przez Lars 2011-08-27, 8:59 pm
Mój post będzie długi, chyba najdłuższy ze wszystkich, częsciowo będzie off-topic, ale musiałbym chyba wszedzie zdanie wtracic aby bylo oki.
po 1. piłka nożna i mecz z GKS pod względem piłkarskim.
mecz słaby, drużyny bardzo słabe, Tychy to drużyna podobna do tych, które budowano w Sosnowcu. Wszyscy zagrali słabo, przypadkiem wygrali Goście;
po 2. przegraliśmy kolejny mecz, a u Nas w druzynie jakiejs szczególnej walki nie widzialem. Nie takie słabe druzyny swego czasu przyjezdzaly na Ludowy i zdarzało im sie remisować lub zgarniać nawet całą pulę. Jednym słowem młodzi zawodzą, bo gorsi przy kresowej wygrywali z nie taką drużyną, a lepszą niż teraz mają tychy... notabene bardzo bardzo słabą drużyną.
po 3. albo faktycznie to rozwiązujemy albo gramy wszyscy razem do jednej bramki. Bo:
a) kto nie przyjezdza do S-ca zgarnia komplet punktów,
b) oprawa i kibice drużyn przyjezdnych czują się jak u siebie i zdobywają Ludowy niczym stadionik w Zdzieszowicach,
c) liczba widzów - albo kibicujemy albo mamy to gdzieś, skoro kasa idzie z publicznych środków, to jaesli ma to tak wyglądać (mam na myśli i poziom i kase, i zmarnowaną do tej pory kase) to ja dziekuje.
Ogólnie rzecz biorąc jestem po dzisiejszym meczu zniesmaczony. Ani kibiców, ani gry, ani wyniku, ani atmosfery!!! Uważam, że Ci od "b-klasy" powinni spotkać się z Panem Baczyńskim i porozmawiać o przyszłosci, bo Zagłębie to My kibice, a kibice to m.in. ultrasi i inne grupy kibiców. Nie dajmy się wpędzić do narożnika, jak domyślam się, było by po drodze włodarzą miasta, radnym itp. Uważam, że nie powinniśmy dać zdobywać tej twierdzy przy kresowej kibicowsko ani piłkarsko każdemu, tylko musimy wszyscy razem zadbać o to by Zagłebie dalej istniało a hasło: Wiara która przetrwała było aktualne! Zdjednoczmy się dla Zagłębia bo Zagłębie jest już na samym dnie i musimy pomóc Zagłębiu odbić się od tego dna :( bo dziś aż mi wstyd, to po pierwsze, a po dwa, aż łezwa w oku się kręci, gdy hanyny rządzą na Ludowym. ZAGŁĘBIE TO MY KIBICE !!! WSZYSCY KIBICE !!! DO ZOBACZENIA ZA 2 TYGODNIE !!!
Ostatnio edytowano 2011-08-27, 9:28 pm przez
Lars, łącznie edytowano 1 raz
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE