2 LIGA 2005/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez DaMi 2005-07-17, 3:46 pm

Sir napisał(a):Chcialem sie dowiedziec co z meczem z Podbeskiedziem u siebie. Kiedy ma byc dokladnie 30 czy 31 lipca? o ktorej godzinie? Czy w ogole sie odbedzie?

Pozdrawiam

30 lipca o 17.30 - pewnie się odbędzie normalnie na Ludowym tylko będzie zamknięta część stadionu :?
DaMi

Postprzez MACIEK 86 2005-07-18, 6:56 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=303584 coś mi sie zdaje że Szczakowianka wróci do II ligii
MACIEK 86

Postprzez Asja 2005-07-19, 8:38 am

Piast zdegradowany, Arka - nie. Takie decyzje prawdopodobnie zapadną dziś na Wydziale Dyscypliny PZPN – informuje „SuperExpress”.
Przeciwko klubowi z Gliwic dowody korupcyjne są przytłaczające. Teraz pozostaje rozstrzygnąć, kto zajmie jego miejsce w drugiej lidze. Być może okaże się, że trzeba rozegrać kolejne mecze barażowe!

Arka natomiast może na razie spać spokojnie. Prokuratura w Gdyni umorzy śledztwo w sprawie meczu z MKS Mława. Wciąż jednak pozostaje sprawa meczu Arka – Zagłębie.

(SE)
Asja
Gwiazda

Postprzez rrrr 2005-07-19, 12:05 pm

Po sparingu z Paderborn wygląda że wszystko jest ok. Chłopaki są w gazie. Identyczny wynik z podobnej klasy drużyną zrobiła Wisła (zbieg okoliczności, przypadek ale oby jak najwiecej takich). Co do składu - mam nadzieje że Małocha bedzie grał do czasu osiągniecia pełnej dyspozycji przez Pitrego
Co do rywali-to co robią w Jagiellonii wygląda poważnie, ale tak samo było rok temu w Podbeskidziu i powinno skończyc sie tak samo. Bardziej trzeba sie bedzie obawiac ŁKSu. Wg mnie bardziej niz Widzewa. W ŁKSie trzon druzyny jest bardziej ustabilizowany i emocjonalnie zwiazany z klubem. A to sie będzie liczyć, gdy warunki finansowe są mniej więcej podobne w kilku czołowych klubach. Stabilny skład jest też naszym atutem.
Zbieraniny choćby za duże pieniądze i duża, częsta rotacja kadrowa nigdy nie przynosiły efektu na dłuższą metę.
Nam do szczęścia wystarczy zagrać dwie rundy tak jak wiosną i nie jest to oczekiwanie na wyrost.
rrrr

Postprzez zgredos 2005-07-19, 12:21 pm

Asja napisał(a):Piast zdegradowany, Arka - nie. Takie decyzje prawdopodobnie zapadną dziś na Wydziale Dyscypliny PZPN – informuje „SuperExpress”.
Przeciwko klubowi z Gliwic dowody korupcyjne są przytłaczające. Teraz pozostaje rozstrzygnąć, kto zajmie jego miejsce w drugiej lidze. Być może okaże się, że trzeba rozegrać kolejne mecze barażowe!

Arka natomiast może na razie spać spokojnie. Prokuratura w Gdyni umorzy śledztwo w sprawie meczu z MKS Mława. Wciąż jednak pozostaje sprawa meczu Arka – Zagłębie.

(SE)

Jeśli nawet Piast spadnie to w Gliwicach i tak będą mieli II lige, będzie tam grała Polonia
zgredos

Postprzez 1 2005-07-19, 9:49 pm

rrrr napisał(a):Zbieraniny choćby za duże pieniądze i duża, częsta rotacja kadrowa nigdy nie przynosiły efektu na dłuższą metę.

Z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika ze taka zbieranine widzisz w Jagiellonii. Otoz Jaga ma od dawna ustabilizowany sklad ktory w kazdej rundzie jest jedynie uzupelniany a nie wymieniany. Przed nowym sezonem nie odszedl nikt wystepujacy regularnie w podstawowym skladzie a sciagnieci zostali zawodnicy wartosciowi. Pamietaj ze Jaga miala dokladnie tyle samo punktow co Zaglebie w ostatnim sezonie. Porownanie do Podbeskidzia jest nietrafione bo w Bialymstoku nikt nie buduje nowej druzyny tylko wzmacnia juz istniejaca ktora w poprzednim sezonie walczyla o awans.
1

Postprzez rrrr 2005-07-20, 1:21 pm

Tak sie sklada że jakis rok temu podobnie wypowiadał sie na forum jakiś klient z Bielska. Mimo wszystko zycze powodzenia
rrrr

Postprzez 1 2005-07-20, 2:12 pm

rrrr napisał(a):Tak sie sklada że jakis rok temu podobnie wypowiadał sie na forum jakiś klient z Bielska. Mimo wszystko zycze powodzenia

Tak sie sklada ze dwa sezony temu Bielsko bylo bardzo przecietna druzyna ktora malo co a zagralaby w barazach o utrzymanie. Potem sciagneli kilku zawodnikow z nazwiskami tyle ze wiekszosc z nich typu Pater czy Dubicki w poprzednich klubach siedzieli na lawce i duzymi wzmocnieniami nie byli.
Rowniez zycze powodzenia, walka bedzie ciekawa.
1

Postprzez Marcinek 2005-07-20, 3:03 pm

Chopie, ty bys chcial miec takiego zawodnika jak Pater. co do dubickiego to sie zgodze, ale Grzele zostaw w spokoju, moze poczatek miał nie najlepszy ale reszta sezonu dobra a nawet b. dobra w jego wykonaniu. Ja bym na Waszym(Kibiców Jagielloni) nie podniecal tym ze sciagneliscie kilku dziadków(w szczególnosci Kompałe :evil: :evil: :evil: ), i ze gracie o awans, mysmy tesh grali o awans z tymi dziadkami i co z tego wyszło wszyscy wiemy, i zeby nie okazało sie ze po kilku meczach bedziecie w dole tabieli. :roll: :roll:

Co do Adasia K. uwazajcie na niego i to bardzo, u nas 1 runde gral fanatastycznie, lecz jakos tak koncówke wiosny mial jakos tak nie udaną, szczegółnie na wyjazdach, ciekawe czemu :roll: :roll: :roll:

pozdr.
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez KuBeK99 2005-07-20, 3:52 pm

Marcinek napisał(a):Chopie, ty bys chcial miec takiego zawodnika jak Pater. co do dubickiego to sie zgodze, ale Grzele zostaw w spokoju, moze poczatek miał nie najlepszy ale reszta sezonu dobra a nawet b. dobra w jego wykonaniu. Ja bym na Waszym(Kibiców Jagielloni) nie podniecal tym ze sciagneliscie kilku dziadków(w szczególnosci Kompałe :evil: :evil: :evil: ), i ze gracie o awans, mysmy tesh grali o awans z tymi dziadkami i co z tego wyszło wszyscy wiemy, i zeby nie okazało sie ze po kilku meczach bedziecie w dole tabieli. :roll: :roll:

Co do Adasia K. uwazajcie na niego i to bardzo, u nas 1 runde gral fanatastycznie, lecz jakos tak koncówke wiosny mial jakos tak nie udaną, szczegółnie na wyjazdach, ciekawe czemu :roll: :roll: :roll:

pozdr.

Nie dziwie się, że Kompała w Podbeskidziu na wiosnę już nie grał, bo nikt nie chce pracować za darmo :roll: Poprostu winę miejcie do swoich prezesików, którzy wpierw obiecują wielkie pieniądze, a potem się okazuje, że ich poprostu nie mają. Poza tym od transferów i dobierania zawodników są fachowcy czyli trener Nawałka, a nie kibice. A co wyjdzie z tych twoim zdaniem "dziadowych" wzmocnień przekonamy się już wkrótce. Również Pozdrawiam.
KuBeK99

Postprzez 1 2005-07-20, 3:58 pm

Marcinek napisał(a):Chopie, ty bys chcial miec takiego zawodnika jak Pater. co do dubickiego to sie zgodze, ale Grzele zostaw w spokoju, moze poczatek miał nie najlepszy ale reszta sezonu dobra a nawet b. dobra w jego wykonaniu. Ja bym na Waszym(Kibiców Jagielloni) nie podniecal tym ze sciagneliscie kilku dziadków(w szczególnosci Kompałe :evil: :evil: :evil: ), i ze gracie o awans, mysmy tesh grali o awans z tymi dziadkami i co z tego wyszło wszyscy wiemy, i zeby nie okazało sie ze po kilku meczach bedziecie w dole tabieli. :roll: :roll:

pozdr.

Zauwaz ze ci dziadkowie (tak w ogole to Jagiellonia sciagnela tylko trzech zawodnikow po 30 w tym bramkarza wiec gdzie tu ta armia zaciezna) oprocz Krzysztalowicza ktory siedzial na lawce byli wyrozniajacymi sie zawodnikami w swoich druzynach (Kubik i Kompala). Reszta transferow to zawodnicy w wiekszosci doswiadczeni ale majacy przed soba jeszcze wiele lat gry. Nikt tu sie nie podnieca transferami, staram sie tylko pokazac ze opinia o Jagiellonii jako klubie opartym o emerytow to zwykla brednia. Wy graliscie o awans dziadkami, u nas kadra jest stabilna a transfery to tylko niezbedne uzupelnienia kadry jezeli chcemy o cos grac w II lidze. Co do Kompaly to czytalem Wasze opinie o nim jeszcze przed transferem do Jagi, byly prawie same pozytywne.
1

Postprzez rrrr 2005-07-20, 4:03 pm

No to zanosi sie na wielki pojedynek: handel alkoholem kontra handel materialami budowlanymi czytaj: Jaga kontra Podbeskidzie. Tylko znajdźcie sobie jakies inne forum...
rrrr

Postprzez Marcinek 2005-07-20, 4:09 pm

A czy ja napisałem ze te Wasze wzmocnienia sa dziadowe :roll: :roll: Naucz sie czytac ze zrozumieniem, ja tylko napisałem zebyscie uwazali na tego kompałe i zebyscie sie nie podniecali tak tymi transferami...fakt moze Wam sie uda awansowac, bo jestescie murowanym kandydatem do awansu.

Mowisz tu ze nie placili za grę, heh, a za co mieli placić :roll: :roll: za to ze po kilku pierwszych spotkaniach zajmowli 13. miejsce :roll: :roll: wtedy ich premie za zwyciestwa zostaly zamrozone, i prezes im obiecal ze jezeli wywalcza awans do I ligi dostaną zaległe premie, coz nie stalo sie tak, nie wywiazali sie z umowy, nie awansowali to za co mieli by dostac ta zaległa kase :roll: :roll: Teraz jecza ze klub nie placił, trzeba bylo wywiezc choc jeden pkt. z Gliwic to być moze bysmy teraz grali w I lidze a oni by dostali zaległą premie, ale coż przegrali jak frajerzy 0:2 to teraz nich maja pretensje tylko do siebie...trudno :roll: :roll:

pozdr.

PS: rrrr, dostosuje sie...nie wypowiadam sie jush na Waszym forum na ten temat. ;)
Ostatnio edytowano 2005-07-20, 4:12 pm przez Marcinek, łącznie edytowano 1 raz
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez KuBeK99 2005-07-20, 4:11 pm

rrrr napisał(a):No to zanosi sie na wielki pojedynek: handel alkoholem kontra handel materialami budowlanymi czytaj: Jaga kontra Podbeskidzie. Tylko znajdźcie sobie jakies inne forum...

Masz racje ja już co miałem do napisania napisałem i ne będe już rozmywać... Pozdrawiam
KuBeK99

napisales

Postprzez 1 2005-07-20, 4:21 pm

Marcinek napisał(a):A czy ja napisałem ze te Wasze wzmocnienia sa dziadowe :roll: :roll: Naucz sie czytac ze zrozumieniem

"Ja bym na Waszym(Kibiców Jagielloni) nie podniecal tym ze sciagneliscie kilku dziadków"
Fakt, nic takiego nie napisales

rrrr myslalem ze temat jest o II lidze ale jezeli glosy kibicow innych druzyn sa tutaj niemile widziane wiec koncze i "jush" nic nie pisze.
1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna