II liga - typy, nadzieje, oczekiwania

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez G@L@ 2004-07-03, 10:11 pm

1 Szczakowianka ( gdyby nie -10 weszłaby juz w tym sezonie )
2 ŁKS Łódź
3 Zagłębie lub Podbeskidzie

Możliwe też że mogą wejść Polkowice , ale raczej wątpie......
G@L@

Postprzez twari 2004-07-03, 10:38 pm

Szczakowianka w tym sezonie (najlblizszym) juz nie bedzie tak mocna jak w ostatnim! Sklad jej sie troche posypal, odszedl Albin Mikulski... mysle ze miejsca 4-6 to max dla niej w tym sezonie!
W Polkowicach tez pustki w kadrze! Wszyscy uciekli bo brak perspektyw! Mysle ze ten sezon - srodek tabali (ze wskazaniem na gorna jej czesc) a w kolejnym jakies plany walki o awans!
Korona - mocny team + mocny trener! Czy jednak wytrzymaja? W III lidze wiele meczy wygrali przez karne czy tez bramki strzelone w samych koncowkach! Jednak II liga to nie III i tu zespoly nie beda sie tylko bronic! Jednak miejsca 1-4... tak to widze! Chyba ze sie nie zdaza zgrac!
Zaglebie - mocny team w III lidze, sklad utrzymany + kilka wzomcnien (glownie- doswiadczenie) - podobnie jak zrobila to Craxa! W III lidze widac bylo ze zdecydowanie lepiej gra sie nam z zespolami ktore przyjezdzaja na Ludowy powalczyc a nie zabarykadowac! Przyklady: Slask, Lech, Walka czy Odra... problemy byly z Promieniem, Swornica itp! Jednak II liga nie bedzie sie nas bac! Beda atakowac i to paradoksalnie cieszy! Przewiduje miejsca 1-5!
ŁKS - wydaje mi sie ze ten sezon to dla nich wielka szansa na awans! Wreszcie jakies ruchy w skladzie, wzmocnienia i powazne plany! Miejsce 1-5
Podbeskidzie - w tym sezonie powazny kandydat do awansu! Wzmacniaja sie i maja powazne plany! Obyci w II lidze, znaja przeciwnikow (wiekszosc) i ciekawe wzmocnienia! Mijesca 1-4
GKS Belchatow - Raczej pewny awans! Ostatni sezon pokazal ze sa mocnym teamem! W przerwie raczej znaczaco sie nie oslabili i beda wedlug mnie glownym pretendentem do awansu! Miejsca 1-3

Klasyfikacja koncowa:
1. GKS
2. ŁKS\Podbeskidzie
3. ZAGŁĘBIE (czujace za plecami oddech Korony /nieswiezy zreszta.../ :D )
Podsumowujac mysle ze jeden beniaminek awansuje! Pytanie tylko czy zdolamy pokonac Korone z Wdowczykiem za sterami? Na trybunach napewno! A na boisku - czas pokaze! Ale jednego mozemy byc pewni- Malocha na tym meczu da z siebie 200%!! :twisted:
twari

Postprzez Fan 2004-07-03, 10:49 pm

Nie no panowie z tym ŁKS-em i Podbeskidziem to chyba sobie jaja robicie. Z czym oni na awans??
Fan
Working Class

Postprzez Leyton 2004-07-03, 11:10 pm

A ja myslę tak. Nie po to Ujek, Dżimi ,Teresa, Skrzypek czy Lacha podpisywali kontrakty żeby z MKS Mława ( z całym szacunkiem) walczyć o utrzymanie. Jedziemy na na pierwwszą "3". I nie ma gadania !!! [/i]
Leyton

Postprzez Zagórze_Fan 2004-07-03, 11:17 pm

Leyton napisał(a):A ja myslę tak. Nie po to Ujek, Dżimi ,Teresa, Skrzypek czy Lacha podpisywali kontrakty żeby z MKS Mława ( z całym szacunkiem) walczyć o utrzymanie. Jedziemy na na pierwwszą "3". I nie ma gadania !!! [/i]

Popieram twoje zdanie Leyton!
Czy nie fajnie by było za dwa lata podwójnie świętowac mistrzostwo Polski i 100 - lecie klubu! Lepiej grać aby wygrywać i awansować a nie grać żeby sie bronić (na remis)! Na remis to nie jeden raz walczyła jakaś drużyna i kończyło się to porażką!
Zagórze_Fan

Postprzez Leyton 2004-07-03, 11:44 pm

Bez zbytniej skromności i zarozmiałości, wychodzi na to, że awans do 1 ligi będziemy świętować w Bielsku-Białej. Jakie to piękne prawda? Oby BKS w tym samym dniu powracał do IV :D
Leyton

Postprzez Wally 2004-07-04, 12:20 am

1. Szczakowianka
2. GKS Bełchatów
3. Stasiak Opoczno

Ja się trzymam tego, co u nas występuje od kilku ładnych lat: Zagłebie awansuje co 2 sezony do wyższej ligi (choć raz się zdarzył spadek, ale też po 2 sezonach). Ja bym wolał, żeby piłkarze nabrali doświadczenia lub ułożono porządnie zespół, bo jak będą się rwać na "szeroką wodę", to mogą awansować do 1 ligi, ale bardzo szybko z niej zlecieć. Zagłębie powinno zając miejsce od 4 do 7 miejsca.
Wally

Postprzez warchlak 2004-07-04, 12:25 am

jestem realistą i sądze że Zagłębie zajmie miejsce 8-11. a co do gry :arrow: to pewnie bedzie pozostawiac wiele do życzenia.inne kluby mnie nie interesują i nie bede typował czołówki tabeli :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez tomkus 2004-07-04, 10:10 am

1.GKS Bełchatów
2.Podbeskidzie
3.Korona lub Zagłębie

Myslę że o awans w tym sezonie będzie ciężko ale trzeba walczyć,może się uda.
tomkus

Postprzez konrad 2004-07-04, 11:06 am

Jeśli nowi w Zagłebiu będą wzmocnieniem a nie uzupełnieniem kadry(licze , że to nie koniec transferów), stać bedzie drużyne na awans z trzeciego miejsca. w przeciwnym razie siły oceniam na środek tabeli.
konrad

Postprzez WOJTEK 2004-07-04, 11:08 am

WIDZĘ ,ŻE ZAPANOWAŁ HURRAOPTYMIZM.HMMM. CZY OD RAZU MAMY SZANSĘ NA AWANS ??MOIM ZDANIEM LEPIEJ NIE ROBIĆ SOBIE APETYTÓW ZA DUŻYCH.LEPIEJ SPOKOJNIE POGRAĆ NA JESIEŃ,WYPRACOWAĆ SOBIE DOBRĄ POZYCJĘ I NA WIOSNĘ ZAATKOWAĆ.NIE DMUCHAJMY ZBYTNIO TEGO BALONIKA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez edddie 2004-07-04, 11:13 am

Ja tu widze prawie same wróżki 8) :lol: ...poczekajcie z rozstrzygnięciami. Liga jeszcze się nie zaczeła a już tu widze typy na pierwsze, drugie, trzecie miejce :lol: .
Przecież nawet nie wiecie jaką formę prezentują grajki, którzy wracają z urlopów.

Nie wiadomo jak na tle drugoligowców zagrają ekipy, których już pewnien czas nie było na tym szczeblu rozgrywek: Korona, Radomiak etc

Wystarczy pare meczów wtopić i wszystko się sypie, wystarczy pare meczów wygrac i wszyscy są na piedestale...poczekajcie az ocenami do połowy sezonu lub przynajmniej paru kolejek.

To nie trzecia liga gdzie dwóch trzech konkurentów - w tym w poiowie już wszystko wiadomo - zerknijcie do przeglądu tabel (któy sam robiłem) - przez połowe sezonu toczyła się walka o byt, awans...

Hej Śląsk! :twisted:
edddie
Wrocławianin

Postprzez Fan 2004-07-04, 12:26 pm

Radomiak to będzie się raczej bronił przed spadkiem. Gdyby byli w naszej grupie 3 ligi to mogliby zapomnieć o 2 lidze i byłby raczej drużyną typu Polonia Bytom. Jednak co do Korony to uważam że oprócz Bełchatowa są kandydatem na awans. Mają kupe szmalu, znanego trenera z układami i drużyne, którą Wdowczyk prowadzi juz przez jakis okres. Dlaczego waszym zdaniem stawiacie na awans Podbeskidzia, ŁKSy czy Stasiaka??
Fan
Working Class

Postprzez konrad 2004-07-04, 12:37 pm

Pierwszy raz zgodze sie z p. W. CENZOREM. Wiosna rozszczygnie.
konrad

Postprzez ecco 2004-07-04, 1:11 pm

1.Szczakowianka
2.GKS
3.Korona/Podbeskidzie/Łks/Polkowice/Radomsko...
8.Zagłębie
ecco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna