przez Waluś 2007-09-20, 9:07 pm
Wklejam to w tym temacie bo możliwe jest, że Kmiecik będzie brany pod uwagę przy ustalaniu niedzielnego składu. Napewno przyda się nam, widoczny był juz jego brak w meczu z ŁKSem.
Napastnik Zagłębia wraca do kadry zespołu z Sosnowca.
Nieoficjalnie mówi się, że piłkarz podpadł, bo wrócił do klubowego hotelu późną nocą. Ktoś też doniósł, że nie był trzeźwy. Kmiecik nie zagrał z ŁKS-em w Łodzi oraz środowym spotkaniu z GKS-em Bełchatów w ramach rozgrywek o Puchar Ekstraklasy.
W czwartek, po kilku dniach przerwy, znowu trenował z pierwszą drużyną. Ma szansę na grę w niedzielnym spotkaniu z Groclinem Grodzisk Wielkopolski. - Za fantazję trzeba płacić - rozkłada ręce prezes Leszek Baczyński. - Myślę, że zrozumiał swój błąd. Gdy do niego zadzwoniłem z informacją, że wraca do pierwszego zespołu, bardzo się ucieszył - dodaje.
Decyzję podjął trener Jerzy Kowalik, jednak za Kmiecikiem wstawił się u niego w imieniu kolegów kapitan Dzenan Hosić. - Jestem chłopakom bardzo wdzięczny za ten gest. Do tego, co było, nie chcę wracać. Wszystko zostało wyolbrzymione... Podczas treningów z Młodą Ekstraklasą formy na pewno nie straciłem i postaram się to udowodnić - podkreśla piłkarz.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice