Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Postprzez Adam1906 2010-03-18, 2:53 pm

Piotreq_Sc napisał(a):a ja tam sie boje troche o liczbe , moze nie potrzebnie , ale nie ma u nas jakos naglosnionego tego meczu jak to bylo w przypadku gdy Ruch przyjezdzal do nas.

Po prawdzie to nie widziałem jeszcze żadnej naszej wrzuty z zapowiedzią meczu na np. You Tube, ale w końcu nie jest to aż tak bardzo niezbędne do tego, żeby w sobotę udać się do Radzionkowa ;-) A "nagłośnić" ten wyjazd to można samemu, mobilizując do wyjazdu swojego brata, kumpla, znajomego :niezle:
WSZYSCY DO RADZIONKOWA :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez patrios91 2010-03-18, 2:53 pm

W ogole nie wiadomo czy ten mecz sie odbedzie...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez ciderland19191919 2010-03-18, 2:59 pm

Mecz odbędzie się napewno, więc bez zbędnej paniki, pogoda się polepsza więc nie ma się o co martwić.
ciderland19191919

Postprzez zulus82 2010-03-18, 3:03 pm

Napiszcie proszę co z pociągiem , już coś wiadomo ? czy jedziemy normalną '' rejsówką'' i kupujemy bilety zgodnie z rozkładem , dwa dni do meczu i nic jeszcze nie wiadomo ?
zulus82

Postprzez patrios91 2010-03-18, 3:07 pm

ciderland19191919 napisał(a):Mecz odbędzie się napewno, więc bez zbędnej paniki, pogoda się polepsza więc nie ma się o co martwić.

Nie martwie sie o pogode tylko o odwilz i nasiakniete woda boisko. Mam nadzieje,ze sloneczko mocno poswieci do soboty i boisko bedzie nadawac sie do grania.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Smazu 2010-03-18, 3:19 pm

zulus82 napisał(a):Napiszcie proszę co z pociągiem , już coś wiadomo ? czy jedziemy normalną '' rejsówką'' i kupujemy bilety zgodnie z rozkładem , dwa dni do meczu i nic jeszcze nie wiadomo ?

Jedziemy na 100% :!: "Własnym pociągiem"
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Adam1906 2010-03-18, 3:27 pm

Smazu napisał(a):Jedziemy na 100% :!: "Własnym pociągiem"

Smazu, mam rozumieć, że jest specjal ? :niezle:

http://i29.tinypic.com/23uu6b4.jpg
Tak było na jesieni w Sosnowcu :brawo: Więc...

Adam1906

Postprzez Smazu 2010-03-18, 3:30 pm

Adam1906 napisał(a):
Smazu napisał(a):Jedziemy na 100% :!: "Własnym pociągiem"

Smazu, mam rozumieć, że jest specjal ? :niezle:

Tak, odjazd o 11:10 :!:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez WESOŁYKOSTEK 2010-03-18, 3:36 pm

zapisy w Sklepie kibica ! ! !
koszt wyjazdu 27 zł , zbiórka na peronie w Sosnowcu o Godzinie 11:00 ! ! !
Wszyscy w Barwach !!! jedziemy !
WESOŁYKOSTEK

Postprzez zulus82 2010-03-18, 4:33 pm

a zapłacić można w sobotę przed odjazdem , czy muszę specjalnie jechać do sklepu kibica ? wiem że do Częstochowy płaciło się jakoś na peronie .
zulus82

Postprzez miuzik17 2010-03-18, 4:46 pm

27 zl ? to 15 zl pociag i 12 bilet na stadion ?
miuzik17

Postprzez zulus82 2010-03-18, 4:51 pm

ale bilet mam już od poniedziałku , wiec za pociąg jeszcze nie płaciłem , bo nie wiadomo było jeszcze jak będzie z wyjazdem , za bilet dałem 20zl i tyle . Za przejazd można będzie na peronie zapłacić ?
zulus82

Postprzez Adam1906 2010-03-18, 5:10 pm

miuzik17 napisał(a):27 zl ? to 15 zl pociag i 12 bilet na stadion ?

Bilet na mecz w Radzionkowie kosztuje w kasie Ruchu 12 zł. Byłem wcześniej 2 razy w Radzionkowie na meczach Zagłębia i z tego co pamiętam, to ostatnia Stacja PKP przed Stadionem Ruchu to Bytom-Karb. Nas chyba wysadzali na jakiejś wiejskiej stacyjce, gdzie normalne pociągi nie stają, a znajduje się ona już za Karbem. Jak chcesz wiedzieć, to zwykłym pociągiem PKP musiałbyś jechać z Sosnowca Głównego do Katowic i tam przesiąść się do pociągu Katowice - Bytom Karb. Bilet w jedną stronę kosztuje na PKP 7 zł. Więc nie uważam, iż jadąc specjalem w obie strony kwota 15 zł. jest wygórowana :niezle:

Adam1906

Postprzez uzielone 2010-03-18, 5:21 pm

Powinniśmy w meczu z Radzionkowem zagrać jak Pogoń z nami. Dać się przeciwnikowi wyszumieć i skutecznie kontrować i wypunktować ;-) Nauka z Pucharu Polski nie może zostać zmarnowana, w końcu dzięki temu mogliśmy zagrać z lepszymi drużynami niż mamy na co dzień w II lidze. Radzionków to nie Pogoń i to my jesteśmy faworytem tego meczu, 3 punkty muszą przyjechać do Sosnowca. Jesteśmy liderem i tak powinno zostać do końca sezonu ;-)

Odnośnie wyjazdu, to Radzionków montuje jakieś foteliki do klatki dla przyjezdnych, bo zgodnie z ustawą muszą być? Z tego samego powodu Zagłębie ufundowało foteliki na naszym estadio. Nie wiem jak Radzionków dostanie licencję na 1 ligę jak uda im się awansować ale infrastrukturę to mają w najlepszym przypadku na 3 ligę. Chyba, że po awansie wybudują im nowy obiekt na miarę ekstraklasy, którego my nie możemy się niestety doczekać od naszych miejskich pryncypałów.
uzielone

Postprzez Adam1906 2010-03-18, 6:45 pm

Starcie o fotel lidera, czyli przed meczem Ruch - Zagłębie Sosnowiec!
18-03-2010.

„Najważniejszy mecz sezonu", „Takiego meczu nie było od lat" - tak pojedynek Ruchu Radzionków z Zagłębiem Sosnowiec reklamują kibice. Piłkarze i trenerzy podchodzą do tego spokojniej. Ale nie zmienia to faktu, że już w pierwszym meczu rundy wiosennej na stadionie w Bytomiu-Stroszku faktycznie dojdzie do pojedynku, który zaważyć może na końcowym kształcie tabeli, który z perspektywy czasu może być najczęściej wspominanym meczem sezonu 2009/2010, a który na pewno będzie rywalizacją lidera z wiceliderem drugoligowej tabeli. W roli drużyny wyżej sklasyfikowanej wystąpi jednak Zagłębie, które dzięki zwycięstwu w jednym rozegranym meczu dwudziestej pierwszej kolejki lepszą różnicą bramek wyprzedziło „Cidry".

„Cały czas, gdy byliśmy na pierwszym miejscu, mówiono mi jak to trudno tą pozycję się broni. I to samo słyszałem jeszcze zanim została ogłoszona decyzja, że mecz w Polkowicach został odwołany. Więc to może nawet i lepiej, że Zagłębie tym jednym meczem więcej, tą jedną bramką wyprzedziło nas w tabeli. Bo teraz tego pierwszego miejsca nie musimy już bronić, a mamy za zadanie go atakować. Lepiej czujemy się w ofensywie." - nie robi to problemu trenerowi Rafałowi Górakowi, który dodaje: „A tak poważniej mówiąc, to tabela w tym momencie nie ma żadnego znaczenia, a już szczególnie gdy w grę wchodzi różnica bramek. Jedyna tabela jaka będzie się liczyć, jedyna naprawdę prawdziwa tabela, to ta po zakończeniu sezonu, po trzydziestej czwartej kolejce rozgrywek. Przed nami, i przed każdą drużyną jeszcze piętnaście piekielnie trudnych spotkań."

Pierwsze z nich w sobotę. A tym, co przed nim martwić może radzionkowskiego szkoleniowca, to fakt, iż sosnowiczanie mają za sobą rozegrane aż dwa mecze. Dla Ruchu będzie to zaś debiut w 2010 roku, a do tego w ostatnich dniach nie miał on kontaktu z naturalną murawą, wracając na sztuczne boczne boisko Stadionu Śląskiego w Chorzowie. Główna płyta stadionu przy ulicy Narutowicza przykrywała bowiem od weekendu warstwa śniegu, a potem wody i błota. Ale od początku opiekujący się nią Piotr Szastok zapewniał, że sobotni mecz na pewno się odbędzie. I w czwartek faktycznie żółto-czarnym udało się odbyć na niej pierwszy w tym tygodniu trening.
„Na pewno to, że oni dwa razy już zagrali, a my w ogóle, musi robić różnicę na korzyść Zagłębia, nie mam co do tego żadnych wątpliwości." - przyznaje trener - „Forma w pierwszym meczu jest zawsze niewiadomą. Ale gdy będziemy grać swoje, to nie powinno to mieć żadnego znaczenia. Podobnie jak to, że oni zagrali już o punkty, a my przez warunki pogodowe, znów musieliśmy wrócić na sztuczną murawę. Zresztą jestem przekonany, że Zagłębie u siebie też trenuje na sztucznym boisku. Bo po prostu kto do takiego ma dostęp, nie będzie ryzykował w tym czasie treningów na naturalnym boisku. A widziałem, że pierwszy zespół Polonii Bytom też trenował na sztucznej nawierzchni w ostatnich dniach. A my na Stadionie Śląskim mamy naprawdę znakomite warunki. Nie będzie to miało znaczenia także dlatego, że boisko w sobotę będzie z pewnością bardzo, bardzo trudne, tak samo trudne dla obu drużyn. I na pewno będzie to w jakiś sposób ten mecz kształtować."

Jednak to, co wydaje się być największym atutem Zagłębia, czyli ogranie, obrócić się może przeciwko temu zespołowi. Grając jako jedyni w lidze, potem rozrywając mecz Remes Pucharu Polski, narażali się na baczną obserwację innych drużyn, a musieli pokazać wszystkie swoje atuty, notując zaś skrajnie różne wyniki (zwycięstwo w lidze 3:0, i porażka pucharowa w takim samym stosunku) odsłonili przed rywalami wiele swoich dobrych stron, ale też wiele mankamentów.

„Faktycznie, nie ukrywam, że bardzo dokładnie obserwowaliśmy Zagłębie podczas ich dwóch meczów." - potwierdza opiekun żółto-czarnych - „Byłoby zresztą grzechem zaniechania tego nie zrobić, w sytuacji, kiedy my sami nie graliśmy. I rzeczywiście przyznaję, że mamy dzięki temu bardzo bogaty materiał o rywalach. Mogliśmy zobaczyć ich dobre strony - szczególnie w meczu z Miedzią Legnica, i te słabe - szczególnie w ostatnich około trzydziestu minutach spotkania z Pogonią Szczecin. Ale też wiemy, że i my obok dobrych stron, mamy też słabe. To kto ma więcej meczów rozegranych, ani kto kogo lepiej rozszyfrował w chwili wyjścia na murawę nie będzie miało znaczenia. Wyjdą naprzeciw dwie bardzo zbliżone umiejętnościami i doświadczeniem jedenastki, dwie drużyny o takich samych ambicjach i podobnych potencjałach. Zadecyduje ten jeden dzień, a my do niego, gwarantuję, będziemy najlepiej jak możemy przygotowani, wyjdziemy należycie zmotywowani, i w pełni na naszym zadaniu skoncentrowani."

W sobotnim spotkaniu dwudziestej drugiej kolejki drugiej ligi zachodniej (20 marca godzina 14:00) w drużynie Ruchu na pewno nie ujrzymy Michała Zioło, któremu wciąż jeszcze nie było dane „odpokutować" za cztery uzbierane jesienią żółte kartki. Z drobnymi urazami w tygodniu borykali się Łukasz Małkowski i Marek Suker - pierwszy w czwartek wciąż nie trenował, drugi już tak. Zaczął biegać i indywidualnie ćwiczyć Tomasz Stranc, ale o jego występie naturalnie jeszcze długo nie będzie mogło być mowy. Trenują już normalnie też w ostatnim okresie kontuzjowani Dawid Domański i Piotr Mazur, ale w wyborze składu na mecz nie będą jeszcze brani pod uwagę(...)

Przed nami w sobotę wielkie emocje!

http://www.ruchradzionkow.com/index1.php?pokaz=6523

Zapowiedź II liga zachodnia: Wielki mecz na szczycie!
18.03.2010 | 15:13.

Zagłębie Sosnowiec i Ruch Radzionków to główni kandydaci do awansu. Właśnie starcie tych dwóch zespołów budzi najwięcej emocji na otwarcie ligowej wiosny(...) Ruch zimę spędził na pozycji lidera, ale ze względu na pauzę przed tygodniem dał się wyprzedzić Zagłębiu. Teraz w Radzionkowie mają idealną okazję, by przypomnieć kto rozdaje karty w zachodniej części II ligi. Trudno wskazać w tym meczu faworyta, bo z jednej strony Zagłębie jest już w rytmie meczowym, a z drugiej z sosnowiczan może wyjść zmęczenie. Jedno jest pewne. W Radzionkowie ciekawszego otwarcia wiosny nie mogli sobie wyobrazić(...)

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruch-R ... 1,893.html

No to ja do znudzenia...
WSZYSCY DO RADZIONKOWA :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna