DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez LucasUSA 2005-12-14, 3:47 pm

Zupelnie nie rozumiem, po co ta sonda na stronie. Po co wypisywac jakies plotki tutaj (jak zauwazyl kolega Wladek) - sytuacji to nie poprawia. Kol. Cygan - skad wiesz, ze wczesniej nie probowano przedluzyc kontraktu z Pitrym, nie probuje sie przedluzyc kontraktow z Hosiciem i Teresa?? Nasz jakies informacje bardziej konkretne?
Czesc kolegow robi wielka afere z niczego. Sezon zakupow sie nawet nie zbliza do polowy, a tu jak zwykle panika na forum.
Poza tym nie rozumiem prob konfrontacji Dyr. Rudego i Trenera - czy to cos przyniesie? Liczycie, ze Wlosi czytaja z uwaga to forum i wypieprza Rudego z klubu? Wiecie, jakie wytyczne ma Rudy i jakie pole manewru??
Juz kiedys pisalem - prawdziwe zycie to nie Championship Manager - tu nie ma save i load.
Poza tym nasz Trener tez, zreszta jak sam przynal, jest winny niespelnienia oczekiwan co do pozycji w tabeli. Te dwa mecze, ze ktore on sam bije sie w piersi, mogly przesunac nas znacznie wyzej w tabeli.
Skonczcie wiec juz z ta nagonka i poczekajmy na fakty. Jedyne co mozna teraz zarzucic Klubowi, to niezbyt dobra komunikacja z kibicami. Ale nie o wszystkim mozna mowic otwarcie - wiec jeszcze raz - poczekajmy.
LucasUSA

Postprzez MrCricket 2005-12-14, 4:16 pm

Ja uważam, że kilku osobom na tym forum nudzi się w związku z przerwą z rozgrywkach i brakiem nowych wiadomości dotyczących Zagłębia. Sfrustrowani tą nudą zaczynają płodzić jakieś legendy, żeby było o czym napisać. Zaczynają wyolbrzymiać konflikty dyrektorsko - trenerskie, takie typowe "wsadzanie kija w mrowisko" Wygląda to identycznie jakby otworzyć szmatławca pokroju Fakt czy SE. Najlepiej zrobić jeszcze Audiotele albo wysyłanie sms-ów o treści "Rudy" lub "Tochel" i niech cała machina ruszy :x .
Na pewno Zagłębiu to nie pomoże w niczym,a zaszkodzić może jak najbardziej. Zastanówcie się :!:
MrCricket

re

Postprzez Qba 2005-12-14, 4:22 pm

Jasne - nie robic afery, ale wypowiedz Tochela jasno pokazuje, ze wspolpraca miedzy nim, a Rudym sie nie uklada, a tak chyba byc nie powinno, nieprawdaz?? druga sprawa to transfery: kryteria postawione przez Wlochow sa po prostu niedorzeczne, juz to pisalem, ale napisze jeszcze raz - NIE DA SIE AWANSOWAC POZYSKUJAC SAMYCH GRACZY Z KARTA NA REKU (o wieku nie mowiac, bo jak sam Tochel wspomnial najlepsi strzelcy po 30-tce), wydaje mi sie, ze to lezy w kwestii Pana Rudego, zeby jakos ten problem rozwiazac. Inna sprawa jest taka, ze (oczywiscie wiem to z mediow) przegrywamy bitwy o pilkarzy na calej linii frontu. Dlaczego moga grac w Widzewie, ŁKS-ie ,a nie w Zaglebiu??

pozdrawiam

PS. jestem daleki od obrzucania Dyr. Rudego jakimis inwektywami, ale chyba obiektywna krytyka tu bedzie na miejscu, wiec nie wybielajcie juz go, bo tez gowno wiem, ale wszystko uklada sie nie tak, jak powinno, a Rudy chyba jakis tam glos ma.
Qba

Postprzez LucasUSA 2005-12-14, 4:56 pm

Obiektywna krytyka opiera sie na faktach, a na razie faktow tych nie ma za wiele. Wczytujecie sie w wypowiedzi Trenera, weszycie wielki konflikt itd. Wiadomo przeciez, ze kazdy trener ma swoja liste zyczen, a rola dyrektora jest pilnowanie kasy - zawsze bedzie tu konflikt interesow. Poza tym wydaje mi sie, ze naszemu Trenerowi raczej pozwalano na sciaganie jego faworytow - mielismy Bale, Maloche - moze stad ktos w slonecznej Italii sie wq..wil? Poza tym - nie mamy nic do gadania - dopoki wywalaja kase na Zaglebie, oni beda decydowac - i tyle.
Co do sondy jeszcze raz - zanim oddam glos - moze ktos przyblizyc mi w szczegolach, jaka jest wizja Trenera, a jaka Dyrektora? Bo chcialbym, zeby moj glos opieral sie na faktach.
Sonda moim zdaniem do wywalenia.
LucasUSA

Postprzez adas 2005-12-14, 5:43 pm

KONFLIKT POMIĘDZY TRENEREM A ZARZĄDEM W TYM DYREKTOREM RUDYM NIEWĄTPLIWIE ISTNIEJE. NIEJEDNOKROTNIE W SWYCH WYPOWIEDZIACH, CZY TO DLA NASZEGO SERWISU CZY TEŻ DLA PRASY OGÓLNOKRAJOWEJ, TRENER PODKREŚLAŁ ŻE NIE MOŻE ZREALIZOWAĆ SWOICH ZALOŻEŃ. ANKIETA, KTÓRA SIĘ POJAWIŁA NA STRONIE NIE MA NA CELU OCZARNIENIA ŻADNEJ ZE STRON, LECZ JEST FORMA ZAPYTANIA, KTÓRĄ KONCEPCJĘ POPIERAMY. SAM TEMAT O DYREKTORZE RUDYM JEST ZAŁOŻNY JEDYNIE Z TEGO POWODU, ŻE WŁAŚCIWIE W KAŻDYM WĄTKU NA NASZYM FORUM PRZEWIJA SIĘ TO NAZWISKO, CZY TO W KONTEKŚCIE TRANSFERÓW CZY W WIELU INNYCH.
adas

Postprzez Monti 2005-12-14, 6:18 pm

LucasUSA napisał(a):Co do sondy jeszcze raz - zanim oddam glos - moze ktos przyblizyc mi w szczegolach, jaka jest wizja Trenera, a jaka Dyrektora? .

http://zaglebie.sosnowiec.pl/wywiady/sh ... hp3?idw=62
http://zaglebie.sosnowiec.pl/wywiady/sh ... hp3?idw=50
Monti
Moderator

Postprzez asdf 2005-12-14, 6:43 pm

Najglupszy temat na tym forum, o debilnej sondzie to juz wogole szkoda gadac. Tak, z pewnoscia pan Rudy zlosliwie i na szkode Zaglebia nie kupuje tych zawodnikow ktorych chce trener. Nawet przez mysl mi nie przeszlo ze pewnie takie ma odgorne wytyczne od Wlochow :shock:

Ale zeby nie bylo: tak, wole koncepcje Wlochow. Wole Zaglebie przez 5 lat w czubie tabeli II ligi (rozwinac infrastrukture, znalezc sponsorow itp) niz jeden sezon dolowac w pierwszej i zbankrutowac.
asdf

Postprzez zgredos 2005-12-14, 7:40 pm

Dyrektor Rudy nie może kupić żadnego zawodnika dopóki właściciel (Włoch) nie powie ile i czy wogóle da kase na transfery. Poza tym p. Rudy nawet jeśli ma kogoś "na oku" to nie chce żeby rozpisywała się o tym prasa bo przez to może tylko iść w góre cena za danego zawodnika.
Przykładem może być Pitry dopóki nie był na sprzedaż prasa rozpisywała się kto to go chce kupić (Legia, Amica, Lubin, Cracovia) a od czasu jak został wystawiony na liste transferową nikt nie dzwonił i nie pytał o niego
zgredos

Postprzez keff79 2005-12-14, 8:14 pm

Ta ankieta jest "troche" nie fair :lol:

Dyrektor musi optymalizować skład pod każdym względem - Trener nie. Trenera nie obchodzą koszty utrzymania zawodników - Dyrektora bardzo!
Trener może zarządać najlepszych, najdroższych - Dyrektor musi odmówić.

To są nieporównywalne stanowiska.. kompetencje.

Czy kierownik budowy do wybudowania jednorodzinnego domku dosteje 20 Cat'ów, 50 wywrotek 70 żurawi... nie! - ale każdy z nich by chciał mieć takie zaplecze "w razie czego".. tymczasem przyjeżdza dyrektor i mówi: "ciąć! ciąć! ..alleluja i do przodu!!!, wybudujcie to za pomocą taczki bez kółka (Butryn :lol: ) i beretów z antenką (Chylaszek, Bęben itd.. :wink: )" ..i troche tak to jest w tym naszy Zagłębiu... (jaki to mamy temat :D )
keff79

Postprzez adas 2005-12-14, 8:26 pm

STANOWISKA OBU PANÓW SĄ ZUPEŁNIE RÓŻNE, KOMPETENCJE RÓWNIEŻ, JEDNAK CEL POWINIEN BYĆ TEN SAM. WYRAŻAM SWOJE ZDANIE Z KTÓRYM NIKT NIE MUSI SIĘ ZGADZAĆ : TRENER MA ZBYT MAŁE KOMPETENCJE W NASZEJ DRUŻYNIE, ODPOWIADA TYLKO ZA USTAWIENIE I PRZYGOTOWANIE ZESPOŁU, JEŚLI SĄ SŁABE WYNIKI NIKT INNY NIE DOSTANIE PO DUPIE TYLKO ON, PO DRUGIE, O ILE MNIE PAMIĘĆ NIE MYLI, A NIE MYLI PAMIĘTAM SŁOWA DYREKTORA "PIENIĄDZE ZE SPRZEDAŻY ZAWODNIKÓW, MOŻEMY PRZEZNACZYĆ NA NOWYCH" - PRZYKŁAD UJKA MÓWI, ŻE TAK NIE BYŁO, Z PITRYM IDĘ O ZAKŁAD Z KAŻDYM ŻE RÓWNIEŻ TAK NIE BĘDZIE, PO TRZECIE, KONTRAKTY Z ZAWODNIKAMI - PRZEMEK KONTRAKTU NIE PODPISAŁ, W CZERWCU KOŃCZĄ SIĘ KONTRAKTY KILKU NASZYM KLUCZOWYM ZAWODNIKOM, NIE WSPOMNĘ JUŻ O SIWYM, KTÓRY ODSZEDŁ ZA PRZYSŁOWIOWĄ CZAPKĘ GRUSZEK, BO NIKT Z NIM NIE ROZMAWIAŁ NA TEMAT PRZEDŁUŻENIA KONTRAKTU, NO I PO CZWARTE PYTAM SIĘ CO BĘDZIE JEŚLI NIEDAJ BÓG WŁOCH WYCOFA SIĘ ZE SPONSOROWANIA ZAGŁĘBIA?
adas

Postprzez Krzysztof15 2005-12-14, 10:44 pm

Transfery to jest jedna sprawa i na ten temat nie będę się wypowiadał, bo jeszcze nie wiadomo co "w trawie piszczy" :?:

Jest jednak druga sprawa i to nie są już plotki, bo to widzi każdy kto przychodzi na Ludowy. A raczej nie widzi :wink:
Chodzi mi oczywiscie o liczbę reklam na naszym stadionie, co wprost przekłada się na dochody klubu.
Pozyskiwanie reklamodawców i sponsorów mieści się chyba w kompetencji dyrektora klubu ( lub jego ludzi) ?. Jeżeli tak, to każdy może sobie sam ocenić jego pracę i wyniki w tym zakresie.
Dla mnie jedną wielką kpiną i skandalem jest to, że klub uzyskuje z tego tytułu tylko 50.000 z rocznie :!: A może aż tyle , po tym co widać ?
A ile mogło by wpłynąć do kasy gdyby było tyle reklam co na innych stadionach :?:
Dla mnie to jedna wielka nieudolność :!:
Chyba, że to także "polityka" właścicieli. Jeżeli utrzymanie klubu stanowi dla nich pozycję koszty, to zbyt duże wpływy mogłyby zaburzyć ten finezyjny "układ"

Naprawdę, nie mieści mi się w głowie, bo są tylko dwie możliwości. Albo
ogromna nieudolnośc dyrektora Rudego, albo celowe zaniechanie.
Jak można np. wytłomaczyć mocne układy prezesa Zagłębie w branży motoryzacyjnej i jednoczesny brak na stadionie reklam tego typu firm :?:
Czyżby FIAT przestał się reklamować ?
Gdyby to przypuszczenie miało się spełnić, to widzę czarno przyszłość Zagłębia. Wkrótce jednak wszystko się wyjaśni, oby w dobrym kierunku.
Krzysztof15

Postprzez CZaRnYY 2005-12-14, 10:56 pm

Krótko i na temat:
według mnie sonda na stronie głównej niepotrzebna, a zwłaszcza forma postawionego pytania...
CZaRnYY

Postprzez LucasUSA 2005-12-14, 10:58 pm

adas napisał(a):STANOWISKA OBU PANÓW SĄ ZUPEŁNIE RÓŻNE, KOMPETENCJE RÓWNIEŻ

To po co ich porownywac???

adas napisał(a):PYTAM SIĘ CO BĘDZIE JEŚLI NIEDAJ BÓG WŁOCH WYCOFA SIĘ ZE SPONSOROWANIA ZAGŁĘBIA?

Wszyscy beda plakac jak to dobrze za Wlocha bylo, jesli nawet w 2 lidze.

Asdf, keff 79 - w pelni sie z Wami zgadzam.
LucasUSA

Postprzez Sajni 2005-12-14, 11:33 pm

Zaraz! Chwila! Moment! Coś tu jest nie tak.
Zanim pojawiły się wyniki owej ankiety, było postawione pytanie o to, który z wyżej wymienionych Panów jest postacią niezbędną w Zagłębiu do wywalczenia awansu (czy jakoś tak). Ponieważ uważam, że obaj są do tego celu niezbędni, więc zagłosowałem na obu. Teraz wchodzę na stronę i widzę tu jakąś delikatną manipulację, bo podsumowanie po zakończeniu głosowania brzmi: Kto ma rację w konflikcie dotyczacym przebudowy i rozwoju zespołu w świetle planów awansu do 1 ligi

W zadanym pytaniu nie widziałem niczego na temat konfliktu i tym bardziej nie głosowałem na to kto ma rację.
Mam rację? :wink: Czy może byłem ślepy?
Sajni

Postprzez ASTER 2005-12-14, 11:52 pm

Nie chce sie p. Rudego czepiać, chociaż widze,że chłopina nie robi wszystko co można by było zrobić!
50 000 zł? z reklam. Na co to starcza??? ok 1% budżetu!!!
Panie Rudy: piłkarzem był pan świetnym! (wiem z opowieści),
trenerem kiepskim ( to także wiem z opowieści)
działaczem czy dyrektorem??? - na to pytanie prosze sobie odpowiedzieć samemu, zgodnie z sumieniem.
Niech pan załatwi -bo można- by z reklam wpływało 500 000 zł na 2006r, jak sie ta uda to bedzie extra, a jak nie to trudno ale przynajmniej pan sie starał. :wink:
Osobiście nie dziwię sie Włochom,że nie chcą więcej wkładać kaski. Poza tym jak zauważyłem w Polsce średni sponsoring trwa przeważnie przez okres 5-7 lat.
5 mln zł to dość pokaźna sumka. Na 2 ligowe wojarze powinna spokojnie starczyć! Ale na extraklase? 2x tyle.
Skąd wziąść kaskę na sponsorowanie prawie 100-letniego Zagłębia?
Wg mnie, rozwiązań jest kilka.
Wystarczy pomysleć i ruszyć d...!
Fakt, P. Rudy ma trochę związane ręce ( patrz UM Sosnowiec & wypowiedź prez. Górskiego, który nie ma zielonego pojęcia o Zagłębiu Sosnowiec i o realiach działania klubu piłkarskiego !!!), ale jak się chce panie Rudy to niech mi pan wierzy - można. Przy dobrym planie poparcie kibiców ma Pan zagwarantowane.
Chciałbym by o Panu kiedyś mówiono,że ma Pan łeb na karku i wszystko może Pan załatwić.

Transfery? Chyba za wiele nie będzie.
ASTER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna