PODBESKIDZIE Bielsko - ZAGŁĘBIE Sosnowiec 08.06.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Warson 2005-06-06, 2:47 pm

Zobaczymy poprostu nie chce sie mocno rozżalić później...
Warson

Postprzez musztra 2005-06-06, 2:49 pm

nie wygramy nic się nie stanie ale ja licze na zwycięstwo i bramke Ujka
musztra

Postprzez Lars 2005-06-06, 2:51 pm

Widziałem skrót meczu Piast - Podbesdzie. Przestrzegam naszych obrońców przed niejakim Elokan'em. Bardzo dobry zawodnik. Szybki, niepanikuje gdy jest atakowany przez kilku rywali, i przede wszystkim świetlny technicznie. W wymienionym meczu nic niepokazał ani Kompała ani Pater. Może są słabi i tak grają na codzień ale być może z Gliwicach im nie wyszło i teraz będą chcieli się zrechabilitować. Wydaje mi się że nie przegramy tego meczu, a serce podpowiada 3:1 dla Nas.
Trenerze uważajcie na tego Kameruńczyka!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez zs 2005-06-06, 3:16 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=288054 słowak rozjemcą ciekawe rozwiązanie
zs

Postprzez emdżej 2005-06-06, 4:10 pm

zs napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=288054 słowak rozjemcą ciekawe rozwiązanie

Może sędzia ze Słowacji nie będzie w nic zamieszany?
emdżej

Postprzez YOOSHKY 2005-06-06, 4:11 pm

emdżej napisał(a):Może sędzia ze Słowacji nie będzie w nic zamieszany?

Moze Listkiewicz chce abysmy tak mysleli? :) :) :)
YOOSHKY

Postprzez emdżej 2005-06-06, 4:12 pm

YOOSHKY napisał(a):
emdżej napisał(a):Może sędzia ze Słowacji nie będzie w nic zamieszany?

Moze Listkiewicz chce abysmy tak mysleli? :) :) :)

Ciekawe jak dobre kontakty listek ma z federacją słowacką :D
emdżej

Postprzez Kowal88 2005-06-06, 10:54 pm

1-2 ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC !!
Kowal88
Niwka Fans

Postprzez SCORPARO 2005-06-07, 7:08 am

Czy ktoś zauważył że ten mecz, jako jedyny w tej kolejce, będzie sedziowany przez "obcego" ?? Ciekawe jaki podtext w tym ukrył PZPN - mam nadzieję że chodzi tutaj o sprawiedliwe rozstrzgnięcie meczu.
SCORPARO

Postprzez robercik 2005-06-07, 9:48 am

Jesli pzpn nie chce przekretow w naszym meczu i daje obcego sedziego, to dlaczego nie postepuje tak samo z meczem widzewa i kujawiaka?
robercik

Postprzez slawojka 2005-06-07, 10:56 am

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2750762.html

Jan Żurek, trener Podbeskidzia dla "Gazety": jestem zły drużyna mnie zawiodła

Rozmawiał Rafał Łysy 06-06-2005 , ostatnia aktualizacja 06-06-2005 16:51

Drużyna mnie zawiodła, nie wiem, czy kogoś nie strzelę w łeb - mówi zdegustowany trener Jan Żurek, trener Podbeskidzia, po niespodziewanej porażce w Gliwicach

Rafał Łysy: Po ostatnim przegranym spotkaniu z Piastem Gliwice powiedział Pan, że chyba tylko Panu i prezesowi Podbeskidzia zależy na awansie. Skąd takie przypuszczenia?

Jan Żurek: Drużyna po prostu mnie zawiodła, zresztą tu nie chodzi tylko o to spotkanie. Piłkarze nie wkładali całej energii w ten mecz, zabrakło im determinacji, woli walki. Zespół, który ma szanse na awans, powinien to spotkanie wygrać, zwłaszcza że sytuacji do strzelenia bramek nie brakowało. Tak naprawdę przegraliśmy to spotkanie w pierwszej połowie, w której powinniśmy zdobyć bramki.

Teraz przyszedł czas na spokojne przeanalizowanie meczu. Czy przewiduje Pan jakieś kary finansowe po tym spotkaniu?

- Zaraz obejrzę spotkanie jeszcze raz na kasecie. Nie wiem, czy po analizie któregoś nie strzelę w łeb, zresztą już teraz chętnie bym niejednego ukarał, gdybym tylko miał z czego. Wiadomo, że mamy problemy organizacyjne i finansowe. Chłopcy nie dostali żadnej premii w tej rundzie, a są jeszcze zaległości z jesieni. W porównaniu z innymi klubami, które walczą o awans, jesteśmy chyba w najgorszej sytuacji finansowo-organizacyjnej. Wcześniej wiele osób z bielskiego środowiska obiecało nam pomoc, jednak okazało się, że prezes klubu Stanisław Piecuch został sam.

Do końca sezonu pozostały tylko dwa mecze. Wierzy Pan w zajęcie czwartego miejsca, dającego grę w barażach?

- Wszystko jest jeszcze możliwe. Musimy wygrać pozostałe spotkania i liczyć na potknięcia innych. Musimy walczyć do samego końca. Mimo wszystko wierzę, że się uda.

Krążą opinie, że nie wszystkim piłkarzom Podbeskidzia zależy na awansie.

- Nie, nie wierzę w to! Myślę, że to tylko plotka... To bardziej dziennikarze szukają sensacji. Mam nadzieję, że tym razem się przeliczycie! Przecież pierwsza liga to doskonała promocja dla piłkarzy, więc takie postępowanie nie przyniosłoby im niczego dobrego.

W drużynę świetnie wkomponował się sprowadzony na wiosnę kameruński napastnik Endene Elokan. Co z nim będzie po sezonie?

- Z tego co wiem, ma z nami podpisany kontrakt na półtora roku. Chciałbym go zatrzymać, bo to naprawdę bardzo dobry piłkarz, który spokojnie poradziłby sobie w pierwszej lidze.
slawojka

Teoria spiskowa ....

Postprzez kyru 2005-06-07, 11:28 am

Założenia: awansują albo Widzew albo Kujawiak(Lech Poznań dostał licencję więc Kujawiak będzie chciał wywalczyć awans w barażach).
Podbeskidzie nie chce awansu! Jagiellonia i Zagłębie walczą o honor.
Po ostatnim meczu trener Żurek dał wybitnie do wiadomości, że awansem zainteresowany jest chyba tylko on i ...prezes. Ciekawe bo mnie z kolei wydaje się ,że został sam , no może z grupą "niezorientowanych" i "niepoinformowanych". Awansować ma albo Kujawiak albo Widzew. Bliższy był Widzew, no ale czasami mecze nie wychodzą i tak się stało w Mławie. Gospodarze walczyli bardzo ambitnie i pokonali Łodzian, sprawiając im wielki ból głowy. Nasz wkład w pozostałe 2 kolejki to nie żadne przekręty tylko walka o jak najlepsze miejsce. Podbeskidzie z kolei jest raczej skłonne nie wysilać sie w meczu z nami aby "przypadkiem" nie mieć szans na awans. W przypadku zwycięstwa Widzewa, możemy wygrać albo zremisować. W przypadku remisu w derbach Łódzkich, Podbeskidzie nie może wygrać, to samo dzieje się w przypadku porażki Widzewa. Łatwiej wytłumaczyć jest się z remisu bądź porażki z silnym Zagłębiem, aniżeli od kompromitacji, w przypadku porażki w Mławie(ostatnia kolejka). Zagłębie z kolei może być bardzo umotywowane. Wypowiedź Wolańskiego jest bardzo interesująca i jeżeli moje słowa znajda uzasadnienie to w Bielsku Zagłębie wygra! :)
kyru

Postprzez keff79 2005-06-07, 12:00 pm

Niestety Podbeskidzie lepiej się prezentuje na wiosne od Widzewa, a z widzewiakami już graliśmy... wydaje mi się że to będzie b.trudny mecz.. :? - gdybyśmy przeanalizowali suche fakty to niestety raczej nie wygramy.. no ale mam gdzieś fakty 8) na bank nie zabraknie z naszej strony woli walki bo tej na wiosne mamy z zapasem, natomiast w Podb. jest jakiś młyn.. nie wypłacone premie, brak zaangażowania <??> ..a już najbardziej daje do myślenia tekst Wolańskiego.. o jakimś szczególnym ciśnieniu na ten mecz, inspirowanym z góry... z samej góry :roll:
keff79

Postprzez krzysztof 2005-06-07, 12:02 pm

Kyru, coś w tych twoich dywagacjach jest. Mają one pewną logikę, jednak scenariusz może być też całkiem odmienny.
Fakt jest faktem, że gramy raczej nie o baraże tylko o jak najlepsze miejsce na koniec 2 ligi.
krzysztof

Postprzez Kolumb 2005-06-07, 12:30 pm

Hmm...ta wypowiedź Wolańskiego "o cisnieniu z góry" wcale nie jest taka zastanawiająca...Obecnie prezes Zagłebia Giancarlo Motto jest dyrektorem generalnym włoskiej grupy Ersi Poland ktora w swoim zakladzie w Sosnowcu produkuje czesci i akcesoria do samochodów.Sa one dostarczane m.in do Fiata w Bielsku w ktorym ...notabene byl kiedys dyrektorem ds zakupow a takze bodajze dzialaczem w klubie BKS Bielsko.Wiec to spotkanie jest o bardzo duży prestiż...ba może nawet o cos wiecej niz o prestiz :twisted: Widocznie ma cos do udowodnienia w Bielsku i dlatego specjalnie motywuje zawodników Zagłebia na ten mecz :twisted:
Kolumb

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna