Victoria Koronowo - Zagłębie Sosnowiec 13.05.2009 godz 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Victoria Koronowo - Zagłębie Sosnowiec 13.05.2009 godz 17.00

Postprzez Blajpios 2009-05-12, 12:42 pm

hm, nie wiem... Może coś za dużo pamiętam... albo coś za bardzo chcę na logikę a nie uczucia i biadolenia? Wydaje mi się jednak, że co najmniej 3 przedostatnie mecze (poza tym z Miedzią) to co do ambicji, to były wpisy, że wreszcie bvła, chłopcy chcieli... I chyba ani jednego głosu zaprzeczającego tej ambicji nie pamiętam... Ale to na pewno ze mną coś się dzieje dziwnego... ;-)
Blajpios

Postprzez Landryn 2009-05-12, 1:25 pm

Wiesz jakoś ze Ślęzą mieli trochę ambicji , grali swoje i wygrali , z Unią jeszcze była ta ambicja lecz nie było wykończenia i skończyło się remisem . Ostatni mecz to trochę nie po myśli i szybka porażka .
Jak będzie na wyjeździe ? Wiedzą że muszą wygrać bo jak to powiedział Rafał Pietrzak " Mamy bardzo wymagających kibiców " , a do tego nie chcą zapewne grać w barażach .
Landryn

Postprzez emdżej 2009-05-12, 1:36 pm

PawełK napisał(a):ZS TV reaktywacja ;-) chociaż do jakości robionej przez YOOSHKY-ego to jeszcze lata świetlne...

Dobrze jest. Zwłaszcza obraz. Dźwięk tylko troszkę za cichy, ale poza tym w porządku.
emdżej

Postprzez joz.joz01 2009-05-12, 2:46 pm

Klaara napisał(a):ktos wie jaki jest kurs na meczyk i gdzie można obstawić zagłębie..?

ja obstawiam we "Fortunie"
joz.joz01

Postprzez maciej57 2009-05-12, 5:01 pm

Czy ktoś wybiera się na mecz do Koronowa z Sosnowca?
maciej57

Postprzez joz.joz01 2009-05-12, 8:17 pm

osobiście sie nie wybieram ale słyszałem że został wynajęty bus więc będzie nas w Koronowie okolo 40osób
joz.joz01

Postprzez SPB 2009-05-12, 8:44 pm

SPB

Postprzez MrCricket 2009-05-12, 9:58 pm

Pamiętam mecz z Koronowem w zeszłej rundzie, to była jedna z najgorszych drużyn jaka pojawiła sie przed moimi oczami na Ludowym. Niestety w przerwie odeszło od nas kilku grajków, teraz jeszcze doszła plaga kontuzji wsrod napastnikow, wiec jestem pełen obaw o wynik meczu.
MrCricket

Postprzez PawełK 2009-05-12, 10:05 pm

Fajnie zareklamowałeś... będzie też na www.zaglebie.sosnowiec.pl 8) i... chociaż... biednie ale będzie!
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-05-12, 10:51 pm

Zagłębie nie ma kim strzelać, ale musi wygrać
Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl

Zagłębie Sosnowiec jedzie do Koronowa, by zmierzyć się z przedostatnią w tabeli Victorią. Teoretycznie sosnowiczanie są faworytem tego spotkania, ale tylko teoretycznie.

Po tym co nasi piłkarze prezentowali pod wodzą Janusza Kudyby, a następnie zostali ośmieszeni przez zespół Miedzi Legnica, kibice stracili wiarę. Dlaczego? Gdyż okazało się, iż trener Kudyba potrafił wywalczyć fotel lidera z Gawinem Królewska Wola, a teraz skutecznie walczy o ligowy byt z Miedzianką. Natomiast w Sosnowcu drużyna pod jego wodzą wyglądała, jak zbieranina przypadkowych zawodników, uganiająca się bez celu za skórzanym workiem.

Wydawało się, iż trener Piotr Pierścionek poukładał zespół tak, by spokojnie wywalczył utrzymanie. Nerwy zapowiadają się jednak do samego końca, z prostej przyczyny - braku skuteczności. W ostatnich dziesięciu spotkaniach Zagłębie zdobyło pięć bramek. Strzelało je dwóch zawodników: Krzysztof Myśliwy (1 trafienie) i Michał Filipowicz (4 trafienia). Ten ostatni jednak w Koronowie na pewno nie zagra, a występ Myśliwego stoi pod dużym znakiem zapytania. - Odnowił mu się uraz, ma krwiaka, jeśli zagra to tylko siłą woli. W ostatnim meczu dyspozycja Krzyśka, była zastanawiająca, zagrał słabo. Najprawdopodobniej było to spowodowane kontuzją. To jest nienormalna sytuacja, że na tym poziomie tylko dwóch zawodników strzela bramki. Teraz jest to nasz największy kłopot - rozkłada bezradnie ręce trener Pierścionek. - Jesienią grupa zawodników, których wyselekcjonowałem zdobyła 32 punkty, może gdyby udało się ich zostawić, Zagłębie miałoby dziś tych punktów więcej - zastanawia się szkoleniowiec sosnowiczan.

Natomiast najskuteczniejszy wiosną Filipowicz pali się do gry - Dziś jadę do doktora Krzysztofa Ficka, zobaczymy co powie. Po konsultacji okaże się, czy będzie na tak, czy na nie. Na razie konsultowałem się z kilkoma lekarzami i większość mówi żeby nie ryzykować. Zobaczymy co dziś się dowiem. - tłumaczy. - Nie wiem czy coś jeszcze strzelę wiosną, ale jest szansa, że jeszcze zagram - dodaje Filipowicz.

Trener Pierścionek ma wąskie pole manewru. - Sytuacja jest katastrofalna. Z napastników do dyspozycji mam tylko Hustavę. Do Koronowa pojedzie z nami Socha, jednak jest on dopiero drugi raz z nami na treningu. Zawodnik sam nie wie jeszcze, jak wygląda jego noga, czy jest w stanie zagrać. Przymierzamy się do roszad w składzie, które są konieczne po tak słabym meczu, jaki ostatnio zagraliśmy - tłumaczy szkoleniowiec. Na dzisiejszym treningu w ataku wystąpili Pavol Hustava i Dawid Ryndak. W pomocy grali Adrian Pajączkowski, Krzysztof Bodziony, Michał Skórski i Grzegorz Dorobek. Tyły zabezpieczali Arkadiusz Kłoda, Wojciech Białek, Tomasz Balul i Tomasz Łuczywek. - Nad składem będziemy jeszcze rozmawiać, dywagować, ale tak naprawdę nie ma dużego pola manewru. Jest pewna koncepcja, ale to się okaże, czy zostanie zmodyfikowana, czy to właśnie oni wystąpią w jutrzejszym meczu - wyjaśnia trener Zagłębia.

Nasz najbliższy rywal aktualnie znajduje się na 17. miejscu w tabeli, z dorobkiem 24 punktów (6 zwycięstw, 6 remisów i aż 17 porażek, bilans bramkowy - 20:43). Victoria najwyższej porażki doznała w 15. kolejce, gdy na własnym stadionie przegrała z MKS-em Kluczbork 1:5. Zespół z Koronowa tylko raz w tym sezonie zdobył dwie bramki, nie tracąc żadnej - z Chemikiem Police (2:0 w 24. kolejce). Na Stadionie Ludowym sosnowiczanie wygrali z Victorią 3:0. Bramki zdobywali: Krzysztof Myśliwy, Adrian Marek i Rafał Bałecki (Bałeckiego już w Sosnowcu nie ma, Marek i Myśliwy zmagają się z urazami).

Kto weźmie na siebie ciężar zdobywania bramek, może któryś z pomocników? - Trener, zresztą my między sobą też, mówi, by jak najwięcej strzelać zza szesnastki. Jednak nie wiem czym jest spowodowany brak takich prób. Może strachem? - zastanawia się Bodziony. - W czterech meczach zagraliśmy nieźle. Nawet spotkanie z Unią Janikowo, gdzie było 0:0, było dobre w naszym wykonaniu. Może w ostatnim pojedynku z Miedzią nie wracaliśmy do bazy, czyli zagraliśmy źle taktycznie. Nie wiem czym była spowodowana nasza słaba postawa - dodaje.

Już jutro przed naszymi piłkarzami bardzo ważny pojedynek, który trzeba wygrać i to najlepiej w dobrym stylu. Początek wyjazdowego spotkania z Victorią o 17.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... ac,1,4,808
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Landryn 2009-05-13, 6:05 am

Niech zabierze juniorów , przecież dobrze grają , trzeba czasem zaryzykować z młodymi graczami .
Sam wiem jak to jest gdy gram mecz w starszym składzie - najważniejsza jest ambicja i wybicie by pokazać się trenerowi , robię wszystko by grać dla siebie i drużyny .
Jestem pewien , gdyby trener zaryzykował i wziął młodszych graczy - pokazali by jak grać .
Landryn

Postprzez uzielone 2009-05-13, 9:12 am

Victorię nawet w aktualnej dyspozycji jesteśmy w stanie pokonać i przywieźć z Koronowa 3 punkty. Z Kluczborkiem na strzelenie bramki bym nie liczył ale jak z tyłu będzie na 0 to damy radę wyciągnąć remis. Jak w tych dwóch meczach zdobędziemy 4 punkty to nie powinno być źle.
uzielone

Postprzez Darian 2009-05-13, 1:56 pm

Dokładnie w takiej sytuacji należałoby dać szansę jakimś młodym graczom. W szczególności kiedy graliśmy w ekstraklasie to ktoś jednak występował w drużynie startującej w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy. Było tam kilku grajków jak Kohut,Gmaj i inni. Jak się nie sprawdzą to trudno ale jak wypalą to będziemy mieli większe pole manewru przed kolejnymi arcyważnymi meczami.

Trochę to dziwne że Pierścień boi sie dać szansę młodym. W końcu kto jak kto ale to on dawał młodym pograć w ekstraklasie.

Dzisiaj 13-sty, kontuzje, słaba forma grajków, daleki wyjazd a ja na przekór temu wszystkiemu liczę po cichu na jakiś korzystny rezultat dla Zagłebia.
Darian

Postprzez mario1 2009-05-13, 4:46 pm

To faktycznie ciekawe co sie stalo z druzyna ml extraklasy cala sie rozleciala czy co?
z opisu to nie ciekawie
mario1

Postprzez spitfire 2009-05-13, 4:59 pm

No i już mogli przegrywać... no ale Gostomskiemu coś trudno strzelić bramkę z karnego :)
A tak poza tym znowu nie złapał piłki z rogu chyba za mało nad tym pracuje na treningach :kiepsko:
spitfire

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna