Zagłębie Sosnowiec - MKS Kluczbork, 15.10.2011, godz. 15.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - MKS Kluczbork, 15.10.2011, godz. 15

Postprzez patrios91 2011-10-16, 8:37 pm

RYKOS napisał(a):Zastanawia mie jedno kto dal Adrianowi Markowi opaske kapitana jak mozna takiemu partaczowi dac opaske to Zaglebie naprawde schodzi na psy,ten koles powinien trawe kosic a nie grac w pilke patalach

Edit (LucasUSA)

Ten koles tworzyl razem z Hosicem najsilniejsza obrone w lidze. W zeszlym sezonie stracil forme,a w tym rowniez do niej nie powrocil. Niestety "partacz" Jarczyk zamiast naprawiac bledy Marka popelnia swoje. Jesli chodzi o Marka to mam wrazenie,ze mu sie po prostu nie chce. Jarczyk gral moze troche na poczatku,ale jemu tez sie nie chce. Proponuje rozwiazanie kontraktow,badz ostra reprymende. Tak byc nie moze,ze srodkowym obroncom nie chce sie nawet wyciagnac szyi.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-10-17, 7:47 am

Mnie się wydaje, że casus Marka bardziej mi przypomina ten co u Szatana. Obaj się nieźle zapowiadali, Marek trafił nawet do młodzieżówki, interesowała się nim Cracovia. A teraz niemożliwie zjechali w dół tak bardzo, że nie nadają się do 3 ligi. Oczywiście przyczyny są zapewne inne bo Szatan w ostatnich latach więcej się leczył niż grał. Co do Marka nie wiem. Słyszałem jakieś plotki o podłożu imprezowo-alkoholowym, ale - podkreślam - sam nie widziałem. Faktem jest, że 2-3 lata temu taki kiks jak w końcówce meczu to by się Markowi nie przytrafił. Również faktem jest, że obecnie nie mamy w obronie na tyle klasowego obrońcy, choćby takiego jak Hosic, który by tym towarzystwem pokierował. Chociaż uważam, że jest to obecnie na tyle duże dziadostwo, że trzeba by wymienić całą linię obrony.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2011-10-17, 12:31 pm

Gra się tym, co się ma.
Spokojnie się utrzymają w tej lidze i jest progres.
Nie ma sensu teraz wymieniać obrony i narażać się na większe koszta.
Ciekawe jakby Hosić wyglądał w grze po ponad roku przerwy...
Qcu20

Postprzez lopez 2011-10-17, 1:16 pm

bo to był bardzo wielki błąd pozbywając się hosića
lopez

Postprzez Lars 2011-10-17, 1:17 pm

Qcu20 napisał(a):Gra się tym, co się ma.

Jesli piszesz o Hosiciu w kontekscie ewentualnego powrotu na boisko i gry dla Zagłebia uważam ten pomysł za szalony.
Nie ma ludzi niezastąpionych! Szczególnie na trzecim poziomie rozgrywkowym.
Nie wracajmy do Hosicia, Pacha, Pajączkowskiego i nnych. Nie powinnismy przed sezonem po raz n-ty wracać do Koźminskiego. Oni wszyscy już byli w Zagłębiu i ten rozdział mają już za sobą. Szukajmy następców, nowych Hosiciów, Kłodów, Komorowskich, Pachów, Pitrych i Oziębałów.Powroty, co widać w wielu przypadkach w Polsce i na świecie, bardzo często są nieudane. W klubie po to są zatrudniani prezesi, trenerzy, itd by budować zespół i szukać wzmocnień dla drużyny, a nie po to by namawiać tych co kiedyś grali przyzwoicie w Zagłębiu do powrotu.
Amen.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Qcu20 2011-10-17, 2:22 pm

Lars napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Gra się tym, co się ma.

Jesli piszesz o Hosiciu w kontekscie ewentualnego powrotu na boisko i gry dla Zagłebia uważam ten pomysł za szalony.
Nie ma ludzi niezastąpionych! Szczególnie na trzecim poziomie rozgrywkowym.
Nie wracajmy do Hosicia, Pacha, Pajączkowskiego i nnych. Nie powinnismy przed sezonem po raz n-ty wracać do Koźminskiego. Oni wszyscy już byli w Zagłębiu i ten rozdział mają już za sobą. Szukajmy następców, nowych Hosiciów, Kłodów, Komorowskich, Pachów, Pitrych i Oziębałów.Powroty, co widać w wielu przypadkach w Polsce i na świecie, bardzo często są nieudane. W klubie po to są zatrudniani prezesi, trenerzy, itd by budować zespół i szukać wzmocnień dla drużyny, a nie po to by namawiać tych co kiedyś grali przyzwoicie w Zagłębiu do powrotu.
Amen.

Zgadza się, ale w takim wypadku to musi być ktoś tani, bardzo tani, bo w klubie pustki i jak dla mnie najpierw należałoby wyprowadzić klub na prosta odnośnie finansów a potem brać się za zawodników większego formatu, którzy zagwarantują coś więcej niż tylko utrzymanie ( albo aż utrzymanie ).
Nie powiesz mi chyba, że taki Bednar nie przydałby się nam teraz?
I gdzie chcesz szukać tych zastępców? Znowu najemników, czy "znowu wychowanków" ?
Rozmawiałem ostatnio z byłym trenerem bramkarzy Zagłębia Jarosławem Salachną.W zeszłym sezonie byli na treningach juniorów Zagłębia. Komentarz był krótki: Nikt się nie nadaje do gry na poziomie III ligi.
Zatem system szkolenia jest zły, no ale jak trener zamiast trenować pisał smsy to się nie dziwię ( to tez od Salachny wiem ).
Mnie szkoda młodych obiecujących zawodników pokroju Pietrzaka czy Grunta..
Qcu20

Postprzez RYKOS 2011-10-18, 8:28 am

Co do Marka ktos pisze tu o imprezach-alkoholu August bardzo dobrze slyszaleskto marka zna to wie cos na ten temat i skandalem jest ze taka osoba gra na drugi dzien. Marek poprostu sie zatrzymal w rozwoju kiedys mial przyszlosc teraz to mpowinien grac w tym niby klubie Zaglebia co graja w B lkasie dla tamtych niby prawdziwych kibicow co jak im co nie pasuje to zwijaja kite i uciekaja tak jak uciekli z ludowego ale poczekajmy jak to Zaglebie za 5 lat bedzie dalej w B klasie albo A klasie
RYKOS

Postprzez eL-Grego 2011-10-18, 9:00 am

Rykos, można się zgadzać lub nie z grupami, które zdecydowały o założeniu klubu w b-klasie ale ostatnią rzeczą, na której powinno zależeć prawdziwemu Zagłębiakowi to antagonizowanie kibiców Zagłębia.
eL-Grego

Postprzez uzielone 2011-10-18, 9:04 am

Co do Marka to niech jego dyspozycję ocenia nowy trener, ja osobiście cieszę się, że wrócił do Zagłębia i należy dać mu szansę.
uzielone

Postprzez Brynic 2011-10-18, 9:19 am

RYKOS napisał(a):Co do Marka ktos pisze tu o imprezach-alkoholu August bardzo dobrze slyszaleskto marka zna to wie cos na ten temat i skandalem jest ze taka osoba gra na drugi dzien. Marek poprostu sie zatrzymal w rozwoju kiedys mial przyszlosc teraz to mpowinien grac w tym niby klubie Zaglebia co graja w B lkasie dla tamtych niby prawdziwych kibicow co jak im co nie pasuje to zwijaja kite i uciekaja tak jak uciekli z ludowego ale poczekajmy jak to Zaglebie za 5 lat bedzie dalej w B klasie albo A klasie

RYKOS ma racje, popieram
Brynic

Postprzez Pyotreck 2011-10-18, 3:57 pm

RYKOS napisał(a):Co do Marka ktos pisze tu o imprezach-alkoholu August bardzo dobrze slyszaleskto marka zna to wie cos na ten temat i skandalem jest ze taka osoba gra na drugi dzien. Marek poprostu sie zatrzymal w rozwoju kiedys mial przyszlosc teraz to mpowinien grac w tym niby klubie Zaglebia co graja w B lkasie dla tamtych niby prawdziwych kibicow co jak im co nie pasuje to zwijaja kite i uciekaja tak jak uciekli z ludowego ale poczekajmy jak to Zaglebie za 5 lat bedzie dalej w B klasie albo A klasie

Oj brakuje tematu o B-klasowym Zagłębiu. Prawda?
Ale co tam, zawsze się znajdzie okazja by naubliżać.
Pyotreck

Postprzez ZS1906ZS 2011-10-18, 4:24 pm

RYKos jak sama nazwa wskazuje lubi poryczeć . Ja zaprzestałem przedstawiania swoich racji z uwagi na fakt, że uczestnicy tegoż forum zaczęli "działać". Na oceny przyjdzie pora. Niektórzy natomiast wszystko wiedzą najlepiej już na samym początku każdego projektu.

P.S. Bardzo chętnie zjawie się na spotkaniu i zapoznam z twarzami (których zapewne nie kojarzę). zwłaszcza z tymi pajacującymi.
ZS1906ZS

Postprzez Adam1906 2011-10-18, 9:04 pm

Jeden drwi z osób chodzących na Z1906S, bo "uciekli z Ludowego". Drugi drwi z osób, które zaczęły działać w SKZS, bo "działają". A prawda jest taka, że WSZYSCY JESTEŚMY KIBICAMI ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC :!: :!: :!: Jeżeli nie potraficie tego zrozumieć, obydwaj jesteście siebie warci... :redface:
Adam1906

Postprzez RYKOS 2011-10-19, 2:07 pm

GrubyPerez napisał(a):
ZS1906ZS napisał(a):RYKos jak sama nazwa wskazuje lubi poryczeć . Ja zaprzestałem przedstawiania swoich racji z uwagi na fakt, że uczestnicy tegoż forum zaczęli "działać". Na oceny przyjdzie pora. Niektórzy natomiast wszystko wiedzą najlepiej już na samym początku każdego projektu.

P.S. Bardzo chętnie zjawie się na spotkaniu i zapoznam z twarzami (których zapewne nie kojarzę). zwłaszcza z tymi pajacującymi.

Nie wiem kolego dlaczego akurat słowo działać ująłeś w cudzysłów - uważasz , że SKZS robi za mało - po prostu dołącz i pokaż ,że Ty potrafisz lepiej. Mówię poważnie.
My pracujemy w tempie na jakie nas stać.
SKZS jest dla każdego kibica Zagłębia Sosnowiec - piknika, ultrasa, hoolsa, gościa z zagranicy który być może tylko raz był na Ludowym i musiał wyjechać, ludzi którzy byli na wszystkich wyjazdach oraz dla takich, którzy nie byli na żadnym. Dla starego i dla młodego. Dla kobiet i dla mężczyzn. Dla bezrobotnego, emigranta i dla Dyrektora czy właściciela małej albo dużej firmy. Rozumiesz? Każdy trochę jest potrzebny. I Ty i ja też.
Spotkasz nas na Ludowym - chcesz widzieć twarze to obejrzyj zdjęcia na 100%- chociaż ja tam z twarzy to jestem podobny zupełnie do nikogo.:)

I nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, członkowie SKZS całkowicie odcinają się od gówniarskich ( a może kormelskich ?) prowokacji - bo który prawdziwy Kibic Zagłębia ( pomijając początkową fazę "rozstania" - czasowego mam nadzieję) będzie srał w swoje gniazdo? Puknijcie się wszyscy w czoło i weźcie za czynne ratowanie Zagłębia. Tego i tego - bo Zagłębie jest tylko jedno - chociaż jeszcze nie wszyscy jeszcze zdołali to zrozumieć.
Po prostu olewajcie wszyscy antagonizujące wpisy -

Co za madrala sie znalazl pewnie jakis lizus prezesa co bez mydla mu chodzi w dupe,no to widac ze w klubie sa etaty dla lizidup. szkoda mi takich kolesi.
RYKOS

Postprzez Adam1906 2011-10-19, 2:34 pm

ZS1906ZS napisał(a):(...) Choć wolałbym aby w Stowarzyszeniu Kibiców Zagłębia na czele stały persony znane szerszemu gronu osób, mam tu na myśli rzecz jasna trybuny (...)

Również bez złośliwości w Twoim kierunku, ale sam sobie zaprzeczasz. Wolałbyś widzieć w SKZS persony znane z trybun ? Tylko, że jakoś te persony wolą Zagórze niż Ludowy i z tego co słychać, nie za bardzo mają ochotę pomóc 105-letniemu klubowi...

RYKOS napisał(a):Co za madrala sie znalazl pewnie jakis lizus prezesa co bez mydla mu chodzi w dupe,no to widac ze w klubie sa etaty dla lizidup. szkoda mi takich kolesi.

To było do GrubegoPereza ? Jeżeli tak, to szkoda mi Ciebie...
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna