Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marcin Lachowski w Zagłębiu 2003-2012

Postprzez KBB 2012-12-28, 10:10 pm

@gregor
:lol: opcja ż. :lol:
jak co to opcja sukienkowa w kolorze czarnym i przydługie staroświeckie kroje nosząca
KBB

Postprzez pyla 2012-12-29, 12:06 am

KBB napisał(a):@gregor
:lol: opcja ż. :lol:
jak co to opcja sukienkowa w kolorze czarnym i przydługie staroświeckie kroje nosząca

Ty się dobrze czujesz ?
pyla

Postprzez pyla 2012-12-29, 12:19 am

Żądam od Baczynskiego jasnej , konkretnej odpowiedzi co było powodem tej debilnej decyzji. Jezeli faktycznie chodzi o sprawe korupcji to facet chce być bardziej papieski od papieża. Jeżeli chodzi o Gorskiego to Jemu tak zależy na piłce w Sosnowcu jak mnie na walkach sumo . Jeżeli w najbliższych dniach nie doczekamy się od Prezesa odpowiedzi tzn. ze ma kibiców w d...e. Zaczeło się wzmacnianie drużyny - pogratulować :redface:
pyla

Postprzez Lars 2012-12-29, 12:25 am

jondek napisał(a):Wśród miast ościennych,wleczemy się w ogonie,w każdej dziedzinie życia.Ja już mam,jak to się mówi,swoje lata.Ale może ktoś młody i kumaty,mógłby zorganizować test na przydatność Górskiego,w charakterze prezydenta?Mam na myśli referendum.Wydaje mi się,że warto spróbować,bo niezadowoleni(delikatnie mówiąc),są nie tylko kibice.

DOKŁADNIE. Są Gliwice, Tychy, Zabrze i jest Sosnowiec, Bytom i Radzionków. To jest dramat, a od myslenia nad referendum są radni, nasi reprezentanci, zasiadający w RM. Przecież wielcy przegrani ostatnich wyborów prezydenckich - Adamiec i Pięta, tworzyli egzotyczne koalicje Po-PiS-Niezależni, byle by SLD zrobić na złość.
Jak okazuje się jedni są warci drugich. A wybory przedterminowe nie wchodzą w grę - bo komu by się chciało ryzykować własną posadę i pensję? Dlatego Górski jest pewny swojej posady i nawet jeśli zostanie tylko radnym za dwa lata to i tak nie przeżyje wielkiego dramatu.
Jeśli nie wykreuje się jakiś niezależny kandydat na prezydenta Sosnowca w przeciągu tych dwóch lat to i tak będzie z Sosnowieckim sportem kiepsko.
Przerażający jest fakt, ze jeśli nie wystartujemy z tym naszym sportem do przodu najpóźniej w 2014 roku, to prawdopodobnie nasze zagłębiowskie kluby zostaną na dziesiątki lat zmarginalizowane. Wszędzie gdzie jest wola promocji przez sport, powstają stadiony, infrastruktura i coraz lepsze drużyny. Co tu dużo pisać, gdzie był piast 10 lat temu a gdzie my? Biliśmy ich na głowę we wszystkim! Teraz Piast jest tam gdzie wydawało się, że nie może być. Bez tradycji, śmieszny stadionik, zero kibiców. A jednak! Drugi przykład to "Tychy-reaktywacja".
No a my będziemy się podniecać razem z Bytomiem, Radzionkowem, Jaworznem kibicowską rywalizacją na 3 i 4- ligowych trybunach (albo połowie trybuny, bo przecież zmieścimy się), bo na tym poziomie rozgrywek w Polsce piłkarską rywalizacją i dobrymi meczami na starych, betonowych stadionach trudno się podniecać.

Zresztą szkoda nerwów. Pewnie niedługo skończy się na tym, że Zagłębie będzie się plątać po regionalnych ligach, a My Sosnowiczanie będziemy zapierdalać nordic walking na "GG" czyli Górce Górskiego i marzenia sprawdzonego gospodarza zostaną zrealizowane.
Happy New Year, obyśmy 13stego nie spadli jeszcze niżej
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez dardawsz1 2012-12-29, 1:56 am

Lars napisał(a): Lokalna społeczność wychowana na hipermarketach oraz dyskontach i nielicznych montowniach, gdzie stosunek pracy, jest czymś tak obcym dla pracowników, jak dla Ciebie sport na wysokim poziomie schrupie Cie z przyjemnością w 2014 roku.

A DLACZEGO DOPIERO W 2014 ROKU ? DO TEGO CZASU MOŻE JUŻ NIE BYĆ NAS NA PIŁKARSKIEJ MAPIE !

To jest naprawdę bardzo proste :
--- wystarczy TYLKO 5 mieszkańców,którzy mogą starać się odwołać prezydenta ( ew.również RM)
--- wpierw o swoim pomyśle trzeba poinformować osoby ,które chcemy pozbawić stanowiska i komisarza wyborczego
--- po otrzymaniu potwierdzenia ,że prezydent otrzymał pismo trzeba powiadomic mieszkańców o planowanym referendum np w prasie
--- kolejny, chyba najtrudniejszy krok to zebranie podpisów min 10% uprawnionych do głosowania czyli ponad 18 tys podpisów , czas na to ,to 60 dni
--- następnie listę popierająca przekazuje sie komisarzowi wyborczemu a ten ma obowiazek wyznaczyc wybory w ciągu 50 dni
--- aby wybory były ważne do urn musi iśc co najmniej 36270 osób
--- jeśli więcej niż połowa jest za - obecny prezydent będzie już byłym prezydentem

Wygląda na to ,że założenie STS było bardziej skomplikowane.

P/S
Wiosną tego roku w Bytomiu też odbyło sie udane referendum prezydent otrzymał wniosek o odwolanie na początku kwietnia a w połowie czerwca był juz byłym prezydentem, czyli u nas już na początku rundy wiosennej mogłoby być "po ptokach"

ZAMIAST 5 MIESZKAŃCÓW MOŻE TO BYĆ RÓWNIEŻ ORGANIZACJA SPOŁECZNA Z OSOBOWOŚCIĄ PRAWNĄ JAK NP STOWARZYSZENIE KIBICÓW ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC , KTÓRE WRESZCIE MOŻE SIĘ WYKAZAĆ
dardawsz1

Postprzez Łuki19 2012-12-29, 8:06 am

my jako kobice teraz powinismy wszystko zrobić aby Lacha wrócił spowrotem musimy pokazać działaczą ze to był ich najwiekszy błąd i my nie pozwolimy na takie coś
Łuki19
Obserwowany

Postprzez gregor 2012-12-29, 3:20 pm

Zatem jesli zechcemy to możemy ,kolo SKZS- u niech się sprawie przyjrzą i do działania. SKZS powinien wydać komunikat w temacie spraw Zagłebia no i Lacha gracz który jest Mocą ZAGŁEBIA idzie w odstawke toż mnie jasna cholera bierze na takie zarządzanie sportem władz administracyjnych miasta . Sprawy trudne to nasze motto z SKZS-em nie było łatwo -stworzyliśmy i mamy , chcieli nas wyrzucić z LUDOWEGO nie dali rady chcą nam zabrać to co kochamy no toż pokażmy miastu kto jest podmiotem i z kim sie należy liczyć. Jesli się do czegoś przydam to przyjade tylko coś zróbmy NIECH SRAJĄ W GACIE że ich odwołamy. Kibic tez człowiek i ma swój HONOR
gregor

Postprzez RUDI 2012-12-29, 3:42 pm

Ja chętnie spotkałbym się gdzieś pod Urzędem Miasta w większym gronie i trochę pokrzyczał :-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez gargamele 2012-12-29, 4:04 pm

Ja tez jestem za!Niech ktoś ze stowarzyszenia lub ktoś ogarnięty sposród kibiców zacznie nas skrzykiwac lub ogłosi jakieś zbieranie podpisów czy wspólne pójscie pod ratusz lub klub!Może ta sprawa Marcina i sprawa słynnych już słów Górskiego o stadionie nas w końcu zjednoczy,zmobilizuje i pokaże,że kur.. nie będa wiecznie bez nas o wszystkim decydować!To w końcu my jestesmy podatnikami,siłą tego miasta!!!Pokażmy JEDNOŚĆ,WSPÓLNY CEL oraz SIŁĘ KIBICÓW!!!Ja od siebie proponuje wyznaczyć 2 stycznia i zbieramy podpisy gdzies na mieście a potem np marsz do urzędu! :czerwona: P.KOPEC,P.GÓRSKI!!!
gargamele

Postprzez Strooś 2012-12-29, 4:39 pm

Jak ktoś już wcześniej napisał Nasze Zagłębie grzebane jest żywcem. Nigdy nie wyobrażałem sobie, że nasz klub z takimi tradycjami i z takimi kibicami może upaść tak nisko.Oczywiście duża zasługa takiego stanu rzeczy to działalność naszych władz miasta na czele z Prezydentem Górskim. Pamiętam czasy kiedy mecze piłki nożnej, hokeja, koszykówki, siatkówki były w tym mieście prawdziwym świętem dla jego mieszkańców. Mam też wrażenie, że w tamtych czasach samo miasto Sosnowiec jako takie było dużo ciekawszym niż dzisiaj. Wszystkie działania Prezydenta i jego "świty" doprowadzają to miasto do ruiny kulturalnej i sportowej. Dzisiaj tak naprawdę Sosnowiec nie ma nic do zaoferowania swoim mieszkańcom pod względem rozrywki i kultury. Nieudolność ludzi rządzących Sosnowcem ciągnie to miasto w otchłań niebytu, zapomnienia i degradacji społecznej. Podczas gdy w ościennych miastach inwestuje się w nowe obiekty aby zapewnić mieszkańcom rozrywkę i kulturę na dobrym poziomie my w naszym Sosnowcu cofamy się w czasie. U nas się wszystko likwiduje i zamyka. Ostatnimi czasy zauważyłem jednak, że Prezydent w swoich działaniach posuwa się coraz dalej. Mam wrażenie, że on testuje małymi kroczkami możliwości i pola manewru w realizacji swojego planu jakim jest uśmiercenie sportu w Sosnowcu. Brak jakichkolwiek zdecydowanych reakcji ze strony kibiców daje Prezydentowi poczucie bezkarności w swoich działaniach i mam wrażenie, że będzie posuwać się jeszcze dalej w swoich zamierzeniach. Ostatnia zdecydowana reakcja ze strony kibiców była w czasie demonstracji po awansie Zagłębia do ekstraklasy udało się wtedy wymóc na Prezydencie podpisanie deklaracji o przystosowaniu Ludowego do warunków otrzymania licencji. Mam wrażenie, że wtedy Prezydent Górski podpisałby wszystko co podsunęlibyśmy mu do podpisania i aż żal że tak niewiele wtedy wymagaliśmy od niego. Od tego czasu nie było żadnych zdecydowanych wyrazów niezadowolenia ze strony kibiców i najwyraźniej Prezydent uważa, że jest to efektem jego "właściwych decyzji" w sprawie Zagłębia i sportu w naszym mieście i jeśli nadal będzie miał przyzwolenie na swoją działalność sukcesywnie będzie dążyć do pozbycia się problemu jakim niewątpliwie jest dla niego klub piłkarski ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC.
Strooś

Postprzez Tomcjo 2012-12-29, 4:54 pm

Kilka pytan technicznych . Rozumiem ze aby wziac udzial w referendum nalezy miec sosnowiecki meldunek .
- czy meldunek czasowy daje prawo udzialu w referendum czy tylko staly .
- jak dlugi jest okres od zameldowania sie do mozliwosci wziecia udzialu w nim .

Potrzeba 18 tys podpisow i 36 tys glosujacych . Hm zeby to mialo szanse powodzenia tak naprawde trzeba duzo wiecej podpisow zeby to sie udalo . Np 50 tys daje gwarancje ze ludzie przyjda na referendum . Wazny bedzie termin . Jesli trafi na jakies swieta to ludzie wyjada na urlopy . Np wielkanoc. Zima tez zniecheca ludzi . Wiosna wydaje sie lepsza . I organizacja musi byc jak na filmach o wyborach prezydenckich w stanach . Sztaby mlodych ludzi ktorzy dzwonia do wyborcow i przekonuja do wziecia udzialu w referendum , akcje plakatowe , kotyliony wpinane w klapy . Imprezy plenerowe i na meczach w calym Zaglebiu . Moze pod haslem oddajmy Gorskiego do Silesii lub albośmy to jacy tacy chlopcy Zaglebiacy . Tak czy inaczej musimy przerwac likwidownie Zaglebia i przylaczania do Slaska .
Nalezy polaczyc nasze sily z innymi ruchami niezadowolonych z wladz miasta . Same tematy sportowe nie wystarcza . Potrzebujemy wsparcia partii , ruchow , organizacji i kazdego wariata ktory nas poprze. My ulepimy kulke sniegowa i zepchniemy ja z gorki Gorskiego a lawina niech go pogrzebie .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Onslow 2012-12-29, 6:33 pm

Górski robi czystki żeby nie inwestować to jest oczywiste, a sponsorów nie będzie jak będa widzieć że prezydent się za bardzo miesza itd.
Cios w samo serce... ,Górski chce szukać oszczędności to niech zacznie od siebie i UM, czasy się zmieniają i jest to normalnością że buduje się coś nowego nowoczesnego i stadion bedzie musiał powstać!
Onslow

Postprzez Sir 2012-12-29, 7:28 pm

Ale czemu cały czas Baczyński MILCZY???!! Jest on tym Prezesem czy nie?!
Sir

Postprzez Strooś 2012-12-29, 7:42 pm

Sir napisał(a):Ale czemu cały czas Baczyński MILCZY???!! Jest on tym Prezesem czy nie?!

Całkowita racja, ja także czekam na oświadczenie prezesa w tej sprawie !!!
Strooś

Postprzez dardawsz1 2012-12-29, 10:42 pm

Tomcjo napisał(a):Kilka pytan technicznych . Rozumiem ze aby wziac udzial w referendum nalezy miec sosnowiecki meldunek .
- czy meldunek czasowy daje prawo udzialu w referendum czy tylko staly .
- jak dlugi jest okres od zameldowania sie do mozliwosci wziecia udzialu w nim .
- Potrzeba 18 tys podpisow i 36 tys glosujacych .
- Same tematy sportowe nie wystarcza . Potrzebujemy wsparcia partii , ruchow , organizacji i kazdego wariata ktory nas poprze. My ulepimy kulke sniegowa i zepchniemy ja z gorki Gorskiego a lawina niech go pogrzebie .

-również przy meldunku czasowym można glosować,ba , nawet bez meldunku też mozna glosować.Trzeba tylko dopisać sie do spisu wyborców a wcześniej złozyc wniosek o to , w UM.
-nie ma żadnego okresu karencji i wcale nie musisz byc zameldowany w miejscu głosowania, wiecej tutaj :
http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1, ... orcow.html
- 18 tys bo konieczne jest zebranie 10% podpisów uprawnionych a 36270 bierze sie stąd że jest to 3/5 ostatniej frekwencji
- na pewno sami kibice naszego klubu to za malo,jednak jest zapewne kilka partii ,które byłyby zachwycone takim obrotem sprawy

A najbardziej pocieszajace jest to,że z reguły takie glosowania konćzą sie nokautem

Gorące przykłady.
-Prezydent Łodzi został odwołany w 2010 roku , 'za" było ponad 95 % - zarzucano mu ,że jego rządy ośmieszają miasto i doprowadziły do fatalnego stanu ulic
- dwa miesiące wcześniej odwołano prezydenta Częstochowy ,94% było za, a ytykano mu że zbytnio popiera interey Jasnej Góry i nietrafione inwestycje.
- pól roku temu odwolano prezydenta Bytomia ,"za" głosowało 97,3 % uprawnionych pięcioosobowa grupa załozycielska była niezadowolona ze sposobu zarządzania miastem
- aktualnie podpisy o odwolanie władz zbierane sa miedzy innymi w Elblągu czy Krakowie
- sa też oczywiscie przypadki kiedy to nie udaje sie odwolac władz , najświeższy taki przypadek to Gliwice, tam po raz drugi odbyły sie dodatkowe wybory i po raz drugi nie osiagnieto celu poniewaz była zbyt mała frekwencja.Jednak taki wynik tam nie dziwi ponieważ mieszkańcy miasta sa w zdecydowanej większości zadowoleni z jego rządów i jako wyraz poparcia na te wybory nie poszli i stąd frekwencja tylko ^% z haczykiem.
Zresztą jak sie mają Gliwice do Sosnowca gdzieś wcześniej było opisane , stąd słuszny wybór mieszkanców Gliwic.
dardawsz1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna