Bilety na sezon 2008/2009

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kalic_1906 DG 2008-07-17, 12:43 pm

ja powiem tak przyjda Ci co chca i moga ja nie bede oszczędzał na ukochanym klubie...
kalic_1906 DG

Postprzez jls 2008-07-17, 1:08 pm

Na Ludowy za 10 i 15 zł
Maciej Wasik
Działacze sosnowieckiego Zagłębia ustalili ceny biletów na nadchodzący sezon. Kibice, którzy liczyli na miłą niespodziankę na pewno mocno się zawiodą.

Ceny biletów obowiązujące w sezonie 2008/2009:
trybuna odkryta - 10 zł, sektory od strony trybuny krytej - 15 zł, ulgowy - 5 zł (dla dzieci urodzonych w 1996 r. i młodszych).
Ceny karnetów, ważnych przez cały sezon:
trybuna odkryta - 110 zł, sektory od strony trybuny krytej - 200 zł. Karnety będzie można nabywać od wtorku, 22 lipca 2008 r. w sekretariacie klubu.

Smutny jest obraz Stadionu Ludowego zapeÅ‚nionego w ¼, w szczególnoÅ›ci jak ma siÄ™ w pamiÄ™ci mecz ze ÅšlÄ…skiem WrocÅ‚aw przed kilkoma laty w III lidze, nie wspominajÄ…c już o spotkaniach sprzed kilkudziesiÄ™ciu lat, gdy regułą byÅ‚ komplet. O ile dobrze pamiÄ™tam, w poprzednim sezonie byÅ‚ problem z zapeÅ‚nieniem trybun, nawet, gdy bilety kosztowaÅ‚y 5 zÅ‚otych. Na meczu z Górnikiem Zabrze, z drużynÄ…, która zawsze dziaÅ‚aÅ‚a na kibiców jak magnes, bilet można byÅ‚o nabyć za 10 zÅ‚otych, pomimo tego na Ludowym zasiadÅ‚o raptem 4 tysiÄ…ce widzów. Koszt wstÄ™pu na mecz z Zagłębiem Lubin byÅ‚ taki sam, a kibiców byÅ‚o jeszcze o poÅ‚owÄ™ mniej. Na ostatni mecz w Sosnowcu, gdy przeciwnikiem byÅ‚ GKS BOT BeÅ‚chatów, kibiców przyszÅ‚o zaledwie 3 tysiÄ…ce, a bilety kosztowaÅ‚y 5 zÅ‚otych. W nadchodzÄ…cym sezonie rywali bÄ™dziemy mieli dużo mniej atrakcyjnych, wiÄ™c dziaÅ‚acze liczÄ… chyba na same zwyciÄ™stwa i na tak zwanych „kibiców sukcesu”. W koÅ„cu otwarcie siÄ™ mówi o walce o awans, wiÄ™c jeÅ›li rzeczywiÅ›cie zespół bÄ™dzie siÄ™ prezentowaÅ‚ tak korzystnie, to te 10 zÅ‚otych nie jest aż tak dużą kwotÄ… (choć trzeba pamiÄ™tać, iż jest to stara III liga). Obawiam siÄ™ jednak jak bÄ™dÄ… wyglÄ…dać trybuny, gdy przyjdÄ… sÅ‚absze wyniki.

Najkorzystniejszym rozwiązaniem wydaje się być zakup całosezonowego karnetu, jednak nie każdego stać na jednorazowy wydatek 110 zł. Co z ludźmi przebywającymi na wakacjach, bądź osobami, które nie dysponują taką kwotą w tym terminie? - Daliśmy do druku pewną liczbę karnetów. Jeśli sprzedadzą się wszystkie to dodrukujemy kolejne i będą dostępne w późniejszym terminie. Jeśli pozostanie jakaś pula karnetów, które są teraz przeznaczone do sprzedaży, również będzie można je dostać w terminie późniejszym - uspokaja szef marketingu w Zagłębiu, Paweł Kręgiel.

Cóż nam pozostaje? Zachęcamy kibiców do kupowania karnetów, w ten sposób w największym stopniu można wspomóc klub i przy okazji oszczędzić parę złotych. Jednocześnie trzymamy za słowo, iż Zagłębie będzie walczyć o awans, a 10 złotych okaże się kwotą małą za emocje i doznania, jakie będzie można przeżyć na Stadionie Ludowym. Równocześnie zachęcamy klub do akcji promocyjnych, by obudzić z letargu kibiców, którzy nie są przekonani do powrotu na Kresową. Niech pamiętają, że Zagłębie to nie tylko Sosnowiec, a cały region liczący ponad pół miliona mieszkańców.
jls

Postprzez kanel 2008-07-17, 1:18 pm

Faktycznie kupno karnetu jest rozsądnym rozwiązaniem!Ale czy "boss" od marketingu wie co to jest marketing??? Na początek bilety powinny być tańsze w momencie gdy Zagłębie grało by faktycznie na awans to myślę że każdy dałby te 10 zł i nie było by tematu cena biletu! A z drugiej strony różnica między 10 a 8 zł to za przeproszeniem chu... nie różnica!
Kto ma przyjść to będzie chodził na mecze!A kibic który za pól darmo chce oglądać mecze to ch... nie kibic z czegoś trzeb zacząć budować nowy wizerunek klubu skoro nie ma sponsora!
kanel

Postprzez Raul75 2008-07-17, 2:47 pm

bilety z pewnością nie będą po 5 złotych. Nie przesadzajcie, że cena odstrasza, bo jak było widać w OE z frekwencją było cienko. Może ktoś zada sobie trud i sprawdzi jak to wygląda u naszych grupowych rywali?
Raul75

Postprzez KRIS6411 2008-07-17, 2:48 pm

za te 10 zł to i owszem publika będzie w pierwszych meczach , no i może z Pogonią Tychami i Zawiszą ale jak nie daj Boże przegrają 2-3 mecze ( obym sie oczywiście mylił) to wynik rzędu 2000 na trybunach będzie naprawdę niezły choć jak na nasze miasto beznadziejny. A do wszystkich tych którzy psy wieszają na piknikach to musicie wiedzieć że to właśnie pikniki budują frkwencję na stadionach , bo "kocioł" w ilości 8-10 tysięcy należy chyba włożyć miedzy bajki ,przynajmniej w polskiej lidze a w II to już na bank. Generalnie zgadzam sie że ceny biletów są lekko przesadzone i wg mojej oceny 7-8 zeta byłoby OK I jeszcze jedno nie jestem piknikiem i nie jeden raz wracałem z Ludowego zachrypnięty.
KRIS6411

Postprzez damian_2006 2008-07-17, 3:29 pm

Cenny na innych stadionach sa podobne jak unas takze niema co plakac ,tylko ze tam niemaja takich tradycji i tylu kibicow co nas to jest roznica

Jarota:10 zwykly i 5 ulgowy(podstawowka i gimnazjum)
Pogoń:10 i 15
Zawisza:5(na sektorze typu unas zegar tyle ze tam jeszcze gorzej usytuowany),10 i 15 na innych trybunach)
Unia:10 i 5 ulgowy
Polonia S.:6 i 4 ulgowy
Lechia Z.G:8zl
Police:5zl
Raków:7 i 5
Tychy:10 i 5 ulgowy

Narazie to tyle
Ostatnio edytowano 2008-07-17, 3:42 pm przez damian_2006, łącznie edytowano 1 raz
damian_2006

Postprzez P_M 2008-07-17, 3:40 pm

ja dam te 10 zł.... ale spodziewałem się mniej... ale jak napisał kalic_1906 DG,na ukochanym klubie oszczędzć nie będe!
P_M

Postprzez Darian 2008-07-17, 4:43 pm

Spodziewałem się że nasi działacze mają więcej oleju w głowie. Niestety przeceniłem ich zdolności postrzegania rzeczywistości.

Ktoś poza tym zapomniał że jest też sezon hokejowy w Sosnowcu. Więc jeżeli będe miał wybierać mecze w piłkę z Czarnymi Żagań, Tur-em Turek czy innym wielkim klubem typu Victoria Koronowa a meczami hokeja z takim zespołami jak GKS Tychy, Polonia Bytom czy Cracovia w najwyższej klasie rozgrywkowej o najwyższe cele to wybór wydaje się oczywisty na korzyść hokeistów.
Darian

Postprzez August 2008-07-17, 6:53 pm

W obecnej rzeczywistości przyjście na mecz, a tym samym kupienie biletu należałoby traktować jako zastrzyk finansowy dla klubu. Przecież nie mam sponsora i póki co nie widać aby w najbliższej przyszłości taki się trafił. Im więcej kibiców przyjdzie tym więcej kasy dla klubu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Raul75 2008-07-17, 9:57 pm

Darian napisał(a):Spodziewałem się że nasi działacze mają więcej oleju w głowie. Niestety przeceniłem ich zdolności postrzegania rzeczywistości.

Ktoś poza tym zapomniał że jest też sezon hokejowy w Sosnowcu. Więc jeżeli będe miał wybierać mecze w piłkę z Czarnymi Żagań, Tur-em Turek czy innym wielkim klubem typu Victoria Koronowa a meczami hokeja z takim zespołami jak GKS Tychy, Polonia Bytom czy Cracovia w najwyższej klasie rozgrywkowej o najwyższe cele to wybór wydaje się oczywisty na korzyść hokeistów.

ale nie za bardzo rozumiem o co masz pretensje; czy 10 pln to dla ciebie cena kosmos czy raczej chodzi ci o to, że można iść i na piłkę i na hokej? Inni byliby z takiej okazji szczęśliwi ale rozumiem, że narzekanie mamy we krwi...
Raul75

Postprzez Bartos 2008-07-18, 11:18 am

o ile ceny biletow sa jeszcze znosne to o tyle ceny karnetow sa jakies z kosmosu

sa wakacje wiekszosc ludzi (młodzierzy) jest splukana a oni chca odraz 110 czy 200 zl za karnet :)
po pierwsze karnety powinni rozbic na dwa osobne (na runde jesienna i na runde wiosenna)
po drugie ceny karnetow nie uwzgledniaja tego, ze tylko 5 rywali jest ciekawych a reszta to totalne zadupia! :)
Bartos

Postprzez werty 2008-07-18, 11:23 am

STS_1906DG napisał(a):Ja p***le Oliver to nie płać. Damian napisał że chodzi dla Zagłębia a nie dla rywala i jego atrakcyjności i sie z nim w 100% zgadzam. A jak szkoda ci pieniędzy na Zagłębie to po prostu nie chodź i tyle. Takich kibiców jak ty potrzebujemy naprawde.

[ Dodano: 2008-07-17, 1:22 pm ]
Ja powiem tak. Ceny według mnie powinny być w cenie 8 zł na trybunę odkrytą. Co z tego że 3 liga ? Kiedyś były po 12 i po 5000 ludzi co najmniej regularnie chodziło. Mówicie że mała frekwencja będzie. A na Bełchatów były po 5 zł i ile było ludzi :/ ? Ja uważam że niestety nasi kibice (oczywiście nie wszyscy) chodzą na mecze wtedy, kiedy drużynie idzie.

Po pierwsze nigdy bilety na 3 lige nie były po 12 pln a po drugie frekwencja nie oscylowala wokól 5 000 poza kilkoma meczami oczywiście.
werty

Postprzez Minion 2008-07-18, 1:48 pm

Ja zaplace te 110 za karnet, co za roznica ktora liga. Chodze dla Zaglebia a nie dla ligi.
Minion

Postprzez WaluÅ› 2008-07-18, 2:28 pm

Bartos napisał(a):o ile ceny biletow sa jeszcze znosne to o tyle ceny karnetow sa jakies z kosmosu

sa wakacje wiekszosc ludzi (młodzierzy) jest splukana a oni chca odraz 110 czy 200 zl za karnet :)
po pierwsze karnety powinni rozbic na dwa osobne (na runde jesienna i na runde wiosenna)
po drugie ceny karnetow nie uwzgledniaja tego, ze tylko 5 rywali jest ciekawych a reszta to totalne zadupia! :)

To moje pytanie brzmi czy w tym sezonie będziesz TYLKO na 5 meczach bo z tego można wywnioskować, że na ręsztę na tych mało atrakcyjnych rywali nie ma co iść ???
WaluÅ›
kumaty

Postprzez ZAGLEBIAK00 2008-07-18, 2:55 pm

miło jest jak piękna drużyna wygrywa w pięknym stylu

[ Dodano: 2008-07-18, 3:55 pm ]
nie ważne z kim wygra
ZAGLEBIAK00
Mistrz ortografii

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: zbych