcale nie dopinguje zawodników a wręcz odwrotnie wpływa na nich deprymująco. Powiedzenie że kibice to 12 zawodnik w naszym wypadku to żart :redface:

Aktualnie trenerem do wzięcia jest np. Marek Mandla, który był zresztą już kiedyś przymierzany do Zagłębia. Wszędzie gdzie pracował pozostawiał po sobie pozytywne wrażenie i facet jest konkretny w odróżnieniu od Kmiecia (psychologa, filozofa-fantasty, gawędziarza, tylko nie trenera).
Dla mnie idealnym kandydatem byłby Piotr Mandrysz, tylko obawiam się że nie stać nas na zatrudnienie go. Jeszcze kilku kandydatów by się znalazło. Niedługo wolny może być np. Bogusław Baniak jak go zwolnią z Floty. Może postawić na kogoś młodego, niezmanierowanego ale z papierami na trenowanie. Trzeba pomyśleć.
W każdym razie dopóki Kmieć będzie trenerem moja noga więcej na Ludowym nie postanie. Nie mam zamiaru przeżywać takiego wstydu jak wczoraj, w dodatku siedząc blisko "sprawdzonego gospodarza" ;-)
marcelino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna