Miedź Legnica-Zagłębie Sosnowiec 1 października 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Miedź Legnica-Zagłębie Sosnowiec 1 października 16:00

Postprzez zeb48 2010-10-01, 6:43 pm

Im dłużej będziemy skazani na Pana Marka Chojnackiego tym szybciej osiągniemy dno tabeli . Już mecz z G. Wałbrzych pokazał , że zamiast lepiej jest coraz gorzej . Nawet mając piłkarzy z nietrafionych transferów w miarę dobry trener może z nich coś pozytywnego wydobyć - trener Chojnacki widać tego nie potrafi . I tak jak w życiu - jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz. Niech Pan M. Chojnacki zacznie trenować w swojemu bliskiemu sercu łódzkiemu środowisku piłkarskiemu a nie robić eksperymenty " swojej myśli szkoleniowej ' na Zagłębiu Sosnowiec . Oby nie zanosiło się na powtórkę z poprzedniego sezonu i że znów obudzimy się z ręką w nocniku . Nie awansować w tym sezonie - to kiedy ??? . Pozdrawiam .
zeb48

Postprzez jackie57 2010-10-01, 6:49 pm

zeb48 napisał(a):Im dłużej będziemy skazani na Pana Marka Chojnackiego tym szybciej osiągniemy dno tabeli . Już mecz z G. Wałbrzych pokazał , że zamiast lepiej jest coraz gorzej . Nawet mając piłkarzy z nietrafionych transferów w miarę dobry trener może z nich coś pozytywnego wydobyć - trener Chojnacki widać tego nie potrafi . I tak jak w życiu - jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz. Niech Pan M. Chojnacki zacznie trenować w swojemu bliskiemu sercu łódzkiemu środowisku piłkarskiemu a nie robić eksperymenty " swojej myśli szkoleniowej ' na Zagłębiu Sosnowiec . Oby nie zanosiło się na powtórkę z poprzedniego sezonu i że znów obudzimy się z ręką w nocniku . Nie awansować w tym sezonie - to kiedy ??? . Pozdrawiam .

Nie jestem pewien, czy w klubie wszystkim zależy na awansie.
jackie57

Postprzez August 2010-10-01, 7:33 pm

jackie57 napisał(a):Nie jestem pewien, czy w klubie wszystkim zależy na awansie.

Nie można wylkuczyć, że oprócz zwykłych kibiców, nikomu nie zależy na rozwoju i awansie klubu. A mecz Legnicą lepiej pozostawić bez komentarza.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez janeker 2010-10-01, 7:57 pm

Myślę podobnie. Trzeba zdjąć różowe okulary i trzeźwo spojrzeć na sytuację. Nie pomogą zmiany trenerów
ani akcje podejmowane przez kibiców. Po sezonie znowu zajmiemy 3 - 4 miejsce i do awansu braknie nam dwóch głupich punktów. W składzie naszych "ulubieńców" większość pamięta przecież czasy gry w ekstraklasie. I co? Czy ktokolwiek boi się nas z tego powodu? Pod względem nazwisk mamy najsilniejszą pakę. A pod względem gry, zapału do niej, ambicji? Wszyscy leją nas na głowę. Czy nie lepiej jest grać z tytułami prasowymi: "młodzież Zagłębia spisała się dzielnie?" czy "Weterani Zagłębia znów zawiedli". Dlaczego Raków, który nie jest pewien czy przeżyje do następnego meczu potrafi strzelić przeciwnikowi 5 bramek a Lechia Z.G. ma w meczach z nami min, 4 punkty pewne? Czy nasza sympatia nie jest bliższa
zespołom, które kompletują swoje składy na 2 godziny przed meczem i niejednokrotnie z nami wygrywają?
Czy bardziej cenimy juniorów drużyn przeciwnych, którzy nie dotrwają do końca meczu bo nie mogą czy też naszych "orłów" - bo nie chcą?
Panie Tadeuszu, tu nawet Mourinho nie pomoże. Duże nadzieje - jak większość - wiązałem z trenerem Chojnackim. Dzisiejszy mecz siatkarzy i rezygnacja Castellaniego nasuwa pewne analogie.
P.S. Cóż z tego, że z Tychami wygramy 1:0 (?) skoro z następnego wyjazdu i tak wrócimy, może z dobrymi recenzjami, ale bez punktów?

Serdecznie pozdrawiam wszystkich
janeker

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-10-01, 8:17 pm

Wiedziałem iz dzisiejszy mecz nie bedzie łatwy z powodu trenera Kudyby i Miedzi jako druzyny
ktora w tym sezonie gra przyzwoicie.
Ale to co zaprezentowali zawodnicy Zagłebia to daje mi do myslenia bardzo wiele i tak czy nasi
wspaniali zawodnicy otrzymuja SIANKO czy nie.
Druga mysl ktora przychodzi mi do glowy to jest taka ze trener Chojnacki nie potrafi wyzwolic
w zawodnikach tej złosci sportowej a Zagłebie to jest ta druzyna ktora kocha rozdawnictwo.
Najlepszym przykładem byl mecz z Wałbrzychem w 4 min prowadza 2-0 to ja myslałem ze
Zagłebie rozwali druzyne z Walbrzycha najmniej 5-0 a wynik koncowy znamy.
Noi oczywiscie błedy w defenzywie - to jest nasza specjalność.
Pan Prezes ma duzo do myslenia jesli chce naprawde AWANSOWAC - bo tak serio i profesjonalnie
tą druzyne stac na AWANS TYLKO TRZEBA CHCIEC - to co powiedzial LACHA po jednym
z meczy trzeba 90 minut ZAP ........ C zeby trawa na boisku sie paliła.
Serdecznie pozdrawiam moze bedzie lepiej.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Schabu 2010-10-01, 8:51 pm

Wynik dla mnie nie jest niespodzianką.Wynik jest odzwierciedleniem rzeczywistości jaką gramy.Udawało się do czasu,wręcz kurewskiego długiego czasu.
Ale to nic znowu na następny mecz "Wszyscy na Ludowy" :lol: :lol:
Bierzemy dzieci,babcie,bezdomnych i najlepiej ślepych bo oni nie będą wiedzieć o co chodzi :brawo: :brawo:
Schabu

Postprzez Łuki19 2010-10-01, 9:09 pm

hokeisci tez ida sladami pilkarzy coż chyba nie doczekamy się w Sosnowcu sportu na wysokim poziomie coz jaka wladza taki poziom
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2010-10-01, 9:13 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pan Prezes ma duzo do myslenia

Pan Prezes ma nie tylko myśleć. Ma działać. Mnie się wydaje, że jak na razie skupia się na tym pierwszym.
August

Postprzez django 2010-10-01, 9:17 pm

Adrian Mielec napisał(a):Trener w drugiej połowie kazał mi się cofnąć, bo zszedł Tomek Szatan i musiałem grać defensywnego, mało brałem udział w akcjach ofensywnych, w polu karnym mało mnie było widać, nie uważam żebym się zaciął, po prostu jestem środkowym pomocnikiem i ja tutaj nie będę strzelał najwięcej bramek bo od tego są napastnicy.

Brawo trenerze. W drugiej połowie, kiedy trzeba było gonić 0:2, kazał pan się cofnąć naszemu najlepszemu strzelcowi na defensywnego pomocnika. A z czego to wynika? Tak jak napisałem wcześniej - z transferowej tragedii przed sezonem. Mamy w tej chwili jednego defensywnego pomocnika - Skórskiego, który zresztą gra słabo. A jak już on nie mógł zagrać za kartki, to trzeba było kombinować. Nie mogę pojąć dlaczego w takiej sytuacji prezes pozbył się solidnego i charakternego Bodzionego. Przecież chłopak nie zarabiał aż tyle, żeby można to tłumaczyć względami finansowymi. Tak na marginesie, Bodziony od początku sezonu wychodzi w podstawowym składzie piątej w tabeli I ligi Floty Świnoujście.
django

Postprzez pyla 2010-10-01, 9:22 pm

Z taką drużyna chodzi mi o skład personalny mamy szanse na środek tabeli i nic więcej ,już w poprzednich meczach nawet tych wygranych i remisowanych nie graliśmy NIC a mecz z Górnikiem był zapowiedzią dzisiejszej porażki. Jak można grac o awans gdy rezygnuje się z takich zawodników jak Hosic , Pach , czy nawet Lilo i Kłoda a w zamian kontraktuje się takich przecietniaków jak Folc, Stolpa, Zioło i oldboya Skrzypka . Aby nie stalo sie tak że z Tychami załatwi nas Jaromin obym sie mylił. Najlepiej zarzadowi wychodzi monitorowanie kibiców ale jak tak dalej pójdzie to nie będzie co monitorowac :twisted:
pyla

Postprzez August 2010-10-01, 9:29 pm

pyla napisał(a):Jak można grac o awans gdy rezygnuje się z takich zawodników jak Hosic , Pach , czy nawet Lilo i Kłoda a w zamian kontraktuje się takich przecietniaków jak Folc, Stolpa, Zioło i oldboya Skrzypka .

Nie do końca się zgodzę. Moim zdaniem nikt z klubu nie umiał znaleźć następców. A tak zgrane płyty zostały zastąpione innymi starymi płytami. Zamiast brać kumpli Stolpę i Skrzypka Prezes powinien był zatrudnić speca od spraw sportowych. Zresztą to obiecywał zrobic do końca sierpnia. Mamy październik a w temacie wręcz ordynarna cisza.
August

Postprzez pyla 2010-10-01, 10:06 pm

Wg. mnie jak się z kogoś rezygnuje to trzeba go zastąpic kimś lepszym a nie gorszym a tak się stało w naszym klubie trzeba wzmacniac a nie osłabiac bo to już nazywa sie sabotaż. Przeczytalem na głównej ze mecz z Miedzą byl najgorszy w naszym wykonaniu, po tym co prezentowaliśmy do tej pory zagrac jeszcze gorzej toż to mistrzostwo świata :-(
pyla

Postprzez August 2010-10-01, 10:27 pm

Nie wiem jaka w chwili obecnej jest sytuacja finansowa klubu. A przede wszystki czy grajki mają płacone pieniądze. A jesli tak, to ci wszyscy, ktrozy grali z Legnicą to powinni zostać ukarani. Z naszym Murinjo na czele.
August

Postprzez Sonda 2010-10-02, 1:45 am

W trakcie rundy z meczu na mecz zawsze byłem przeciwny szybkiej zmianie trenera, bo ten nowy na tym szczeblu rozgrywek nie będzie znał zawodników i zanim ogarnie ten bałagan to minie sporo czasu. Jednak w tej chwili jestem za zmianą ponieważ uważam że my trenera nie mamy. Pan Chojnacki jest jak stare kalesony :czerwona: Kolega django ma wg mnie o wiele więcej wiedzy niż nasz trener z doświadczeniem 452 meczy rozegranych w ekstraklasie.Prezes Adamczyk powinien zatrudnić swojego człowieka bo w razie porażki będzie miał wytłumaczenie że to Hytry go zatrudniał.
Sonda

Postprzez Łuki19 2010-10-02, 4:01 am

ja p.... czy tak się wypowiada t5rener zespolu który rzekomo chce awansować ze mowi ze gratuluje zespolowi gospodarzy wygranej i ze wypowiada się jakby niby nic się nie stalo jakby to była wpadka przy pracy ale która to juz z kolei wpadka ,panie Chojnacki je sli masz pan honor to podaj się pan do dymisji bo tak dalej byc niemoze,jest pan slabym trenerem nic pan z żadnym zespołem tak naprawde poważniejszego nie osiagnoł.
Łuki19
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna