Czarni Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez JuNior_PogoŃ 2006-06-21, 3:09 pm

Jeśli chodzi o Czarnych to szkoda mi chłopaków z juniorów i trampkarzy bo wkładali sporo siły w treningi a po powrocie T.Gr nie za ciekawie to wygląda. Pamiętają napewno wszyscy P. Pierścionka który dał juniorom nadzieje jednak w Czarnych jest coraz gorzej. Podobno spora część młodzieży odeszła do innych klubów bądź skończyła z piłką klubową.
JuNior_PogoŃ

Postprzez YOOSHKY 2006-06-21, 6:25 pm

i wlasnie takim sposobem my chcemy zawalczyc na mundialu...
YOOSHKY

Postprzez JuNior_PogoŃ 2006-06-21, 6:50 pm

heh dokładnie. niestety taka prawda . taka jest Polska Piłka
JuNior_PogoŃ

Re: Czarni sosnowiec

Postprzez August 2009-06-14, 10:14 pm

Fajny pomysł z tymi derbami na Ludowym. Wygrała Niwka choć moim zdaniemCzrni byli jednak troche lepsi. No, ale skoro popełnia się głupi błąd w obronie a nic nie "chce" wpaść tak to się kończy. Pozdrowienia dla "ultrasów" Niwki. Z jedną flagą bo jedna, ale zawsze. Nie wiedziałem, że jeszcze tacy są.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez corretio 2009-06-15, 3:03 pm

http://aksniwkasosnowiec.futbolowo.pl/a ... p?p=9&s=40 Prosze to Link do galeri Kibicow z Niwki ;-)
corretio

Postprzez mariusz76 2009-06-15, 3:36 pm

Szacunek dla nich.....!!! Jestem w szoku super!!! Aby tak dalej!!! :niezle:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez mamut17 2009-06-15, 4:59 pm

No No pieknie ;-) Pokonac Czarnych w tym sezonie to powod do dumy ;-) Krzychu oby tak dalej :brawo: Mlodziez Zaglebia spisala sie w tym sezonie ,tylko szkoda ze nie w Zaglebiu :-(
mamut17

Postprzez August 2009-07-01, 5:54 am

Nie zapominajmy o Czarnych:
Trener Czarnych Sosnowiec, Michał Chmielowski nie ukrywa, iż zmiany są niezbędne. Powoli do zdrowia wraca najlepszy strzelec drużyny - Grzegorz Oberaj. Niestety, z kadry wypadnie Łukasz Cichoń.

Szkoleniowiec sosnowiczan sprecyzował, jaka formacja potrzebuje najbardziej wzmocnień. - Atak będzie priorytetem. Brak Oberaja był widoczny aż za bardzo. Co prawda ja nie pracowałem z tym zawodnikiem, gdyż jak przyszedłem do klubu już miał kontuzję, jednak tych bramek trochę nastrzelał. Wiosną zmagaliśmy się z brakiem skuteczności, jednak każdą formację trzeba wzmocnić. Osobnym problemem są młodzieżowcy, w klubie zostanie nam tylko Przemysław Dziurowicz, inni już wyrośli z tego wieku. Będziemy musieli sprowadzić kilku utalentowanych chłopaków - ocenia Chmielowski.

Kibice nie muszą się martwić - Oberaj zostaje w Sosnowcu. - Nie mogłem uczestniczyć w decydujących momentach drogi zespołu do awansu, ponieważ miałem kontuzjowane kolano. W sumie zdobyłem 19 bramek, jednak wiosną zagrałem tylko 3 spotkania. W przyszłym sezonie będę bronił barw Czarnych, gdyż jeszcze zimą podpisałem nową umowę - wyjaśnia Oberaj.

Bliski przejścia do Sosnowca jest pomocnik Piotr Podeszwa, 22-letni wychowanek Ruchu Chorzów, który występował z Oberajem w Rozwoju Katowice w sezonie 2006/07. - Zmiany są potrzebne, gdyż jak obserwowałem wiosenne mecze, to nasza gra nie zawsze wyglądała, tak jak powinna - tłumaczy Oberaj.

Nie obejdzie się jednak i bez osłabień. - Niestety, Łukasz Cichoń, nasz podstawowy zawodnik musi odbyć 4-miesięczne policyjne szkolenie w Pile. Będziemy starali się go wypożyczyć do jakieś drużyny w tamtym rejonie. Jednak już znaleźliśmy pełnowartościowego zawodnika, który go zastąpi. W przyszłym sezonie naszych barw będzie bronił Miłosz Miśkiewicz, 29-letni wychowanek Zagłębia Sosnowiec, który ostatnio występował w Victorii Jaworzno - zapowiada dyrektor sportowy Czarnych, Robert Majewski. - Na pewno zatrzymamy w drużynie najważniejsze ogniwa z poprzedniego sezonu. Jeśli znajdą się dodatkowe pieniądze lub nowi sponsorzy, a muszę przyznać, że odbieram sporo telefonów w tym temacie, to będziemy chcieli dokonać kilku kluczowych zmian - dodaje.

Oberaj nie ukrywa, iż brak Cichonia będzie widoczny. - Będzie to dla nas duża strata. Jesienią świetnie układała nam się współpraca na boisku. Jednak na służbowe sprawy nie ma się wpływu - z żalem w głosie tłumaczy najlepszy strzelec Czarnych. - Jeśli dopisze mi zdrowie, to chcę poprawić mój wynik z ubiegłego sezonu - kończy optymistyczną deklaracją.

Piłkarze Czarnych treningi wznowią 8 lipca. Pierwszy sparing rozegrają już 3 dni później z Sarmacją Będzin. Trener Chmielowski będzie miał utrudnione zadanie, gdyż na stadionie Czarnych wymieniana jest murawa, przez co sosnowiczanie będą najprawdopodobniej trenować na obiekcie AKS-u Niwka. Dopiero ostatnie spotkanie kontrolne (1 sierpnia z LZS Leśnica) zagrają na własnym obiekcie.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... e,1,4,1070
August

Postprzez August 2009-09-18, 1:39 pm

To będzie impreza!
Dla kibiców sosnowieckiej piłki czeka naprawdę niezła uczta. Przez całą sobotę będą mogli oglądać spotkania piłki nożnej w różnym wydaniu, a przy okazji porozmawiać ze znanymi osobistościami. To wszystko za sprawą obchodów 85-lecia istnienia klubu Czarnych Sosnowiec.

Z okazji jubileuszu 85 lecia istnienia klubu, rozegrany zostanie mecz oldbojów. Po stronie Czarnych oraz kibiców Zagłębia Sosnowiec zagrają: Jacek Marzec, Janusz Piotrowski, Tomasz Przybyś, Piotr Boguszewswki, Jacek Bobrowicz, Dariusz Klamra, Karol Kordysz, Waldemar Włosowicz, Maciej Zudin, Zdzisław Kowalski, Jarosław Szopa, Marek Cholewa, Arkadiusz Piatek, Leszek Topolski, Przemysław Górecki i radny Arkadiusz Chęciński.

REKLAMA

Poczynania tych zawodników wzmocnią zaproszeni goście, wśród których są takie sławy jak: Jan Furtok (reprezentant Polski z lat 1984-1993), Arkadiusz Klimas (grający niegdyś w barwach ŁKS-u Łódź), Jacek Berensztajn (bardzo dobrze znany sosnowiczanom z występów na stadionie "Ludowym"), Mariusz Gromek (niegdyś grający w Olimpii Poznań czy GKS-ie Bełchatów) oraz Jarosław Michalewicz (były zawodnik Widzewa Łódz). Tak wzmocnioną drużynę do gry, poprowadzi kapitan w osobie Zbigniewa Jaskierni. Trenerem drużyny jest dyrektor sportowy Czarnych - Robert Majewski, który jak zdradza, z okazji organizacji jubileuszu rozmawiał z trenerem Legii Warszawa, Janem Urbanem - jakiś czas temu zaprosiłem trenera Urbana na nasz jubileusz. Zaproszenie zostało przyjęte, lecz niestety ze względu na mecz mistrzowski jaki Legia rozegra z Lechią Gdańsk, trener Urban nie będzie mógł uczestniczyć w obchodach na Mireckiego, ale obiecał w zastępstwie jakąś niespodziankę.

źródło: czarnisosnowiec.pl

Plan obchodów jubileuszu:

10:15-11:55 Mecz Mistrzowski Ligi Juniorów
Czarni Sosnowiec - AKS Niwka

12:00-13:00 Mecz połączonych sił Oldbojów
Czarni Sosnowiec oraz kibice Zagłębia Sosnowiec - reprezentacja ERGOM Poland i ERSI Poland

13:20-14:20 Mecz Towarzyski Kadetek
Czarni Sosnowiec - 1FC Katowice

16:00-18:00 I Liga Kobiet - mecz Mistrzowski
Czarni Sosnowiec – KKS Zabrze

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,15431

Ciekawe, że jest reprezentacj ERSI, a nie innych zakłądów , a z tego co wiem to w innych (np. Mittal) też wystawiają swoje teamy. Czyżby jakaś forma kokietowania Włochów ?
August

Postprzez August 2011-01-21, 9:16 am

Wygląda na to, że sprawa jest przesądzona, a zarząd Czarnych to akceptuje. No nie wiem. Jeśli ma to uratować żeńską piłkę w Czarnych. Chociaż myślę, że kibice Czarnych moga nie do końca być z tego zadowoleni.

Już od najbliższej rundy piłkarskie Zagłębie będzie miało drugi zespół. Największy klub regionu przejmie drużynę IV-ligowych Czarnych i zespół ten dokończy sezon pod nazwą Czarni - Zagłębie II Sosnowiec. Sprawa jest na etapie finalizacji.

O powołaniu drużyny rezerw mówiło się w Zagłębiu od dawna, jednak wczorajsze informacje przekazane przez prezesa spółki Marka Adamczyka, zaskoczą chyba wszystkich kibiców. Drugi zespół stanie do rywalizacji już od marca i to na boiskach IV-ligowych. – Właśnie w tej lidze prowadzenie rezerw jest optymalne. Zarówno pod względem finansowym, jak i sportowym – przekonywał prezes Adamczyk. – Jest jeszcze druga strona medalu. Przejęcie przez nas zespołu piłkarzy Czarnych pozwoli nie tylko stanąć na nogi sekcji kobiecej w tym klubie, ale także na jej rozwój – dodał.

Przesądzone jest już, że Czarni Sosnowiec rezygnują z prowadzenia drużyny seniorów piłkarzy nożnych. – Wszyscy jesteśmy na tak. Dogrywamy ostatnie szczegóły. Najprawdopodobniej pozostaną u nas zespoły młodzieżowe. Kluczową kwestią jest, aby dotacja, którą mamy przyznaną ze środków miejskich na sekcję męską, mogła zostać przesunięta na kobiety. Wtedy rozwój sekcji piłkarskiej kobiet, o którym wspomniał prezes Adamczyk, będzie możliwy – powiedział Adrian Cioch, wiceprezes Czarnych.

Sosnowieccy radni podczas wczorajszego posiedzenia Komisji Kultury, Sportu i Rekreacji jednogłośnie pozytywnie zaopiniowali projekt uchwały, która zobowiązuje prezydenta miasta do przesunięcia tych środków.
http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,18862
August

Re: Czarni Sosnowiec

Postprzez mariusz76 2011-01-21, 11:09 am

Mnie to bardzo cieszy ;)
Bardzo dobry pomysł!!!
mariusz76
Żółta kartka

Re: Czarni Sosnowiec

Postprzez glanek 2011-05-03, 3:30 pm

W jakiej cenie bilety na Mireckiego?? Jakieś zniżki ??
glanek

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna