WARTA Poznań - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 27.07.2013r.godz.18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: WARTA Poznań - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 27.07.2013r.god

Postprzez jackie57 2013-07-27, 5:57 pm

Co najbardziej niepokoi, to tak szybko stracone gole. Frajerstwo?
jackie57

Postprzez zag23 2013-07-27, 5:59 pm

Szkoda Ci Pajączka ? "solidny"? może kiedyś .

troche szkoda, zawsze wartość dodana w sumie Zdzieszowice maja pare naszych byłych zawodników zobaczymy co bedzie tam grał ?! Na pewno był doświadczony a to zawsze sie przydaje.
zag23

Postprzez Adam1906 2013-07-27, 6:35 pm

jackie57 napisał(a):poczekajmy z oceną, to dopiero pierwszy mecz.

I oby taki ostatni. Bo jak na razie to na boisku jest żenada :redface:
Adam1906

Postprzez jackie57 2013-07-27, 6:40 pm

Za wysokie progi. Wygląda na to, że Warta skupia się na lidze, a nie na PP, no i wyciągnęła wnioski z pierwszego meczu.
jackie57

Postprzez zag23 2013-07-27, 6:42 pm

3:0 Warta wzieła rewanz jednym słowem, moze mi ktoś przypomnieć kiedy przegrali tak wysoko ostatnio w lidze. Kiepska inauguracja.
zag23

Postprzez Tomcjo 2013-07-27, 6:42 pm

No to bęcki i siedzimy na dupie . A połowa spada .
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-27, 7:21 pm

Pierwszy mecz przegrany wg mnie frajersko - tego bramkarza to odstawka
bo druga bramka to jego głupi wyczyn - i to w jakiś tam sposób drużynę
ustawiło negatywnie tym bardziej ze to wszystko trwało zaledwie 10 min.
Myślę ze w następna sobotę na Ludowym będzie już normalnie - 3 -pkt
i winda w górę tabeli. Sędzia też pajac nie uznał bramki ale i tak bywa.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adamek182 2013-07-27, 7:36 pm

Z tego co wyczytałem to sędzia też nie uznał dwóch bramek Warty. Warta to drużyna posiadająca doświadczonych piłkarzy, i to było największą bolączką tego meczu. Rozegrali mecz pucharowy, dostali srogie lanie choć ich gra wcale źle nie wyglądała. Ale po porażce potrafili usiąść i przedyskutować wszystko. Co było nie tak itd. Nasi wtedy biegali pewni że za chwile znowu będą mieli fajny dzień i meczyk do przodu. Dużo trudniej opracować taktykę na rewanż kiedy pierwszy mecz wygrywa się z nawiązką. Oczywiście-oni sa profesjonalistami, ale przeciwnicy też. Z tym że oni sa dużo bardziej doświadczonymi profesjonalistami.
Pierwszy mecz. Wyciagnąć wnioski i jedziemy dalej. Na Ludowym trzeba ich podnieść na duchu i zachęcić do walki.
Adamek182

Postprzez bbartek 2013-07-27, 8:40 pm

Bardziej od porażki martwią mnie kontuzje 3 podstawowych zawodników, właściwie przed rozpoczęciem ligi( Ostrołuszko od 10 min).
Wieczorek gra tak jak mu kazał Trener (vide wypowiedż M.Kmiecia, że bramkarz ma tak grać a gole za kołnierz są rzadkością?).
Nadal wierze w awans , ale bramkarz jest potrzebny.
Warta w tym składzie ( polowa byłych zawodników Lecha) jest faworytem, ale na I runde.
bbartek

Postprzez August 2013-07-27, 9:06 pm

Jak dla mnie to pojawiły mi się przed oczyma upiory przeszłości, vide szybko stracona bramka i dalsza słaba gra. Porażkę z Wartą można było wkalkulować bo to groźny zespół. Choć nie przekonuje mnie sprawa ich mocnego składu. Grudziądz też ma skład taki, że powinni ligę w cuglach zacząć. A dostali u siebie istny w.ier.ol od Ząbek (bez Dejwida). Mam jednak nadzieję, że to podziała jak zimny prysznic na tych, którzy już widzieli Zagłębie na szczycie ligi, zwłaszcza po środowym meczu. Niemniej rację ma bbartek pisząc o kontuzjach czołowych grajków. Bo specjalnie nie ma ich kim zastąpić. Mnie jeszcze osobiście zastanawia co Kmieciu widzi w Tumiczu. Napastnik, kitóry w tak znakomitej dla nas rundzie zaliczył null. I w tymeczu nas nie zbawił. A Wieczorka bym nie skreślał. Już kilka lat temu Urban w nim widział zadatki na dobrego bramkarza. Dlatego mam nadzieję, że się wyrobi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2013-07-27, 9:16 pm

August napisał(a):A Wieczorka bym nie skreślał. Już kilka lat temu Urban w nim widział zadatki na dobrego bramkarza. Dlatego mam nadzieję, że się wyrobi.

August ,ale czy nie będzie za późno ?(myślę o awansie) Wyrobi się i pójdzie szukać klubu w innej "klasie" rozgrywkowej ,a potem okaże się że miał taką klauzule w umowie ,że może odejść za darmo.

Jakże pewna interwencja przy pierwszej bramce naszego kapitana ,no ale to się sprawdza , jak w życiu ,
dużo krzyczeć mało..... , jednak to prawda że na twarzy ma wypisane ,graj ,graj ale nie podawaj do mnie ;-)
A może się mylę ?
Ostatnio edytowano 2013-07-27, 9:32 pm przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2013-07-27, 9:30 pm

Nie wiem Rudi, nie chcę udawać mądrzejszego niż jestem. WIele zależy od mądrości działaczy. Wiele też zależy od człowieka. Patrz, ostatnie przypadki z Szatanem i Ryndakiem. Obaj mocno związani z Zagłębiem. Na tę chwilę uważam, że nie ma co ferować wyroków. Będziemy mądzejsi po paru następnych meczach. Nam teraz trzeba trzymać kciuki za chłopaków. I właśnie za takiego chłopaka jak MAteusz, aby się nie spalił. Pamiętasz co było z Tomkiem Szatanem ? Mam dziś odrobinę osobistej satysfakcji bo wielokrotnie tu na forum artykułowałe swoją wiarę w chłopaka. I uważam, że ten potencjał pokazałby wcześniej gdyby pomiędzy kontuzjami zamiast grzać ławę ogrywałby się gdzieś niżej. Dlatego zamiast wieszać psy postarajmy się go wesprzeć choćby tu na forum. Dla mnie wiekszym zmartwieniem jest to, że włascicielem klubu jest Miasto gdzie rządzi niezwykle sprawdzony gospodarz, tak sprawdzony że za jego rządów uwalono wiele rzeczy wyrzucając wcześn iej w błoto kupę publicznych pieniędzy. W normalnnym kraju Górski za to, że wywalił w pizdu kupę publicznej lasy w hokej, który teraz zdycha, powinien iść siedzieć do pierdla w Wojkowicach.
August

Postprzez RUDI 2013-07-27, 9:46 pm

August napisał(a):powinien iść siedzieć do pierdla w Wojkowicach.

Raczej chyba nie tam ,jeżeli się nie mylę jest to zakład półotwarty ;-)
On powinien być odizolowany ,bez możliwości przepustek i odwiedzin (no może wyjątkowo przepustki na rocznicowe spotkania weteranów na Zuzannie ,zakaz takich można by potraktować jako dyskryminacje
i uniemożliwienie obrządku "religijnego")

Z resztą postu się zgadzam ,tylko małe ale ;-) nie mając dobrej (mocnej) obrony powinniśmy na dzień
dzisiejszy mieć pewniaka w bramce (a chyba tak nie jest ) On mógłby się "docierać " mając przed sobą
pewnych i solidnych obrońców ,a wiesz że jak na razie takich nie mamy .

Ps .Według mnie powinien się ogrywać w ostatnich meczach poprzedniego sezonu ,gdy graliśmy już o
"pietruszkę "wtedy było by widać czy zasługuje na grę w nowym sezonie ,w składzie pierwszej drużyny .
Ostatnio edytowano 2013-07-27, 10:15 pm przez RUDI, łącznie edytowano 2 razy
RUDI

Postprzez August 2013-07-27, 9:56 pm

RUDI napisał(a): nie mając dobrej (mocnej) obrony powinniśmy na dzień
dzisiejszy mieć pewniaka w bramce (a chyba tak nie jest ) On mógłby się "docierać " mając przed sobą
pewnych i solidnych obrońców ,a wiesz że jak na razie takich nie mamy .

Obejrzałem bramki z Poznania i mam wrażenie, że błędy obrony były nie mniej koszmarne niż błąd Wieczorka. przy pierwszej kilki naszych niw było w stanie odebrać piłki i jej wybić a przy trzeciej na prawej nie było nikogo za Matusiakiem. Podejrzewam, że w następnym meczu do I składu wskoczy Struski. tak czy siak szkoda odejścia Kudły.
A co do pierdla to w takim razie pozostają tylko Wronki :lol: A Górskiemu, i jego Agnes i mendom pokroju Kayimierczaka to pryzdałaby się Bereza Kartuska.
August

Postprzez RUDI 2013-07-27, 10:36 pm

August napisał(a): mendom pokroju Kayimierczaka to pryzdałaby się Bereza Kartuska.

Wiem że nie na temat ,ale to jest właśnie wkurwi......ce, że ludzie dostający w wyborach samorządowych około (jeżeli dobrze pamiętam) 1100 głosów ,decydują o tak ważnych sprawach w 200 tysięcznym mieście ,a przede
wszystkim nie mający do takich działań predyspozycji (zresztą nie miał ich chyba do niczego ,pamiętam go z pracy w KWK w dziale BHP ,gdzie chyba tylko przekładał papiery i filozofował)
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna