Nie ma zgody na transmisje w Tele5. !!!!!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ...

Postprzez ^m@rcin^ 2005-03-09, 10:23 pm

Krawiec napisał(a):Dobra decyzja Motto . Dążymy do standartów zachodnich, a tam tv płaci za transmisje. Poza tym frekwencja przy transmisjach spada i maleją wpływy z biletów.

No co wy z ta frkwencja ?? napewno by nie spadla. Kazdy bedzie chcial sie pokazac w TV :wink: :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Wally 2005-03-09, 11:52 pm

No co wy chłopaki...

To nie jest Liga Mistrzów, żeby z transmisji meczów były ogromne profity. Chyba 2 mecze w Sosnowcu miałyby być pokazywane. No to ile by Tele 5 nam zapłaciło?? Po 5 tysięcy za mecz?? Na pewno by dużo nie dali za 2 ligę polską.A to raczej nie jest jakas cholernie potrzebna kasa dla takiej firmy jak Zagłębie. Piłkarze mają z pewnością niemałe pensje... A sponsorzy nie śpią i dzięki takiej promocji w TV być może byłyby większe korzyści dla Zagłębia z tego względu. Zauważono by tą wspaniałą atmosferę w Sosnowcu i interes by się rozkręcił. No ale jasne, lepiej żeby nas w ogóle w TV nie było. Lepiej, żeby Koszarawe w Pucharze Polski pokazywali :? Myślmy perspektywicznie, a nie krótkofalowo.
Wally

Postprzez Soyer 2005-03-10, 12:53 am

Ja także jestem zdania, że jest to produkt, który trzeba sprzedać. Wszędzie jest tak, że kluby zarabiają duże pieniądze poprzez wpływy z TV. Tak samo telewizja zarabia. Podczas takiego meczy Zagłębie - ŁKS na bank nieźle reklam sprzedadzą.
Soyer
Moderator

Postprzez rados 2005-03-10, 6:26 am

dziwi mnie postawa naszych dzialaczy.prezesi innych klubow z "pocalowaniem reki" przyjmuja tv na swoj stadion,bo dobrze wiedza o co biega.tylko u nas chca zeby placic.i jesli pan Rudy zdania nie zmieni to Zagłębia w tv nie zobaczymy bo nikt nie bedzie placil za mozliwosc pokazabia jednego z zespolow walczacych tylko o utrzymanie.wiec nie robic fochow tylko wpuszczac na stadion tv,bo poki co nie jestesmy Barca i jakas nikt o prawa pokazywania meczow Zagłębia sie bil nie bedzie.a warunki to mozna stawiac jak jest wiecej chetnych na pokazywanie spotkan.a z tego co pisza jakos nikt sie o mozliwosc pokazywania spotkan z Ludowego nie zabija......
rados
Zagłębiak

Postprzez WOJTEK 2005-03-10, 7:11 am

rados napisał(a):dziwi mnie postawa naszych dzialaczy.prezesi innych klubow z "pocalowaniem reki" przyjmuja tv na swoj stadion,bo dobrze wiedza o co biega.tylko u nas chca zeby placic.i jesli pan Rudy zdania nie zmieni to Zagłębia w tv nie zobaczymy bo nikt nie bedzie placil za mozliwosc pokazabia jednego z zespolow walczacych tylko o utrzymanie.wiec nie robic fochow tylko wpuszczac na stadion tv,bo poki co nie jestesmy Barca i jakas nikt o prawa pokazywania meczow Zagłębia sie bil nie bedzie.a warunki to mozna stawiac jak jest wiecej chetnych na pokazywanie spotkan.a z tego co pisza jakos nikt sie o mozliwosc pokazywania spotkan z Ludowego nie zabija......
A PO CO MECZE W TV ?? JAK TAK CI ŻAL TO RUSZ TYŁEK NA STADION I NIE MARUDĹš. GDYBYŚ TY BYŁ PREZESEM TO BANKOWO BYŚ CHCIAŁ WYRWAĆ TROCHĘ SIANA. A TELE 5 MA TAKI PRESTIŻ , ŻE NIC TYLKO KLĘKAĆ I DAWAĆ IM ZGODĘ. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mdc dg 2005-03-10, 8:56 am

Rudy może i ma racje tylko zauważcie że ITI weszło w Legię głównie dzięki fantastycznej atmosferze panującej na Łazieńkowskiej,a TELE 5 miało pokazać tylko dwa mecze z naszym udziałem w Sosnowcu więc kasy byłoby z tego mało.Więc lepiej zgodzić się na transmisje tych spotkań i może jakiś reklamodawca oglądając mecz z naszym udziałem skusiłby się na zainwestowanie hajsu w klub.
mdc dg

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-03-10, 9:15 am

Informacja o braku transmisjii ze spotkan ZAGLEBIA przez TELE 5 jest smutna dla Kibicow nie mieszkajacych w Sosnowcu.
To byla szansa dla Kibicow takich jak ja , aby mogli zobaczyc swoja druzyne w meczach z Polkowicami, LKS i Switem.
Jest sprawa oczywista, iz TELE 5 powinna wynagrodzic ZAGLEBIE za transmisje. Brak transmisji w TV dziala negatywnie w obie strony.
Mam nadzieje, iz do rozpoczecia rozgrywek sprawa ta bedzie uregulowana a Kibice beda mogli obejrzec swoja druzyne w TELE 5.
Szanowni Koledzy - powiem z doswiadzenia, iz tylko dobra gra druzyny daje frekwencje na Stadionach a transmisje TV nie zabieraja Kibicow ze Stadionow.
Pozdrawiam
Tadeusz
Ostatnio edytowano 2005-03-10, 1:38 pm przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez robercik 2005-03-10, 9:28 am

Sa plusy i minusy tej decyzji. Mecz w TV na pewno przyciagnie potencjalnych sponsorow (jesli jest dobra atmosfera na trybunach i dobra postawa druzyny na boisku). Jednak z drugiej strony mecz jest produktem, ktory nalezy sprzedac. Niektorzy pisza, ze z takiego meczu bylaby mala kasa. Jak by tak bylo to TELE5 nie interesowaloby sie transmisja meczy. Ogolnie wiadomo, ze reklama to niezla kasa i nie moze byc tak, ze jedni dyktuja warunki (TELE5) a drudzy nie maja nic do gadania.

Ja i tak bede na stadionie, wiec nie ma to dla mnie wiekszego znaczenie. Jednak jest to bol dla tych, co nie beda mogli przyjsc na stadion.

Bardziej mnie martwi ewentualne przesuniecie meczu z Piastem. Ja juz nie moge sie doczekac!!!
robercik

Postprzez konrad 2005-03-10, 9:57 am

PO CO MECZE W TV ?? JAK TAK CI ŻAL TO RUSZ TYŁEK NA STADION I NIE MARUDĹš. GDYBYŚ TY BYŁ PREZESEM TO BANKOWO BYŚ CHCIAŁ WYRWAĆ TROCHĘ SIANA. A TELE 5 MA TAKI PRESTIŻ , ŻE NIC TYLKO KLĘKAĆ I DAWAĆ IM ZGODĘ. :roll: :roll: [/b]

Pewnie , po co , po co telewizja? Żyjmy dalej na marginesie , wtedy margines jest w swoim żywiole , po co ktos ma zobaczec twarze kiboli rozrabiających na stadionach , nie trzeba bedzie gęby zasłaniać szalikiem. Najlepiej nic nie remontujmy nie stawiajmy nowego stadionu bo żle się bedziemy czuli na nowych trybunach pod dachem w świetle jupiterów Może lepiej zająć się organizowaniem pociągów i nie zniechecać tych którzy cos więcej potrafią.
konrad

Postprzez slawojka 2005-03-10, 10:42 am

Jeśli nasz klub ma nie mieć z tego złamanego grosza nawet, to decyzja jak najbardziej słuszna! Nie dajmy się wykorzystywać! Owszem, żal będzie jak zamiast naszego Zagłębia bedą transmitować jakieś Polkowice, ale trzeba mieć swoją godność i znać swoją wartość. A jaką wratość ma Zagłębie każdy z nas wie i wie to także Pan Motto, Pan Rudy i cały zarząd.
Szanuję tą decyzję.
slawojka

Postprzez WOJTEK 2005-03-10, 11:00 am

konrad napisał(a):
PO CO MECZE W TV ?? JAK TAK CI ŻAL TO RUSZ TYŁEK NA STADION I NIE MARUDĹš. GDYBYŚ TY BYŁ PREZESEM TO BANKOWO BYŚ CHCIAŁ WYRWAĆ TROCHĘ SIANA. A TELE 5 MA TAKI PRESTIŻ , ŻE NIC TYLKO KLĘKAĆ I DAWAĆ IM ZGODĘ. :roll: :roll: [/b]

Pewnie , po co , po co telewizja? Żyjmy dalej na marginesie , wtedy margines jest w swoim żywiole , po co ktos ma zobaczec twarze kiboli rozrabiających na stadionach , nie trzeba bedzie gęby zasłaniać szalikiem. Najlepiej nic nie remontujmy nie stawiajmy nowego stadionu bo żle się bedziemy czuli na nowych trybunach pod dachem w świetle jupiterów Może lepiej zająć się organizowaniem pociągów i nie zniechecać tych którzy cos więcej potrafią.

A JAŚNIE PAN CO POTRAFI ? MARUDZISZ JAK BABA PRZED OKRESEM. IDĹš DO KLUBU,WEĹš NA STRONĘ PANA MOTTO, POWIEDZ MU, ŻE MA SIĘ ZGODZIĆ BO TY TAK CHCESZ. NIE MIESZAJ STADIONU W SPRAWĘ JAWNEJ CHĘCI NABICIA KLUBU W BUTELKĘ. O ZASŁANIANIU BUZI TEZ NIC NIE PISZ BO PEWNIE NIC O TYM MNIE WIESZ. ZAŁATWIANIA SPECÓW NIE KOMENTUJE BO PO CO ? TY JESTEŚ PRZECIEŻ LEPSZY , POTRAFISZ WIĘCEJ. WIEDZ TYLKO, ŻE PODCZAS KILKUDZIESIĘCIU MOICH WIZYT W KLUBIE CZY W PKP NIE SPOTKAŁEM CIEBIE ANI RAZ. NIE ZNAM CIĘ PO PROSTU, WYBITNY ORGANIZATORZE. WIĘC ALBO COŚ RÓB ALBO SIEDĹš CICHO.
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2005-03-10, 11:20 am

Klub obrał dobry kierunek - trzeba się cenić, a nie brać co dają . Na szersze pokazanie się w Polsce przyjdzie jeszcze czas .

Rozumię rozgoryczenie ludzi mieszkających daleko od Sosnowaca ale na razie tak będzie lepiej jak jest.
Krawiec

Postprzez dynamitek 2005-03-10, 11:29 am

:roll: ... jestem raczej biernym uczestnikiem forum i rzadko zabieram głos, ale w tej kwestii muszę... Bo po pierwsze jednej sprawy nie rozumiem, a po drugie dziwią mnie niektóre wypowiedzi.
1. Czy darmowa transmisja (mam na myśli brak pieniężnego ekwiwalentu dla firmy Zagłębie S.) jest nieopłacalna? Czy brak czasu reklamowego w przerwie meczu na przykład to też jakaś strata? To moje pytania... A odpowiedzi na nie widzę mniej więcej tak: Zagłębie S. to niestety jeszcze nie Barcelona, ani nawet nie Torino. Zagłębie S. to, mimo że jestem wielkim fanem i od 20 lat wspieram drużynę swoją obecnością na meczach i gorącym dopingiem, tylko i wyłącznie beniaminek, który zresztą w pierwszej rundzie grał SŁABO! Jak do tej pory mieliśmy drużynę mocno przeciętną, ze słabą obroną, dość ambitnym, ale mało skutecznym atakiem, która na chwilę obecną będzie się bronić przed spadkiem! Przykro mi to mówić, ale tak jest. Wprawdzie poczyniono pewne kroki, abe wyjść z dołka, ale... no właśnie! Zgrupowania to niewypał. Te w Polsce to raczej po to, aby popracować nad wydolnością... A zagraniczne miały słyżyć budowaniu zespołu - zgranego, skutecznego, ambitnego, który da nam tyle satysfakcji, na ile sobie zasłużyliśmy my kibice naszą postawą. Tymczasem sytaucję znacie... Prezes mówi o zgrupowaniu ze Włoszech (???). Super, że posłano tam 3 zawodników, ale niestety w żaden sposób nie przyczyniło się to do praktycznego wpojenia drużynie taktyki, zgrania itp... Super forma wyróżnienia dla chłopaków, może i zwiększa rywalizację w drużynie, ale... to przecież nie zgrupowanie! A zatem znowu będziemy oglądać nieudolne próby tworzenia drużyny podczas meczy ligowych, choć mam nadzieję, że się myle... I to ma być ta firma, za którą trzeba płacić jakieś tam pieniądze, żeby móc ją pokazać w tv?! Drodzy kibice... Zarówno telewizja, jak i radio (choć w tym przypadku przede wszystkim tv) to najlepsze narzędzia marketingowe pod słońcem! Przede wszystkim należy spojrzeć na to tak, że ktoś chce pokazać Zagłębie w tv i nie chce od nas za to pieniędzy! Tak, tak! Dokładnie tak! Przecież nikt nie broni Zarządowi na tym zarobić... To chyba klub zadecyduje, jakie reklamy zostaną ustawione wokół boiska? To chyba klub zadecyduje, jakie logo (choćby jednorazowo) znajdzie się na koszulkach? To przecież klub może zadecydować, aby te "rozgrzebane" - remontowane właśnie trybuny zastawić bannerami z reklamami... I tu należy szukać pieniędzy! Ja nie twierdzę, że Tele5 to jakaś super telewizja z ogromną publiką, ale zawsze to telewizja o zasięgu... chyba światowym, bo chyba mam ją na satelicie (ale może się mylę). No więc Zagłębie może zarobić na reklamie, nawet jeśli nie dostanie czasu reklamowego w tv.
A teraz niektóre wypowiedzi... Słuchajcie! Jeśli ktoś woli zostać w domu z piwem w ręce, albo jabolem jak piszecie, to ja mam takiego kibica w dupie! Jeśli woli mecz w tv, zamiast na żywo, to ja mu już dziękuję! Zresztą, jak ktoś pije jabole i ogólnie jest menelem, to pewnie i tak nie ma telewizora, albo ma, tylko nie ma Tele5 . :wink: Nieważne... Wydaje mi się, że i tak frekfencja nie spadnie. Dlatego jestem mocno zdziwiony decyzją klubu, bo... jak w każdym biznesie, najpierw nalezy kilka lat inwestować, aby zacząć zarabiać. Nie ma nic natychmiast... A tu ktoś chce nam dać sznasę na pokazanie się w tv za free!
I jeszcze jedno. Jeśli stworzymy piękne widowisko, zarówno na murawie, jak i na trybunach, to zaczną się pojawiać propozycje z różnych stron. Ważne jest, aby skorzystać z każdej propozycji, aby pokazać swój "produkt". Po jakimś czasie, jeśli "produkt" okaże się dobry, będzie szansa, żeby na nim zarobić. Zanim więc zaczniecie mnie krytykować, przeczytajcie uważnie i zastanówcie się, kto ma rację? Każdy specjalista od marketingu wskaże Wam więcej plusów w "darmowej" transmisji, niż minusów. Bo to wcale nie jest darmowa transmisja... Jest wiele sposobów, żeby zarobić na samym pokazaniu się w tv... Aaa! Jeszcze jedno przyszło mi właśnie do głowy... Wyobraźcie sobie, że jest wielu kibiców, którzy nie chodzą na mecze, bo jest "niebezpiecznie", bo "można oberwać kamieniem w głowę", bo... bo... Mamy szansę pokazać, że mecz to święto, że to piknik, że świetna zabawa... kulturalna zabawa! I czy Waszym zdaniem to nie podniesie frekwencji w kolejnych meczach??? 8)
Z całym szacunkiem dla Zarządu klubu, ale o PR (public relations) Ci panowie nie mają pojęcia, skoro twierdzą, że na tym stracą, zamiast zyskać... Ostro, ale może ktoś z Zarządu czasem czyta forum, więc jest szansa, że czegoś się nauczy! :wink: Tyle... może to nie wszystko, co mam do powiedzenia, ale z doświadczenia wiem, że im dłuższa wypowiedź, tym nudniejsza... :wink: Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wielu "darmowych" transmisji w tv!
P.S. Zawodowo zajmuję się podobnymi problemami w wielkiej międzynarodowej korporacji i uwierzcie mi, że każda firma, jeśli tylko jest szansa na "darmowe" pokazanie się w tv, z całych sił o to zabiega!!!
dynamitek

Postprzez Gość 2005-03-10, 11:40 am

Popieram przedmowce
Gość

Postprzez 1410 2005-03-10, 11:49 am

w pełni cie popieram a tak apropo korona z głów by nie spadła -to tylko 2 mecz można sprawdzić jakie będą zyski i straty .a dopiero pużniej zastanowić się co zrobić w sezonie05/06
1410

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna