Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2017-07-05, 9:01 am

August napisał(a):U nas się robi tradycyjnie. Niepokojące byłoby jakby wszystko szło normalnie tj. profesjonalnie. Cyrk z Makengo, Centralą (przyśle-nie przyśle) i zwożenie euroafrykańskiego szrotu. Znaczy, poszukiwania napastników.

Chęciński w ogóle jest świadom,że największe kwoty przeznaczane są na piłkarzy, którzy nie grają?! To samo na trenerów,którzy nie trenują?! W tym klubie za darmo nie umarło. Panowie ewidentnie działają na niekorzyść spółki. Robią castingi na zasadzie uda się albo nie uda. To nie jest hazard. To prowadzenie klubu piłkarskiego. Fajnie się bawić za cudze pieniądze.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-07-05, 9:06 am

Jose Arkadio kretynem nie jest. Z jakichś względów na to pozwala. I zapewne nie tylko dlatego, ze karkówka od Prezesa mu smakuje
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2017-07-05, 9:09 am

August napisał(a):Jose Arkadio kretynem nie jest. Z jakichś względów na to pozwala. I zapewne nie tylko dlatego, ze karkówka od Prezesa mu smakuje

Przepraszam. Zapomniałem,że Zagłębie Sosnowiec to przeszłość. Teraz Legia II tylko wszyscy udają,że jest inaczej.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-07-05, 9:15 am

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):Jose Arkadio kretynem nie jest. Z jakichś względów na to pozwala. I zapewne nie tylko dlatego, ze karkówka od Prezesa mu smakuje

Przepraszam. Zapomniałem,że Zagłębie Sosnowiec to przeszłość. Teraz Legia II tylko wszyscy udają,że jest inaczej.

Nie wszyscy. Na meczach Zagłębia coraz więcej osób pozuje z ręką w kształcie eL. I się jeszcze z tego cieszą
August

Postprzez xenon 2017-07-05, 10:48 am

może pan dyrektor w ten sposób szuka zawodników,Makengo w to się wpisuje https://www.youtube.com/watch?v=gjK6AiihIt8
xenon

Postprzez Anakin 2017-07-05, 1:57 pm

W Sosnowcu deja vu – znów trwają gorączkowe poszukiwania snajpera. Dokładnie tak samo jak zimą, gdy do Legii sprzedano Vamarę Sanogo. Teraz czasu jest trochę więcej, co nie oznacza, że efekt będzie lepszy. Inna sprawa, że kandydatów nie brakuje. Jednym z nich reprezentant Angoli, uczestnik Pucharu Narodów Afryki.

Trener Dariusz Banasik niedawno w rozmowie z nami przyznał wprost: „O obronę i pomoc już się nie martwię. Teraz priorytetem jest atak”.
Odszedł Michał Fidziukiewicz, który nie doszedł do porozumienia w sprawie nowego kontraktu. – Zażądał naprawdę dużych pieniędzy. Bardzo dużych. Kontrakt mu się kończył i zagrał va banque. Niby w rundzie wiosennej strzelił kilka ważnych goli, ale w końcówce nie pociągnął tego zespołu. Wtedy, kiedy akurat najbardziej zespół tego potrzebował. No i doszliśmy do wniosku, że będziemy szukać innego rozwiązania na tej pozycji – nie ukrywa Banasik.
Fidziukiewicz trafił więc do GKS Tychy, a w Zagłębiu „szukają innego rozwiązania”.

Poważną opcją, na co w Sosnowcu liczyli, był powrót Sanogo. Już oczywiście na zasadzie wypożyczenia. Banasik przyznał, że rozmawiał na ten temat z Jackiem Magierą i wstępnie Legia była otwarta na tę propozycję. Sanogo był na zgrupowaniu legionistów w Warce, wraca do rehabilitacji po przebytym zabiegu kolana, ale teraz jego wypożyczenie do Zagłębia stanęło pod dużym znakiem zapytania. Szanse na to są podobno coraz mniejsze, więc na poważnie zaczęto rozglądać się za innymi wartościowymi napastnikami.

Jednym z poważnych kandydatów jest Alexander Christovao. To 24-letni reprezentant Angoli, uczestnik Pucharu Narodów Afryki (ma również paszport holenderski). W ubiegłym sezonie występował w ekstraklasie Serbii, w klubie Javora Ivanjica (19 meczów, 2 gole). Swego czasu grał również w Holandii – w Groningen i Cambuur-Leeuwarden (10 meczów w Eredivisie).
Czy zostanie w Sosnowcu? Banasik nie ukrywa, że wiele zależy od tego, jak zaprezentuje się w najbliższym sparingu – z MFK Karvina (środa, godz. 17.00). W poprzednim meczu kontrolnym – 0:2 z Karpatami Lwów – testowany był Patryk Mikita (niegdyś Legia, ostatnio Chojniczanka), ale jego występ na kolana nie powalił. Niemniej wciąż z piłkarzami Zagłębia trenuje.
W najbliższym czasie do Sosnowca mają przyjechać następni napastnicy, a za tydzień dołączyć do drużyny Terence Makengo. To ten, który wiosną miał wypełnić lukę po Sanogo, tyle że zamiast transferowego hitu, okazał się transferowym niewypałem. Zanim zdążył zadebiutować w barwach Zagłębia, zerwał na treningu ścięgno Achillesa. – Na dziś to dla mnie piłkarz-widmo – mówi Banasik.
Makengo przeszedł zabieg i leczył się we Francji, ale jego forma to oczywiście jedna wielka zagadka.
http://futbolfejs.pl/i-liga/trwa-castin ... zej-wroci/
Anakin

Postprzez August 2017-07-05, 4:26 pm

Anakin napisał(a):W Sosnowcu deja vu – znów trwają gorączkowe poszukiwania snajpera.

Raczej amatorski pierdolnik. Kłopoty z atakiem zaczęły sie przeszło rok temu gdy odszedł Arak a Fidziukiewicz doznał kontuzji. Pozyskanie Sanogo tak naprawdę poprawiło sytuację na krótki czas. Zresztą "sprzedaż" jedynego w danym momencie napastnika za nie wiadomo jakie pieniądza, a już na pewno za mocno niekorzystne rozłożenie płatności na raty była i upadlająca i ze szkodą dla spółki. Ale niezależnie od tego oraz wiecznie kontuzjowanego Makengo, Stanek miał dość czasu aby rozglądać się na rynku.
August

Postprzez Michał_Wwa 2017-07-05, 6:11 pm

Wygląda na to, że zaczniemy sezon z Janoszem w ataku.
A jak coś mu się stanie, będziemy musieli pójść w ślady Legii i wygrać ligę bez napastnika
Michał_Wwa

Postprzez Tomcjo 2017-07-05, 9:55 pm

Tak kupują w lidze angielskiej i tylko proszę mi nie mowić ze to kwestia kasy . Kasa sie liczy ale wiele rzeczy można za ułamek tego co sie robi u bogatych . Tylko trzeba byc pasjonatem tego co sie robi a nie wyrobnikiem .

Bednarek jest zachwycony.
Polak liczy także na regularną grę, bowiem w Southampton stawiają na młodzież. - Usłyszałem od nich, że jak biorą kogoś, to mają pełne przekonanie, że może u nich zrobić krok naprzód, rozwinąć się. O mnie wiedzieli praktycznie wszystko. Wszystko! Wiedzieli, że mówię po angielsku, co robię poza boiskiem, mieli dokładnie opisane wszystkie moje zdjęcia, jakie wrzucam na Instagramie, co lubię jeść, z kim się spotykać. Sam zastanawiam się nad tym, kto im to wszystko zdradził. Rozłożyli mnie na czynniki pierwsze. Tym mi zresztą zaimponowali i nie zastanawiałem się już wtedy ani minuty - wyjaśnił Bednarek w rozmowie z "Przeglądem Sportowym".

A nie łapanka z tabunem testowanych
Tomcjo

Postprzez August 2017-07-05, 10:11 pm

Jak będzie Stanek zbierał następną partię to mógłby się postarać o jakiegoś indianina, nepalczyka, wietnamca, eskimosa, aborygena. Jakieś urozmaicenie będzie. A tak tylko czarni i czarni...
August

Postprzez Anakin 2017-07-06, 6:17 am

Michał_Wwa napisał(a):Wygląda na to, że zaczniemy sezon z Janoszem w ataku.
A jak coś mu się stanie, będziemy musieli pójść w ślady Legii i wygrać ligę bez napastnika

Patrząc na to w jaki sposób szukają napastnika to taki scenariusz wydaje się coraz bardziej realny. W jakimś momencie wyskoczy któryś w wywiadzie, że doszli do wniosku, że żaden napastnik nie jest potrzebny bo np. mamy Łuczaka
Anakin

Postprzez August 2017-07-06, 7:38 am

Mam mimo wszystko nadzieję, że przynajmniej jednego sensownego napastnika uda się zakontraktować. Choć Banasik mówił wyraźnie że chcą dwóch. Ale w ten sposób...
August

Postprzez Anakin 2017-07-06, 7:45 am

Ja to się boję kogo jeszcze będą testować. Bo mam wrażenie, że to hurtowe sprowadzanie to szukanie i na pałę i na siłę. Tak czy owak nie widać w tym ani rozeznania ani przemyślanego działania.
Anakin

Postprzez August 2017-07-06, 7:47 am

Dlatego zakontraktowaliby przynajmniej aborygena z Eskimosem. Byłoby wesoło
August

Postprzez Anakin 2017-07-06, 7:51 am

August napisał(a):Dlatego zakontraktowaliby przynajmniej aborygena z Eskimosem. Byłoby wesoło

Chyba byłoby lepiej aby to byli Japończyk z Chińczykiem. Też egzotycznie, może byłoby jakieś zainteresowanie ze strony krajów ich pochodzenia. A może nawet byłaby szansa na to, że któryś nawet umie grać w piłkę :lol:
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna