BARAŻE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-06-11, 8:20 pm

Dla nas bedzie lepiej (i ciekawiej) jak awansuje Widzew! Bo to jednego trudnego rywala mniej a jeden mecz "derbowy" wiecej! :)
Wiem ze to takie naciagane derby ale latwiej chyba wygrac w Wodzislawiu niz w Łodzi... wiec niech Odra spadnie!
Chociaz uwazam ze Widzew jednak nie da Odrze rady... nie podola... :)
Natomiast co do reszty spotkan to chyba Szczakowianka poleci... reszta ma duza szanse sie utrzymac! Tloki maja okazje do rewanzu na Radomiaku ale po wzmocnieniach Radomiak jest chyba jednak mocniejszy... pozyjemy zobaczymy! :)
twari

Postprzez Lars 2005-06-11, 8:22 pm

jeśli wy piszecie że widzew pokona odre to chyba nie widzieliscie ani jednego meczu odry i ani jednego meczu widzewa. pierwszy mecz w łodzi, przyjdzie dobrze ponad 10tys i nie bedą mogli uwierzyć ze tak szybko marzenia o powrocie do 1 ligi sie skonczyły.
inna sprawa, ze zycze odrze 2 ligi, bo ten klub to jedna wielka zenada, pomyłka i nieporozumienie. poza tym widzew przynajmniej teoretycznie wydaje sie byc silniejszym rywalem na przyszly sezon w walce o awans.
ale ja nie mam wątpliwosci ze odra utrzyma status pierwszoligowca, pokonując widzew 2 razy lub remusując i wygrywając gdyby widzew wzniósł sie na wyzyny.
niewiem dlaczego Zagłebie zdobyło w konfrontacji z łodzianami 0 ptk. niepotrafie tego logicznie sobie wytłumaczyć.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez W@llace 2005-06-11, 8:24 pm

Takze mysle ,ze Widzew nie wygra z Odra...
W@llace

Postprzez Wally 2005-06-11, 10:44 pm

Pierwsza połowa meczu Widzew - Zagłębie przekonała mnie do tego, że Widzew potrafi grać w piłkę. A Odra? Jakby tacy byli dobrzy, to by mieli więcej niż przedostatnie miejsce w lidze. A wiele było głosów, że 2 liga jest silna tak jak ekstraklasa. Myślę więc, że Widzew przejdzie Odrę. A jeśli chodzi o baraże o 2 ligę, to Polonia powinna pokonać Szczakowiankę, bo ten klub jest bankrutem i ogólnie tam się już zebrały czarne chmury. Co do pozostałych meczów raczej drugoligowcy utrzymają się.
Wally

Postprzez Pesto 2005-06-11, 11:16 pm

trzymam kciuki za Piasta , Polonię i Radomiaka.
Pesto
kumaty

Postprzez slawojka 2005-06-13, 9:15 am

WOJTEK napisał(a):SZCZERZE MÓWIĄC MNIE OSOBIŚCIE BARDZIEJ CIEKAWIĄ BARAŻE Z UDZIAŁEM RUCHU ( ŻYCZĘ SPADKU :lol: ) , POLONII BYTOM ( ŻYCZĘ PORAŻKI :lol: ) I RAKOWA CZĘSTOCHOWA (ŻYCZĘ AWANSU 8) ).

Bardzo ciekawie się zapowiada konfrontacja tego ostatniego - Rakowa z rewelacją oststniej fazy grupowej Pucharu Polski - Koszarawą Żywiec. Trudno wskazać faworyta. Za Rakowem przemawiają kibice, za Koszarawą ... lubię żywca :wink:
Podobnie jak Ty życzę spadku Ruchu :twisted:
slawojka

Postprzez Pesto 2005-06-13, 4:23 pm

slawojka napisał(a):Podobnie jak Ty życzę spadku Ruchu :twisted:

spadku mu , temu Ruchu :lol:
Pesto
kumaty

Postprzez MiTeR 2005-06-13, 7:44 pm

Pesto napisał(a):
slawojka napisał(a):Podobnie jak Ty życzę spadku Ruchu :twisted:

spadku mu , temu Ruchu :lol:

taki klub jak Ruch Chorzów niy moze sleciec tyn klub mo tradycje i tyn klub powinien łostać w 2 lidze a w nastypnym senonie wlysc do 1 ligi :wink: 8)
MiTeR

Postprzez SCORPARO 2005-06-13, 8:56 pm

MiTeR napisał(a):[taki klub jak Ruch Chorzów niy moze sleciec tyn klub mo tradycje i tyn klub powinien łostać w 2 lidze a w nastypnym senonie wlysc do 1 ligi :wink: 8)

Po azjatycku to sobie możesz P******Ć u siebie - jak chcesz zabrać głos na naszym forum - rób to po Polsku - to po pierwsze.

Po drugie - Nie przepadam za Chorzowem (delikatnie powiedziane) i zyczę wam spadku do III ligi, choć z drugiej strony chciałbym, aby nasze drużyny znów się spotkały w II lidze w następnym sezonie ponieważ: Chciałbym widzieć wasze miny, jak wasza drużyna bedzie grała mecz wyjazdowy w Sosnowcu bez oficialnej ekipy kibiców "niebieskich".
Wiem że to mało prawdopodobny scenariusz, poniewaz my, w przeciwieństwie do was, mamy GODNOŚĆ, i każdy kto ma ochotę obejrzeć swój klub na zywo, może zasiąśc w sektorze gości na Ludowym.

Pozdro dla normalnych.
SCORPARO

Postprzez warchlak 2005-06-13, 9:09 pm

nie ważne czy ruch spadnie - ważne że i tak dostaną w dupe od nas :!: :lol: 8)
warchlak
Prowokator

Postprzez asdf 2005-06-13, 11:08 pm

Znicz raczej odpusci i Ruch sie utrzyma :( Polonia wygra ze Szczaksa, a Radomiak z Gorzycami. Wynik meczu Widzewa z Odra jest sprawa otwarta. Piast jest mi obojetny
asdf

Postprzez SCORPARO 2005-06-14, 6:53 am

...szkoda mi tylko że w barażach nie zagra Motor... Pamiętam mecz Zagłebia z Motorem o wejście do I ligi daaaaaaaaawno temu - piękny meczyk... sądzę że mogło by dojsc do powtórki sprzed lat...

Co do meczu Znicz - Ruch - To drużyna z chorzowa już raz poległa z piłkarzami Znicza (4:0) :-) więc co do odpuszczenia meczu przez Znicz byłbym ostrożny...
SCORPARO

Postprzez lukes 2005-06-14, 7:12 am

Zamieszanie z barażami o II ligę

Polski Związek Piłki Nożnej zmienił godzinę rozpoczęcia pierwszych meczów barażowych o wejście do II ligi. Ale III-ligowcy nie chcą grać o 14. i protestują, węsząc spisek - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

W poniedziałek PZPN poinformował Unię Janikowo, Znicz Pruszków, Polonię Bytom i Tłoki Gorzyce, że sobotnie baraże mają się obowiązkowo rozpocząć o trzy godziny wcześniej niż planowano.

- PZPN zmienił nam godzinę, bo podobno o 17. jest transmisja z Pucharu Polski. A co nas to obchodzi - mówi Andrzej Brzeziński, burmistrz Janikowa i działacz Unii, która zagra z Piastem Gliwice. Janikowianie chcą grać później, tak jak planowali - Trener Czesław Jakołcewicz ustawił treningi w ten sposób, że początek meczu miał być o 17. - mówi Brzeziński.

Burmistrz podejrzewa, że to spisek. - Wiadomo, że III-ligowcy u siebie będą chcieli wygrać jak najwyżej, a w upale, o 14., atakować znacznie trudniej niż trzy godziny później. A bronić się - łatwiej. Ktoś chce nas zmęczyć - mówi Brzeziński.

III-ligowe kluby żądają, by PZPN zmienił decyzję. - Prezes już rozmawia z pozostałymi prezesami. Chcemy grać o 17. To normalna piłkarska godzina - kończy burmistrz Janikowa.
lukes
no spin

Postprzez zgredos 2005-06-14, 10:51 am

GKS za przerwanie meczu z Odrą przez kibiców został ukarany zamknięciem stadionu na pół roku. Kibice Widzewa rok temu przerwali mecz z Groclinem a kilka dni temu derbowy mecz z ŁKS-em ale o zamknięciu stadionu Widzewa (Bońka) nikt nie myśli a przed barażami mogło to by mieć znaczenie
zgredos

Postprzez Solano 2005-06-14, 5:23 pm

Hm bo na układy nie ma rady! Co do gks-y to każdy wie że ten klub jest niemiłośiernie niszczony jak i przez PZPN tak i przez sędziów!
Solano

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna