Sedziowanie w naszym kraju

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-08-15, 4:51 pm

JEDEN Z GŁUPSZYCH TEMATÓW ZAŁOŻONY PRZEZ CAŁKIEM MĄDREGO FACETA. JAK NAPISAŁ ALBION I IQ NIE MOŻNA ZWALIĆ WINY NA SĘDZIEGO. DOLICZYŁ 2 MINUTY ? A ILE MIAŁ DOLICZYĆ ?? 20 ???ZROZUMCIE ,ŻE NASZEJ OBRONIE NADAL SIĘ WYDAJE,ŻE GRAJĄ Z DRUŻYNAMI Z 3 LIGI.A TAK JUŻ NIESTETY NIE JEST.
Ostatnio edytowano 2004-08-15, 5:36 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Gość 2004-08-15, 5:26 pm

WOJTEK temat jest o Sędziowaniu ogólnie w Polsce, a nie o konkretnym przypadku z Polkowicami. A że niektórzy tak go traktują to już inna sprawa.
Gość

Postprzez WOJTEK 2004-08-15, 5:45 pm

MORPH , JA WIEM O CZYM JEST TEMAT. TYLKO JAKIE WIDZICIE ( KRYTYCY ) MOŻLIWOŚCI ZMIAN ?? BO JA JAKOŚ NIE ZAUWAZYŁEM TAKICH POMYSŁÓW. CZY SZANOWNE PAŃSTWO UWAŻA, ŻE LISTEK ZMIENI COŚ W TYM BAGNIE ?? ŚMIEM WĄTPIĆ.ALE JAK KOGOŚ TO BAWI ?? JEGO SPRAWA.
Ostatnio edytowano 2004-08-15, 9:20 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bankier 2004-08-15, 9:17 pm

A czy w temacie jest coś o zmianach w sędziowaniu!?! :shock: każdy oglądajacy piłkę w ligowym wydaniu wie, że niewiele da się na tym polu zmienic. Jednakze zawsze można napisac kilka słow na temat postawy sędziów - tej dobrej (bo obiektywne sędziowanie nie jest czymś wyjątkowym) - i tej złej (której kibice Zagłebia mieli okazje doświadczyc w ostatnim meczu)! dlatego uważam, ze temat ma swoje miejsce na forum Zagłebia!

ps. ja także nie zgadzam się z opinią, że to sędziowe przegrali mecz Zagłebia! grają piłkarze.... i to przede wszystkim od nich i ich umiejętności zależy czy nasza drużyna zdobywa punkty czy nie!
bankier

re

Postprzez Qba 2004-08-15, 10:03 pm

zakladajac ten temat nie mialem na celu wieszac psy na sedziach.... po prostu bylem ciekaw jakie kto ma podejscie do sprawy.. wiadomo, ze ostatni mecz dolal oliwy do ognia, ale nie o to chodzi....
pilka nozna byla, jest i bedzie.. dla wiekszosci z nas stanowi czastke zycia. jest nieodlacznie zwiazana z nasza codzienna egzystencja, wiec dlaczego mowicie, ze temat nie jest trafiony, skoro ten pan w czarnej koszuli decyduje o jakiejs czesci wydarzen boiskowych, co moze, ale nie musi, przelozyc sie na wynik...

aha i jeszcze jedno: jak dla mnie mecz z Polkowicami przegralismy w polowie przez sedziego... bramka w pierwszej minucie padla ze spalonego i niestety zmienila obraz meczu...
Qba

Postprzez krzysztof 2004-08-16, 7:57 am

Ja również nie zgodziłbym się ze stwierdzeniem, że jest jakaś zmowa sędziów na Zagłębie. Poziom sędziowania jest na prawdę kiepski. Chodząc na mecze w trzeciej lidze momentami, czułem się jak na jakiejś komedii podczas gdy czarnuchy podejmowały komiczne decyzje. Z tymże w trzeciej lidze graliśmy w roli faworyta i te błędne decyzje nam za bardzo nie zaszkodziły.

Jednak w drugiej lidze to jak sędziowie raz za razem podejmują decyzje na niekorzyść Zagłębia to już nie jest komedia tylko dramat. I zgodzę się się tutaj z IQ, że o ile w 3 lidze wszyscy nasi protestowali przeciwko takim decyzją teraz przechodzą one bez echa potwierdzając, że wszystko było ok.
Tym samym jeden czy drugi czarnuch jest zachecony do dalszego drukowania.

Podsumowując sędziowanie żenada, ale z drugiej strony jak będzie dobra gra to i sędzia nie będzie w stanie odebrać nam 3 punktów.
krzysztof

Postprzez slawojka 2004-08-16, 9:37 am

Sędziowanie jest złe bo przegrywamy... taki wniosek z Waszych postów.
Temat bez sensu, każdy wiadomo co będzie pisał, bo nasze Zagłębie znów przegrało... Dla mnie ten temat równie dobrze mógłby brzmieć: "Chcesz się wypłakać to tutaj"

Załóż taki temat, po meczu wygranym 5:0 w tym dwa karne i jedna bramka dla gości nie uznana. Wtedy sędziowanie będzie super!!!!
slawojka

Postprzez Qba 2004-08-16, 9:45 am

slawojka napisał(a):Sędziowanie jest złe bo przegrywamy... taki wniosek z Waszych postów.
Temat bez sensu, każdy wiadomo co będzie pisał, bo nasze Zagłębie znów przegrało... Dla mnie ten temat równie dobrze mógłby brzmieć: "Chcesz się wypłakać to tutaj"

Załóż taki temat, po meczu wygranym 5:0 w tym dwa karne i jedna bramka dla gości nie uznana. Wtedy sędziowanie będzie super!!!!

widzisz, kazdy inteligentny czlowiek potrafi rozgraniczyc emocje... jak dla mnie to ten temat rownie dobrze moglem zalozyc przed meczem i to samo bym napisal... proste....
Qba

Postprzez fabian 2004-08-16, 11:31 am

Qba, tym razem się z Tobą nie zgodzę. Ten temat to miejsce dla frustratów do wypłakania się, niezależnie od Twoich intencji. Bo nic mądrego w nim nie napisano, oprócz kilku banałów typu: "40% sędziów jest skorumpowanych". Skąd niby te dane? Bzdura jakich mało.

Nie sądzę, żeby było tu wiele osób, które są w stanie kompetetnie, nie emocjonalnie, wypowiedzieć się na temat wyszkolenia naszych sędziów. Co więcej nie sądzę, żebyśmy w pierwszej i drugiej lidze mieli sędziów bardziej przekupnych od innnych lig europejskich. Patrz Włochy czy Czechy. Pzdr.
fabian

Postprzez Qba 2004-08-16, 11:48 pm

fabian napisał(a):Qba, tym razem się z Tobą nie zgodzę. Ten temat to miejsce dla frustratów do wypłakania się, niezależnie od Twoich intencji. Bo nic mądrego w nim nie napisano, oprócz kilku banałów typu: "40% sędziów jest skorumpowanych". Skąd niby te dane? Bzdura jakich mało.

Nie sądzę, żeby było tu wiele osób, które są w stanie kompetetnie, nie emocjonalnie, wypowiedzieć się na temat wyszkolenia naszych sędziów. Co więcej nie sądzę, żebyśmy w pierwszej i drugiej lidze mieli sędziów bardziej przekupnych od innnych lig europejskich. Patrz Włochy czy Czechy. Pzdr.

Fabian, wiesz... ja nie kieruje sie emocjami i nie wymagam tego od wszystkich czlonkow forum, ale wiem, ze czesc postepuje tak jak ja... racja, ze mecz z Polkowicami po prostu dolal oliwy do ognia i dopiero po owym meczu wpadl mi do glowy pomysl postowania tego tematu... ale absolutnie nie ma to nic wspolnego z emocjami i meczem z Polkowicami...

pozdrawiam
Qba

Postprzez ufel65 2004-08-19, 12:01 pm

W Polskich Ligach Poziom sędziowania jest tragiczny to co oni wyprawiaja na boiskach podczas meczów to jest żenujące ! Tylko nie wiem z czego to wynika z tego ze sa oni przkupywani czy z ich slabych umiętności ! Ale w polsce tak jest od lat i podejrzewam ze duzo sie nie zmieni !!!!
ufel65

Postprzez zgredos 2004-08-19, 2:53 pm

Polscy sędziowie podobnie jak ich koledzy na całym świecie popełniają błędy. Sędzia na podjęcie decyzji ma ułamki sekund. Ciekawe, że jak sędzia pomyli się na naszą korzyść to jest ok. a jak dla przeciwnika to lecą gromy
OZPN często organizuje kursy na sędziów, może ci co tak ich krytykują spróbują swoich sił
zgredos

re

Postprzez Qba 2004-08-19, 5:45 pm

no dobra zgredos... ale jezeli ktos jest zawodowym sedzia no to niech profesjonalnie podchodzi do sprawy, a jezeli widzi, ze to nie dla niego, niech zrezygnuje.. chyba trzeba miec jakies predyspozycje i umiejetnosci, a PZPN powinien jakas selekcje zrobic..
Qba

Postprzez SoSnOwiCzAniN_BuBy_PoGoN 2004-08-21, 5:33 pm

Zagórze_Fan napisał(a):A ja myślę, że poza trzecią ligą NAS nie chcą :!:
W trzeciej lidze nie było przekrętów (a jak były to rzadko), natomiast jak graliśmy poprzednio w drugiej lidze, to także wiele meczy popsuli sędziowie (piłkarze i trenerzy nawet nie chcieli się wypowiadać o pracy sędziów). Jednym słowem PZPN nas nie chce i pewnie chciałby, abyśmy nadal podróżowali w niższych ligach, byle nie w drugiej a nawet w pierwszej :!: :wink: :wink:

Stary w 3 lidze to są dopiero przekręty tylko nikt o tym głosno nie mówi .... Pozdro
SoSnOwiCzAniN_BuBy_PoGoN

Postprzez Erazmus 2004-08-29, 1:37 pm

My też nie dostajemy dobrych sedziów w III lidze ale w większości przypadków najwięcej zależy od gry piłkarzy. Trzeba wyjątkowego złego sędziego żeby przegrać mecz gdy ma się cały czas przewagę i jest się lepszym na boisku.
Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna