Groclin-Zagłębie

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2008-03-29, 6:20 pm

Blajpios napisał(a):no, to tym razem można chyba zawołać: Zagłębie, nic się nie stało. Nic bowiem nie da teraz wyrzucanie emocji bezsilności wyzywając zawodników, trenera. Sami chyba nie są szczęśliwi i mają świadomość tego, co się dzieje. Jakkolwiek zaś - pomimo takiej nagonki, jaka na zespół, na klub spada od miesięcy a w ostatnich dniach dodatkowo - nie dali się sprowadzić do takiej roli, w jakiej chce się Zagłębie obsadzić. Jeżeli chodzi o mecz, nawet jeżeli Groclin akurat niekoniecznie chciał ich zmiażdżyć - to i tak trzeba zauważyć, że długo sprytnie się bronili. Najsłabszy zespół, poniewierany medialnie i dobijany oskarżeniami - nie dał się zgnieść tym wszystkim i realizował swoje prawie cały mecz. W dodatku - młodymi zawodnikami. Może to nieźle rokuje, jeżeli chodzi o trenera? Odwagi ma może trochę, również pomysłu, by radzić sobie w trudnej znowu sytuacji kadrowej... Może będzie miał wizję, by przez te kilka lat od III ligi rozwijać zespół. Zagłębie teraz - też ma parę lat, by zasmakowawszy piłki w pierwszej lidze, już nie na wariackich papierach ale mądrze budując klub, znów wrócić. Mam nadzieję, że K. Szatan - jako Zagłębiak nie podda się i nie czując teraz presji na każdy tydzień na już i na wczoraj, będzie tę rzeczywistość budował. Nowy, Zagłębiowski stadion - nie dla wygody Ślązaków
położony, lecz Zagłębiaków; Akademia Piłkarska dla młodych talentów - która może korzystać z tego boiska, na którym niegdyś wykuwała się wielkość Zagłębia, niech staną się strażnikami historii, dziedzictwa. Nowy charakter - biorąc ze stu lat walki z przeciwnościami to, co było dzielne i zwycięskie lub gdy się przegrywało, to z hartem ducha. Dodając zaś - nowe wartości, także oparte na uczciowości. Ot. WIELKIE ZAGŁĘBIE. Nie tylko - nie poddaje się. Idzie do zwycięstwa, zwycięstwa hartu ducha a i sukcesów sportowych.

Mądre słowa. Tyle, że w tej chwili jest jedno "ale". Jeśli się okaże, że nasi grajkowie handlowali z ŁKS-em to na powrót będzie trzeba czekaż dłużej niz ostatnim razem.
August

Postprzez Łuki19 2008-03-29, 6:33 pm

moze nie grali zle ale......

Grali jak nigdy przegrali jak zawsze.pozdro
Łuki19
Obserwowany

Postprzez tomi2509 2008-03-29, 6:48 pm

15 minut .. 3 bramki !!??
tomi2509

Postprzez peterrabit3 2008-03-29, 8:21 pm

To smutne ze taka postac jak Dawid Skrzypek ogchodzi....Byc moze nie byl zawsze najlepszy na boisku ale zo0stawial zawsze 100% siebie i TO NASZ CHLOPAK Z KRWI I KOSCI ....Znalem Dawida osobiscie i mialem okazje nieraz z nim rozmawiac....To porzadny chlopak i nie uwiklany w korupcje co w dzisiejszym swiatku pilkarskim rzadkosc....Mam nadzieje ze wroci do nas szybko ale chocby to byla 4 liga niech wreszcie bedzie to normalny klub ZAGLEBIE SOSNOWIEC I UTRZEMY MORDY TYM SKUR...
Choc jesli patrze na to dzis to napewno nie z tym wlascicielem zarzadem i pilkarzykami....
peterrabit3

Postprzez Sachi 2008-03-29, 8:23 pm

Blajpios -- zgłoś się do zarządu. Może cie na psychologa drużynowego przyjmą ; D
Sachi

Postprzez django 2008-03-29, 8:43 pm

Blajpios - jak to się nic nie stało?Przegrali 0:3 i nieważne, czy te bramki stracili w pierwszych 10, czy w ostatnich 10 minutach. Tłumacz tych nieudaczników - bo biedacy a to nie mogli grać na Ludowym, a to ich ktoś oskarżał o przekręty. A prawda jest taka, że są zwyczajnie najsłabsi w tej lidze i zasłużenie z niej spadają. A Ty się nad nimi dalej lituj i tłumacz chujową grę czym chcesz.

Zresztą czego się można było spodziewać. Już zarząd dał piłkarzom jasny sygnał, że niczego po nich nie oczekuje, sprowadzając Pierścionka i mając w dupie to czy Skrzypek odejdzie, czy zostanie. Sytuacja w tym klubie jest chora - jak można odpuszczać ligę, kiedy do zdobycia są jeszcze teoretycznie 24 punkty!!??
django

Postprzez Blajpios 2008-03-29, 9:12 pm

django napisał(a):Blajpios - jak to się nic nie stało?Przegrali 0:3 i nieważne, czy te bramki stracili w pierwszych 10, czy w ostatnich 10 minutach. Tłumacz tych nieudaczników - bo biedacy a to nie mogli grać na Ludowym, a to ich ktoś oskarżał o przekręty. A prawda jest taka, że są zwyczajnie najsłabsi w tej lidze i zasłużenie z niej spadają. A Ty się nad nimi dalej lituj i tłumacz chujową grę czym chcesz.

Zresztą czego się można było spodziewać. Już zarząd dał piłkarzom jasny sygnał, że niczego po nich nie oczekuje, sprowadzając Pierścionka i mając w dupie to czy Skrzypek odejdzie, czy zostanie. Sytuacja w tym klubie jest chora - jak można odpuszczać ligę, kiedy do zdobycia są jeszcze teoretycznie 24 punkty!!??

Więc jak ich dobijecie, będą grali lepiej? Oczywiste jest - że są i byli najsłabsi. Należy ich osłabiać więcej, wieszając na nich psy? Czy nie walczyli na ile ich było stać? Sami piszecie - zasłużenie spadają. To nie można się czepiać, że nie zakładają, że mają do wywalczenia 24 punkty. Bo ich nie mają. To są fakty i trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Nie wyzywać też K. Szatana, że nie ma 10 razy kasy więcej, tylko przyjąć do wiadomości, jaka jest sytuacja. Patrząc na potencjał - dzisiaj powinni dostać ok. 0-5. Tak się zresztą ktoś tutaj - słusznie - obawiał i pisał, że jeżeli nie będzie kompromitacji w stylu 0-5, to już nie będzie wieszał psów na Pierścionku. Sądzę, że słusznie. Nikt nie pisze, że grali świetnie, że nie słabi itd. Tyle - że sami dobrze to wiedzą. Rozliczać ich trzeba - czy dają z siebie najwięcej ile mogą. Mobilizować - a nie wyzywać, bo co to da? Czy naprawdę tak swoją bezsilność trzeba wylewać - by demobilizowała? Ba - może nawet nie tylko powstrzymać się od wyzwisk by trzeba - ale wręcz przywitać zespół przychylnie, by odczuli jedność? Bo co Zagłębie jeszcze ma w garści? Tylko - charakter i tylko bycie razem. Ma rzeczywiście najsłabszy potencjał, ma rzeczywiście najmniejszą kasę i ma "garbate plecy", najłatwiej dokopuje się karłom, garbatym, kulawym. Takie jest Zagłębie. Wielkie w tej chwili - może okazać się jedynie przez zespolenie razem, zaciśnięte zęby i walkę o to, by nie polec zlekceważeni i wyśmiani. Na pewno nie zrobią tego umiejętnościami, bo mają, jakie mają. Tylko ambicją i charakterem - i w tym trzeba dopomóc. Jeżeli zaś jakieś niespodzianki zrobią, to dobrze. Jakkolwiek zaś będzie - wiadomo, że powrót dopiero za kilka lat będzie - i może Pierścionek właśnie to zbuduje. Przerwana kariera, przygotowywanie do zawodu, jakiś kręgosłup. Jak pisałem poprzednio - teraz trzeba tę perspektywę przyjąć i ważniejsze to nawet, niż kilka punktów zdobyte. A dłuższy czas marszu z III ligi - może nawet dobrze służyć. D. Skrzypek - na pewno by nie zbawił tej drużyny w tej lidze. Może zaś jak dorobi w Norwegii a się nie załapie - to wróci. W tej chwili na pewno P. Pierścionek najpierw to chce sobie zbudować własną pozycję. Jeżeli mieli się więc nie dogadać, bo byli kiedyś koledzy z boiska - to lepiej, jak się dogadają za pół roku.
To tyle, jeżeli już chcemy o "motywacjach i psychologiach".
Psychologia - to oczywiście też rozumie, że w takich chwilach kibiców opada zniechęcenie, żałość, chęć pokrycia bezsilności - choćby ostrymi słowami. Dlatego - piszę więc, że właśnie teraz nie warto robić tego, z czego wrogowie cieszą się najbardziej: nie warto pogłębiać rozkładu jedności czy rozpadu zespołu.
A w takim razie, żeby jakoś weselej o meczu.
Cóż - w połowie P. Pierścionek słowa dotrzymał. Po pierwsze - postawił na młodych i nie skończyło się tak tragicznie, jak mogło pogromem: Groclin już wyżej wygrywał a teraz się rozkręca na końcówkę. Po drugie, już żartując - w połowie dotrzymał, bo zapowiadał, że na początku przegrywa 2 razy. Oby dotrzymał do końca - czyli że nie przegra następnego!
No i na koniec "perełka". Ma przy tym poczucie humoru, przy zmianach. Zauważyli to nawet w Gazecie w Minuta po minucie, choć zasadniczo lekceważyli Zagłębie. Ale - ta jedna zmiana! Napisali: "Chwalibogowski za Szatana w Zagłębiu. Niezłe, prawda?"
No, to zakończmy jakimś optymizmem większym, mimo wszystko, na przekór i dla zagłębiowskiego charakteru! :-)
Blajpios

Postprzez zwireksd 2008-03-29, 9:21 pm

Jaka oficjalna liczba Zagłębie w Grodzisku..?
zwireksd

Szkoda słów

Postprzez mariusz2109 2008-03-29, 10:28 pm

To nie jest aż taka słaba drużyna żeby im psów nie wieszać.Nie ma ich co bronić.A i Szatan/bym się mylił/jaki z niego sponsor.Hutry na czacie mówił że,nie będziemy grać pięknie ale zawodnicy murawę zjedzą,gryść będą,a ja mimo że będzie poracha będę ich dopingował.A tu co..Łks 3:0 k***a w jakim stylu.Druga połowa pierwsze dziesięć minut Zagłębie nie potrafi wyjść z własnej połowy,Groklin 79min trudno stało się.ALE k***a 92 I 93MIN........ ZESZLI Z BOISKACZY CO JAK TO TŁUMACZYĆ.Doszli do wniosku że 79min wystarczy gryść już trawę i jebać tych którzy w nich mają 12zawodnika/kibiców/.SZKODA SŁÓW.Fakt jest taki że nasze Zagłębie zawsze się dzwignie i ja w to wieżę.
mariusz2109

Postprzez daro 2008-03-29, 10:38 pm

Jednak nie mogli wygrac ,bo kurs u bukow byl za wysoki.Gdyby wygrali ABW aresztowaloby trenera i pol skladu Zaglebia.
daro

Postprzez kamilsz8 2008-03-29, 11:08 pm

Nie wiem dlaczego ale mam takie osobiste zdanie ze niektórzy zawodnicy nie sa godni nosić getrów Zagłębia Sosnowiec a co dopiero koszulka. Z połową z nich grałem w innych klubach i byli zerami zwykłymi rezerwami na 3min końcowe meczu. A teraz I liga? Śmiech maja po 20 kg nadwagi 0 podań celnych. Wstyd!! Jeśli w Sosnowcu nie pojawi sie trener z prawdziwego zdarzenia i zacznie z nami od III ligi to może bedzie w końcu na boisku jakaś gra i zawodnicy. A nie syn prezesa, kolega kolegi.KPINA No ale cóż pomimo krytyki MOJA JEDYNA MIŁOŚĆ....... pOZDRO
kamilsz8

Postprzez Sir 2008-03-29, 11:08 pm

daro napisał(a):Jednak nie mogli wygrac ,bo kurs u bukow byl za wysoki.Gdyby wygrali ABW aresztowaloby trenera i pol skladu Zaglebia.

Jak czytam takie wpisy...to jest żenada i paranoja!

Uważasz się za prawdziwego kibica? TO PRZEMYŚL swoje postępowanie!

Prawda jest taka, że piłkarsko jesteśmy słabi, ale to nie oznacza ze w słabej polskiej pierwszej lidze nie można zdobywać punktów. Wystarczy walka, bieganie i odrobinę szczęścia.

Widać, że większość z Was nie ma pojęcia o trenerce i taktyce....

Jeśli zespół jest na tyle słaby że nie potrafi grać ataku pozycyjnego...to co ma go robić na sile...tracic bramki z kontry...

Lepiej jest sie zamurować i nie stracic gola...a moze coś sie uda strzelić.

Gdyby nie ta bramka z 80 minuty....to byłby remis 0-0 na trudnym terenie...i taktyka murowania bramka i granai na zero z tylu przyniosła by efekt...w postaci 1pkt.

Jak się jest za słabym zeby wygrac...to trzeba wszystko robic aby nie stacic bramki..
Sir

Postprzez daro 2008-03-29, 11:25 pm

Sir napisał(a):Gdyby nie ta bramka z 80 minuty....

A gdyby babcia miala wąsy ,to bylibysmy liderem w OE :-) Kibicem Czuwaja Przemysl nie jestem,wiec nic nie mam do przemyslenia :-)
pozdro serdeczne!
Póg Mo Thón
daro

Postprzez mariusz2109 2008-03-29, 11:42 pm

Sir
O jakiej taktyce mówisz.Co niektórzy zawodnicy nie mają nawet ambicji.........nawet ambicji k***a.FACET post wyżej napisał,zerknij,cała prawda.
Ojciec mój grał w Zagłębiu ja trenowałem trochę teraz mój syn trenuje bo to moja miłość i nie mogę patrzeć jak to k***a się sypie.A ty pierdolisz o taktyce.Na co bronić wynik na 0:0 skoro spadamy aż do 3 ligi.To jest taktyka.Nie łape.
Ale jestem z nią i KOCHAM
mariusz2109

Postprzez laki 2008-03-30, 1:05 am

Nie ma co się irytować jesteśmy w trzeciej lidze , teraz już teraz trzeba myśleć o składzie
który zagwarantuje awans do drugiej w przyszłym sezonie , bo na kupowanie meczy nie ma co liczyć . Ale żeby awans stał się faktem to już dzisiaj presja ze strony kibiców powinna być skierowana do władz miasta i pana Szatana abyśmy wiedzieli na czym stoimy.
laki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna