ZAGŁĘBIE - TUR TUREK sobota 19.05.2012r. godz. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - TUR TUREK sobota 19.05.2012r. godz. 17:00

Postprzez kijek83 2012-05-19, 6:41 pm

kijek83

Postprzez LucasUSA 2012-05-19, 8:06 pm

Wojciech Białek: - Jak mówi Marcin Lachowski, warto zostawać po treningach i ćwiczyć stałe fragmenty gry. Dawno nie strzeliłem bramki, ostatnią chyba z trzy lata temu. Co prawda udało się w Tychach, ale nie uznał jej sędzia. Dobrze, że dzisiaj wpadła, bo Tur zaczął się rozkręcać, a my troszkę opadliśmy z sił.

- Prawda jest taka, że my w ostatnich siedmiu meczach zrobiliśmy co w naszej mocy. Był taki moment, że tutaj na trybunach zostało może sto osób, które w nas wierzyło. Wiemy co się wtedy działo, wiemy jaka była atmosfera wokół klubu, byliśmy na ostatnim miejscu i przegrywaliśmy mecz za meczem. To dzisiejsze zwycięstwo chciałbym zadedykować tym, którzy czasami są niedoceniani, bo siedzą na trybunie krytej, ale pokazali, że wiara przetrwała i byli z klubem na dobre i na złe. To przede wszystkim dla nich dzisiaj graliśmy.

:brawo: :brawo: :brawo:
LucasUSA

Postprzez wojtas sc 2012-05-19, 8:35 pm

Została jeszcze jedna kolejka, więc nie mogę być pewien zdobycia tytułu króla strzelców. Najważniejsze, że cel został osiągnięty i się utrzymaliśmy, . Kontrakt mam do czerwca. Co dalej?
Prezes powiedział, że jeśli wygramy w dzisiejszym meczu, to mam się stawić na górze, więc zobaczymy.
-> jankes leć nie ma co się zastanawiać jesteś nam potrzebny

jeszcze sroka szati i ok
Kod: Zaznacz cały
lacha te ż zasłużył na wizytę u prezesa

Kod: Zaznacz cały
Cieszę się bo ci kibice i to miasto potrzebuje Zagłębia, Zagłębie potrzebuje tych ludzi. Ja się z tego bardzo cieszę i oby tak dalej.

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
wojtas sc

Postprzez RUDI 2012-05-19, 11:45 pm

LucasUSA napisał(a):To dzisiejsze zwycięstwo chciałbym zadedykować tym, którzy czasami są niedoceniani, bo siedzą na trybunie krytej, ale pokazali, że wiara przetrwała i byli z klubem na dobre i na złe. To przede wszystkim dla nich dzisiaj graliśmy.

Szkoda naprawdę Łukasz że nie możesz być na Ludowym ,ale zachowanie piłkarzy po dzisiejszym meczu naprawdę potwierdzają te słowa .

Ps.Może naszym (kibiców)błędem ,było brak jakiegoś słowo w kierunku trenera ,wiem że jeździliśmy po nim tu na forum ,także w realu ,(po początkowym zauroczeniu,ja też nie byłem święty :redface: ) ale jednak ,też jakąś jego zasługą jest sklecenie z tych piłkarzy nie najgorszej ekipy (jak na te warunki) ,trochę to trwało ,no ale cóż ,jeżeli gra naszych piłkarzy miała by być w przyszłym sezonie nie gorsza (jak w tych kilku meczach na Ludowym ,zaangażowanie,wola walki) to można przeczekać kryzys finansowy i będzie lepiej .Tak że ja ,panie trenerze WYROBEK dziękuję panu serdecznie (może pan to czyta ,może ktoś to panu przekaże ,że tam ,na forum Zagłębia ,ktoś panu podziękował)
Ostatnio edytowano 2012-05-20, 1:08 am przez RUDI, łącznie edytowano 4 razy
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez django 2012-05-20, 12:08 am

Brawo dla grajków, że sprężyli się i wyciągnęli to czternaste miejsce. Okazało się, że w tej lidze wystarczy chcieć, żeby coś osiągnąć. Wypowiedź Jankowskiego cieszy, bo widać, że nie jest zdecydowany, żeby koniecznie opuścić Zagłębie. Przydałoby się, żeby jeszcze zostali Lacha i Matusiak. Wokół tych piłkarzy można budować ciekawą drużynę. Fajne słowa Białka. Myślę, że każdy z nas, kto od początku nie miał wątpliwości, gdzie jest jego miejsce, może być teraz z siebie dumny. Przeżyliśmy trudny sezon, który kosztował nas sporo nerwów. Oby następny był lepszy.

A jak ktoś chce zobaczyć jak Pogoń i Gieksa walczą o utrzymanie Zagłębia (hehe), to transmisja łączona z obu meczów będzie na Orange Sport.
django

Postprzez LucasUSA 2012-05-20, 12:28 am

Rudi, jestem z Wami na kazdym meczu, co prawda tylko myslami.
Macie racje, czas zaczac myslec o kolejnym sezonie i zbudowac druzyne oparta o tych zawodnkow, ktorzy sie sprawdzili.
Co myslicie o Wyrobku? Dajemy mu szanse? ;-) Ja mysle, ze moglby zostac.
LucasUSA

Postprzez RUDI 2012-05-20, 12:55 am

django napisał(a):Wokół tych piłkarzy można budować ciekawą drużynę.

Może po ostatnim meczu ,i już pewności że nie spadniemy (wierzę,wierzę )założymy sobie temat kto powinien zostać ,odejść ,podyskutujemy ,tak chociażby dla lepszego samopoczucia że możemy ;-)
Dla mnie pozytywem ,jednym z lepszych ,jest pewien obrońca ,o którym pisano że wiekowy,nie grał jakiś czas ,a jednak trochę chyba wzmocnił ? tą naszą obronę ,nazwiska nie podaje(a i tak wiemy ) ,może przy analizie po sezonie ,będziemy walić konkretami :)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez dardawsz1 2012-05-20, 7:53 am

LucasUSA napisał(a):Rudi, jestem z Wami na kazdym meczu, co prawda tylko myslami.
Macie racje, czas zaczac myslec o kolejnym sezonie i zbudowac druzyne oparta o tych zawodnkow, ktorzy sie sprawdzili.
Co myslicie o Wyrobku? Dajemy mu szanse? ;-) Ja mysle, ze moglby zostac.

Trenera rozlicza się z wyników.Wyniki jesienne nie przemawiaja za nim ale to nie on przecież przygotowywał drużynę.
Widać za to zimową pracę trenera i zawodników.Kondycyjnie bez zarzutu,maraton majowy zwycięski.Najsłabsza jesienią ligowa obrona wiosną stała się aż dla 6 drużyn zaporą nie do przejścia.To naprawdę wielki plus bo jesienią każde wejscie w nasze pole karne to od razu większe ciśnienie.

Najdobitniej widac wszystko w tabelach, pozwoliłem sobie podsumować wyniki wiosenne i stworzyć tabelę wiosny :

01.Miedź .... 25 22:8
02.ROW ..... 25 20:19
03.Raków ....23 18:14
04.ZAGŁĘBIE 22 15:9
05.Górnik W. 22 14:18
06.Ruch R.... 20 12:11
07.Bytovia... 20 16:17
08.Tychy..... 19 18:14
09.Jarocin ... 18 13:15
10.Żgań ..... 18 14:17
11.Metal K... 17 13:13
12.Calisia .... 16 18;23
13.Elana ..... 15 16:15
14.Chojnice . 13 16:16
15.Tur T ..... 13 17:18
16.Chrobry .. 12 08:14
17.Bałtyk .... 10 13:18
18.Nielba .... 10 16:25

Łukasz, myślę że powyzsza tabela daje odpowiedź czy potrzebujemy teraz nowego trenera.

Mamy teraz ,zaraz po Miedzi najszczelniejszą obronę, gdyby tak jeszcze troszkę mniej zmarnowanych setek i lepsza skutecznośc to może za rok o tej porze będziemy jeszcze w lepszych humorach ....
dardawsz1

Postprzez Tomcjo 2012-05-20, 9:07 am

Bylem zwolennikiem wyrzucenia Wyrobka a teraz winien jestem Mu przeprosiny. Bo zaden nowy nie dalby rady podniesc druzyny w tak krotkim czasie. Ale dalej nie widze wielkiej przyszlosci z tym trenerem. Niemniej on jak prawie wszyscy pilkarze powinni zostac na kolejny sezon. Teraz jest latwiej cos zepsuc niz poprawic. Zwlaszcza utrata ktoregos kluczowego gracza da duze straty punktowe w nowym sezonie. Potrzebujemy wzmocnien mlodymi glodnymi gry pilkarzami. A takze asystentem Wyrobka ktory po roku, dwuch przejmie druzyne. I pamietajmy o jednym. Druzyny ktore graly rewelacyjnie ratujac sie od spadku w nowym sezonie graja znowu kaszanke. Nie mozna grac na 120% non stop. Potrzeba na gwalt mlodych wilkow. Moze z Tura , moze z ROWu, moze z rewelacji w nizszych ligach jak Wesola.
Wygrana z Turem wienczy dzielo a wisienka na torcie bedzie spadek Plocka.
Tomcjo

Postprzez turku 2012-05-20, 10:56 am

Ja nie mogę się z wami zgodzić co do trenera. Myślę że cała zasługa w obronie IIligi leży w piłkarzach. A trener im po prostu nie przeszkadzał. W tym przekonaniu utwierdza mnie stwierdzenie Wyrobka że gdy jechał do najsłabszej drużyny w lidze,która 6 ostatnich meczów przegrała że najważniejsze jest nie przegrać. Ze swej strony chcę podziękować trenerowi za to co zrobił ale jego czas w Zagłębiu chyba dobiegł końca. Nam potrzeba trenera który będzie potrafił zmotywować piłkarzy nie tylko wtedy gdy III liga będzie zaglądać w oczy.

Sent from my GT-I9000
turku

Postprzez django 2012-05-20, 12:55 pm

Nie przeceniałbym roli Wyrobka, bo nawet nie jestem pewien, czy to on jest pierwszym trenerem. Fakt, że drużyna miała zdecydowanie lepszą wiosnę, niż jesień, ale nie zapominajmy, że my sobie nie zapewniliśmy utrzymania. Gdyby spadała do naszej grupy jedna drużyna więcej, to byśmy polecieli i nie sądzę, żeby tu była taka euforia odnośnie Wyrobka. O wielkiej zasłudze trenera to mogą mówić w Rybniku, który z ostatniego miejsca wyszedł na pozycję dającą utrzymanie bez oglądania się na I ligę. Natomiast nad zmianą trenera trzeba się zastanowić, bo szkoda byłoby zepsuć to co zaczyna działać, ściągając na siłę nowego trenera, który może się okazać następnym Stachem.
django

Postprzez dardawsz1 2012-05-20, 1:26 pm

django napisał(a):Nie przeceniałbym roli Wyrobka,....... O wielkiej zasłudze trenera to mogą mówić w Rybniku, który z ostatniego miejsca wyszedł na pozycję dającą utrzymanie bez oglądania się na I ligę.

Nie przeceniasz roli Wyrobka a trenerem ROWu sie zachwycasz.
Zauważ jednak , że wiosną zdobyliśmy TYLKO 3 pkt mniej od ROWu.

Wyrobek Wyrobkiem ale przeciez nie byłoby tej niezłej wiosny gdyby nie nasi kopacze.W końcu wszystko w ich nogach.
A skoro zaczyna wszystko powoli zatrybiać na linii trener - zawodnicy to nie ma chyba powodu aby znowu to przerywac i zaczynac od zera.
Do Wyrobka ,przyznaję, nie byłem i nadal nie jestem przekonany jednak zdobyte punkty, zorganizowanie obrony przemawiaja za nim i w/g mnie powinien pozostać u nas bez względu na wyniki 1 ligi.

p/s
myślę że zarówno GKS jak i Wisła stracą dzis po 3pkt
dardawsz1

Postprzez django 2012-05-20, 1:58 pm

dardawsz1 napisał(a):Nie przeceniasz roli Wyrobka a trenerem ROWu sie zachwycasz.

Nie zachwycam się, tym bardziej, że go nie lubię jako człowieka. Co nie zmienia faktu, że drużynę, która na początku sezonu dostała ciężki wpierdol od baardzo wtedy słabego Zagłębia (było 4:0 dla nas przypominam), wyciągnął na miejsce zapewniające awans bez względu na wyniki w I lidze. ROW praktycznie przez całą rundę wiosenną był pod względem punktowym najlepszą drużyną w lidze. A małe różnice punktowe nie dzielą tylko Zagłębie i Rybnik, ale praktycznie całą górną połowę tabeli. Po prostu taka jest specyfika ligi w tej rundzie, że każdy mógł wygrać i przegrać z każdym, stąd nawet trzy punkty w tą, czy tamtą to spora różnica. Popatrz jaka byłaby teraz sytuacja Zagłębia, gdybyśmy mieli teraz 3 punkty mniej.
django

Postprzez dardawsz1 2012-05-20, 2:31 pm

django napisał(a):
dardawsz1 napisał(a):Nie przeceniasz roli Wyrobka a trenerem ROWu sie zachwycasz.

Popatrz jaka byłaby teraz sytuacja Zagłębia, gdybyśmy mieli teraz 3 punkty mniej.

Byłoby niewesoło i tyle ale popatrz gdybysmy wygrali w Rybniku to ten cały rewelacyjny ROW byłby jednak za nami.Możemy sobie tak gdybać.

Liczą sie fakty i z faktami nie ma co dyskutować :
jesień - 20 meczy 17 pkt bramki 31:36
wiosna- 13 meczy 22 pkt bramki 15:9

I tu widać jak na dloni, (bez względu czy pieprzniety przepis PZPN da nam spadek czy tez nie) kolosalny progres względem jesieni.I czy sie komus podoba czy też nie jest to niewątpliwie równiez zasługa sztabu szkoleniowego.
dardawsz1

Postprzez django 2012-05-20, 5:09 pm

Nie mówię, że nie ma progresu, bo jest. Przede wszystkim w grze defensywnej. I to oczywiście zasługa sztabu szkoleniowego. Dlatego napisałem wyżej, że nie wiem czy jest sens zmieniać trenera (tylko kto tam jest trenerem?) i ryzować rozwalenie tego, co z mozołem udało się zbudować. Niuans jest taki, że cokolwiek byśmy myśleli o regulaminie rozgrywek, to on obowiązuje, a Zagłębie kończy sezon dwa miejsca poniżej tego, które gwarantuje utrzymanie. Z czym nie mają problemu takie "firmy" jak np. Czarni Żagań, czy Jarota Jarocin. Możemy sobie chwalić defensywną taktykę Zagłębia, ale straciliśmy przez nią ładnych kilka punktów. Bo w meczach z papierowymi faworytami (Chrobry, Bytovia, Tychy) my się murowaliśmy, a Rybnik grał o pełną pulę i ją zdobywał. I dlatego oni sami sobie zawdzięczają utrzymanie, a w nasze spory wkład mają Ślązacy i Pogoń Szczecin.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna