Zagłębie Sosnowiec - Polonia bytom 18.08.2007.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-08-12, 8:22 am

Napewno nie napisze iz wygramy z Polonia chociaz winno tak byc. Jest to czwarty mecz rozgrywany w OE mam na mysli zgrywanie sie druzyny w bojach o punkty.
Wedle mojej oceny i sporych fragmentow spotkan ktore widzialem nie jestesmy
najslabsza druzyna. Czego nam brakuje aby odnosic zwycięstwa - wedlug mnie
NASZA DRUZYNA MENTALNIE JEST BARDZO SLABA, a na dodatek, wszystkie media
przeszkadzaja w sposob TOTALY, Panowie w czerni nie sa obiektywni - w meczu
z Odra to Zaglebie winno prowadzic 1-0.
Mecz w Chorzowie pokazal iz nie zawsze dobro druzyny jest priorytetem - Kmiecik
winien podac pilke Berkowi ktory byl w lepszej sytuacji.
Stawiam sobie pytanie CZY PILKARZE GRAJA DLA DRUZYNY, DLA PUNKTOW CZY TEZ
GRAJA ABY W MOZLIWIE NAJLEPSZY SPOSOB PROMOWAC SIE?
Bedzie lepiej, beda punkty jesli druzyna bedzie stanowila TEAM. Konczac licze iz tak
bedzie w meczu z Polonia Bytom.
Jeszcze jedno z druzyn Jagiellonia, Polonia to My prezentujemy sie najlepiej, nie
mowie juz o Gorniku Z -
Po prostu grajmy dla dobra druzynyi przez 90 minut bo tyle trwa mecz.
W meczu z Polonia bedzie dobrze - chyba ze WOLAN nas ponownie skarci.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez janusz5713 2007-08-12, 8:44 am

Zagłebie musi wygrać z Polonią Bytom, bo inaczej to III liga.

[ Dodano: 12-08-2007, 9:46 ]
Jeżeli "Z-e" przegra to Kowalik niech sie wynosi z Sosnowca

[ Dodano: 12-08-2007, 9:48 ]
A Wolan to nie powinien grac w Wodzislawiu w Polonii bo go kibice "odpowiednio'"przywitają
janusz5713

Postprzez Przemek26 2007-08-12, 9:12 am

janusz5713 napisał(a):Zagłebie musi wygrać z Polonią Bytom, bo inaczej to III liga.

[ Dodano: 12-08-2007, 9:46 ]
Jeżeli "Z-e" przegra to Kowalik niech sie wynosi z Sosnowca

[ Dodano: 12-08-2007, 9:48 ]
A Wolan to nie powinien grac w Wodzislawiu w Polonii bo go kibice "odpowiednio'"przywitają

Może sam zmień miejsce zamieszania. Zagłębie przegrywa ale gra za Kowalika jak nie grało do tej pory.Te zębatki które Kowalik ustawił muszą w końcu zaskoczyć a wtedy wszystko ruszy jak trzeba. I wierzę że z PB to już nastąpi.
Przemek26

Postprzez MrCricket 2007-08-12, 9:14 am

Panowie dla nas ekstraklasa to jest tylko przygoda, która potrwa do czerwca 2008. Potem znów rozpoczniemy o nią walkę i upłynie trochę czasu aż do niej wrócimy. Mamy solidny 2-ligowy zespół, ale na OE to jednak zbyt mało. W składzie jest zbyt wiele słabych ogniw tzn. zawodników, którzy nie mają papierów do gry na tym szczeblu rozgrywek. Ponadto nie jesteśmy traktowani jednakowo, ponieważ choćby taka Jagiellonia dostała warunkową licencję na grę w Białymstoku, której stadio nie różni od naszego zbyt wiele na dzień dzisiejszy. Dobrze, że mamy to już za sobą, wielu się z nas śmieje, ale na nich też przyjdzie czas. Wydaje się im, że są czyściutcy, ale dałbym sobie rękę uciąć, że będą następne aresztowania. Potem znów będzie płacz i zgrzytanie zębami. Jestem tego pewien.

Co do samego meczu. Liczę na pierwsze punkty, bo obydwie drużyny prezentują podobny poziom. Niektórzy narzekają, że Polonia sprowadziła lepsze nazwiska od naszych. Nie zapominajcie jaka była u nas sytuacja, jakie tornado przeszło przez nasz klub. Polonia jest do ogrania i niech się tak stanie.
MrCricket

Postprzez pea 2007-08-12, 10:52 am

Hmmm ...
>>niewidze innego rozwiązania jak 3 pkt jak nie z nimi to z kim.Polonia to jedna ze słabszych drużyn w OE<<
>>oni sa jedna z najslabszych<<
>>oni sa jedna z najslabszych<<

Hi, hi, gdzieś już czytałam podobne opinie ...
>> z takimi druzynami jak Bytom musimy wygrywac ! <<
>> Polonia niestety wydaje sie kandydatem do spadku wiec licze ze wygramy <<
... gdzie to było ... acha tu:
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1379698
:509:

Jeśli to prawda, że meczu nie będzie można obejrzeć to :502: taką ligę Tak się sympatycznie nastawiłam po wczorajszej wizycie na Cichej :064: :064: :064:

Mimo wszystko pozdrawiam kibiców :) Może wiosną będziecie mogli pojawić się na Olimpijskiej :512:

Bytomianka :516:
pea

Postprzez bernol 2007-08-12, 11:37 am

Wszystkie nerwowe ruchy po ewentualnej porażce z Polonią typu "Kowalika wywieźć na taczce" mogą się dla naszego klubu tylko źle skończyć. Piłka nożna jest grą, w której element losowy jest bardzo istotny, więc to, że przegraliśmy trzy mecze pod rząd (a nawet, że przegramy czwarty) wcale nie musi o niczym świadczyć.

Osobiście popieram Kowalika, a na poparcie mojej opinii mam parę faktów. Otóż gra Zagłębia teraz w porówaniu z wiosną baaardzo się różni. Wreszcie mam wrażenie, że ktoś w drużynie próbuje rozgrywać jakieś akcje, szukać dogodnej sytuacji do zdobycia gola, a nie bawić się w jakieś zapasy, wrzucanie "balonów" w pole karne czy walenie z całej siły w bramkarza bo "a nuż wypuści piłkę". Niektórzy może zaczną usprawiedliwiać naszą kiepską formę na wiosnę sprzedajnością coniektórych niezasługujących na miano piłkarza, ale wg mnie przy wiszącym nad klubem toporze żaden nie odważyłby się po raz kolejny oszukać klubu. Po drugie, nie wydaje mi się, żeby kadrowo nasza drużyna była jakoś istotnie lepsza niż na wiosnę, chyba nie muszę przypominać, że zawodnicy, których jeszcze na wiosnę uważaliśmy za "bohaterów" już z nami nie grają. A poziom gry jest jakby wyższy pomimo braków technicznych (techniki nie sposób istotnie poprawić w 2 miesiące!).

Jak mówił Przemek: miejmy nadzieję, że wreszcie trybiki zaskoczą. Póki co, brakowało nam wiele szczęścia, ale jak na naszą sytuację poziom drużyny naprawdę szybko się podnosi. Czekajmy na Polonię i miejmy nadzieję, że szczęście się wreszcie do nas uśmiechnie i że wykorzystamy stwarzane sytuacje. Ale jeżeli po pięknej grze i przewadze nad przeciwnikiem ten mecz przegramy, to zmiana trenera po dwóch miesiącach jego prób przebudowy zespołu będzie jednym z najgłupszych rozwiązań, jakie jestem sobie w stanie wyobrazić.
bernol

Postprzez OLiver 2007-08-12, 12:47 pm

Porownujac nasz zespol z konca 2 ligi ,a teraz to naprawde widac duza roznice.Widac w tym wszystkim pomysl i reke trenera Kowalika. Nie ma juz "wrzutek" obroncy do napastnika ,ktory musial wypluc pluca by do niej dobiec, teraz jest calkiem inaczej.Moim zdaniem musimy sie zgrac,na pewno niejednej druzynie odbierzemy punkty .a juz inna gra bedzie na Ludowym przy swiatlach i kibicach (okolo 12 tys-pewny jestem ze tylu nas bedzie).
Co to meczu Zaglebie-Polonia licze na 3 pkt i wynik 3:0 .Kiedys musi byc ta pierwsza wygrana i wierze ze to bedzie w najblizsza sobote.
OLiver

Postprzez fan78 2007-08-12, 1:33 pm

OLiver napisał(a):Porownujac nasz zespol z konca 2 ligi ,a teraz to naprawde widac duza roznice.Widac w tym wszystkim pomysl i reke trenera Kowalika. Nie ma juz "wrzutek" obroncy do napastnika ,ktory musial wypluc pluca by do niej dobiec, teraz jest calkiem inaczej.Moim zdaniem musimy sie zgrac,na pewno niejednej druzynie odbierzemy punkty .a juz inna gra bedzie na Ludowym przy swiatlach i kibicach (okolo 12 tys-pewny jestem ze tylu nas bedzie).
Co to meczu Zaglebie-Polonia licze na 3 pkt i wynik 3:0 .Kiedys musi byc ta pierwsza wygrana i wierze ze to bedzie w najblizsza sobote.
12 tysiecy nas nie bedzie bo miasto nie zamierza w najblizszym czasie powiekszac pojemnosci stadionu tlumaczac sie brakiem funduszy i priorytetami minimum licencyjnego,a w srod tego minimum nie ma powiekszenia pojemnosci niestety.
fan78

Postprzez klara 2007-08-12, 2:39 pm

cóż pozostaje wierzyć ze w najbliższą sobotę zdobędziemy jakieś punkty...choć nie wiem jak mam zainwestować wygrane 742.20 za mecz piątkowy, przesłałam skan kuponu i mi go nie umieścili

OSTRZEGAŁEM WCZEŚNIEJ
Ostatnio edytowano 2007-08-12, 6:26 pm przez klara, łącznie edytowano 2 razy
klara

Postprzez MarcelZS 2007-08-12, 3:57 pm

klara napisał(a):cóż pozostaje wierzyć ze w najbliższą sobotę zdobędziemy jakieś punkty...choć nie wiem jak mam zainwestować wygrane 742.20 za mecz piątkowy, przesłałam skan kuponu i mi go nie umieścili:-/ peszek.

KLARA zmień forum na www.ujek.kupie-sprzedam.mecz.pl
MarcelZS

Postprzez Slolac21 2007-08-13, 9:23 am

Zastanowcie sie co piszecie to ze mamy do du.... zawodników którym sie nie chce grac i biegac moze tylko po zaq Dawidem który cos wreszcie pokazał w chorzowie na co go stac reszta grała bo grała ale nie widze nas w meczach tupu z wisłą czy legią bo nas rozniosą <oby nie>:) a trenera to najchetniejh byscie murinio widzieli przeciez co po takim kowaliku który zrobił co mógł.... na wyniki przyjdze pewnie jeszcze pora o ile sami zawodnicy sie zmobilizują..... oby!!!!... pozdrawiam
Slolac21

Postprzez Sir 2007-08-13, 9:39 am

To będzie typowy mecz walki. Myślę, że limit pecha ( nie odgwizdany EWIDENTNY RZUT KARNY w Wodzisławiu oraz 3 setki nie strzelone w Chorzowie ) wreszcie się skonczy.

Jestem ciekaw kto zagra defensywnego pomocnika....Admir, Hubert?
Sir

Postprzez MarcelZS 2007-08-13, 9:50 am

Hubert raczej nie zagra, jeśli miałby grać to zapewne zagrałby w ME w sobote w Ruchem ... licze na Pacha (ten z Ruchem zagrał - jak na mecz po kontuzji to tragedi nie było) bo Szatan - taki mecz walki prze 90 minut może nie wytrzyamć - zadepczą go .....
(choć ani jeden ani drugi defensywnymi graczami nie są - a Admira jeszcze na środku pola nie widziałem)

PS. Mam prośbe do Grzesia .... chłopie jak będziesz miał setke kolejną to zamnij oczy i pierda..... to może wpadnie .... (ktoś musi bramke strzelić jak chcemy coś ugrać z Polonią)
MarcelZS

Postprzez Slolac21 2007-08-13, 12:22 pm

"Hubert raczej nie zagra"
całe szczęscie ze nie zagra bo to co w drugiej lidze pokazywał to tragedia!!!!!
Slolac21

Postprzez Sir 2007-08-13, 1:11 pm

MarcelZS napisał(a):Hubert raczej nie zagra, jeśli miałby grać to zapewne zagrałby w ME w sobote w Ruchem ... licze na Pacha (ten z Ruchem zagrał - jak na mecz po kontuzji to tragedi nie było) bo Szatan - taki mecz walki prze 90 minut może nie wytrzyamć - zadepczą go .....
(choć ani jeden ani drugi defensywnymi graczami nie są - a Admira jeszcze na środku pola nie widziałem)

PS. Mam prośbe do Grzesia .... chłopie jak będziesz miał setke kolejną to zamnij oczy i pierda..... to może wpadnie .... (ktoś musi bramke strzelić jak chcemy coś ugrać z Polonią)

Pach na defensywnego pomocnika....eeeeee OSTATNI DOBRY MECZ PACHA to był z Ruchem u siebie w drugiej lidze!!

Duzego pola manerwu nei mamy, bo myslalem ze MArek zagra, ale ta kontuzja, wiec zostaje Admir lub wlasnie Hubert...

Co do Huberta...to owszem jest to gracz na drugą lub 3 ligę...na pomocnika niestety brakuje mu techniki i celnosci podan, ale moglby dostac szans e na tej jeden mecz..bo w destrukcji spisywal sie przyzwoicie
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna