Zagłębie Sosnowiec-Lech Rypin 2012-08-25, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec-Lech Rypin 2012-08-25, 17:00

Postprzez Lars 2012-08-25, 6:37 pm

Nasz dzisiejszy przeciwnik bardzo dobrze grał w piłkę. Dawno nie widziałem tak dobrze grającej piłką drużyny na Ludowym. Dla mnie drużyna Lecha, jest kandydatem do awansu.

Co do naszych cymbałów to szkoda pisać. Dno Dno Dno. Jak pięknie było by gdyby Zagłebie grało piłką tak jak nasi przeciwnicy z Rypina.

U nas transfery dno, zaangażowanie dno, przegląd pola dno, technika dno, szybkość dno, nikt się nie wyróżnia, nawet Lacha - to jest jakiś dramat.

Czas na odpoczynek od Ludowego, bo nie ma sensu niszczyć sobie soboty taką żenadą.

Może na wiosnę będzie lepiej. Tymczasem mam już dość. Wszędzie się da a w Sosnowcu nic się nie da.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez bbartek 2012-08-25, 7:16 pm

Kolejna porażka to nie jest przypadek i tylko brak ambicji zawodników czy tez słabej techniki indywidualnej.
Przyczyny leżą w braku odpowiedniego przygotowania fizycznego przed sezonem: brak szybkości, kondycji.
Do tego dochodzi brak jakiejkolwiek taktyki ( gramy na aferę...) i bierny trener.
Oczywiście transfery nietrafione ( Lesik, Wies...).
Dlaczego za tych zawodników nie graja juniorzy, wychowankowie? Efekt na dzisiaj może taki sam, ale to jest inwestycja na przyszłość.
Brak jakiejkolwiek reakcji zarządu, Rady Nadzorczej, głównego udziałowca ..marazm
Smutek i rezygnacja w całym Klubie i wśród kibiców to sytuacja na dzisiaj, ale nadal wierze na zmiany, oby szybkie.
bbartek

Postprzez KBB 2012-08-25, 7:58 pm

myślałem, że oni tylko próbują wysiudać Wyrobka
ale oni naprawdę są nieprzygotowani do sezonu!
chyba Wyrobek się doigrał bo aż stał przz większość czasu przy lini - ale nie widziałem, aby nasi podchodzili po jakies jego rady...
o co tu chodzi?
KBB

Postprzez jacek12345 2012-08-25, 8:00 pm

-
Lars napisał(a):Nasz dzisiejszy przeciwnik bardzo dobrze grał w piłkę. Dawno nie widziałem tak dobrze grającej piłką drużyny na Ludowym. Dla mnie drużyna Lecha, jest kandydatem do awansu.

Co do naszych cymbałów to szkoda pisać. Dno Dno Dno. Jak pięknie było by gdyby Zagłebie grało piłką tak jak nasi przeciwnicy z Rypina.

U nas transfery dno, zaangażowanie dno, przegląd pola dno, technika dno, szybkość dno, nikt się nie wyróżnia, nawet Lacha - to jest jakiś dramat.

Czas na odpoczynek od Ludowego, bo nie ma sensu niszczyć sobie soboty taką żenadą. -> -> -> -> -> ->

Może na wiosnę będzie lepiej. Tymczasem mam już dość. Wszędzie się da a w Sosnowcu nic się nie da.
jacek12345

Postprzez August 2012-08-25, 8:24 pm

Rypin Pany !!!
Już po ok. 10 minutach było widać, który team jest piłkarsko lepszy. I nie sądzę aby obecność Pająka czy Ryndaka aż tak wiele by zmieniła. Dlatego też nie wierzę i w grę przecwi Jorgusiowi.
Co do koniecznych zmian to życzę powodzenia wszystkim w nie wierzącym. Ja na zmiany czekam już od kilku lat i przede wszystkim nie mam na myśli stanowiska trenera. Bo i co zmieni teraz taki Smółka w porównaniu
z Jorgusiem ? Jedyna ostatnio zmiana organizacyjna dotyczyła powołania Waldi Adamczyka. A to w jakim celu ?
Ze swej strony proponuję zmianę nazwy klubu na LZS co by nie hańbić nazwy i przeniesienie meczy na boisko dawnej Polonii (jesli jeszcze istnieje) by jeszcze oszczędniej było.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez bbartek 2012-08-25, 8:59 pm

Niestety wypowiedzi Pana Trenera J.Wyrobka po przegranych meczach sa podobne...i nic nie wnosza do analizy dlaczego przegrywamy.
Oczywiście konferencje prasowe sa nie takim forum gdzie taka analizę się przeprowadza, ale obawiam się, że Pan sam nie wie dlaczego sadząc po kolejnych meczach bez żadnych oznak poprawy.
Teraz będziemy odczarowywać kolejny "powód" porażek.
W Sosnowcu jest za duża presja, ale wyjazd to co innego...

Życze tego zawodnikom, kibicom i ..Panu.
bbartek

Postprzez NHK12 2012-08-25, 9:12 pm

Witam, od 20 lat jezdze na Zagłębie, były to mecze na szczeblu wyższym i tym najniższym . Ale , nie oto . Zgadzam sie w zupełności z Augustem (pozdro). W sosnowcu da sie zbudować klub ,bo skoro sie dało w Rypinie ,Wejcherowie i innych małych miejscowościach to tym bardziej w Sosnowcu. Jest tylko jeden mały problem mamy działaczy (zarząd ,prezes) albo komuchy albo nieudacznicy inaczej tego nazwac nie mogę.Komus pasuje ( Górski -jest klub nie wazne w jakiej lidze ,poobiecuje głosy są. Baczyński - klub 3 liga nie 2 tylko 3 -przychodzi 500 -1000 ludzi jest dobrze). Moim zdaniem powinno sie wypierdolić wszystkich i obsadzić nowymi ludźmi - menager z prawdziwego zdarzenia , ktoś odpowiedzialny za sponsoring. oczywiście musiałby być to podmiot w większości posiadający pakiet kontrolny .Tylko kto porwie się na takie dziadostwo ( nie mówie w sensie sportowym -bo na chwile obecną to brak słow )tylko o wszystkim co dzieje sie w zarządaniu Zagłebiem. :kiepsko:
NHK12

Postprzez wojtas sc 2012-08-25, 9:14 pm

Nie ukrywam tego, że to jestem odpowiedzialny za ten zespół. Jeżeli chodzi o kibiców, to taka sytuacja już tutaj kiedyś była, może dzisiaj ta eskalacja jest trochę większa, ale ja jestem trenerem i mogę tylko współczuć tym ludziom, że przychodzą tutaj i nie ma zwycięstw i mnie jest też z tego powodu bardzo przykro, ale gramy dalej. Być może trzeba teraz meczu wyjazdowego, żeby coś odmienić.
weź pan tąpnij jorgusiową dłonią w stół i tą bandę patałachów i do roboty albo jorguś wóz albo przewóz
wojtas sc

Postprzez LucasUSA 2012-08-25, 9:22 pm

NHK12 - mam dokladnie takie same mysli! Bo jaka tajemna wiedze posiadaja w Rypinie, ze potrafia zbudowac fajna druzyne? (przytaczajac slowa ich trenera: "Mówi się o nas jako o beniaminku, ale my nie jesteśmy takim normalnym beniaminkiem. Mamy zawodników z Zawiszy Bydgoszcz, czy Wisły Płock, ogranych w II i I lidze.")
Do jasnej cholery nie da sie czegos takiego zrobic w Sosnowcu? Albo nam sie wmawia, ze sie nie da? Bo wszystkim we wladzach taki syf jest na reke? Nie wierze, ze takich sponsorow jak na glownej stronie rypinskiego klubu nie da sie znalezc w Sosnowcu! Miasto zgrywa zbawce Zaglebia, a kto wie, czy nie jest jego glownym grabarzem!
LucasUSA

Postprzez RUDI 2012-08-25, 10:24 pm

Lars napisał(a):Nasz dzisiejszy przeciwnik bardzo dobrze grał w piłkę. Dawno nie widziałem tak dobrze grającej piłką drużyny na Ludowym. Dla mnie drużyna Lecha, jest kandydatem do awansu.

Lars ,pozwolę się z Tobą nie zgodzić ,grał dobrze ,ale czy tak rewelacyjnie ? dobre założenia ,u niektórych rzeczywiście fajna gra piłką ,jeżeli byliby tacy dobrzy to napykali by nam tych bramek trochę więcej ,przypomnij sobie te strzały za linii ,jak im te piłki "schodziły" z nogi .U nich też grają odpady z innych drużyn/lig (może za inną kasę ) taka jest ta nasza 3 liga .Podejrzewam że jakiś zespół z dobrym jednym napastnikiem/skuteczniejszym dzisiaj ładował by piłkę do siatki częściej (nawet przy naszej lepszej grze niż z Rozwojem)
Podsumowując ,są przygotowani (Zagłębie)na ten sezon do dupy (powtarzam czyjeś słowa ,ale tak jest) niech nikt mi nie wmawia że nagle stracili jakieś umiejętności (jakie ,takie mieli ) naprawdę ku..wa im potrzebny jest psycholog a nie mecz wyjazdowy ,albo lepszy wycisk na treningach .

LucasUSA napisał(a):Nie wierze, ze takich sponsorow jak na glownej stronie rypinskiego klubu nie da sie znalezc w Sosnowcu!

Nikt nie znajdzie ,bo może nie jest napisane w ustawach kto ma szukać ,i panowie nie wiedzą co robić .
Radny Winiarski(przewodniczący komisji budżetowej ) i nie tylko on ,tłumaczy że od szukania sponsorów jest Prezes klubu ,a nie właściciel (miasto) ,ma prawo tak uważać .Ale ci sami kur..wa włodarze nie potrafią ściągnąć do upadającego miasta żadnego inwestora ,tłumaczą wszystko kryzysem ,oni nie mogą "wymusić" sponsoringu ,ale ktoś ma to zrobić za nich ,no bo na wymuszanie nie ma "przyzwolenia" i im (miastu) to nie przystoi .Ale jak jeden bank dostaje polecenie odrestaurowania zabytkowej siedziby (ciekawe za ile ją dzierżawi ?) odpowiada że nie widzi potrzeby (łaskę robi) ,a drugi już chyba włączył się do kampanii Prezydenta (wakacyjne grillowanie ,notabene Big Cyc super ) i z nimi chyba też miasto pewnie nie rozmawiało na temat jakieś pomocy (duże banki) ,jeżeli są jakieś przepisy zakazujące na pewno wszystko da się "uregulować "

Uf .... jeżeli nie na temat ,usunąć .

Ps. Na ostatnim zdjęciu z meczu jest młody blondynek przybijający piątkę z piłkarzem Lecha , a obok uchachany chyba tatuś .Panie kolego może to czytasz ,odpuść sobie wizyty na Ludowym ,jak grali tak grali ,ale miej szacunek dla swojej drużyny ,szczęśliwy że przegrali ?nie boli ? przekazujesz synowi szacunek do swojego klubu ,czy popłyniesz przy okazji tam gdzie silniejszy prąd i są sukcesy ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Lars 2012-08-26, 6:55 am

Ostatni raz Zagłębie grało na jakiś tam przyzwoitym poziomie wiosną 2007 roku. To już ponad 5 lat minęło.
I od 5 lat z sezonu na sezon poziom co raz niższy a kibiców co raz mniej.
Czy faktycznie przez 5 lat nie było czasu by opracować jakiś plan, strategie rozwoju, sposób na restrukturyzacje zadłużenia, którego wtedy były początki.
Przez 5 lat nic się nie zmieniło. Ba, jest co raz gorzej!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez bbartek 2012-08-26, 7:25 am

Myślę, że nasze ( kibiców) niezadowolenie a nawet agresja jest skierowana, w dużej mierze , pod niewłaściwym adresem.
Nie wierze, że Grunt, Cyganek, Lacha... nie chcą wygrywać. Nie podejrzewam tez nikogo o brak ambicji.
Brak formy całej drużyny to znak, ze przyczyn należy szukać nie w zawodnikach, ale u osób odpowiedzialnych za przygotowanie zespołu do nowego sezonu.
Dzisiaj mamy identyczna sytuacje jak z poprzedniego sezony, która, niestety, nikogo nic nie nauczyła.
Gorzej, że nie potrafimy wyciagać odpowiednich wniosków z popełnionych błędów.
Osobny temat to transfery (?). Nie wiem czy to jest odpowiednia nazwa do działań Naszego Klubu.
Czy Lesik, Wies. Rojewski sami prosili aby grać w Zagłebiu ?
Ktoś ich ogladał i zadecydował o podpisaniu kontraktów.
Kto wzmocnił Zaglebie podczas przerwy ?
Powrót Grunta uważam za uzasadniony ,pomimo koszmarnej skuteczności dzisiaj, ale to nie transfer. A pozostali ?
Znowu Klub bedzie spłacał te kontrakty, kiedy my zapomnimy o ich epizodzie w Zagłebiu.
Nikomu nie przeszkadzała nadwaga Lesika, a równocześnie dyskwalfikowała zawodnika z Ukrainy który strzelił 3 bramki, miał asyste i wypracował karnego, oczywiście podczas sparingu.
Zadziwiajace jest stanowisko Miasta jako głównego udziałowca.
Klub ma być nośnikiem reklamy Miasta a dzisiaj jest , niestety, razem z nami, kibicami, jego zaprzeczeniem.
A gdzie jest SKZS? Jakie sa relacje z Zarzadem ?
Co z planami marketingowymi SKZS ?

Oczywiście to sa tematy nie nowe, ale przykry jest fakt, że Zagłebie to jedna wielka stagnacja od kilku lat w sferze organizacji, perspektyw sportowych, marketingu i brak widoków na zmiane tej sytuacji....
bbartek

Postprzez August 2012-08-26, 8:57 am

Lars napisał(a):Czy faktycznie przez 5 lat nie było czasu by opracować jakiś plan, strategie rozwoju, sposób na restrukturyzacje zadłużenia, którego wtedy były początki.
Przez 5 lat nic się nie zmieniło. Ba, jest co raz gorzej!

Trafiłeś w samo sedno. Z tym, że jak dobrze słyszałem, Baczyński stara się zmniejszać zadłużenie. Ale bez źródeł finansowania - poza miejską kasą - oraz jakąś strategią i wizją rozwoju klubu wygląda to tak jak wygląda.

bbartek napisał(a):Myślę, że nasze ( kibiców) niezadowolenie a nawet agresja jest skierowana, w dużej mierze , pod niewłaściwym adresem.

Grajki są tylko kwitesencją wieloeltniego zdziadzienia klubu. Własciwym adresatem winni być Górski z Chęcińskim jak rownież Baczyński jako Prezes, ale wiadomo, grajkom naubliżać łatwiej.
bbartek napisał(a):Zadziwiajace jest stanowisko Miasta jako głównego udziałowca.

Chyba jednak nie zadziwia skoro od lat Sprawdzony Gospodarz ma w nosie rozwój klubu.
bbartek napisał(a):A gdzie jest SKZS? Jakie sa relacje z Zarzadem
Co z planami marketingowymi SKZS

O ile pamietam a pamietam dobrze to i ja i Ty zgłaszaliśmy określone koncepcje związane e strategią działania w tym marketingiem.
I albo nie było żadnej reakcji tudzież była taka pokroju "może później, potem, nie da się, bo układy miejskie..." etc...Dlatego pojedyncze osoby takie jak my, nie mają absolutnie żadnych szans nawet na zainteresowanie kwestią jakiejkolwiek strategii. Zresztą i bez nas widać, że SKZS jak dotąd w tej materii nie jest w stania/nie chce nic zaproponować klubowi.
Poza tymjuż wspominałem, że z mojej perspektywy widać, jak słabe jest środowisko biznesowe w Zagłębiu zwłaszcza w Sosnowcu. Pomijając już znaną i przebrzmiałą melodię SzatanoKsiążków , z tego co widzę, wciąż wokół sportowych klubów kręcą się miejscowi biznesmeni, którzy być może za słabi na przejęcie finansowania klubu, to jednak bez ładu i składu a przede wszystkim pozostają bez pomysłu na jakiekolwiek wsparcie logistyczne klubu. Mam wrażenie, że wystarcza im cmokanie się z miejscowymi notablami, co nieraz widać przy okazji niektórych imprez. I wszystko...
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-26, 10:20 am

Drugi mecz na Ludowym w plecy to boli, to jest bulwewrsujace , przed rozpoczeciem sezonu
mówiło sie "teraz będziemy punktowali" na 12 punktów ktore były do zdobycia na koncie mamy
4 pkt tylko.

Czy druzyna została własciwie przygotowana - sztab szkoleniowy - Pan Asystent potwierdził, iz
tak przepracowano ten okres bardzo mocno a zawodnicy maja zmęczenie w kosciach i trzeba
czasu aby nabrali świezosci.

Skład druzyny , transfery - przecierz to wszystko zalezy od budzetu jakim dysponuje Klub
wszyscy wiemy ze od kilku lat nasza Kasa jest zadłuzona a tym samym nie mozemy mysleć
o znaczących, prawdziwych transferach, angazuje sie zawodnikow młodych i tych za których
nie płacimy lub mało płacimy.

Jako przykład podam sprawe jednego zawodnika Polonii Warszawa karte trzyma w reku
Pan Wojciechowski, otóz Legia byla zainteresowana zawodnikiem gruzinskim - napastnik
nie podpisała Legia Ktr ze wzgledu iz ten zawodnik życzy sobie za gre 100 tys. /miesiecznie
to jest przykład co zrobił nadmiar pieniędzy - Pana Wojciechowskiego.

Ale wrócmy do naszego Zagłebia - to jest moje odczucie, moje zdanie w druzynie Zagłebia
nie ma rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia - Lacha to nie jest ten zawodnik o którym
ja mysle - ostatnio a napewno od poczatku tej rundy Lacha nie gra na swoim dobrym poziomie.
A poza tym druzyna jako całość nie prowadzi konsekwentej gry i nie ma w tej grze mysli przewodniej.
Trenerz y - to sa wszystko szkoleniowcy z łapanki, którzy pracuja bardzo krótko i nie maja szans
z ta drużyna cos zrobic mielismy przykład wymiany 17 zawodników- najlepszy przykład.

To ze miasto jest włascicielem Klubu to jest pozytyw tej sprawy bo cwiczylismy juz inne rozwiazania
efekt mizerny - zadłuzenie Klubu itd itp.
Czy nie ma sponsora czy sponsorów w Zagłebiu Dąbrowskim na miare Klubu I lub II ligowego ?
Mysle ze tu jest brak zainteresowania tych firm Klubem, zadłuzenie napewno nie pomaga.
I tutaj działanie LB idace w kierunku oddłuzenia Klubu jest napewno pozytywem. Nie majac wystarczajacej KASY nie mozna zatrudnic lepszych, bardziej doswiadczonych zawodników.
I tutaj koło sie zamyka a Klub działa tak jak działa- jestesmy na dobe i na złe lub nie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Kiba 2012-08-26, 10:54 am

panowie jaki jest wymóg młodzieżowców w składzie zagłębia orientuje się ktoś i młodzieżowiec to gracz poniżej 21 roku życia, czy który nie skończył jeszcze 22? jak to wygląda?
Kiba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna