Miedź Legnica - Piast Gliwice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rados 2003-05-18, 8:25 am

Anonymous napisał(a):Witam jestem z Legnicy, tak jak od was nie chcielismy wziac pieniazkow to wzielismy od Gliwic. Qrwa mać! Pilkarzyki pajacyki.

Piast znowu kupił mecz.I takim sposobem mogą sobie wejść do II ligi,pajace pier*****.Dziwi mnie tylko fakt że 2 tygodnie temu Legnica walczyła z nami a tu taka nagła obniżka formy i porażka 0-3 z dużo gorszym od Zagłębia zespołem z Gliwic.Zbieg okoliczności :?:
rados
Zagłębiak

Postprzez mały 2003-05-18, 10:57 am

a jakze mialo by byc inaczej ... wszystko jus kupilismy :P gadalem wczoraj z prezesem ... do konca sezonu mamy kilka meczy jus kupionych .. wiec na waszym miejscu nie napalałbym sie na 2 lige !!! buahaahaha - TYLKO TYLE NAPISZE ... - PARODIA !!! idzcie wszyscy w chu... z tymi oskarzeniami nara
mały

Postprzez Bodzio 2003-05-18, 11:12 am

Czytam wasze wpisy i chce mi się śmiać że piszą takie rzeczy na temat meczu Piasta w Legnicy żaden z was tam nie był i nie widział tego meczu i boli was to że wygrał Piast ale wygrał bo grał w piłkę a nie w bezmyślną kopaninę taką jak wy np. w Bytomiu do przodu i kto złapie piłkę byłem widziałem.Piast zdobył bramki ładne i z akcji i nawet na innych boiskach byłyby ozdobą.Miedz mnie zawiodła pamiętając ich występ w Gliwicach jesienią.Tak więc walka o awans nie jest jeszcze roztrzygnięta i oby trwała do ostatniej kolejki.Co do kibiców to zachowanie kibiców Miedzi można określić jako kulturę godną kibiców .natomiast owa TRÓJKA z PIASTA CHWAŁA im za to że byli zapalili race i mimo wszystko pokazali że byli.Nie schowali się w tłum innych kibiców tylko weszli w sektor dla nich przeznaczony.W Gliwicach na meczach napewno są kibice drużyn przyjezdnych ale nikt nie wejdzie do sektora dla nich przeznaczonego bo no właśnie dla czego bo wstyd że tylko może ich być np 3 a im nie było wstyd i piłkarze o nich nie zapomnieli tylko im podziękowali. Niech awansuje najlepsza drużyna
Bodzio

Postprzez Gość 2003-05-18, 11:16 am

Rados pokaż więcej kultury bo taką jaką prezentujesz na tym forum twoimi
wyzwiskami to według mnie jest znikoma
Gość

Postprzez rados 2003-05-18, 11:32 am

Gość napisał(a):Rados pokaż więcej kultury bo taką jaką prezentujesz na tym forum twoimi
wyzwiskami to według mnie jest znikoma

Kultura wypowiedzi to jest już moja sprawa i nic nikomu do tego,choć przyjmuję krytykę i będę się starał poprawić moją "kulturę wypowiedzi",choć muszę przyznać że gdy słysze nazwę Piast Gliwice to mnie "krew zalewa"
Na forum jak chyba zauważyleś staram się nie bluzgać,nawet jak się zdenerwuję to nie piszę np.pierdolony Piast tylko pier*** Piast.Czyli sam sobie wprowadzam cenzurę.
Co do kupowania meczów:racja meczu w Legnicy nie widziałem zdaję się tylko na relację kolesia który dosyć jasno napisał że Piast ten mecz kupił(to widać czy ktoś odpuszcza czy nie.)
I na koniec :nie wmawiajcie mi że Piast nie kupuje meczy.Jak było z MK każdy widział,karnego ze słabiutkim Myszkowem z którym meczyliście się niemiłosiernie,dostaliście z "kapelusza" na 15 minut przed końcem.(całkiem sprytnie,tak żeby nie było podejrzeń o przekupienie sędziego).
Ale i tak czeka was jeszcze kilka trudnych spotkań (mam nadzieję ,że już nikt wam się nie podłoży) i w II lidze bedzie Zagłębie,bo zasługujemy na to bardziej niż wy.
rados
Zagłębiak

Postprzez Gość 2003-05-18, 12:30 pm

zajrzyjcie sobie na forum miedzi i zobaczcie, co sądzą o tym kibice, dodam jeszcze tylko, ze po stracie drugiej bramki kibice zaczęli wychodzić ze stadionu, po trzeciej (fakt, bardzo ładnej) część biła nawet brawo;
co do samego meczu - grała drużyna słaba z beznadziejną, słaba wygrała 3-0
Gość

Postprzez rados 2003-05-18, 1:13 pm

Anonymous napisał(a):zajrzyjcie sobie na forum miedzi i zobaczcie, co sądzą o tym kibice, dodam jeszcze tylko, ze po stracie drugiej bramki kibice zaczęli wychodzić ze stadionu, po trzeciej (fakt, bardzo ładnej) część biła nawet brawo;
co do samego meczu - grała drużyna słaba z beznadziejną, słaba wygrała 3-0

I to mnie właśnie zastanawia.Miedż która z nami walczyła i grała poprawnie w ciągu dwóch tygodni nagle traci formę i bez walki oddaje mecz z Piastem.Zastanawiające .
rados
Zagłębiak

Postprzez rados 2003-05-18, 1:18 pm

Odwiedziłem sobie forum Miedzi.I co piszą ludzie którzy byli na meczu:ano że piłkarze z Legnicy "nie za bardzo się starali i nie chcieli zrobić krzywdy Piastowi".To jaki z tego wniosek??
rados
Zagłębiak

Postprzez bankier 2003-05-18, 1:20 pm

rados nie nakręcaj sie tak - miedz ma obniżke formy, przegrała drugi mecz z rzędu (wcześniej z outsiderem w graczach)! pp prostu tak bywa - to jest sport i nie zawsze prezentuję się świetny poziom! poza tym miedzianka grała bez bodajrze pięciu podstawowych graczy! każdy może mieć kryzys formy - a pierdolenie, ze pewnie znowu piastunki kupiły mecz są wrecz nudne!

ps. moim zdaniem rośnie forma piłkarzy z opola (w następnej kolejce mecz w gliwicach), a forma zielonogórzan jest stabilna, aczkolwiek na słabszym poziomie niż naszego Zagłębia!

nara!
bankier

Postprzez rados 2003-05-18, 1:34 pm

Bankier ,dobra nie będę już pisał ,że Piast kupuje mecze.Fakt to się staje nudne.Sorki ,mój błąd.Ja rozumiem że Miedż może mieć obniżke formy ,ale jakby im zależało to by przynajmniej walczyli.A tak nie było.
Oby tylko Odra nie dostała nagłej obniżki formy właśnie w meczu z Piastem.I na tym kończę moje dywagacje na temat meczy Piasta.
rados
Zagłębiak

Postprzez grzechu 2003-05-18, 1:52 pm

Hmm szkoda ze z Piastem nie gramy w ostatnia kolejke na Ludowym....to by byly emocje 8)
grzechu

Postprzez Gość 2003-05-18, 10:29 pm

Bodzio napisał(a):TRÓJKA z PIASTA CHWAŁA im za to że byli zapalili race i mimo wszystko pokazali że byli.Nie schowali się w tłum innych kibiców tylko weszli w sektor dla nich przeznaczony.W Gliwicach na meczach napewno są kibice drużyn przyjezdnych ale nikt nie wejdzie do sektora dla nich przeznaczonego bo no właśnie dla czego bo wstyd że tylko może ich być np 3 a im nie było wstyd i piłkarze o nich nie zapomnieli tylko im podziękowali. Niech awansuje najlepsza drużyna

Nie ośmieszaj się koleś. Na meczach Piasta nikt nie wchodzi do sektora dla przyjezdnych dlatego że taraCHUJski nie wpuszcza kibiców gości.
A o Piaście fatalnie świadczy to że do Legnicy pojechało tylko 3. Zresztą na mecze w Gliwicach chodzi tylko po 1500 osób. To też wstyd
Gość

miedz

Postprzez Władek 2003-05-19, 9:46 am

Byłem z kolegami na tym meczu i chciałbym się podzielić kilkoma spostrzeżeniami:
1. Miedź grała bardzo słabo (dwa tygodnie temu to była zupełnie inna drużyna), ale trudno ocenić czy mecz był sprzedany. Nie było takich idiotycznych sytuacji jak w meczu z MK. W drużynie zabrakło 6 podstawowych zawodników a Murdza zagrał bardzo słabo. Mimo to w II połowie widać było spore zaangażowanie młodych zawodników Miedzi. Po meczu słychać było pojedyńcze głosy miejscowych kibiców "ile wzieliście" ale - jak napisałem - trudno postawić jednoznaczną tezę.
2. Piast to drużyna która powinna zajmować co najwyżej miejsce w środku tabeli. Zagrali bardzo słabo, zwłaszcza w II połowie, kiedy opadli całkowiście z sił (poza Radzewiczem i Andraszczakiem). Wniosek taki: nawet jeśli awansują, drużynę muszą budować zupełnie na nowo.
3. Sędzia drukował nie zachowując przy tym minimum przyzwoitości. Po meczu, przechodząc do szatni został wygwizdany przez zgromadzonych tam kibiców.
4. Kibiców z Sosnowca było więcej niż z Gliwic. Tylko nasza grupa to 5 osób, a przed nami siedziało 4 piłkarzy Zagłębia (Daniel Treściński, Mariusz Ujek, Łukasz Antczak i Marcin Drzymont). Kiedy jedyna trójka kibiców w sektorze gości odpaliła race, miejscowi proponowali im falę:) Na marginesie dodam że Mariusz Ujek był najgłośniej krzyczącym kibicem.
Władek

Postprzez krzysiu 2003-05-19, 9:56 am

nie czarujmy się, każdy kupuje mecze w miare własnych możliwości finansowych i chęci rywali lub (i) sędziego. jak gra drużyna dla której zdobycie punktów ma jakieś znaczenie z drużyną, która o nic nie walczy, to nie uwierze jak mi ktoś powie, że nikt nie próbował załatwić zwycięstwa na boku. trzeba tylko wiedzieć do kogo uderzyć z kasą, bo jak da się w złe ręce to kasa przepadnie a punktów nie będzie.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Tomano 2003-05-19, 10:05 am

Caly ten wynik to jeden wielki wałek!!!!!!!!!!!!!!
Tomano
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna