Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2017-06-22, 11:09 am

Cichocki,Nawotka .Obrońcy. Zero z tyłu??
jondek

Postprzez Anakin 2017-06-22, 12:26 pm

jondek napisał(a):Cichocki,Nawotka .Obrońcy. Zero z tyłu??

I obydwaj z Legii. Ze statystyk wygląda, ze ten Cichocki ostatnie dwa lat występował w Ruchu przy czym w pierwszym swoim sezonie grał, a w ostatnim jesienią niewiele a wiosna wcale. Nie wiem czy miał jakąs kontuzję czy po prostu się nie łapał. Tak czy owak kompletowanie Warszawy-bis trwa w najlepsze.
Anakin

Postprzez kowal72 2017-06-22, 1:43 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zastanawiam się dlaczego nie ma jeszcze u nas K,Wrzesinskiego - prawy
obronca - trener już dawno powinien go mieć w składzie.
A Budek podobno do Odry Opole.
Pozdrawiam
Tadeusz

Wrzesiński nie przyjdzie do I ligi, interesuje go ekstraklasa - Sandecja, Śląsk, Arka
kowal72

Postprzez Anakin 2017-06-22, 1:54 pm

kowal72 napisał(a):Akurat Jędrych to dla Was duże wzmocnienie.

Napisz, jeśli możesz coś więcej o naszym nabytku. Jak to wyglądało jesienią a jak wiosną ?
Anakin

Postprzez kowal72 2017-06-22, 1:59 pm

Co tu dużo mówić, uważam że Arek to bardzo solidny obrońca, który grał równo zarówno jesienią jak i wiosną. Oczywiście straciliśmy dużo bramek, jednak Jędrycha winy było niewiele. Moim zdaniem klasowy obrońca.
kowal72

Postprzez Anakin 2017-06-22, 2:00 pm

kowal72 napisał(a):Moim zdaniem klasowy obrońca

Oby. Dzięki za informacje
Anakin

Postprzez Lars 2017-06-22, 2:04 pm

Anakin napisał(a):
jondek napisał(a):Cichocki,Nawotka .Obrońcy. Zero z tyłu??

I obydwaj z Legii. Ze statystyk wygląda, ze ten Cichocki ostatnie dwa lat występował w Ruchu przy czym w pierwszym swoim sezonie grał, a w ostatnim jesienią niewiele a wiosna wcale. Nie wiem czy miał jakąs kontuzję czy po prostu się nie łapał. Tak czy owak kompletowanie Warszawy-bis trwa w najlepsze.

Niestety filia musi pańszczyzne odrobić. Chęciński miał robić porządek a widze stasus quo. Wymienimy poprzednich młodych legionistow na nowych? Nie tędy droga. Wspołpraca z Legią jest dla nas w takim przypadku dalece niekorzystna i należy zacząć rozmowy o jej zakonczeniu.
Reprezentujemy cały region Zagłębia Dąbrowskiego więc przynajmniej na I lige nas stać. A z milionami można spasc nawet z II ligi jak udowodniła Polonia Warszawa. Zaczyna mnie, i to po raz pierwszy, drażnić i irytować wspołpraca z Legią. Zawsze staram sie chłodno i obiektywnie. Nawet chłodno i obiektywnie zaczyna to być niesmaczne.
Ostatnio edytowano 2017-06-22, 2:07 pm przez Lars, łącznie edytowano 1 raz
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez kowal72 2017-06-22, 2:05 pm

Nie zmienia to faktu że Arek zachował się cokolwiek nie fair. Był już dogadany, że zostaje u nas, a tu proszę. Średnio fajne zachowanie.
kowal72

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-06-22, 3:25 pm

Kol. Kowal72 - jeśli można - prześledziłem Extra transfery - nie widzę zainteresowania
Wrzesinskim w żadnym z Klubów Extra - może to tylko wygórowane ambicje ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gothblack 2017-06-22, 6:10 pm

Prawdopodobnie szykuje się kolejny zrzut z Legii.Poniżej link.

Zagłębie Sosnowiec od dawna współpracuje z Legią m.in. ogrywając stołeczną młodzież w swoim zespole. W poprzednim sezonie, do pierwszoligowej drużyny wypożyczono Jakuba Szumskegoi, Arkadiusza Najemskiego, Roberta Bartczaka, Konrada Michalaka, a jesienią grali również Tin Matić oraz Konrad Handzlik. Zagłębie interesuje się kolejnymi zawodnikami, którzy mogliby wzmocnić drużynę prowadzoną przez Dariusza Banasika.

Obecnie ze stołecznym zespołem trenuje czterech zawodników, którzy w poprzednim sezonie byli wypożyczeni. Mowa o Jakubie Szumskim, Robercie Bartczaku, Konradzie Michalaku oraz Tinie Maticiu. Każdy z nich walczy o pozostanie w drużynie mistrza Polski. Jeśli to się nie uda, do Sosnowca może wrócić jedynie "Barry". Dla Szumskiego miejsca zabraknie, gdyż Zagłębie pozyskało już dwóch bramkarzy. Michalak ma z kolei oferty z Ekstraklasy, a Matić najprawdopodobniej pozostałby w rezerwach.

Arkadiusz Najemski zakończył swój kontrakt z Legią i prawdopodobnie zwiąże się z Zagłębiem na stałe. Z naszych informacji wynika, że sosnowiczanie wyrazili zainteresowanie trzema legionistami. Ostateczne decyzje zapadną jednak po zgrupowaniu w Warce, w trakcie którego trener Jacek Magiera chce zobaczyć, a następnie ocenić zawodników.

Zagłębie interesuje się trzema piłkarzami. Rafał Makowski współpracował już z Banasikiem jesienią w Pogoni Siedlce. Piłkarz miałby wzmocnić drugą linię drużyny z Sosnowca. Z kolei Michalaka na skrzydle mógłby zastąpić Tomasz Nawotka, który ma za sobą dobre występy w trzecioligowych rezerwach. Zagłębie widzi w swoich szeregach również Vamarę Sanogo. Francuz trafił z ekipy czerwono-zielono-białych na Łazienkowską zimą, a obecnie dochodzi do zdrowia po operacji. Napastnik trenuje indywidualnie, a w Sosnowcu mógłby się odbudować i osiągnąć formę z poprzedniego sezonu. Sanogo w rundzie jesiennej zanotował pięć bramek na zapleczu Ekstraklasy. W każdym z przypadków chodzi o wypożyczenie.

http://www.legia.net/wiadomosci,70175-z ... stami.html
gothblack

Postprzez jondek 2017-06-22, 8:48 pm

Czy Zagłębie wznowiło treningi ? Nigdzie nie mogę znaleźć wzmianki na ten temat :-(
jondek

Postprzez Tomcjo 2017-06-22, 8:52 pm

Sanogo w Zaglebiu ? Paradne . Bedzie czlapal jak Fidzi strzeli ze trzy gole i jak tylko blysnie forma to wroci do Warszawy . Zaczyna mi byc calkowicie obojetny los Legii III Sosnowiec
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2017-06-22, 8:53 pm

jondek napisał(a):Czy Zagłębie wznowiło treningi ? Nigdzie nie mogę znaleźć wzmianki na ten temat :-(

Info masz TUTAJ
Adam1906

Postprzez jondek 2017-06-22, 8:59 pm

Oficjalna strona Zagłębia??Wyprzedzili wszystkich konkurentów z 90minut.pl na czele,GW i katowickim Sportem.Czyżby nadchodziła "dobra zmiana" w informacji?? ;-)
jondek

Postprzez August 2017-06-22, 10:01 pm

Lars napisał(a):Reprezentujemy cały region Zagłębia Dąbrowskiego więc przynajmniej na I lige nas stać. A z milionami można spasc nawet z II ligi jak udowodniła Polonia Warszawa. Zaczyna mnie, i to po raz pierwszy, drażnić i irytować wspołpraca z Legią. Zawsze staram sie chłodno i obiektywnie. Nawet chłodno i obiektywnie zaczyna to być niesmaczne.

A ja cały czas powtarzam że być może największym sukcesem Zagłębia jest to, że istnieje. Nie wiem na ile zniósłbym takie info jak o upadku Bytomia. A jeszcze niedawno spoglądali na nas z góry. A trenerem był Probierz. Mam ambiwalentny stosunek do pseudowspółpracy z Legią i niedobrze mi się robi jak słyszę o kolejnych zrzutach z Warszawy. Ale cóż począć. Na szczęście ChęcińskoJaroszewscy i tak wcześniej czy później przeminą a klub oby istniał i funkcjonował. Poczekajmy aż kadra się wykrystalizuje i jak będzie szło Banasikowi. Choć nie jestem wielbicielem charakteru i urody Darusia to myślę aby poczekać z pierwszymi w sezonie przynajmniej do 5-6 kolejki
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna