Kłopoty Zagłębia??

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Puzon 2005-07-07, 10:26 pm

Do panikarzy!!

Rozumiem, każda informacja prasowa budzi Wasze obawy. Tożto( nie wiem jak to się pisze po pijanemu) w końcu skreślał pismak, osoba wykształcona. Aaaa, jeszcze wiadomość zaczerpnieta od Włochów. Klub sie musi walić skoro tegoż samego własciciela upierdolili już we Włoszech. To w Sosnowcu bedzie tak samo!!

Otórz nie koledzy, sponsorowanie Zagłębia oparte jest na działalności firmy ERSI. Dopuki ta firma przynosi zyski doputy nie mamy powodu by się martwić o kondycje finansową Zagłębia.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Franz 2005-07-07, 10:48 pm

Puzon napisał(a):Otórz nie koledzy, sponsorowanie Zagłębia oparte jest na działalności firmy ERSI. Dopuki ta firma przynosi zyski doputy nie mamy powodu by się martwić o kondycje finansową Zagłębia.

Tak tylko jeżeli ta firma zacznie przynosić straty to polecimy w dół ino patrzeć, tym bardziej że w Sosnowcu nie ma żadnego innego sponsora i z tego widać nikt nawet go nie szuka. mam nadzieję że się mylę ale przy takiej postawie działaczy możemy sie kiedyś na tym przejechać :( .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Qni 2005-07-07, 11:30 pm

Bez paniki. Utrzymanie 1 sredniego pilkarza Torino pewnie kosztuje tyle co utrzymanie calej druzyny Zaglebia.
Qni

sponsorowanie Zagłębia oparte jest na działalności firmy ERS

Postprzez Darson 2005-07-08, 1:17 am

Cześć !
Nie udzielam się na forum i powiem szczerze że jeszcze nie bardzo wiem jak to wszystko funkcjonuje tutaj (Z góry sory za wpadki). Tak jak napisałeś do "panikarzy " sponsorowanie jest oparte ale nie na firmie ER.SI ale ERGOM a ta pomimo że ma tą samą dyrekcję i właściciela jest według prawa chyba zupełnie inną firmą (tak mi się wydaje). ERGOM POLAND(w którym pracuje ) jest zlokalizowany na Dańdówce . Poza tym włosi otwarli już 3 firmę (5m od ergomu i nazywa się ERGOMOULDS) tak po krótce . Dlatego też wydaje mi się gdyby jedna z nich miała problemy w tym wypadku ERGOM (oby nie) druga by przejęłą Zagłębie. Włosi to cwaniacy, na pewno nie inwestują tu w sport bo kochają Polskę i Zagłębie tylko mają z tego korzyść (ulgi !!) i tego nie odpuszczą ale mogą obniżyć nakłady.
Jeśli się mylę lub nie zgadzasz się ze mną chętnie poznam twoje zdanie.
Darson

Postprzez luks 2005-07-08, 6:43 am

przestańcie biadolić. Jeszcze nie podano żadnych informacji na temat "kłopotów" finansowych Zagłębia a wy już jesteście o tym przekonani. Trochę wiary i optymizmu. Kto jak kto ale to kibice powinni zagrzewać do walki o cele a ten sezon będzie należeć do nas!!!
ZAGŁĘBIE , WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA !!!
luks

Postprzez mały 2005-07-08, 7:52 am

Sytuacja jaka jest każdy widzi i ocenia na swój sposób.
Myślę ,że do nerwowości i niepewności przyczynili się sami działacze.
W poprzednich latach przed pierwszymi sparingami sprawy umów i kontraktów były dopięte na ostatni g€zik . No chyba ,że byli to nowi pozyskiwani zawodnicy.
Taka niepewność wśród piłkarzy nie sprzyja dobrej atmosferze.(wypowiedź HOSICA dla TVP3).

POzdrawiam !!

PS. Panie Tadeuszu prosimy o jakieś aktualne info bo jestem niemal pewien na 100% , że Pan też ma informacje z pierwszej ręki. :P
mały

Postprzez slawojka 2005-07-08, 9:24 am

Ten sam wątek poruszany jest w kilku tematach. Bałagan panuje w klubie, zrobił się i u nas na forum. WIdać jak jesteśmy związani z klubem.
Trudno nie panikować, trudno milczeć i trudno być optymistą w obecnej sytuacji. Klub widząc, a na pewno widzi, "zagubionych" sympatyków Zagłębia powinien wydać jakieś stosowne oświadczenie. Jedyne wypowiedzi jakie padają z wewnątrz klubu w zasadzie dotyczą osoby Mariusza Ujka, z których na dobrą sprawe też nie wiele wynika.
Na temat finansów, na temat zawirowań w Torino, na temat Bośniaków nie ma ani słowa od klubu. A my, każdy z osobna musimy to sobie sami dopowiedzieć i każdy to widzi na swój sposób. I nie ma co jeden drugiego opierdalać że panikarz, bo to panikowanie rodzi się wyłącznie z troski i miości do Zagłębia. I im większa panika tym większa miłość. To jak z dzieckiem czy bliską Ci osobą - gdy zachoruje, to wiadomo, że się martwisz... A nasze Zagłębie właśnie zachorowało...i oby szybko wyzdrowiało
slawojka

Postprzez keff79 2005-07-08, 9:47 am

Jest 8 lipiec, zostały 3 tygodnie na przygotowanie drużyny do przełomowego sezonu.. bo takie zdaje się mieliśmy plany - tymczasem zajmujemy się - carabinierami w Torino, bośniakami co chcieli by ale się boją i dorosłym facetem <<??!>>, którego cały świat skrzywdził.. i którego wykres popularności wygląda jak ostatni lot wahadłowca. Rozwiązania 1. ITALY - nawet jak kogoś wsadzą to chyba nie całą firme, zmieni się poprostu prezes i tyle.. oby tylko lubiał piłke nożną 2. Torino ma problemy finansowe jako klub, a nie nasz sponsor jako firma! 3. Bośniakom trzeba troche podnieść kontrakty dużo wnoszą do gry, a kasa juz jest - gdzie? na kontrakcie Uja.. zdaje sie że już jej nie potrzebuje, trzeba się dzielic :twisted: 4. Patrz pkt 3. ..pozdroo i do zobaczenia na Ludowym ps. popatrzcie na II lige - jest conajmniej 10 zespołów do rozjechania, przynajmniej w teorii i statystykach, a z reszta sie powalczy!
keff79

Postprzez SCORPARO 2005-07-08, 9:49 am

slawojka napisał(a):Ten sam wątek poruszany jest w kilku tematach. Bałagan panuje w klubie, zrobił się i u nas na forum. WIdać jak jesteśmy związani z klubem.
Trudno nie panikować, trudno milczeć i trudno być optymistą w obecnej sytuacji. Klub widząc, a na pewno widzi, "zagubionych" sympatyków Zagłębia powinien wydać jakieś stosowne oświadczenie. Jedyne wypowiedzi jakie padają z wewnątrz klubu w zasadzie dotyczą osoby Mariusza Ujka, z których na dobrą sprawe też nie wiele wynika.
Na temat finansów, na temat zawirowań w Torino, na temat Bośniaków nie ma ani słowa od klubu. A my, każdy z osobna musimy to sobie sami dopowiedzieć i każdy to widzi na swój sposób. I nie ma co jeden drugiego opierdalać że panikarz, bo to panikowanie rodzi się wyłącznie z troski i miości do Zagłębia. I im większa panika tym większa miłość. To jak z dzieckiem czy bliską Ci osobą - gdy zachoruje, to wiadomo, że się martwisz... A nasze Zagłębie właśnie zachorowało...i oby szybko wyzdrowiało

slawojka - za ten post jesteś moim idolem... nie potrafilem ubrać w słowa tego co chciałem powiedzieć, myślę tak samo.

A swoją droga to ciekawe jak długo "klub" ma zamiar zwlekać z jakimiś konkret. wiadomościami na tematy ostatnio dosyć drażniące publikę?
SCORPARO

Postprzez konrad 2005-07-08, 10:23 am

Wymagajaca wzmocnień pozycja bramkarza niestety takowych nie doznała.
Bęben o czym juz pisałem ma niestey zbyt skromne warunki , walka o piłke na przedpolu to scenariusz do horroru. Zmiennik w mojej ocenie nie jest tu alternatywą.
W pozostałych formacjach kroją sie wyłomy. Nastepców brak. (np. Chylaszek w mojej ocenie to zawodnik na dól tabeli 2 ligi). Klub nie ma kontraktów z kluczowymi zawodnikami poprzedniego sezonu , którymi byli Bośniacy. Sprawa Ujka pogarsza atmosferę w klubie.
Klub ogłasza walke o ekstraklasę , bez poważnego zwiekszenia kasy , która w poprzednim sezonie na kolana nie rzucała.
Brak alternatrywnych źródeł sponsorowania klubu.
Stadion i wszelkie kłopoty z nim związane , znane wszystkim pozostają dalej aktualne.
UM nie traktuje spraw klubowych z nalezyta powagą.
Nawet trener widząc cała sytuację w wywiadach dla mediów mówi o ewentualnej weryfikacji planów.
konrad

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-08, 10:40 am

Apeluje do Kolegow NIE MIESZAJMY SIE DO SPRAW TURYNU - TO JEST ZUPELNIE INNA SPRAWA.
Jest rzecza niedobra ze jeden zawodnik psuje atmosfere w druzynie.
Oby ten Sezon rozpoczal sie jak najwczesniej.
Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mały 2005-07-08, 10:58 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Apeluje do Kolegow NIE MIESZAJMY SIE DO SPRAW TURYNU - TO JEST ZUPELNIE INNA SPRAWA.
Jest rzecza niedobra ze jeden zawodnik psuje atmosfere w druzynie.
Oby ten Sezon rozpoczal sie jak najwczesniej.
Pozdrowienia
Tadeusz
Dlaczego Pan tak uważa Panie Tadeuszu.
Dlatego ,że powiedział głośno o tym o czym inni mówią po kontach i każdy boi się wychylić . A to ,że teraz dostaje za to po uszach. No cóz podją takie ryzyko niech teraz przyjmie jego konsekwencje.

Boli natomiast fakt kompletnej ignorancji klubu wobec nas kibiców.
Nie ma żadnej oficjalnej informacji na temat sytuacji panującej w klubie.
Trzeba było zamieszania z ujkiem aby klub zdecydował się na wydanie jakiegoś oświadczenia. A to ,że jest kiepsko z finansami to dobitnie udowadnia sprawa pozyskania Daniela CHylaszka.
mały

Postprzez MACIEK 86 2005-07-08, 11:03 am

Nie wiem czy o to chodzi ale wydaje mi sie że właściciel Torino Simone Cimminelli jest tylko członkiem zarządu w Zagłębiu a prezesem jest Giancarlo Motto dyrektor Ersi??
MACIEK 86

Postprzez emdżej 2005-07-08, 11:07 am

Właściciel Torino Francisco Ciminelli jest też właścicielem Zagłębia, a prezesem jest Giancarlo Motto. Takto wygląda
emdżej

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-08, 11:49 am

Kol. MALY - tu nie chodzi o to aby ludzie nie mowili o tej sprawie mnie wystarczylo jeden raz jak uslyszalem o tej sprawie to po pierwsze.
AC Torino a Zaglebie to dwa rozne podmioty, dwa rozne kraje, prawdopodobnie dwa rozne ustawodawstwa, jedno co jest wspolne to wlasciciel.
A moze ten mniejszosciowy udzialowiec bodajze 4% - wykupi AC i bedzie po problemie zreszta w tym kierunku ida sprawy. Sprawa jest w tok, wiec nie ma co robic rozglos.
Co sie tyczy naszego Zaglebia - widac jasno ze nie bedzie spektakularnych wzmocnien, jedyne wzmocnienia to gra w zespole przez Przemka Pitry i Lachowskiego.
Dziele sie z Wami moim mysleniem otoz druzyna w wiosenej rundzie zdobyla najwieksza ilosc punktow w II lidze. To po co robic jakies znaczace zmiany ktore moga nie przyniesc porzadanego efektu. Szansa na znaczace zmiany bedzie po rundzie jesiennej 2005/2006.
W tak zwanym miedzyczasie wyjasni sie sprawa modernizacji LUDOWEGO
zobaczymy jak daleko Burmistrz posunie prace noi moze ktos sie wypowie w sprawie oswietlenia - mam na mysli minimum wymogow dla I ligowej Licencji, nie oszukujmy sie Nowy SZD nie powstanie tak szybko w jeden czy dwa lata, a grac gdzies trzeba w najgorszym razie moze trener KT zaakceptuje rozwiazanie treningi u siebie na LUDOWYM a mecze I ligowe na Szczakowiance, czy mamy jakies inne rozwiazanie. Ja osobiscie licze ze nasze ZAGLEBIE bedzie gralo to samo i w tym samym stylo co mielismy w rundzie wiosennej - skuteczny footbal, ilosc punktow, pozycja
druzyny w czolowce.Jedno co nam potrzeba to SPOKOJ bo spokoj buduje.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna