Drugi mecz na Ludowym w plecy to boli, to jest bulwewrsujace , przed rozpoczeciem sezonu
mówiło sie "teraz będziemy punktowali" na 12 punktów ktore były do zdobycia na koncie mamy
4 pkt tylko.
Czy druzyna została własciwie przygotowana - sztab szkoleniowy - Pan Asystent potwierdził, iz
tak przepracowano ten okres bardzo mocno a zawodnicy maja zmęczenie w kosciach i trzeba
czasu aby nabrali świezosci.
Skład druzyny , transfery - przecierz to wszystko zalezy od budzetu jakim dysponuje Klub
wszyscy wiemy ze od kilku lat nasza Kasa jest zadłuzona a tym samym nie mozemy mysleć
o znaczących, prawdziwych transferach, angazuje sie zawodnikow młodych i tych za których
nie płacimy lub mało płacimy.
Jako przykład podam sprawe jednego zawodnika Polonii Warszawa karte trzyma w reku
Pan Wojciechowski, otóz Legia byla zainteresowana zawodnikiem gruzinskim - napastnik
nie podpisała Legia Ktr ze wzgledu iz ten zawodnik życzy sobie za gre 100 tys. /miesiecznie
to jest przykład co zrobił nadmiar pieniędzy - Pana Wojciechowskiego.
Ale wrócmy do naszego Zagłebia - to jest moje odczucie, moje zdanie w druzynie Zagłebia
nie ma rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia - Lacha to nie jest ten zawodnik o którym
ja mysle - ostatnio a napewno od poczatku tej rundy Lacha nie gra na swoim dobrym poziomie.
A poza tym druzyna jako całość nie prowadzi konsekwentej gry i nie ma w tej grze mysli przewodniej.
Trenerz y - to sa wszystko szkoleniowcy z łapanki, którzy pracuja bardzo krótko i nie maja szans
z ta drużyna cos zrobic mielismy przykład wymiany 17 zawodników- najlepszy przykład.
To ze miasto jest włascicielem Klubu to jest pozytyw tej sprawy bo cwiczylismy juz inne rozwiazania
efekt mizerny - zadłuzenie Klubu itd itp.
Czy nie ma sponsora czy sponsorów w Zagłebiu Dąbrowskim na miare Klubu I lub II ligowego

Mysle ze tu jest brak zainteresowania tych firm Klubem, zadłuzenie napewno nie pomaga.
I tutaj działanie LB idace w kierunku oddłuzenia Klubu jest napewno pozytywem. Nie majac wystarczajacej KASY nie mozna zatrudnic lepszych, bardziej doswiadczonych zawodników.
I tutaj koło sie zamyka a Klub działa tak jak działa- jestesmy na dobe i na złe lub nie.
Pozdrawiam
Tadeusz