Zagłębie Sosnowiec - Chrobry Głogów 13.08.2011, g. 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Chrobry Głogów 13.08.2011, g. 18:00

Postprzez Darian 2011-08-13, 9:34 pm

Bójcie się chamy do 3 ligi wracamy ......... z taką grą.

Nie ma się co czarować że to Chrobry był taki mocny. Po prostu oni zagrali pressingiem co w zupełności wystarczyło na naszych obrońców którzy wyglądali jak dzieci zagubione podczas pierwszego dnia w przedszkolu. Takie straty,głupie i bezmyślne faule oraz nieumiejętne wyprowadzenie piłek to widzi się na szczeblach lig regionalnych a nie centralnych. Za tydzień wtopa w Częstochowie z Rakowem który dzisiaj postawił sie jednemu z faworytów do awansu Chojniczance , za 2 tygodnie wtopa z Tychami i idziemy na samo dno w otchłań 2 ligi.
Darian

Postprzez jackie57 2011-08-13, 10:20 pm

Do django: Skoro spadek ma być ostatnią deską ratunku...Jedno jest pewne: z tymi grajkami daleko nie zajedziemy.
jackie57

Postprzez KalF92 2011-08-13, 10:36 pm

wojtas sc napisał(a):aż serce mi pęka
jak widziałem to skarcenie przez arbitra
i to co słyszałem przez ta bandę pajaców z Głogowa
1 po co wy gracie jak kibiców nie macie
2 Zagłębie tylko w B-klasie
3 gramy u siebie

żal i bul ogromy słyszeć i widzieć jak ktoś mógł czuć się jak u siebie na podwórku w naszej Sosnowieckiej twierdzy

kiedyś byśmy do tego nie dopuścili a teraz ....... :!:

ogółem mecz czasami mógł się podobać brak obrony bramkarz jak by był trenerem i umiał kopać na 40 do 70 metrów brak Lachy i niema kto pociągnąć tego do przodu
jedno co można pochwalić Jarczyka podajże za samotny rajd i tyle :!: :!:

bul bul bul bul.... ; )

Wynik był do przewidzenia, gramy piłkarzami którym w prawdzie nie brakuje ambicji z umiejętnościami też nie jest właściwie źle,ale brakuje im doświadczenia bez którego nie da się utrzymać w 3lidze..
Spadek w zasadzie jest zapewniony. Jednak to może być szansą na uratowanie klubu,ponieważ na 4ligę potrzebny jest mniejszy budżet niż na lige 3,poza tym poziom sportowy jest niższy,więc skład z młodzików powinien być wystarczający.

co do zachowania kibiców z Głogowa, nie można mieć do nich pretensji za to że przypominają gdzie gra kibicowskie Zagłębie, a to że wołali że grają u siebie to też nie jest jakiś straszny bluzg przecież My też nie raz krzyczeliśmy to samo na innych obiektach gdzie nie było zorganizowanych grup kibicowskich..a taka sytuacja panuje przecież na Ludowym.
KalF92

Postprzez patrios91 2011-08-13, 10:47 pm

RUDI napisał(a):Panowie ,trochę optymizmu ,to dopiero czwarta kolejka ,co roku obiecywano walkę o awans ,w tym sezonie chyba po raz pierwszy powiedziano że tym składem budujemy przyszłość , a nie walczymy o pierwszą ligę tylko o utrzymanie,bądź my dobrej myśli ,nadzieja matką głupich, wiem ,ale może będzie dobrze ,i jeszcze ten zespół w przyszłości da nam trochę radości.

Proste ;-)
..ale ta obrona do d*py od pierwszej kolejki...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2011-08-13, 10:56 pm

jackie57 napisał(a):Do django: Skoro spadek ma być ostatnią deską ratunku...Jedno jest pewne: z tymi grajkami daleko nie zajedziemy.

Spadek mógłby być ostatnią deską ratunku ze względu na to, że grając ligę niżej można naprawdę solidnie wziąć się za spłacanie długów. Z drugiej strony są przykłady, że biedując w II lidze też można powoli wyjść na prostą. Myślę o Elanie, czy o Rakowie, gdzie przez ostatnie lata było naprawdę ciężko, ale przetrwali najgorszy okres i wydaje się, że wszystko idzie tam teraz ku lepszemu. Niestety jesteśmy w bardzo chujowej sytuacji i trzeba naprawdę mądrych głów, cierpliwości kibiców i zjednoczenia tych, którzy przy Zagłębiu zostali, żeby uratować klub.

Co do samego meczu, niestety nie ma powodów do optymizmu. W pierwszej połowie to wyglądało naprawdę tragicznie. Podobnie jak w meczu z Elaną, nadzieja odżyła, bo ta liga jest tak chujowa, że drużyna mająca przewagę dwóch bramek przestaje grać. I podobnie jak w meczu z Elaną, mogliśmy zremisować nie dlatego, że na ten remis zasłużyliśmy, tylko dlatego, że przeciwnik robił wszystko żeby nam na to pozwolić, no ale tu ich uratował sędzia i było po meczu.

Gra w obronie jak była, tak jest dramatyczna. Do tego doszło zupełne oddanie środka pola i fatalna gra naszej głównej siły napędowej w ataku, czyli duetu Stefański - Domański. Niestety nie mamy na tyle silnej fizycznie drużyny, żeby oddać inicjatywę takim walczakom jak ci z Chrobrego. Wiadomo było, że oddając im piłkę, czyli przyjmując grę na ich warunkach, musimy ten mecz przegrać.

Mimo wszystko cały czas uważam, że ta drużyna ma potencjał na miejsce w środku tabeli. W tym sezonie liga jest słabsza niż w dwóch ostatnich. Zgadzam się ze Stachem, że zapierdalając można tu ograć może nie każdego, ale w zasięgu jest 3/4 rywali. Ale to nie może wyglądać tak jak w pierwszej połowie, bo wtedy będziemy wszystko przegrywać.
django

Postprzez Darian 2011-08-13, 11:15 pm

django jak spadniemy to będzie po Zagłębiu a Tobie pozostanie chodzić na b... ups A klasę ;-)
Nikt nie będzie utrzymywał klubu z takim długiem w niższej lidze w sytuacji gdy kibice sami odpuścili miastu kwestie utrzymania klubu.

Co do zachowania Chrobrego to napiszę krótko - NIE ICH INTERES - więc po czorta się wtrącają? Nie pamiętam abyśmy kiedykolwiek ingerowali w sprawy wewnętrzne jakiegokolwiek klubu. No może wyjątkiem był Hydrobudowa no ale to całkowicie inny twór pochodzący od klubu Kujawiak Włocławek, więc nie ma o czym pisać.
Darian

Postprzez django 2011-08-13, 11:26 pm

Darian napisał(a):Nikt nie będzie utrzymywał klubu z takim długiem w niższej lidze w sytuacji gdy kibice sami odpuścili miastu kwestie utrzymania klubu.

Oczywiście taki scenariusz też jest jak najbardziej realny, dlatego pisałem, że trzeba naprawdę mądrych głów, które znajdą najlepsze wyjście z tej sytuacji. Niestety takich wokół Zagłębia nie widzę.

Darian napisał(a):Co do zachowania Chrobrego to napiszę krótko - NIE ICH INTERES - więc po czorta się wtrącają? Nie pamiętam abyśmy kiedykolwiek ingerowali w sprawy wewnętrzne jakiegokolwiek klubu. No może wyjątkiem był Hydrobudowa no ale to całkowicie inny twór pochodzący od klubu Kujawiak Włocławek, więc nie ma o czym pisać.

Ja bym się nie przejmował. Chuja wiedzą o naszej sytuacji, a krzyczą to co krzyczą, bo ich solidarność kibicowska zobowiązuje. Po prostu potrzeba czasu, żeby się przyzwyczaić, że na Ludowym już nie będzie tak jak kiedyś.
django

Postprzez RUDI 2011-08-14, 12:01 am

KalF92 napisał(a):
wojtas sc napisał(a):aż serce mi pęka
jak widziałem to skarcenie przez arbitra
i to co słyszałem przez ta bandę pajaców z Głogowa
1 po co wy gracie jak kibiców nie macie
2 Zagłębie tylko w B-klasie
3 gramy u siebie

żal i bul ogromy słyszeć i widzieć jak ktoś mógł czuć się jak u siebie na podwórku w naszej Sosnowieckiej twierdzy

kiedyś byśmy do tego nie dopuścili a teraz ....... :!:

ogółem mecz czasami mógł się podobać brak obrony bramkarz jak by był trenerem i umiał kopać na 40 do 70 metrów brak Lachy i niema kto pociągnąć tego do przodu
jedno co można pochwalić Jarczyka podajże za samotny rajd i tyle :!: :!:

bul bul bul bul.... ; )

Wynik był do przewidzenia, gramy piłkarzami którym w prawdzie nie brakuje ambicji z umiejętnościami też nie jest właściwie źle,ale brakuje im doświadczenia bez którego nie da się utrzymać w 3lidze..
Spadek w zasadzie jest zapewniony. Jednak to może być szansą na uratowanie klubu,ponieważ na 4ligę potrzebny jest mniejszy budżet niż na lige 3,poza tym poziom sportowy jest niższy,więc skład z młodzików powinien być wystarczający.

co do zachowania kibiców z Głogowa, nie można mieć do nich pretensji za to że przypominają gdzie gra kibicowskie Zagłębie, a to że wołali że grają u siebie to też nie jest jakiś straszny bluzg przecież My też nie raz krzyczeliśmy to samo na innych obiektach gdzie nie było zorganizowanych grup kibicowskich..a taka sytuacja panuje przecież na Ludowym.

Też bul ,jeden z Twoich postów z którym się częściowo zgadzam ,tylko częściowo,a przypominanie przez kibiców Głogowa gdzie gra kibicowskie Zagłębie też było do pewnego momentu normalne(?)ale ich hasło -jechać z kur..
jednak jako taki opór dostało(nie tylko od spikera)ale może jeszcze trochę i ktoś to zorganizuje może w 3 lidze ,a może w 4 ,i nie musi być to ktoś znany z naszych lokalnych mediów ,albo list wyborczych.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2011-08-14, 7:00 am

Darian napisał(a):Co do zachowania Chrobrego to napiszę krótko - NIE ICH INTERES - więc po czorta się wtrącają? Nie pamiętam abyśmy kiedykolwiek ingerowali w sprawy wewnętrzne jakiegokolwiek klubu. No może wyjątkiem był Hydrobudowa no ale to całkowicie inny twór pochodzący od klubu Kujawiak Włocławek, więc nie ma o czym pisać.

Dokładnie. I teraz zapewne będzie tak wyglądać, że będą przyjeżdżać i inne pierdziszewa i wyśpiewywać takie bzdety jak te głogowskie mendy. I za to osobiście bedę miał pretensje do grup kibicowskich bo własnie swoim zachowaniem powodują upadlanie tej garstki kibiców, którzy zostali przy Zagłębiu.
I nie czarujmy się. Ewentualny spadek do 4 ligi to koniec Zagłębia
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez laBombonera 2011-08-14, 11:09 am

Przestan plakac ,moze i jest bul bul i toniemy ale za to w doborowym towarzystwie,jest duzo miejsca mozesz sobie wybrac kajute ;-)
Zostalo jeszcze bardzo duzo meczow raz czy dwa przegramy pozniej jakis remis badz zwyciestwo no tak to wyglada jak sie gra o utrzymanie.
A co do kibicowania ,przeciesz nic nie stoi na przeszkodzie dopingowac Zaglebie w tamtym tygodniu byl facet z bebnem trzeba bylo sie do niego przylaczyc.Poprostu zacznij dopingowac zbierze sie chocby 5 osob i gotowe
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez wojtas sc 2011-08-14, 12:12 pm

laBombonera napisał(a):A co do kibicowania ,przeciesz nic nie stoi na przeszkodzie dopingowac Zaglebie w tamtym tygodniu byl facet z bebnem trzeba bylo sie do niego przylaczyc.Poprostu zacznij dopingowac zbierze sie chocby 5 osob i gotowe

czy ty człowieku słowa tego kolesia z bębnem
on nawet nie potrafi śpiewać to raz a dwa że nie zna pieśni naszych dokładnie fałszuje żenada :lol:

aczkolwiek mam cichą nadzieje e chociaż na mecz z tyskimi psami grupy kibicowskie się z rehabilitują i przyjdą nie ze wzglendu na mecz lecz na range pokazać że jednak Sosnowiecka twierdza jest niemuszą dopingować ale niech rykna w odpowiednim momencie jak będzie czeba i zaznaczą swa obecność wtedy kiedy tyskie będą nas zmieszały z blotem

teraz to ja Cie troszke zbesztam z blotkiem!!! gamoniu zacznij studiowac slownik ortograficzny bo jestes posmiewiskiem... za jazde po kibicach innej druzyny pisanie z malej litery i malo kulturalne obycie z jezykiem dostajesz ostatnie ostrzezenie po ktorym nastepnym razem odpoczniesz i to obiecuje na dlugo / swiezy52
wojtas sc

Postprzez dardawsz1 2011-08-14, 2:11 pm

wojtas sc napisał(a):aczkolwiek mam cichą nadzieje że chociaż na mecz z tyskimi psami grupy kibicowskie się zrehabilitują i przyjdą, nie ze względu na mecz lecz na range pokazać że jednak Sosnowiecka twierdza jest nie muszą dopingować ale niech rykną w odpowiednim momencie jak będzie trzeba i zaznaczą swa obecność wtedy kiedy tyskie będą nas zmieszały z błotem

A broń Boże.Po co nam to ?
Pokazali gdzie mają nasze Zagłębie i lepiej niech nie przychodzą.

Gabryś wszystko pięknie wyjaśnił w telewizyjnym wywiadzie.Są problemy,jest dług,słaby skład nie rokujący sukcesów,kiepskie poprzednie zarządy,małe szanse Baczyńskiego a na dodatek nikt nie chce w klubie słuchać grup kibicowskich.Zabieramy wiec flagi i zmieniamy stadion , nic tu po nas skoro jest tak źle.
Jak nazwać tę ucieczkę z tonącego statku niech każdy sobie odpowie we własnym sumieniu.Niektórzy nazwali to "bierzemy sprawy w swoje ręce" - niech i tak będzie choć mnie co innego ciśnie się na usta.

O ile jednak zachowanie grupy założycielskiej mnie nie dziwi o tyle szary tłum z Warki tak.Zdecydowany przyklask, wręcz euforia ale wiadomo nie od dziś że tłum mózgu nie posiada.Typowa reakcja sterowanej rzeszy ludzi.
Być może jest to związane z wielką imigracją z lat siedemdziesiątych,kiedy to ludność Zagłębia zwiększyła się o 150 tys ludzi,teraz mnóstwo ludzi wraca w rodzinne strony,młodsi zostają ale jak widać z Zagłębiem Dąbrowskim się utożsamiają.

Szkoda ,że nie wyglądało to tak jak obecnie w Wodzisławiu.Start od klasy C ale dopiero po upadku klubu.Podpisał bym, się pod tym obiema rękami jak i zapewne Ci wszyscy co nadal odwiedzają Ludowy podobnie jak w roku 1995

Tak, to już szesnaście lat minęło odkąd znowu pojawiliśmy się na piłkarskiej mapie Polski.Pewnie większość z tych co opuścili klub w potrzebie tego ze względu na wiek nie pamięta.
Może Gabryś gdybyś wtedy był dojrzalszy i przeżył powstanie z popiołów to teraz nie gadałbyś w kółko o "braniu spraw w swoje ręce" tylko stałbyś tam gdzie Twoje miejsce.
Mówisz w wywiadzie że jeśli będzie dobrze to wrócicie na stadion Ludowy, a ja powiem tak : jeśli będzie już dobrze to do niczego nie będziecie nam potrzebni.Więc nie wracajcie już nigdy skoro nie zrobiliście tego teraz w tak trudnej sytuacji naszego klubu.
Ponoć prawdziwych przyjaciół (kibiców) poznaje się w biedzie.
dardawsz1

Postprzez wojtas sc 2011-08-14, 5:06 pm

RUDI napisał(a):Zagłębie też było do pewnego momentu normalne(?)ale ich hasło -jechać z kur..
jednak jako taki opór dostało(nie tylko od spikera)

nikt nie pozwoli sobie na takie jazdy ale ich hasło -jechać z kur..
bynajmniej nie ja i podejrzewam że każdy z nas Zagłębiak z krwi kości który swój klub ma w sercu na dobre i na złe :!:
dziwi mi jedna rzecz że po tym okrzyku chrobrego skierowanego w nasza strone NIKT nawet z garstki ludzi na otwartej nawet pikniki klrytej nie ryknęli :!:
oj ... panowie nie tedy droga :!:
KU..A BROŃMY NASZEJ TWIERDZY I TEGO CO JESZCZE MAMY :!:
bo każdy kto nas odwiedza to jedzie po nas jak po szm...ch odpowiedzmy im w odpowiednich momentach gdy trzeba ryknijmy otwarta trybuna choć wiadomo jak tam jest nawet ta garstka ja za równo kryta bo nie oszukujmy się tam więcej osób teraz jest :!:
wojtas sc

Postprzez lopez 2011-08-14, 6:22 pm

nie sądziłem że dożyję tych czasów że na LUDOWYM będą dominować kibice przyjezdni :redface: poprostu się porobiło
lopez

Postprzez swiezy52 2011-08-14, 6:43 pm

wojtas sc napisał(a): nikt nie pozwoli sobie na takie jazdy ale ich hasło -jechać z kur..
bynajmniej nie ja i podejrzewam że każdy z nas Zagłębiak z krwi kości który swój klub ma w sercu na dobre i na złe :!:

a zastanowiles sie chociaz przez chwile dlaczego byla taka reakcja kibicow Chrobrego?? moze nie bylo Cie albo wolales nie slyszec... ta reakcje spowodowaly okrzyki 4 gosci na dodatek z dzieckiem w szyku ktorzy zaczeli dopingowac "kur.y pokonamy"
podejrzewam ze gdyby nie wulgarne przyspiewki tych wiernych (ktore de facto trwaly przez 80 % spotkania) to spotkanie odbylo by sie przy kulturalnym dopingu ze strony chlopakow z Glogowa... ale coz w czyims oku drzazge widzimy a w swoim belki nie potrafimy dostrzec!!! powiem wiecej mowi sie o jednoczeniu tych co pozostali dopingujmy badzmy z druzyna itd ale zaden nie potrafi podejsc do grupki dziadow ktorzy syf robia i zwrocic delikatnie uwage zeby zamkneli grzecznie mordy ale po co przeciez bluzgi sa takie zajebiste!!!!!!!!!!!! zwlaszcza kiedy frekfencja jest jak w filmie "300" i wiadomym jest ze przyjezdni zgniota okrzykiem... a pozniej placze jeden z drugim na forum ojej ojej dlaczego nikt nie odpowiedzial na te przyspiewki

kolejna sprawa! wielu wypowiada sie o grupach kibicowskich ze sa to wynikowcy sezonowcy lub przychodza tylko dlatego ze jest kibicowsko dobry przeciwnik... pokazalali to niektorzy wczoraj wrzucajac z trybun pilkarzom jacy to sa do dupy okrzyki "ole" po czym po 60 minutach gry wychodza z komentarzem ze nie da sie na to patrzec... gdzie sa Ci ktorzy tak mowia dajmy im szanse?? kibice k***a "na dobre i zle" zaraz dostane komentarz ze to nie my!!! ale zaden powtorze sie nie ruszyl dupy zeby zapobiec takim komentarzom!!!!!!!!!!!
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników