Podsumowanie rundy wiosennej

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Misaki 2007-06-10, 4:13 pm

Adams1906 napisał(a):Jeśli odpukać , PZPN umorzył by kare Arce i Łęcznej , to jestem ciekaw , czy Zagłębie się odwoła chociaż od tej decyzji , bo nie mam wątpliwości że w `pytomiu` się odwołają ...
no ale kto u nas teraz ma działać ? żona trenera , czy może urlopowany `dwO_Orczyk` ?

W ogóle powinniśmy się odwołać od tej sytuacji jaka jeswt teraz Nie może być tak że nie wiemy gdzie gramy Inni już robią wzmocnienia szukają zawodników i wiedzą na czym stoją Sezon zakończył się 9 czerwca i niech mówią w której lidze gramy!!!
Misaki

Postprzez Lars 2007-06-10, 4:16 pm

59 ptk w 34 meczach i awans do wyzszej klasy rozgrywkowej?!?!? Fenomen Na Skale Światową. W 34 meczech powinni zdobyć co najmniej 68 ptk. czyli zabrakło 9 ptk.
o grze sie nie bede wypowiadał, bo jest jeszcze bardziej zenujaca niż ilosc ptk. jesli pzpn przylepi nam minusa na start w nastepnym sezonie to niestety spadniemy.
jesli nie, to bedziemy dramatycznie bronic sie przed spadkiem bo niezanosi sie na solidne wzmocnienia i przebudowe tego 'tworu' który oglądalismy przez miniony rok.
Na wiosne najbardziej zawiedli Kosciukiewicz, Folc, Mierzejewski
Najlepszy był Peskovic
Najgorsza formacją był obrono-pomoco-atak. Najlepsza bramka.
Najgorszy mecz? cieżko wybrać bo nie było dobrych.. moze Stal i Łomża..
Najlepszy? Może Lechia.
Najgorszy sezon z 3 ostatnich i awans - jakis paradoks, a ten awans to parodia nad pariodami. przegralismy wszystkie najwazniejsze mecze (Bytom, Jaga) w koncówce a mimo to gramy w I lidze...
Ostatnio edytowano 2007-06-10, 4:19 pm przez Lars, łącznie edytowano 1 raz
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Lars 2007-06-10, 4:18 pm

Misaki napisał(a):
Adams1906 napisał(a):Jeśli odpukać , PZPN umorzył by kare Arce i Łęcznej , to jestem ciekaw , czy Zagłębie się odwoła chociaż od tej decyzji , bo nie mam wątpliwości że w `pytomiu` się odwołają ...
no ale kto u nas teraz ma działać ? żona trenera , czy może urlopowany `dwO_Orczyk` ?

W ogóle powinniśmy się odwołać od tej sytuacji jaka jeswt teraz Nie może być tak że nie wiemy gdzie gramy Inni już robią wzmocnienia szukają zawodników i wiedzą na czym stoją Sezon zakończył się 9 czerwca i niech mówią w której lidze gramy!!!

robicie temat z niczego. najpierw mieli nas zdegradowac, teraz niby mają nas cofnąć czy zatrzymać w 2 lidze. nie panikujcie przyjaciele, bo nie ma powodow. swietowalismy chyba awans, no nie? a wiec gramy w 1 lidze, to chyba naturalne...pozdro
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Adams1906 2007-06-10, 4:32 pm

Lars napisał(a):
Misaki napisał(a):

robicie temat z niczego. najpierw mieli nas zdegradowac, teraz niby mają nas cofnąć czy zatrzymać w 2 lidze. nie panikujcie przyjaciele, bo nie ma powodow. swietowalismy chyba awans, no nie? a wiec gramy w 1 lidze, to chyba naturalne...pozdro

Ja co do tego nie chciał bym mieć wątpliwości ...
ale chyba sam diabeł nie wie co może jeszcze wymyślić ...
`Polski Związek Piłki Nożnej` , ani oni sami tego nie wiedzą ...
ja mam nadzieje że nic już nie zmienią , ale do 1 kolejki ligowej może im wpaść jeszcze wiele pomysłów do tej główki ...

Pozdrawiam ;)
Adams1906

Postprzez Schabu 2007-06-10, 10:03 pm

Nie ma co tu podsumować.
Cała runda to wielka parodia.
Piłkarze grali nic i taka jest prawda.
Każdy mecz był praktycznie o wszystko.
Nie było praktycznie meczu który napawał optymizmem.
To dobrze,że sezon jest krótki bo gdyby było jeszcze z 6 kolejek to może na ósme miejsce byśmy się załapali z tą grą.
Schabu

Postprzez flex 2007-06-12, 2:11 pm

http://www.sport.pl/pilka/1,65063,4218548.html
Gazeta Wyborcza napisał(a):Piłkarze Zagłębia pokłócili się z trenerem o premie
Piłkarze Zagłębia ustali sposób podziału premii za awans, ale przy okazji część z nich pokłóciła się z trenerem Robertem Moskalem. Tymczasem w kuluarach po cichu klubowi z Sosnowca stara się pomóc Leszek Baczyński
Były prezes i dyrektor klubu realizuje plan na wypadek, gdyby z zarządzania klubem wycofali się Włosi. - To tylko plan B, bo tak naprawdę dziś trudno przesądzać, czy tak się stanie. Włoskie pieniądze nadal stanowią o sile drużyny i liczę, że tak będzie też w ekstraklasie - tłumaczy Baczyński, który podkreśla, że to nie on pcha się na "pierwszą linię frontu". - Wiele osób mnie zna, same do mnie dzwonią. Mówią o swoich pomysłach. Ja tylko robię za katalizator. Na razie tworzymy gabinet cieni - uśmiecha się Baczyński.

Z naszych informacji wynika, że władze miasta liczą, iż uda się połączyć włoskie pieniądze oraz entuzjazm i pomysły Baczyńskiego. Taki układ już funkcjonował w Sosnowcu. Baczyński, wtedy dyrektor Zagłębia, stracił jednak pracę po spadku drużyny do trzeciej ligi. Atmosfera była wtedy bardzo nerwowa. Włosi i Baczyński nie szczędzili sobie uszczypliwości. - To już historia. Dawno zapomniałem o animozjach - zapewnia.

Tymczasem piłkarze w niedzielę zakończyli sezon w sosnowieckim lokalu Zakręcona. - Liczyliśmy, że padną jakieś deklaracje dotyczące nowych rozgrywek, ale nic takiego się nie stało. Teraz jedziemy na urlopy. Za dwa tygodnie będziemy się martwić, co dalej - mówi Jacek Berensztajn, kapitan drużyny.

Co ważne, zespół ustalił podział miliona złotych premii za awans do ekstraklasy. Było przy tym trochę nerwów. Części zawodnikom nie spodobał się pomysł trenera Moskala, który, ich zdaniem, za bardzo chciał docenić sztab trenerski. Nasz informator mówi, że trener wycofał się potem z tego pomysłu i przeprosił...

Piłkarze przystali ostatecznie na rozwiązanie, by pieniądze podzielić procentowo - w zależności od liczby minut, jakie zawodnik spędził na boisku. - Znaleźliśmy kompromis i nie ma co do tego wracać. Ważne, że w ogóle mamy co dzielić - podkreśla Berensztajn.

Piłkarze żalą się, że po awansie mieli rozmawiać o renegocjacjach kontraktów (miał ich o tym zapewniać dyrektor Wojciech R.), tymczasem teraz nie mają z kim...

Delegacja Zagłębia spotka się we wtorek z Eugeniuszem Kolatorem, przewodniczącym Komisji Licencyjnej. Klub z Sosnowca będą reprezentować: Leszek Baczyński, Zbigniew Drążkiewicz, Zenon Wieczorek i Krzysztof Smulski. Wczoraj rozpoczął się proces przetargowy, w ramach którego zostanie wyłoniony wykonawca oświetlania na Stadionie Ludowym. Władze miasta będą wybierać z siedmiu propozycji.
flex
Administrator

Postprzez bahn-16 2007-06-12, 2:28 pm

CZY KTOS CHCE KUPIĆ RĘKAWICE BORISA PESKOVIĆA Z MECZU Z JAGIELLONIĄ ?? BORIS RZUCIŁ JE W TRYBUNY I ZŁAPAŁEM, ALE TERAZ KASKA PILNIE Mi POTRZEBNA I CHCE SPRZEDAC. CENA DO UZGODNIENIA :) . ODPISYWAC NA FORUM . POZDRO

[ Komentarz dodany przez: flex: 12-06-2007, 3:42 ]
Czy to jest Jarmark ?
Polecam www.allegro.pl
bahn-16

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna