Miroslav Čopjak - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Zibi83 2008-09-10, 12:54 pm

Zacytuję siebie samego "...znowu jakiś trener X o którym słyszał tylko Pan Y..."

Będzie szopka.... Mam tylko nadzieję że w razie braku wyników poleci szybciej niż Piotrek Pierścionek.
Zibi83

Postprzez kopek1906 2008-09-10, 1:28 pm

Zobaczymy co pokaże w meczu z Lechią :) ale nie odczuwam jakiejś zmiany:)
kopek1906

Postprzez Blajpios 2008-09-10, 1:35 pm

Zibi83 napisał(a):Zacytuję siebie samego "...znowu jakiś trener X o którym słyszał tylko Pan Y..."

Będzie szopka.... Mam tylko nadzieję że w razie braku wyników poleci szybciej niż Piotrek Pierścionek.

Rozumiem, że już Kolega na piśmie zadeklarował, że będzie dokładał do takiej pensji, płacenia jakiej możliwości ma klub - kwotę potrzebną do uzyskania pensji dla trenera, który zaspokoi marzenia?
Nie wiem, czy to Kolega akurat - a nie chcę teraz sprawdzać - należał do tych, co wytrwale poniewierali "swojaka", niemniej głos Kolegi może się łatwo wpisywać w "hasło do boju", by już zacząć dzielną akcję poniewierania "nie-swojaka". A dla wielu będzie to doskonały dowód, jak bardzo wiernymi są kibicami i jak fantastycznie wspierają klub. Niestety, tylko w ich wyobrażeniach. Mam nadzieję, że nie w tej perspektywie Kolega pisał swój głos, niemniej trzeba uważać, by nie mógł nasz głos być wykorzystywany.
Pewnie, że można sobie móc marzyć o wyborze do każdego codziennego obiadu kawioru, krewetek bądź trufli jako dodatków i oczywiście z winem, które np jednego dnia będziemy wybierać między Puligny Montrachet rocznik 04, Riesling Heiligenstein Lyra Kamptal czy może nawet się podelektować Amabile del Cerè; do głównego mięsiwa rzecz jasna zmieniając na Alion rocznik 99 z regionu nabrzeża Duero - a może nawet Amarone della Valpolicella, jeżeli chodzi np. o dziczyznę. Tylko, jeżeli Ciocia na imieninach akurat nam tego nie zaserwuje, to się nie dąsamy, zwłaszcza jeżeli dotąd ani nawet buteleczki od Diora jej nie przynieśliśmy ani razu (dla pewności, panowie, tego ostatniego się ;-) nie pije).
Blajpios

Postprzez django 2008-09-10, 1:48 pm

Blajpios napisał(a):Pewnie, że można sobie móc marzyć o wyborze do każdego codziennego obiadu kawioru, krewetek bądź trufli jako dodatków i oczywiście z winem, które np jednego dnia będziemy wybierać między Puligny Montrachet rocznik 04, Riesling Heiligenstein Lyra Kamptal czy może nawet się podelektować Amabile del Cerè; do głównego mięsiwa rzecz jasna zmieniając na Alion rocznik 99 z regionu nabrzeża Duero - a może nawet Amarone della Valpolicella, jeżeli chodzi np. o dziczyznę. Tylko, jeżeli Ciocia na imieninach akurat nam tego nie zaserwuje, to się nie dąsamy, zwłaszcza jeżeli dotąd ani nawet buteleczki od Diora jej nie przynieśliśmy ani razu (dla pewności, panowie, tego ostatniego się ;-) nie pije).

Miszcz!!!

A co do trenera, to trochę zasięgnąłem języka. W Opolu mówili na niego "psychol". Potrafił w czasie meczu wejść na boisko i szarpać sie ze swoimi piłkarzami. Jego drużyny grają ultradefensywnie i strzelają mało bramek (mam nadzieję, że to nie jest ta wizja, którą roztoczył przed zarządem). Piłkarzy trzyma krótko, więc mogą być jaja. Oby to nie był gwóźdź do trumny.
django

Postprzez Klaara 2008-09-10, 1:52 pm

na głównej podali ze przed chwila powierzyli prowadzenie druzyny...a ja wiedziałam z TVN 24 ze juz decyzja była o 13.30:P nieźle sciemniają....
Klaara

Postprzez tomsupro 2008-09-10, 1:56 pm

Nie ważne kto podał pierwszy info. Liczy się skutek.
tomsupro

Postprzez PawełK 2008-09-10, 1:59 pm

Klaara napisał(a):na głównej podali ze przed chwila powierzyli prowadzenie druzyny...a ja wiedziałam z TVN 24 ze juz decyzja była o 13.30:P nieźle sciemniają....

Informacja na stronie głównej /ta która teraz obecnie się znajduje/ została zamieszczona chwilke po tym jak był podpisany kontrakt.
PawełK
pyszałek

Postprzez Smazu 2008-09-10, 3:05 pm

Nie macie już innych problemów?Jak dzieci... ważne , że info jest podane tu i wszędzie.Jak na 2 ligę to jest dobry trener więc teraz tylko czekać na wygrane... jeśli naprawdę jest taki dobry.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez mayday77 2008-09-10, 3:39 pm

Copjak nowym trenerem Zagłębia

Zagłębie Sosnowiec zdecydowało się powierzyć pierwszą drużynę czeskiemu szkoleniowcowi Miroslavowi Copjakowi. - Spodobało mi się zaangażowanie i systematyka pracy Czecha, który rozpisał już sobie zajęcia na 24 godziny na dobę. Braliśmy pod uwagę jeszcze dwie kandydatury - Artura Płatka i Piotra Mandrysza, jednak obaj chcieli traktować Zagłębie jako przystanek w karierze - wyjaśnia kulisy zatrudnienia prezes Paweł Hytry.

Dzisiaj dokładnie w samo południe Copjak poprowadził pierwszy trening sosnowiczan. Sporo czasu poświęcił na ustawienie drużyny i na ćwiczenie gry pressingiem. Trener preferuje grę ustawieniem 4-4-2. - Nie zastanawiałem się długo, ponieważ takich propozycji się nie odrzuca. Zagłębie to dobry zespół, ze sporym potencjałem. Zawodnicy pod względem indywidualnych umiejętności prezentują się bardzo dobrze, teraz muszą zacząć funkcjonować jako zespół - mówił po pierwszym treningu Copjak.

Miroslav Copjak jest dobrze znany kibicom, którzy pamiętają aferę barażową z 2003 roku. Prowadził wtedy drużynę Świtu Nowy Dwór Mazowiecki. To właśnie w tym klubie rozpoczął swoją przygodę z polską piłką. Później wprowadził Odrę Opole na zaplecze ekstraklasy (pracował tam od maja 2005 do listopada 2006 r.), ale już w II-ligowych rozgrywkach Odra grała w kratkę, jego drużyna przegrała m.in. z Zagłębiem Sosnowiec 1:3. Nowy trener Zagłębia miał również, przygodę z naszym ligowym rywalem - Pogonią Szczecin, w której był asystentem trenera Buhumila Panika.

Ostatnim klubem Copjaka był czeski drugoligowiec FK Trinec. - Utrzymałem drużynę, która nie miała piłkarzy na ten poziom rozgrywkowy, a pomimo tego w dość przykry sposób ze mną się rozstali - odniósł się do poprzedniego pracodawcy Copjak. Trener mówi, iż woli pracować z Polakami, niż z Czechami. - Tutaj zawodnicy mają charakter, chcą walczyć, chcą pokazać się z jak najlepszej strony. Starają się udowodnić, że warto na nich stawiać, dlatego ciesze się, że wracam do pracy w Polsce - mówił Copjak, po czym odniósł się do aktualnej sytuacji Zagłębia: - Jesteśmy w dołku, teraz może być już tylko lepiej. Przed nami ciężkie mecze, więc trzeba jak najszybciej odbić się od dna.

Umowa została podpisana do końca bieżącego sezonu, z możliwością przedłużenia. Są również zapisy, iż może zostać rozwiązana wcześniej, jeśli drużyna będzie się spisywała dużo poniżej oczekiwań.

W klubie zostaną na pewno trener bramkarzy Grzegorz Kurdziel i kierownik drużyny Piotr Caliński. Reszta sztabu szkoleniowego może ulec zmianie.

Źródło:www,sosnowiec.info.pl
mayday77

Postprzez Mathof 2008-09-10, 4:20 pm

Podobno mial byc Slaven Bilić ale gdy rozwinal tabele III ligi, odłożył słuchawkę....
Mathof

Postprzez Zabkowice 2008-09-10, 5:14 pm

Kurde Leo na konferencji mówił , że ma bardzo ciekawą propozycje myślałem , że od nas :)
Zabkowice

Postprzez AdriX_SC 2008-09-10, 7:58 pm

No to zobaczymy jak sie nowy trener spisze mam dla was dobra wiadomosc ze gorzej niz bylo nie moze byc :).
AdriX_SC

Postprzez LucasUSA 2008-09-11, 4:09 am

Blajpios napisał(a):Pewnie, że można sobie móc marzyć o wyborze do każdego codziennego obiadu kawioru, krewetek bądź trufli jako dodatków i oczywiście z winem, które np jednego dnia będziemy wybierać między Puligny Montrachet rocznik 04, Riesling Heiligenstein Lyra Kamptal czy może nawet się podelektować Amabile del Cerè; do głównego mięsiwa rzecz jasna zmieniając na Alion rocznik 99 z regionu nabrzeża Duero - a może nawet Amarone della Valpolicella, jeżeli chodzi np. o dziczyznę. Tylko, jeżeli Ciocia na imieninach akurat nam tego nie zaserwuje, to się nie dąsamy, zwłaszcza jeżeli dotąd ani nawet buteleczki od Diora jej nie przynieśliśmy ani razu (dla pewności, panowie, tego ostatniego się ;-) nie pije).

Kolego Blajpios - idac tym winnym szlakiem rozumowania powiem od siebie - przy tym jabolu, ktory nam serwuja od jakiegos czasu, poczciwa bulgarska Sofia bedzie nektarem - nawet do sledzika z ogorkiem :D
LucasUSA

Postprzez Mathof 2008-09-11, 8:47 am

Jak sciagnie Jana Kollera to moze byc.....
Mathof

Postprzez MartinZS 2008-09-11, 10:57 am

delete
Ostatnio edytowano 2013-05-09, 8:29 pm przez MartinZS, łącznie edytowano 1 raz
MartinZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna