WIDZEW Łódź - ZAGŁEBIE Sosnowiec 01.06.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez SCORPARO 2005-05-30, 7:20 pm

krzysztof napisał(a):
SCORPARO napisał(a):...to może ja jeszcze kilka słów....
3. Ambicje kibiców są wielkie, tak jak każdego fanatyka swojej drużyny, lecz wydaje mi się że trzeba mierzyć siły na zamiary... PODKREŚLĘ JESZCZE RAZ : Życzę Zagłębiu samych zwycięstw do końca świata bo kocham te nklub jak żaden inny, ale uważam że na I lige jest chyba jeszcze za wcześnie, tzn. jeżeli działacze myślą o I lidze jeszzce w tym sezonie to powinni sie już zacząść poważnie rozglądać za dobrym wzmocnieniem naszej drużyny.

A skąd wiesz, że się tak nie dzieje ? Myślisz, że klub informowałby o tym wszem i wobec, że zamierzają kupić tego i tego gracza, bo przyda się w I lidze. A może Rudy nie jest wcale na zielonej szkole, tylko negocjuje w Madrycie kontrakt z Figo;-)

To tylko moje czysto-teoretyczne główkowanie.
Nie bój żaby - ja podobnie jak ty też chce zobaczyć Zagłębie w I lidze - i to nie za rok... wiesz o co chodzi... więc nie pisz prowokujących postów :-)

Pozdro
SCORPARO

Postprzez Solano 2005-05-30, 7:30 pm

Krótko i zwiężle opisze,ciężko będzie bez Uja ja typuje 1-1,choć po cichu licze na zwycięstwo!
Solano

Postprzez twari 2005-05-30, 8:11 pm

A ja powiem tak- w tym meczy duzo wiecej do stracenia ma Widzew wiec to raczej oni beda grac pod presja... tymbardziej ze maja na koncie remis z Piastem a TSP goni (a gra z Radomskiem teraz)! Tak wiec mysle ze o wynik powinien sie bac Widzew a nie my! W koncu podejmuje u siebie LIDERA II LIGI!! :) Mowie o wiosnie! :)
Ale w typowanie sie nie bawie... chociaz w profku postawilbym na remis - jakze krzywdzacy dla obu zespolow...
twari

Postprzez Lars 2005-05-30, 8:12 pm

rozum mówi że przegramy. serce stawia na remis. a tak naprawde 3 ptk pojadą do Sosnowca :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez nyc73 2005-05-30, 8:43 pm

po prostu wygrajcie[/u][/i][/b]
nyc73

Wiara i 2-0

Postprzez mwy 2005-05-30, 8:45 pm

Jezeli grałby Lacha i Ujo o wynik byłbym spokojny.Natomiast obiektywnie patrząc Boniek nie odpuści awansu do i ligi.Jak taki Widzew, który pare lat temu zdobywał mistrzostwo moze teraz byc w 2 lidze.
Po cichu marze o 2-0 dla nas, i oby te marzenia stały się faktem.
A Podbeskidzie wcale nie ma wygranego meczu z Radomskiem, bowiem RKS coraz lepiej radzi sobie w ostatnich meczach i wierze ze zrobi niespodzianke (1-1)
mwy

do moderatora

Postprzez piekarysLaskie 2005-05-30, 9:33 pm

napisalem pewna wiadomosc i moderator ja usunal. jestem fanem Zaglebia kocham rowniez Legie a ze mieszkam na Gornym Slasku to nic szczegolnego bo przeciez nie kazdy mieszkaniec Zaglebia jest fanem 1906.

Bojcie sie chamy do 1 ligi wracamy! STS ZAGLEBIE
piekarysLaskie

Postprzez bankier 2005-05-30, 9:41 pm

Jedziemy zobaczyc dobry mecz w wykonaniu piłkarzy Zagłębia - swoje juz zrobili (utrzymanie) a teraz moga grac bez presji... dla siebie, dla trenerów i dla NAS Kibiców! I oczywiscie dla $$$ 8)

Wracając do aspektów czysto piłkarskich to potencjał drużyny Zagłębia jest bardzo duży. Jesli tylko Widzewiakom nie uda się strzelic gola w pierwszych minutach (vide Korona) nasze szanse na urwanie punktów faworytowi (bo chyba jednak Łodzianie nimi są w oczach "ekspertów") ROSNĄ. Sosnowiczanie grać będą bez kluczowego zawodnika - Mariusz Ujek jest motorem napedowym ofensywnych poczynań Zagłebia. Jednak nie ma ludzi niezastąpionych - i myslę, że Madar, Paczkowski, Wolański czy Zubanowic są w stanie zapełnić lukę po Ujku. Chodzi o cechy "wolicjonalne" wszak Uja cechuje niesamowaita wrecz wola walki... W moim przekoaniu na grę od pierwszych minut nie zasługuje Małocha - ostatni jego wystepy powodują, ze traci on kapiatał zaufania kibiców z początku rundy - kiedy jeszcze strzelał bramki. Myślę, że taktyka sosnowieckiej jedenastki polegała bedzie na uważnej grze w obronie i kontrach - choc może Trener Tochel zaskoczy czyms rywali, których widział w sobotnim spotkaniu z Piastunkami.

Reasumując - większa presja spoczywa na graczach Widzewa... to oni od dłuższego czasu przymierzani są do awansu. I ten element traktuję jako czynnik in minus - z perspektywy szans Widzewa na końcowy sukces. Także wiosenne wyniki Widzewiaków - w konfrontacji z Rycerzami Wiosny znad Brynicy nie wyglądają imponująco 6-3-4 (dom 3-2-2) - i nie powinny budzić strachu wśród naszych graczy. Za gospodarzami przemawiają chyba tylko trybuny - bowiem doping ze strony miejscowych kibiców powinien byc głosny. Jednak juz nie raz pokazalismy, ze na wyjazdach stac nas na jeszcze lepszy doping niz na LUDOWYM! Tak więc WSZYSCY DO ŁODZI - pokażmy piłkarzom (mimo nieobecności w Chorzowie :wink: ), że ZAWSZE JESTEŚMY TAM GDZIE ONI BĘDĄ GRAĆ! A piłkarze niech odwdzięcza się nam dobra grą i zaangażowaniem - gdyż tylko te czynniki są w stanie przynieść nam sukces - jakim niewątliwie będą kolejne trzy punkty sosnowieckiej jedenastki!

:mrgreen:
bankier

Postprzez slawekchicago 2005-05-30, 9:56 pm

Obiecalem sobie ze nie bede sie wypowiadal na temat szans Zaglebia na baraze chociaz od poczatku w to wierze nie bede sie wypowiadal do czasu az no wlasnie taki moment nadszedl teraz sytuacja w tabeli pokazuje jasno jesli zdobedziemy komplet pkt do konca rundy baraze sa nasze nie musimy sie ogladac na nikogo wszystko w naszych nogach tzn pilkarzy naszych jest jeszcze jeden warunek do spelnienia odrobic strate z Sosnowca ale o tym pilkarze chyba pamietaja.WIEC DO BOJU ZAGLEBIE stawiam 4:1 dla NAS

P.S. Czy to prawda ze nasz pan dtrektor wyjechal na zielona szkole akurat teraz jesli tak to ..........nie bede konczyl poprostu brak slow koncowka sezonu najwazniejsze mecze Zaglebia w ostanich latach a tu dyrcio wyjechal napiszcie czy to prawda bo stad wyglada to naprawde ironicznie
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez WOJTEK 2005-05-30, 10:03 pm

slawekchicago napisał(a):P.S. Czy to prawda ze nasz pan dtrektor wyjechal na zielona szkole akurat teraz jesli tak to ..........nie bede konczyl poprostu brak slow koncowka sezonu najwazniejsze mecze Zaglebia w ostanich latach a tu dyrcio wyjechal napiszcie czy to prawda bo stad wyglada to naprawde ironicznie
PANOWIE, NIE PIERDOLCIE GŁUPOT. ROZSIEWACIE PLOTY I ROBICIE SOBIE OBCIACH. JEDEN COŚ TAM PALNIE, DZIESIĘCIU INNYCH POWTARZA I SIE ROBI SENSACJA. W PIATEK ROZMAWIAŁEM Z DYREKTOREM OSOBIŚCIE. I CO TERAZ ? GŁUPIO WAM ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bankier 2005-05-30, 10:05 pm

Wojciech - spokojnie.... zza wielkiej wody nie jest łatwo pogadac z W. Rudym osobiście! Tak więc - mamy dementi - "szef" jest na miejscu więc Sławek nie masz sie co stresować :lol:
bankier

Postprzez Tomano 2005-05-30, 10:32 pm

Napisze tak: Ciesze sie tym meczem , niezaleznie od wyniku jaki osiagnie Zagłebie, Ciesze sie cala ta runda, Zagłebie dalo nam juz tyle emocji i radosci ze w wypadku przegranej nie powiem na nich zlego slowa, szanse na awans stracilismy jesienia, cieszmy sie ze mozemy jechac do Lodzi realnie myslac o zwyciestwie bo jeszcze niedawno bylo to nie do pomyslenia. :!:
Tomano
Adventure Group

re

Postprzez Qba 2005-05-30, 10:58 pm

a ja strasznie ubolewam nad tym, ze nie bede mogl obejrzec tego meczu na wlasne oczy :( niestety..
wydaje mi sie, ze kazdy wynik jest mozliwy oprocz remisu, ktory nie satysfakcjonuje zadnej z druzyn.
pozdrawiam
Qba

Postprzez ALOSZA 2005-05-30, 11:12 pm

W sumie sie wtrace ponieważ pomijacie bardzo istotny aspekt: mianowicie po przegranej z nami Widzew ma mecz derbowy który też bankowo przegrają bowiem po porazce we środe juz ich nie ma.
TO JEST MECZ ABSOLUTNIE O WSZYSTKO !!!!!!!!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez gruby 2005-05-31, 8:57 am

ALOSZA napisał(a):W sumie sie wtrace ponieważ pomijacie bardzo istotny aspekt: mianowicie po przegranej z nami Widzew ma mecz derbowy który też bankowo przegrają bowiem po porazce we środe juz ich nie ma.
TO JEST MECZ ABSOLUTNIE O WSZYSTKO !!!!!!!!!

człowieku skąd możesz wiedziec że Widzew przegra mecz derbowy..jeśli Widzew zremisuje z nami,bądz przegra,to zrobi "wszystko" żeby wygrać derby,to nie jest mecz o wszytko jak myślisz trzeba pamiętać że oprócz tego meczu jest jeszcze pare kolejek i wszystko się może zdarzyć.....ja osbiście stawiam na remis................... 8) 8)
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna