Drogie bilety na Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez W@llace 2004-03-24, 7:25 am

Myślę żę 7 zł to nie jest tak dużo.Ja tam się nie przejmuję ile kosztują bilety bo wchodze za darmo :P
W@llace

Postprzez CZaRnYY 2004-03-24, 1:14 pm

moze ty nie zauważasz ale jednak wspieramy piłkarzy dopingiem i się zajmujemy m.in. własnie dopingiem naszych zawodników.moze nie jestesmy tak zaawansowani w kibicowaniu jak fb ale jednakże wyrózniamy się z grona dziadków.

Porównywanie FB i PK nie ma żadnego sensu nawet, więc jeśli już jakieś ulgi by były to tylko dla poniektórych członków FB, tych którzy najwięcej się poświęcają dla opraw meczowych. Oni poświęcają działalności ultrasowskiej nie tylko czas, ale i środki materialne.
Nie jesteśmy aż tak ważnym ogniwem dopingu abyśmy mieli tańszy wstęp - takie jest moje zdanie. Jeśli PK by miało mieć tańsze bilety to dlaczego nie AG, YF lub BB?
Obstaję jednak przy tym, żeby osoby wchodzące na stadion z barwami i tym podobnymi kolorowymi gadżetami miały zniżke chociażby 1 zł, bo lepiej przecież wygląda trybuna wypełniona barwnie ubranymi kibicami.

Co do cen obecnych to zważywszy na frekwencję obecną chyba jest to dobra cena - wiadomo każdy by wolał mniej płacić, ale jak by bilety np. kosztowały 5 zł to mogłoby się okazać, że na stadionie by było jeszcze więcej osób co prowadziłoby do obniżenia komfortu oglądania meczu...

TAK poza tym to my sobie piszemy tutaj, ale o cenach i tak decyduje kto inny...

I twierdze że PK nie jest grupą kibicowską - a jak jest to do tej pory nie orientuje się czym się zajmujecie.

Czyli przez to co napisałeś twierdzisz, że ludzie którzy są w PK regularnie chodzą na mecze na ludowy, czasami jeżdzą na wyjazdy nie są kibicami...
:shock:
To może warto się zastanowić tutaj kim jest kibic? Może kibicem jest tylko ten co się zajmuję oprawami, jeździ na mecze lub na ustawki? :shock:
CZaRnYY

...

Postprzez Krawiec 2004-03-24, 2:52 pm

Dajcie sobie luz koledzy z PK . Nikomu nie musimy nic udawadniać , działamy wg własnej koncepcji , nikomu nie szkodzimy, na ile możemy to się włączamy się w sprawy wyglądu trybun ( flaga ZD, flaga forum, flagi na kijach, gadżety PK) przy tym dobrze się bawimy wciągajac do zabawy ludzi , którzy bez nas na ludowym pewnie by się nie pojawili albo nie tak czesto.

SCZAG po co te zaczepki ? Tworzycie ekipę wyjazdową i ok , mnie się podoba wasza działalność i wali mnie czy robicie więcej czy mniej od innych. Ważne, że coś się dzieje i oby aktywnych ludzi z pomysłami było jak najwięcej . Licytowanie się na własny wkład w Zagłębie Sosnowiec to pieprzenie kotka przy pomocy młotka - co to w ogóle daje ?

Ps. Przy okazji wszystkich zgadzających się z naszą koncepcją dopingu i bycia kibicem zapraszamy !!! :)
Krawiec

Postprzez BrzydaL 2004-03-24, 2:53 pm

Mi tam cena pasuje. Zobaczymy jak bedzie w 2 lidze!
BrzydaL

Postprzez ^m@rcin^ 2004-03-24, 2:58 pm

Sosnowiecka część AG napisał(a):
*c*i*c*h*y* napisał(a):hmm.... 7 zlotych niejest to tak dużo ale też nie mało. jak na 3 lige bilet kosztować powinien ok. 5 złotych a dla grup takich jak FB czy PK bilety powinny byc troche tańsze :wink: powinny podzielic sektory i zależności kto na jakim będzie siedział taką cene biletów powinien płacić np: grupy kibicujące , robiące oprawy meczów powinny mieć osbny sektor i inne ceny biletó niz dziadkowie co przychodzą na mecz żeby tylko wyzywać innych jak to grają itd. to jest mój pomysł :wink: :twisted: chociaż mało możliwy i nie każdy się z nim zgodzi :lol:

POZDRO :twisted: :!:

Otóż na zachodzie jest trochę inaczej. W takim klubie jak OM np. za możliwość dopingowania w sektorze south winers trzeba zapłacić większa cenę. kibice powiedzmy do młyna mają swój sektor na który sami sprzedają bilety i rozliczają się z klubem więc co do grup kibicowskich trochę się mylisz. Niestety śmieszny jest tekst o tym że PK powinno dostawać bilety po niższej cenie - bo niby za co - nic nie robicie an stadionie, nic nie organizujecie więc następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz.

I twierdze że PK nie jest grupą kibicowską - a jak jest to do tej pory nie orientuje się czym się zajmujecie.

A tekst naprawdę śmieszny.

Moze i na stadionie nic nie robia ale mam nadzieje ,ze to sie zmieni.
PK przyczynilo sie do powstania 2 flag : ZAGŁEBIE DĄBROWSKIE i flagi forum. Spora czesc kasy zebrana na te 2 flagi byla wplacona przez osoby z PK i to nie byly male sumy nawet po 100 zl.
Również PK przyczynilo sie do powstania nowych flag na kijach niestety na razie tylko 6 ktore miejmy nadzieje ,ze zobaczymy juz na meczu z Polonia Bytom
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez ATR 2004-03-24, 3:00 pm

CZaRnYY napisał(a):
wiadomo każdy by wolał mniej płacić, ale jak by bilety np. kosztowały 5 zł to mogłoby się okazać, że na stadionie by było jeszcze więcej osób co prowadziłoby do obniżenia komfortu oglądania meczu...

Niższa cena mogłaby zachęcić większą ilość osób do przychodzenia na stadion więc chyba lepiej zwiększyć frekwencję i pokazać UM że się nie mieścimy (więc trzeba stadion rozbudować) niż pozostać przy tym co jest. A wydaje mi się, że im więcej osób na stadionie tym lepiej bo w przeciwnym wypadku nie widzę sensu w rozwieszaniu plakatów zachęcających do przychodzenia na mecze.
ATR

Postprzez Krawiec 2004-03-24, 3:25 pm

Aha umknęło mi to o czym pisał SCZAG , ta trybuna OM to przykład działalności kibiców godny najwiekszego podziwu. Mam nadzieję , że kiedyś kibice Zagłębia również zaczną myśleć jak hiszpańscy socios - czyli każdy pomaga klubowi jak może.

ATR ja myślę, że klub powinien nawet podwyższyć ceny do 10 zł i zarazem wpuszczać kobiety za frico, co finalnie dałoby większą frekwencję i wpływy do kasy klubu - ale na razie pierwszoplanowy problem to mała pojemność stadionu.

Centrum już mamy teraz na stadion czekamy !
Krawiec

Postprzez tomi2509 2004-03-24, 8:59 pm

mysle ze 7 zl to nie tak duzo . moze jedynie nalezaloby wprowadzic bilety ulgowe( np dla mlodziezy do 15 lat , kobiet , osob starszych)po 3,5 zl.
jeszce jeden pomysl to to czy lepiej zeby bilety byly np.po 10 zl i na meczu bylo 1000 osob , czy np. po 5zl i na meczu bylo 2000 osob utarg dla klubu ten sam a kibicow wiecej poza tym klub jako spolka tez powinien sprzedac swoj "produkt "jakim jest spotkanie pilkarskie stosujac np tak bardzo ostatnio popularne promocje!!??

czekam na wasza opinie na ten temat.
tomi2509

Postprzez Krawiec nz 2004-03-25, 10:29 am

tomi2509 napisał(a):jeszce jeden pomysl to to czy lepiej zeby bilety byly np.po 10 zl i na meczu bylo 1000 osob , czy np. po 5zl i na meczu bylo 2000 osob utarg dla klubu ten sam a kibicow wiecej poza tym klub jako spolka tez powinien sprzedac swoj "produkt "jakim jest spotkanie pilkarskie stosujac np tak bardzo ostatnio popularne promocje!!??

czekam na wasza opinie na ten temat.

Jak chcesz to zrobić żeby podwyższając cenę biletu utarg był ten co obecnie a frekwencja wyniosła 10 tys ?
Krawiec nz

Postprzez voytech 2004-03-25, 10:50 am

7 zł to żadne pieniądze za oglądanie Zagłębia.
voytech

Postprzez fabian 2004-03-25, 11:43 am

Chyba juz to pisalem kiedys, ale sie powtorze: Jak kogogos stac na te browary przed meczem pite na laweczce, to stac go na bilet za 7 zlotych.

Co wiecej mam nadzieje, ze niedlugo cena bedzie 7+1 i na lepszych meczach FB bedzie mialo 6 tys. na oprawe. Bo choc i tak cuda wyprawiaja ze srodkow jakie maja, to jeszcze na pewno wiele mozna jeszcze w oprawie zrobic.
fabian

Postprzez Artur 2004-03-25, 1:01 pm

traktujcie bitety jako dobrowolne opodatkowanie na korzyść klubu - dla jego dobra przecież moglibyśmy płacić i 10 zł. Uważam, że cena biletu jest odpowiednia do emocji zapewnianych nam , kibicom na meczach
Artur

Postprzez Polak_sts1906 2004-03-25, 6:51 pm

Nie żałuję wydanych 7 złotych na bilet. Podobno na ostatni mecz rundy na Ludowym, kibice mają być wpuszczeni gratis. I jak tu się nie cieszyć? 2 nalewki gratis będą :lol:
Polak_sts1906
erotoman

Postprzez CZaRnYY 2004-03-25, 8:47 pm

Polak_sts1906 napisał(a):Nie żałuję wydanych 7 złotych na bilet. Podobno na ostatni mecz rundy na Ludowym, kibice mają być wpuszczeni gratis. I jak tu się nie cieszyć? 2 nalewki gratis będą :lol:

Hehe z tego co pamietam wisisz mi 1 browara marki VIP lub Dragon mocne ;) - starczy Ci więc 1 nalewke ;) ale za to lepszą bo taką za 5 zł :D

Pozdro ;)
CZaRnYY

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2004-03-25, 9:59 pm

Moim skromnym zdaniem to przedewszystkim cena jest "jeszcze nienajgorsza". Chodzi o to ze sa kluby gdzie wiecej kibice wydaja na bilety, ale nie o to chodzi... Wielu z Was wspomnialo ze jezeli bilety byly by tansze bylaby wieksza frekwencja i z tym sie zgodze bo osobiscie wielu ludzi woli chodzic na I lige siatkówki oglądajac reprezentantów Polski płacąc 10 zł , niżeli isc na III lige placac 7 zł. Tak szczerze mowiac trzeba byłoby zaczac od ulepszenia naszego stadionu, wiem ze temat remontu naszego stadionu jest "błednym kołem " i nic pisaniem nie wskóram,ale tak naprawde zgadzam sie ze Ludowy (z całym szacunkiem) jest "czarna perła Sosnowca". Nasza trybuna gdzie stoimy-kibice jest ok no ale patrzac na boisko nie da sie niezauwazyc tych starych,zaniedbanych porosnietych czyms trybun. Chcialabym zauwazyc ze porownujecie tutaj stadiony zagraniczne, ale drodzy panowie my ejstesmy III ligą nie oczekujmy za wiele. Taka Odra Wodzisław ma bilety (te najtansze) po 5 zł w I lidze. Podsumowujac uwazam ze bilety powinny byc jak kiedys po 5 zł moze 2 zł nie zbawia mnie teraz. Ale nierozumiem troszke tej podwyzki - zrozumialabym gdybysmy weszli do wyższej ligi... ale Rok temu na trzecia lige kosztowaly 5 zł a teraz 7 zł...

Co do SZCZAg znow Ci cos nie pasuje w Piknikach oj nierozumiem Cie nie rozumiem. Podejdz czasem do tego inaczej nie ze strony prywatnej - bo nas (prawdopodbnie) sympatia niedarzysz, ale jako kibice Zagłębia mamy barwy , zawsze pomagamy keidy jest potrzebna pomoc . PK jak zaznaczył Marcin dolozyli sie do flag na kijach - wiec moze Tomku spuscisz kiedys z tonu i popatrzysz przez pryzmat Zagłębia. Jestesmy grupa ludzi ktorzy sa w rownym stopniu kibiacmi jak ty. Masz swoje lata jestes doroslym czlowiekiem,madrym , napewno nie kibicem od kilku miesiecy , wiec czasami ugryz sie w jezyk i popatrz ze ktos chce cos zrobic dla KLUBU nie dla siebie. PK jest ma swoje założenia i cele ktore realizujemy cos sie u nas dzieje. Chlopaki naprawde robia cos dla wyzszych idei i zawsze mozna na nich liczyc. Jest to taka sama grupa jak AG. I prosze nie pisz tu takich osobistych komentarzy bo ktos moglby sie doczepic do AG... A to bys napewno ostro skrytykowal ( z naprawde wielkim szacunkiem dla ADVENTURE GROPU - swietne chlopaki!)to. Wiec prywate odlozmy na bok... I wypadało by sie czyms zajac zeby bardziej uatrakcyjnic nasze mecze , zeby staly sie wspanialymi widowiskami. Fb sie stara i trzeba im tez pomoc. Tak samo PK istnieje i cos robi. Ostatnie moje slowo : Jesli naprawde smiesz watpic w to ze PK nie ejst grupa kibicowska to rozpatruj to nie na forum a noirmalnie na stadionie lub w jakims innym miejscu. Bo chyba starasz sie udowodnic wsyztskim ze PK jest niczym. Moje wrazenie.Pozdrawiam serdecznie PRZEPRASZAM ZE ZBOCZYŁAM Z TEMATU
CzArNe*KoRoNkOvE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna