Zaglebie taktycznie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez warchlak 2004-08-28, 11:05 pm

mam nadzieje ze nie zdymisjonują trenera poniewaz to dobry trener ale niestety zawodnicy nie ci :evil: mam nadzieje ze się nie powtórzy sytuacja z przed 3 sezonów kiedy to Krzysiu Tochel odszedł z Zagłębia a jego miejsce zajął trener z światowej półki Krótki dzieki któremu spadlismy do 3 ligi na 2 sezony :?
warchlak
Prowokator

Postprzez Mati_1987 2004-08-29, 12:40 am

warchlak napisał(a):mam nadzieje ze nie zdymisjonują trenera poniewaz to dobry trener ale niestety zawodnicy nie ci :evil: mam nadzieje ze się nie powtórzy sytuacja z przed 3 sezonów kiedy to Krzysiu Tochel odszedł z Zagłębia a jego miejsce zajął trener z światowej półki Krótki dzieki któremu spadlismy do 3 ligi na 2 sezony :?

Warchlak masz całkowita racje...Krzysiu jest zajebistym trenerem..lecz co On moze zrobić skoro te nieroby nie chcą grać...On ma związane ręce..ponadto kontuzje...wypadki , ech same nieszczęścia w Naszym klubie.. szkoda :cry: :cry: :cry:
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez yayo 2004-08-29, 2:32 am

i ja sie pod tym podpisuje :roll: [/url][/list][/list][/code][/quote]
yayo

Postprzez yayo 2004-08-29, 2:33 am

o kur** skąd te literki sory ale opijam porażkę bo t :( o przykre
yayo

Postprzez Qba 2004-08-29, 8:55 am

warchlak napisał(a):mam nadzieje ze nie zdymisjonują trenera poniewaz to dobry trener ale niestety zawodnicy nie ci :evil: mam nadzieje ze się nie powtórzy sytuacja z przed 3 sezonów kiedy to Krzysiu Tochel odszedł z Zagłębia a jego miejsce zajął trener z światowej półki Krótki dzieki któremu spadlismy do 3 ligi na 2 sezony :?

a co Ty pier*** Warchlak.. jak on ich ustawia!!!??? na pilce sie chyba nie znacie... dobry to byl w 3 lidze, jesli sie nic nie zmieni, to bedzie ciezko z jego posada... zycze P. Tochelowi jak najlepiej, ale smiem twierdzic, ze te porazki to jest jego wina... Zaglebie powinno zawsze grac tak jak w II polowie kiedy juz przegrywaja z reguly... pokazali to z Polkowicami, pokazali wczoraj z Kujawiakiem... proste.. atak i tyle, nie bac sie wyjsc... no i nie jeden napastnik!!! bo to wola o pomste do nieba..

tak dobrze nam szlo w 3 lidze, bo Zaglebie gralo otwarta pile, bardziej ofensywna, natomiast teraz to z reguly jest obrona czestochowy i kontry.. przynajmniej tak sie mecze zaczynaja...
Qba

Postprzez lukes 2004-08-29, 9:15 am

Qba napisał(a):

tak dobrze nam szlo w 3 lidze, bo Zaglebie gralo otwarta pile, bardziej ofensywna, natomiast teraz to z reguly jest obrona czestochowy i kontry.. przynajmniej tak sie mecze zaczynaja...

no Qba ten mecz akurat zaczal sie troche inaczej - to jak sie nie myle Zaglebie nie schodzilo z polowy Kujawiaka - nie wiem czy nie slyszales pokrzykiwań pilkarzy po kazdej stracie pilki na polowce Kujawiaka (aut, "piatka"): "nie cofac sie, zostaejmy, krotko gramy!". To nie byla defensywa - to Kujawiak liczyl na kontry.
z naszymi napadziorami masz racje - wczoraj przydal by nam sie Stolpa zeby wlozyc tu i ówdzie noge i walnaca brame :D a w Maloche ja nie wierze - ale moze na Kielce sie zmobilizuje :D
lukes
no spin

Postprzez lukes 2004-08-29, 9:47 am

Piotr Klepczarek II (obrońca Kujawiaka) :
Więcej szczęścia
- Zespół grający w dziesiątkę jest zdeterminowany. My się za bardzo cofnęliśmy do obrony, Zagłębie jest bardzo dobrze ułożone taktycznie. Wydaje mi się nawet, że byli zespołem troszeczkę lepszym. Mieliśmy więcej szczęścia i udało się wygrać.
8) :twisted:
lukes
no spin

Postprzez tomi2509 2004-08-29, 10:13 am

trzeba zakonczyc te biadolenia !!!!!!!!
i pelna mobilizacja na korone!!!!!!!!
zero bluzgow caly czas doping a jak ktos chce bluzgac to po 90 minutach jak stwierdzi ze rzeczywiscie mecz byl w naszym wykonaniu beznadziejny
tomi2509

Postprzez WOJTEK 2004-08-29, 10:17 am

tomi2509 napisał(a):i pelna mobilizacja na korone!!!!!!!!

A MECZ Z ARKĄ ODPUSZCZAMY ??? PRZYPOMINAM O ZAPISACH.
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2004-08-29, 8:10 pm

Qba uważaj zebyśmy nie wpadli z deszczu pod rynnę i nie stawiaj sie w roli jedynego znawcy futbolu . Te kilka kolejek to nie powód do takich radykalnych ruchów, nie przyszło ci do głowy, że Rudy i Włosi mogą zatrudnić trenera typu F. Krótki ?

Czy my do cholery kibicujemy Realowi czy drugoligowemu Zagłębiu ? Wiadomo jaka jest sytuacja i jakiego węża w kieszeni maja Włosi . Niektórzy myśla, że druga liga to nadal chłopcy typu Swornica , którzy stoją na polu karnym jak worki kartofli. Zgadzam się z Lukesem w pełni. Chłopcy porawili ustawienie i nastawienie. Niestety zabrakło szczescia i o dziwo, jak na początek sezonu , kondycji.

Skoro nic w sprawiach personalnych nie wskuramy bo na razie nie jest to Real Madryt (kibice moga tam zmienioać i wybierać prezesa), to wspomagajmy tych , którzy są . Mozemy albo wspomagać albo spieprzyć cały klimat. Ja wybieram to pierwsze !
Krawiec

Postprzez olo69 2004-08-29, 9:08 pm

Qba ty chyba jesteś jakiś myślący inaczej.
Kto k***a miał grać w tym ataku chyba Ty, zrobili bład sprzedajac Stolpę i teraz to widać, niestety musimy czekać, aż bedzie mógł grać Pitry i mieć nadzieję, że będzie strzelał bramki.
Na chwilę obecną w ataku mamy tylko Ujka (na Małochę specjalnie nie liczę, a Bugaj pobiegać to sobie może po stawikach) i niestety musimy grać takim ustawieniem
Ciekawe tylko czy z Koroną będzie juz mógł zagrać Pitry?
olo69

Postprzez IQ 2004-08-29, 10:05 pm

Proponuję trochę ostudzić nadzieję jeśli chodzi o Pitrego. Chłopak grał do tej pory tylko w 5 lidze więc dużą przesadą są oczekiwania, że zbawi Zagłębie. Nasi nie mogą przestawić się z grania III-o ligowego na II-o ligowe a dla tego chłopaka II liga, "duże" stadiony i kilkutysięczna publiczność to kosmos. Życzę mu jak najlepiej ale najpierw to on będzie musiał zapłacić "frycowe" (obym się mylił) a nam potrzeba bramek i pkt od zaraz. Szkoda, że Tochel jest taki sceptyczny jeśli chodzi o ewentualne wzmocnienia. Skoro są jeszcze dwa dni to trzeba chociaż spróbować kogoś znaleźć a nie stawiać sprawę, że na "łapu-capu" to nie ma sensu (przypominam w tym miejscu W.Adamczyka i A.Ziębę złapanych właśnie na "łapu-capu"). Nie chcę krakać ale postawa Tochela jest trochę podobna do postawy Baczyńskiego który też nie chciał szukać trenera po dymisji Krótkiego na "łapu-capu" - a jak to się skończyło to każdy wie.
IQ

Postprzez rrr 2004-08-29, 10:16 pm

Nie ma co filozofować o taktyce po meczu, w którym taktykę ustawiła czerwona kartka. Nie ma znaczenia czy jest ustawienie 4-4-2 czy 4-5-1 jesli są odpowiedni wykonawcy. Jak sie ma w druzynie Skrzypka i Lachowskiego to ustawienie może się nazywać 4-6-0 pod warunkiem, że reszta nie będzie grać "chodzonego".
Problem jest inny.
KT mówił po meczu coś o karach finansowych (ktore na pewno się należą). Jedno złośliwe (a może nie) pytanie - czy regulamin przewiduje kary za nietrafione transfery?
Zagłębie trzy miesiące temu było sprawną maszyną, która rozjeżdżała wszystkich równo. Nikt mi nie powie, że Polkowice, Radomsko, Kujawiak (wicelider 2 ligi - kabaret) i Mława są lepsze od Śląska i Odry O.
Tyle że od tamtego czasu KToś wsypał w tryby tej maszyny wiadro piachu (czytaj: Małocha i Bała). Efekt byl podwójny: osłabienie + ferment w druzynie. Niektorzy zamiast cieszyć sie z awansu musieli dygać o kontrakt na nastepny rok. Strata Stolpy jest bezpowrotna, dwóch innych udało się "uratować".Nie wiem co ma jeszcze zrobić Łuczywek żeby udowodnić wyższość nad Bałą? Chyba tylko stanąć na bramce i obronić karnego. Wszystko co działo się pod bramką Kujawiaka w 2 połowie, zawdzieczamy właśnie jemu. Zap.....ał na całej szerokości boiska.
Jeśli Bała ma dalej grać to proponuję zaorać lewą strone boiska. Widowisko na tym nie straci, a można będzie posadzić ogórki.
Niedawno w "PS" po przegranej GKS K. z Lechem w rubryce "wygrani-przegrani" dziennikarz umieścił jako "wygranego" bramkarza GKS Klyttę z takim komentarzem: "zwyciestwem tego gościa jest to że nie mając umiejetności przez wiele lat grał regularnie w 1 lidze". Tam takich gości musiało być wiecej.
Ciężko to pisać o kimś kto budował tą drużynę przez dwa lata. Sprowadził Ujka, Lachowskiego, Malinowskiego, Raka, Chwalibogowskiego. Jednak wygląda na to, że do końca nie wiedział kim dysponuje. Sam spaprał dwoma nieprzemyślanymi posunięciami to co przez dwa lata stworzył. Oczywiscie sam to powinien naprawić.
Najlepszym podsumowaniem tych dwóch "galaktycznych" "transferów" bedzie występ T. Stolpy w europejskich pucharach.
rrr

Postprzez WOJTEK 2004-08-29, 10:20 pm

rrr

DOKLADNIE W 100 % MASZ RACJĘ. TRENER SIĘ CHYBA ZAGUBIŁ I NIE WIE JAK TO ROZWIĄZAĆ. GRA PRZEZ 50 MINUT BEZ NOMINALNEGO NAPASTNIKA TO KOLEJNY KAMYCZEK DO OGRÓDKA. SZKODA , ŻE MASZ RACJĘ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez IQ 2004-08-29, 11:05 pm

Mimo wszystko uważam że Bała i Małocha to inne przypadki.
Adam Bała rozegrał w I lidze 185 meczy i zdobył 13 bramek. Przez 9 lat był w GKS podstawowym zawodnikiem a jego trenerami byli tacy fachowcy jak Białek, Żurek, Kaczmarek i inni (nie jestem specem od GKS) którzy się przecież wszyscy nie mogli mylić. Z opinii jakie znalazłem na stronie GKS wynika, że był cenionym i bardzo przydatnym graczem. Niestety jego problemem jest aklimatyzacja w Zagłębiu - skoro grał 9 lat w jednym klubie to zmiana otoczenia oraz zupełny brak zaufania i niechęć do niego ze strony naszych kibiców (mimo, że zagrał do tej pory tylko kilka meczy) jest dla niego trudną nieznaną sytuacją. Obwinianie Bały o wszystkie dotychczasowe niepowodzenia jest sporym uproszczeniem - poza Bałą jeszcze przynajmniej 5-6 innych piłkarzy gra poniżej oczekiwań. Natomiast Małocha (na 102 mecze w I lidze tylko 9 goli - ekstra snajper) to inna sprawa - skoro Wdowczyk buduje zespół na I ligę i pozwala odejść Małosze (który w III lidze grzał ławę) do Zagłębia to oznacza to, że trener Korony (który raczej zna się na swojej robocie) nisko cenił jego umiejętności i zawiódł się na nim- i to się niestety u nas potwierdza. Porównując dokonania snajperskie Bały i Małochy w I lidze to pomocnik Bała jest tylko trochę gorszy od snajpera Małochy. Inną ciekawostką jest fakt, że Bała był w GKS cały czas podstawowym graczem natomiast Małocha dość często bywał rezerwowym w swojej "karierze". Reasumując ciągle mam nadzieję, że Bała się przełamie natomiast z Małochą będzie podobnie jak z Pikutą - zupełny niewypał.
PZDR
IQ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna