Chrobry Głogów - Zagłębie Sosnowiec 14.09.2012r.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Chrobry Głogów - Zagłębie Sosnowiec 14.09.2012r.

Postprzez jondek 2012-09-14, 11:13 pm

Zawodnika w miare rozgarniętego,to chyba Jankowskiego.A trenera w miarę sensownego,nie przypominam sobie :kiepsko: :redface:
jondek

Postprzez August 2012-09-14, 11:22 pm

jondek napisał(a):Zawodnika w miare rozgarniętego,to chyba Jankowskiego

Tegoż ponoć wypatrzył Stach.Leszek w ogóle ma słaboś przede wszystkim do kumpli. Efektem tego był takikwiatek jak Krotki.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez turku 2012-09-14, 11:29 pm

August napisał(a):Kiedy to ostatnio Leszek zatrudnił w miarę sensownego trenera

Yyyyy nie wiem....
turku

Postprzez jondek 2012-09-14, 11:40 pm

August napisał(a):Efektem tego był takikwiatek jak Krotki.

Pamiętam że ten trener nie wytrzymał długo,po tym, jak zaczęto skandować jego nazwisko(z dodatkiem na ch-a) ;-)
jondek

Postprzez pyla 2012-09-14, 11:48 pm

A co tu zrobi jakikolwiek trener jak w przerwie letniej zarządzający klubem zbudowali nam SKŁAD węgla i papy .
pyla

Postprzez Tomcjo 2012-09-15, 12:46 am

Tu zmiana trenera juz nic nie da. Lenczyk tu nie przyjdzie. PORA NA ZMIANE PREZESA
Tomcjo

Postprzez RUDI 2012-09-15, 1:51 am

jondek napisał(a):Od 69 min.z przewagą jednego zawodnika!!!MAŁO!!!!Wyrobek,wstydu oszczędz(nam i sobie).Prosze.Bo ten melepetański prezes nigdy cie nie wywali.Wracaj za rzeke!!

Samo wyj...ie Wyrobka dużo chyba nie zmieni ,cały ten sztab "szkoleniowy" jest do dupy ,przyssani do koryta jak pijawki do nogi ,zmiany trenerów a oni wciąż są .

Lars napisał(a):Nigdy nie zawiedliśmy, a mimo to przeżywamy takie porażki ;-(

I dlatego nas tak traktują ,bo nigdy nie zawiedliśmy ,jak kiedyś zwracałem uwagę na głupie słowa Baczyńskiego w mediach "że cieszy się że kibice wracają na Ludowy "(a ja ,Ty i inni to byliśmy h..ujami ,nie kibicami bo piknikami) to tłumaczono mi nie wkur..j się ,on się "źle wyraził "
12-09 już było info o przedsprzedaży biletów na mecz z Bytovią ,nic o jakiś zachętach (np .za bilety płacą piłkarze oblewający "sukcesy "w nocnych klubach )dla ludzi do przyjścia na tą "super rewelację tegorocznych rozgrywek po szyldem Zagłębie Sosnowiec " bo przecież my nie zawiedziemy .
django napisał(a):raczej z drużynami z górnej połowy tabeli.

Dobrze że nie określiłeś ich "drużyny z górnej półki " teraz wiemy o co gramy w tym sezonie ,a po rundzie wiosennej nie miałeś nadziei na coś więcej ?
Do tego sztabu szkoleniowego ,trenerskiego ,na odstrzał ustawiłbym też osoby nadzorujące pracę klubu ,za brak kontroli i przedstawienia prezesowi konkretnych celów .

Człowiek uczy się całe życie ,myślałem że jaka taka stabilizacja finansowa wyzwoli w tych piłkarzach coś więcej niż chęć odbębnienia "pańszczyzny" i będą zapie....ać ,(bo kasy chyba nie mają najgorszej)że młodzi będą myśleć o karierze gdzieś w innych dobrych klubach ,o awansie piłkarskim ,a wychodzi na to że mają to w du.pie .Dla przykładu (kasa) piłkarze Rybnika za awans do 2 ligi mieli dostać po 1000zł ,dostali po 500 (po swoich protestach w sprawie zaległości) to ile oni muszą zarabiać ? że upominali się o taką" kasę"i gdzie są w tabeli na dzień dzisiejszy?
I nie mówmy o jakiś super umiejętnościach piłkarzy innych drużyn ,to jest 2/3 liga ,większość z nich jeszcze nie nabyła techniki ,a część już o niej zapomniała .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-09-15, 8:50 am

pyla napisał(a):A co tu zrobi jakikolwiek trener jak w przerwie letniej zarządzający klubem zbudowali nam SKŁAD węgla i papy .

Jak już kiedyś wspominałem, być może ktoś klasy kontrowersyjnego Lenczyka mógłby wycisnąć cokolwiek nieco więcej z grajków. Generalnie nani czas nie jest odpowiedni na zmianę ani Prezes nie daje gwarancji czy aby nie zatrudni znów jakigoś kumpla czy syna znajomego.
RUDI napisał(a):po rundzie wiosennej nie miałeś nadziei na coś więcej

Zależy co miałeś na myśli. Bo chyba nie walkę o awans. W sytuacji, w której jedynym żródłem utrzymania klubu sa pieniądze będącej w niezbyt dobrej kondycji finansowej Gminy tego klubu po prostu na to nie stać. Wałkowane iles razy, ale chyba trzeba to powtarzać.
August

Postprzez RUDI 2012-09-15, 9:10 am

August napisał(a):Zależy co miałeś na myśli. Bo chyba nie walkę o awans.

August ,miałem na myśli walkę o górne pozycje w tabeli ,na wiosnę kilka kolejek przed końcem sezonu moglibyśmy się martwić czy stać nas na awans czy też nie stać. Teraz mamy oglądać żenująca grę ,bo nie stać nas na awans?
RUDI

Postprzez django 2012-09-15, 9:22 am

Ale my nie mamy się co zastanawiać, czy stać nas na awans, bo już wiemy, że nie stać. Gra w I lidze oznaczałaby dalsze zadłużanie klubu i w perspektywie jedynego, bardzo niepewnego źródła finansowania, podzielenie losu Ruchu Radzionków. Jedyne czego oczekiwałem po tym sezonie, to kontynuowanie budowy drużyny, które zostało zapoczątkowane rok temu. Miejsce w tabeli ma drugorzędne znaczenie, wystarczy spokojne utrzymanie. Niestety transfery pokazały, że plany stopniowego budowania mocnej drużyny, która z czasem, przy ewentualnej poprawie sytuacji finansowej, mogłaby powalczyć o awans, stanęły pod znakiem zapytania.
django

Postprzez August 2012-09-15, 9:56 am

Niestety do wielu to, że klubu nie stać na awans, wciąż nie dociera. W tej chwili coraz dobitniej widać, że czas takich Prezesów jak Baczyński, po prostu minął.Poza tym facet nie ma pomysłu na działanie tego klubu czego przykładem jest zbudowanie takiego a nie innego składu, gdzie tylko częśc zawodników nadaje się na ten poziom rozgrywek.
August

Postprzez RysioLubicz 2012-09-15, 10:22 am

wojtas sc napisał(a):a mnie wkur..a :!: :!: :!:
to że nasza grupa wyjazdowa jak się wybiera na wycieczkę to na wejście na stadion traci max 30 min :!:
piłka nożna dla kibiców powini być od 1 min na stadionie :!: a nawet 15min przed zaznaczyć obecność "jesteśmy zawsze tam ...... "
co do meczu po prostu standard :!:

Trzeba było dzbanie jechać i wejść wcześniej a nie na czaterii podrywać szesnastki
RysioLubicz

Postprzez RUDI 2012-09-15, 4:30 pm

django napisał(a): Miejsce w tabeli ma drugorzędne znaczenie, wystarczy spokojne utrzymanie.

Różni ludzie ,w różnych postach wylewają żale jak to nie można zdobyć (nie ma kto) pozyskać sponsora (jak zwał tak zwał), uważasz że miejsce w tabeli nie nie ma znaczenia dla pozyskania takowego ? ,ktoś zainwestuje w klub który walczy o utrzymanie od pierwszych spotkań ? .

August napisał(a):Niestety do wielu to, że klubu nie stać na awans, wciąż nie dociera.

Dociera,dociera . Ta sama odpowiedź ,pozycja w górnej części tabeli na koniec sezonu zwiększa szanse na pozyskanie jakiegoś inwestora (chyba) .
RUDI

Postprzez turku 2012-09-15, 5:47 pm

RUDI napisał(a):uważasz że miejsce w tabeli nie nie ma znaczenia dla pozyskania takowego ,ktoś zainwestuje w klub który walczy o utrzymanie od pierwszych spotkań

W zasadzie to nie temat do tego, ale sponsorzy nie wchodzą tylko na gotowe. Sponsora można pozyskać przedstawiając mu wizję rozwoju. Pokazując mu jak pieniądze zainwestowane w klub procentują i dają korzyść nie tylko klubowi ale także sponsorowi.

I tu pytanie kto ma taką wizję przedstawić, jak w Zagłębiu jest większa klika niż w PSL. Tu pieniążki mają zapewnić ciepłą posadkę koledze kolegia nie rozwój klubu.
turku

Postprzez django 2012-09-15, 6:08 pm

RUDI napisał(a):Różni ludzie ,w różnych postach wylewają żale jak to nie można zdobyć (nie ma kto) pozyskać sponsora (jak zwał tak zwał), uważasz że miejsce w tabeli nie nie ma znaczenia dla pozyskania takowego ? ,ktoś zainwestuje w klub który walczy o utrzymanie od pierwszych spotkań ?

Radzionków w sezonie kiedy awansował praktycznie od od początku do końca zajmował pierwsze miejsce. I nie znaleźli sponsora. Pierwszy sezon po awansie skończyli na 9. miejscu. I nie znaleźli sponsora. 9. miejsce zajęli też po sezonie, po którym padli. Przez ten cały czas utrzymywali się z kasy za grajków, których sprzedali. Jak już nie było kogo sprzedać, to klub się musiał wycofać z rozgrywek. Biorąc pod uwagę to, że Zagłębie nie potrafi an wychować, ani nawet sprowadzić piłkarzy, których można by później sprzedać, to wegetowalibyśmy dopóki miasto dawałoby kasę. Później w najlepszym razie trafilibyśmy do III ligi, w najgorszym zaczynalibyśmy od b-klasy.

Nie twierdzę, że sukcesy sportowe w rozmowach z potencjalnymi sponsorami nie mają żadnego znaczenia, ale przykład Radzionkowa pokazuje, że mają znaczenie drugorzędne. Podstawą są działacze z pomysłem i umiejętnościami, pomoc władz miasta i bardzo dużo pracy. U nas nie ma w tej chwili nawet najbardziej podstawowej oferty marketingowej, z którą można by iść do właściciela osiedlowego sklepu, żeby dawał 1000 złotych miesięcznie na Zagłębie. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz, czemu awans, czy szarpanie się na jak najwyższe miejsce byłby dla Zagłębia samobójstwem.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna