Maskotka Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Maskotka Zagłębia Sosnowiec

Postprzez PawełK 2009-09-11, 2:05 pm

django napisał(a):Ten łabędź to niezły pomysł. Dobry grafik może go zrobić tak, że będzie wyglądał bojowo. Mam tylko nadzieję, że maskotka zostanie zrobiona konkretnie, a nie na odpierdol, bo wtedy faktycznie może to wyjść śmiesznie.

Od masztów oświetleniowych pociągnie się liny, na których zamontuje się ów łabędzia i będzie latał cały mecz jak kamery na Euro 2008. Zaczniemy wygrywać "dwucyfrówkami"... ;-)

Jak dla mnie maskotką powinien zostać... chodzący herb... a casting powinna wygrać Edyta Herbuś 8)
PawełK
pyszałek

Postprzez vincent2602 2009-09-11, 2:29 pm

swiezy52 napisał(a):a moze takie cuś?? ;-)
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... mgPzmPirBQ

oczywiscie nie w tym kolorze

świeży, podeślij w lepszej jakości obrazek ;)
vincent2602

Postprzez Blajpios 2009-09-11, 2:37 pm

a co to był za zwierzak, co w ostatnich latach "wtargnął" na murawę, tak że chyba nawet zawodnicy za nim gonili? Tak mi się coś wydaje, że był taki wypadek, może ten sypatyczny "gracz" by się nadawał?
Blajpios

Postprzez bonus11 2009-09-11, 2:42 pm

http://img44.imageshack.us/i/orzezagbia.png/

co powiecie na temat tej maskotki xdd? 8)
bonus11

Postprzez pelepapa 2009-09-11, 2:47 pm

maskotką moze zostac jedynie .......kurczak :-)
pelepapa

Postprzez Smazu 2009-09-11, 2:49 pm

A ja proponuje przystopować trochę.1000 osób sobie zaproponuje 1000 zwierząt i co z tego?Konkrety w postaci projektów a nie pierniczenie o Szopenie...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez bonus11 2009-09-11, 2:52 pm

Dałem projekt a że talentu nie mam to już nie moja wina,jak dla mnie Orzeł byłby godną maskotką Zagłębia,a niestety Byka w paincie nie zrobię xd :)
bonus11

Postprzez swiezy52 2009-09-11, 3:22 pm

mysle ze swoje pomysly lepiej przesylajc na redakcja@zaglebie.sosnowiec.pl
wkrotce zostana pokazane "projekty" i wtedy moze lepiej zaczac dyskusje... tylko projekty nadeslane na ww adres beda brane pod uwage...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez django 2009-09-11, 5:09 pm

PawełK napisał(a):Od masztów oświetleniowych pociągnie się liny, na których zamontuje się ów łabędzia i będzie latał cały mecz jak kamery na Euro 2008. Zaczniemy wygrywać "dwucyfrówkami"... ;-)

Czego jak czego, ale różnych słupów i masztów u nas nie brakuje. Także spokojnie można pociągnąć więcej kabli i zrobić całe stado łabędzi, ewentualnie innych ptaków.
django

Postprzez psv 2009-09-11, 5:44 pm

django napisał(a):
PawełK napisał(a):Od masztów oświetleniowych pociągnie się liny, na których zamontuje się ów łabędzia i będzie latał cały mecz jak kamery na Euro 2008. Zaczniemy wygrywać "dwucyfrówkami"... ;-)

Czego jak czego, ale różnych słupów i masztów u nas nie brakuje. Także spokojnie można pociągnąć więcej kabli i zrobić całe stado łabędzi, ewentualnie innych ptaków.

Przy okazji na tych linach położymy jakąś folie i skończy się problem z murawą no i zyskamy rozsuwany dach :lol:
sorry za off ale temat na razie bez sensu to i wypowiedzi też są takie
psv

Postprzez KoloCenter 2009-09-11, 6:44 pm

A czy na drugi adres, czyli <sekretariat@zaglebie.sosnowiec.pl>, wysłane projekty też będą brane pod uwagę??
KoloCenter

Postprzez turku 2009-09-11, 6:53 pm

Każdy może oczywiście wysyłać, ale niektórzy mają pomysł a niektórzy talent by go wcielić w życie i w tym wątku mogą się spotkać dlatego mój pomysł to:

http://jacoblshapiro.com/blog/wp-conten ... ue-jay.jpg

tylko oczywiście w odpowiednich kolorach
turku

Postprzez Blajpios 2009-09-11, 10:19 pm

1961 napisał(a):jutro glosujemy musimy wybrac najlepsza maskotke zostaje na wieki pomysl jest ok maskotka to nie tylko mecz ale to nasza znak kubki znaczki bryloczki wszystko ...

Dlatego proponowałem np. zwierzaka, który kiedyś się "wdarł" w historię klubu, wbiegając na murawę (psiak, jak ktoś przypomniał). Mogłaby też to być inna "zapisana w historii" maskotka. Łabądź - zdaje się też pojawił się, w każdym razie coś mi się przypomina, że jakiś ptak też szybował nad stadionem, chyba właśnie łabądź. Może ten pies być "przerobiony" na groźną jakąś odmianę, albo wierną - albo po prostu dokładnie taki, jaki wbiegł. Nie wiem, czy nie warto nawet odłożyć głosowania. Bo to nie musi być nawet zwierzak. Nie musi być groźny - legenda może uczynić wielkością zwycięską i samą łagodność nawet, to gracze są od nadania "wagi i znaczenia". "Bardzo wydaje mi się", że warto zaś by sięgnąć do historii właśnie. Do żyjących graczy ktoś mógłby się udać z tych "największych", czy Teodora Wieczorka: z pytaniem - co oni by tak wspomnieli z historii, że mogłoby być maskotką "osadzoną w zagłębiowskich realiach". A może Mustang - zwierzę, jako nawiązanie do słynnego sosnowieckiego liderowego Mustanga mknącego po szosach?
A w końcu może najsensowniejsze, zwłaszcza w kontekście dyskusji i "rzucania kłód pod nogi stuletniego Zagłębia": warto by sięgnąć trochę do dokumentów, jeżeli się da i znaleźć, jakie "totemy" były charakterystyczne dla drużyn A. Renego czy tych pierwszych lat Zagłębia? A jak nie ma dokumentów (o to można by pytać prof. Ponczka)- to wymyślić coś nawiązującego. Dobry grafik zdoła pewnie wesołą jakąś "zabaweczkę" wymyślić na kanwie 20 piłkarzyków, czyli pierwszych piłkarzy skupionych wokół Renego, czy Huty Milowice, czy Sokoła, bo te organizacje sportowo-niepodległościowe też towarzyszyły początkom Zagłębia a mogą być też znaczące "po linii" Zagłębia Wielkiego, od Sosnowca, poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie...
Jeszcze na marginesie jednej tu padającej propozycji.. Hm. Jeżeli pamięta się, że popularnym sposobem dokuczania Zagłębiakom są skandowania typu "Zagłębie - gołębie", to przerobienie na wymownego gołębia pokoju, może być bardzo ciekawe, ale wymaga i pracy grafika i determinacji zwołujących się pod tym znakiem Kibiców, by "przerobić" "pośmiewisko" na chlubę i w ten sposób po trzykroć zwyciężyć. Czy jednak Kibiców, co nie potrafią nawet Stowarzyszenia zrobić, stać na taką determinację?
Jakkolwiek, dla mnie szczególnie istotne zdaje się być i to, żeby ta maskotka "zbierała" i stuletnią historię, sięgała do tych korzeni, zwłaszcza że są często atakowane.
Kończąc raz jeszcze więc postawię pytanie, parę linijek wyżej postawione. Czy dla takich racji tu przytoczonych - nie warto więc nawet odłożyć trochę te decyzje, choćby do końca rundy, by lepiej opracować? (albo w krótszym czasie, niemniej dając sobie jeszcze trochę czasu)...
Blajpios

Postprzez Sachi 2009-09-11, 10:42 pm

Ta jasne, nie Łabędź bo mało agreswyny i bojowy. Lepszy będzie tandetny, oklepany i idący po najmniejszej lini oporu orzeł, jastrząb albo jakiś inny ptaszek.
Serio, Łabędź nie jest głupim pomysłem. Przynajmniej nie skrajnie głupim. Jest historia z nim powiązana (nie za wielka ale zawsze coś)no i jest oryginalny
Sachi

Postprzez mario1 2009-09-11, 11:09 pm

gdy patrzylem na ostatnie foty gniazdowych to tylko byk mi sie kojarzyl fernando do boju :) :)
a dokladniej to cos w kontekscie Minotaura
mario1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna