Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez slawekchicago 2017-06-19, 3:41 pm

z kazdym kolejnym dniem Jaroszewski sie pograza :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Blajpios 2017-06-19, 4:03 pm

novack napisał(a):Ręce i nogi opadają! Najpierw prezes klubu ze stadionu im. Adolfa Hitlera, napluł w twarz (i nie tylko) kibicom Zagłębia przed meczem w Zabrzu, następnie po meczu obrzygał Jaroszewskiego, a teraz przy pomocy menago i działaczy Legii próbuje na nas analu!
Wypowiadam się w tym wątku "zakupów w Zagłębiu", pomimo tego, że z założenia nie warto w wypadku Zagłębia Sosnowiec wypowiadać się teraz na te tematy. NIe ruszył mnie zresztą sam temat, tylko spieszę - i to naprawdę spieszę - wypowiedzieć się, bo jest ważne dla mnie Zagłębie Sosnowiec, jak również przecież i kol. novack - cenię sobie wpisy, osobę.
Otóż, Kolego Drogi, stanowczo: nie! "Co też Ty chłopie wypisujesz" cytując klasyka, czy co też Kolega pisze?! Jakiego analu na nas, na Zagłębiu? Kto, Michalak, Prezes Górnika? Naprawdę kolega wierzy, że są w stanie choćby próbować? Przecież to nie ten rząd rzeczywistości świata, nie są w stanie nic z tego zakresu. To, że ktoś pluje i chce opluć, to nie znaczy, że mu się opluć uda - a w niekótrych wypadkach, nawet wiadomo, że niemożliwe, by mu się udało. To raz. Przy czym Michalaka, to w ogóle zostawiłbym ze względów ludzkich, młody chłopak, chce grać, co mu Legia podsunie będzie chwalił, cieszył się, że nie ma ochoty w Zagłębiu - to i mu manager, którego też cenię jako managera, C. Kucharski podpowiedział. To chyba K. MIchalak parę dni temu,kilkanaście mówił, że zapyta managera, czyli rozsądny chłopak. To że nie chce grać, że mu manager tak podpowiedział, po tym, co widział w zeszłym sezonie - to dziwne? Moim zdaniem nie. Toteż, jego bym zaostawił, jakkolwiek, co do tematyki poddanej przez Kolegę, to z kolei naprawdę - ani w jego wypadku, ani Górnika, ani prezesa z Zabrza, nie przesadzajmy. Przecież nie są w stanie. Owszem, nas boli, zacytujmy śląskiego klasyka, że dupowatość ze Śląska przeszła i zaraziła np. Zagłębie. Boli, czy tam wścieka, czy cokolwiek - że tak kiepsko jest w Zagłębiu. I tyle. To zaś, że M. Jaroszewski nie złożył doniesienia o podżeganiu do czynu zabronionego przez Ł. Mazura, czy jak mu tam temu z Górnika jest (że pisał, "niech M. Jaroszewski zajmie się tym, co umie najlepiej czyli korupcją") - to prywatna sprawa M. Jaroszewskiego; w każdym razie, też M. Jaroszewski zbiera teraz skutki i to co mu . Owszem, bardziej już Zagłębia jest sprawą, że huczne zapowiedzi o ściganiu tej ochrony z Górnika i nadzoru - zostały tylko hucznymi zapowiedziami; choć ciągle mam nadzieję, że jednak jakiś bieg tej sprawy jest, nawet jeżeli opieszały, jak polskie sądy. A tak przy okazji, co nam da emocjonować się aż tak bardzo? Można mieć za ostrych konkurentów, można nawet za wrogó np. Górnika - ale nie warto pomniejszać ich, bo na pewno pomniejszamy się sami. Są klubem, który miał osiągnięcia i dostarczał kibicom w Polsce wiele przeżyć. Owszem, w drugim rzędzie - można dyskutować, wskazywać, dzięki jakim układom (podobnym do tych Legii na przykład), można pokazywać zachowania nieuczciwe tam, gdzie były, można wytykać, że stadion przez cały PRL i duży kawałek czasu potem sławił Adolfa Hitlera, prawda. Okzywanie jednak bezsilności próbując w emocjach sięgać do nieprawdy, wyzwisk, które łatwo zdementować i ośmieszyć, powtarzam, obraca się przeciwko nam, bo demonstruje bezsilność, łatwo być sprowadzonym w "zwrotnej" propagandzie do malutkiego bezsilnego człowieczka. Stadion w Zabrzu od RP 2005 nosi imię doskonałego polskiego napastnika, Ślązaka, którego nie jest winą, jaki był PRL, ale który to Ślązak sam wybrał barwy polskie; zaś że umierać mu przyszło w Niemczech, to już raczej PRLu wina, że tak wielu Ślązaków zniechęcił (jakkolwiek oczywiście nie wszystkich i nie rozstrzygam, czy np. szef RAŚiu w jakiej mierze zdradziecko wybrał, choć wnuk Powstańca Śląskiego a w jakiej to był ten wkład PRLu). W każdym razie, nie zauważając tego faktu, tylko wyżywając się bezsilnie na nazwie stadionu: tylko pomagamy obrócić i resztę argumentów, choćby najsłuszniejszych, w kierunku właśnie wyśmiania, gdyż z łatwością wtedy mogą przeciwnicy powiedzieć: "skoro ktoś tak potrafi bzdury pleść co do stadionu, to i w innych kwestiach jest tak samo wiarygodny".
Blajpios

Postprzez August 2017-06-19, 4:08 pm

Konrad Michalak prawdopodobnie nie da się skusić, by pozostać przy Kresowej. Priorytetem są dla niego występy w ekstraklasie. Prowadzi obecnie zaawansowane rozmowy z Górnikiem Zabrze.

Gdyby zapytać o najbardziej udany transfer Zagłębia przeprowadzony zimą, należałoby wskazać Konrada Michalaka. 19-letni pomocnik ma za sobą dobra rundę. Na tyle udaną, że nowy sezon rozpocznie najprawdopodobniej w najwyższej klasie rozgrywkowej.

Brosz obiecuje
Zawodnik dostał kilka ciekawych ofert, ale najżywotniejsze zainteresowanie jego angażem wykazuje Górnik. Trener beniaminka, Marcin Brosz, kilkukrotnie dzwonił do Michalaka, zapewniając go, że w swoim zespole nadal zamierza stawiać przede wszystkim na młodzież. Perspektywa przeprowadzki na Górny Śląsk i regularnej gry w elicie bardzo się piłkarzowi podoba.

- Nie ukrywam, że jakieś rozmowy z Górnikiem się toczą – przyznaje Michalak. – Nic nie jest jednak jeszcze przesądzone na sto procent. Poza tym takie rzeczy lubią ciszę. Wiem, że pytają o mnie także inne kluby ekstraklasy. Chciałbym w nowym sezonie występować w wyższej klasie rozgrywkowej i mam nadzieję, że tak się stanie.

Teraz procenty
To oznacza, że nastolatek pożegna się z Zagłębiem ledwie po jednej rundzie. Przychodził na początku roku na półroczne wypożyczenie z Legii Warszawa. Już wtedy miał oferty z ekstraklasy, ale na Stadionie Ludowym miejsce w wyjściowej jedenastce wydawało mu się bardziej prawdopodobne. Nie pomylił się. Zagrał w lidze 15 razy, zdobył dwie bramki.

- Nie jestem z tej wiosny zadowolony, bo nie udało nam się wywalczyć awansu – mówi Michalak. – Jeśli natomiast chodzi o ocenę indywidualną, to na pewno rozwinąłem się jako piłkarz. Grałem regularnie na skrzydle, czyli na swojej pozycji. Zebrałem bogate doświadczenie, które będzie teraz procentować.

Oferta w stolicy
Jeśli nie najlepszy, to na pewno jeden z najlepszych meczów w tym półroczu zaliczył w kwietniu przy Roosevelta. Już w piątej minucie otworzył wynik spotkania, a potem nieustannie nękał defensywę zabrzan rajdami po skrzydle. Brosz widział to z bliska i już wtedy zrodził się w jego głowie plan pozyskania legionisty.
Oferta z Zabrza miała dotrzeć na Łazienkowską w minioną sobotę. W tym tygodniu zostanie przez mistrzów Polski gruntownie rozpatrzona. Jeśli strony dojdą do porozumienia, niebawem zobaczymy Michalaka w barwach Górnika. Debiut w najwyższej klasie rozgrywkowej ma już jednak za sobą. W grudniu ubiegłego roku wszedł na końcowe minuty wyjazdowego meczu z Piastem Gliwice. Premiery nie zapomni - zmienił wtedy samego Nemanję Nikolicia, a Legia wygrała 5:1.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/sl ... 12778.html
Dla mnie klasyczny przykład tego, że Jaroszewski ze Stankiem mogą się zesrać a nie podskoczą wyżej niż są.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2017-06-19, 7:12 pm

August napisał(a):Dla mnie klasyczny przykład tego, że Jaroszewski ze Stankiem mogą się zesrać a nie podskoczą wyżej niż są.

Dla mnie klasyczny przykład,że żaden szanujący się piłkarz nie będzie grał u boku prezesa, który nie ma jaj. Za żadne pieniądze. I to nie jest tak,że się uparłem na Jaroszewskiego. Fakty są takie,że wartościowi piłkarze nie chcą grać w tym burdelu za żadne pieniądze. I nie miejmy do nich pretensji. To samo tyczy się sponsorów.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tomcjo 2017-06-19, 7:57 pm

Jaroszewski po prostu odstrasza piłkarzy przed przyjściem do Zagłębia . Po ostatnim wywiadzie i popisach z trenerami i zawodnikami nikt kto sie szanuje do nas nie przyjdzie . A współpraca z Legia polega na tym ze najlepiej podrasowani przez nas gracze wspomagaja Ruch czy Górnik . Na ch.. mi zaglebiakowi taka współpraca .
Tomcjo

Postprzez robus1906 2017-06-19, 8:38 pm

Już ci pisałem nie masz pojęcia nie pisz głupot zrozum raz na zawsze dzięki Legii nie mamy dzis długów tylko ZUS nam jeszcze został policz sobie przez 4 lata ,szczelam 5 kontraktów rocznie wypożyczonych zawodników opłaca Legia wszystkie rehabilitacje itp podziękuj raz na zawsze Legii ze nam pomogli bo po zadach sp SZatana, Hytrego ,Luli,Adamczyka itp, to dzis bylibyśmy ponownie w 5 lidze
robus1906

Postprzez robus1906 2017-06-19, 8:40 pm

A ZUS to jest za Wojciecha Rudego to był mistrz świata w tamtych czasach z taka kasa od Włochów nic nie zrobił
robus1906

Postprzez August 2017-06-19, 8:48 pm

patrios91 napisał(a):Dla mnie klasyczny przykład,że żaden szanujący się piłkarz nie będzie grał u boku prezesa, który nie ma jaj. Za żadne pieniądze. I to nie jest tak,że się uparłem na Jaroszewskiego. Fakty są takie,że wartościowi piłkarze nie chcą grać w tym burdelu za żadne pieniądze. I nie miejmy do nich pretensji. To samo tyczy się sponsorów.

Przede wszystkim Jaroszewski jest Prezesem tylko z nazwy. Jak ładnie ujął Magiera w wywiadzie z Wilkowiczem, Zagłębie to klub filialny Legii. Zatem w praktyce nasz Prezes Wszechczasów jest właściwie tylko Kierownikiem filii. I do tego myślę, że co najmniej kilkakrotnie skompromitowanym cyrkiem z Mandryszem, Dudkiem czy ujawnieniem oferty Lecha za Sanogo. Do tego dochodzi słuszne w swej merytoryce czy nie ale haniebne w wykonaniu medialne zwalanie winy wyłącznie na grajków i wpuszczenie kiboli do szatni. Nie wiem jaką opinie ma Prezes w specyficznym środowisku piłkarskim wśród działaczy, trenerów i piłkarzy ale raczej zdziwiłbym się gdyby była pozytywna a jeśli chodzi o tych ostatnich to odejścia Fidziukiewicza, Matusiaka i teraz Michalaka są dość wymowne. To samo zapewne dotyczy sponsorów wśród których przeważają klienci UM
August

Postprzez Blajpios 2017-06-19, 9:15 pm

robus1906 napisał(a):Już ci pisałem nie masz pojęcia nie pisz głupot zrozum raz na zawsze dzięki Legii nie mamy dzis długów tylko ZUS nam jeszcze został policz sobie przez 4 lata ,szczelam 5 kontraktów rocznie wypożyczonych zawodników opłaca Legia wszystkie rehabilitacje itp podziękuj raz na zawsze Legii ze nam pomogli bo po zadach sp SZatana, Hytrego ,Luli,Adamczyka itp, to dzis bylibyśmy ponownie w 5 lidze
Nie wiem, czy jest sens próbować dyskutować z Kolegą, bo Kolega zdaje się być oburzony, że ktoś nie zmienił zdania, choć Kolega może i dwa razy mu coś napisał - a ileż razy Kolega mógł tu czytać o nieszczęściach związanych z Legią i o nieszczęściach związanych z wenętrznymi sprawami Zagłębia: i nie wygląda, by do Kolegi dotarło. Ale spróbujmy; choć nieszczęście zaczyna się w tym, że Kolega zachwicił się i jak w objawienie uwierzył, że Legia pomogła Zagłębiu ot tak, bo lubi Zagłębie. Wtedy nie ma szans dyskutować nawet na poziomie, czy warto mieć niepodległość czy nie - czy lepiej nie mieć niepodległości i szybciej wyjść z długów, czy zależność przeżywać lepiej w formie długów, dłużej nawet doskierających: ale mieć niepodległość? Legia zato wszystko, co Kolega wymienia kupiła sobie Zagłębie, które jest filią, jak mówił (bez żenady, jako najzwyklejsza oczywistość!) J. Magiera, czy też jest farmą, czy jak kto wolli, ale na pewno nie jest niezależnym klubem. Proszę spróbować jednak pomyśleć tak: x(czas długów jeszcze pozostających) + y (czas jaki trwałoby spłacanie długów już "przy działaniach z Legią" spłaconych) + niezależność to może jednak trochę więcej niż x+y+ zależność filialna od Legii? Owszem, w tym rachunku można uwzględnić jakąś tam życzliwość Legii, pewnie jest - tyle że w ogólnym rozrachunku, to równanie jest jak powyżej. Kto jak sobie jednak wybiera, to już rzecz inna. Będą i tacy, co do końca będą przekonywać, że utrata niezależności, to nic takiego, to wielki interes, bo korzystamy z dobrotliwości Legii, na przykład.
Blajpios

Postprzez robus1906 2017-06-19, 9:26 pm

pisz konkretnie albo wcale bo niechce sie tego czytać ,i pamiętaj Jesteśmy klubem niezależnym
robus1906

Postprzez GrubyPerez 2017-06-19, 9:31 pm

Blajpios napisał(a):
robus1906 napisał(a):Już ci pisałem nie masz pojęcia nie pisz głupot zrozum raz na zawsze dzięki Legii nie mamy dzis długów tylko ZUS nam jeszcze został policz sobie przez 4 lata ,szczelam 5 kontraktów rocznie wypożyczonych zawodników opłaca Legia wszystkie rehabilitacje itp podziękuj raz na zawsze Legii ze nam pomogli bo po zadach sp SZatana, Hytrego ,Luli,Adamczyka itp, to dzis bylibyśmy ponownie w 5 lidze
Nie wiem, czy jest sens próbować dyskutować z Kolegą, bo Kolega zdaje się być oburzony, że ktoś nie zmienił zdania, choć Kolega może i dwa razy mu coś napisał - a ileż razy Kolega mógł tu czytać o nieszczęściach związanych z Legią i o nieszczęściach związanych z wenętrznymi sprawami Zagłębia: i nie wygląda, by do Kolegi dotarło. Ale spróbujmy; choć nieszczęście zaczyna się w tym, że Kolega zachwicił się i jak w objawienie uwierzył, że Legia pomogła Zagłębiu ot tak, bo lubi Zagłębie. Wtedy nie ma szans dyskutować nawet na poziomie, czy warto mieć niepodległość czy nie - czy lepiej nie mieć niepodległości i szybciej wyjść z długów, czy zależność przeżywać lepiej w formie długów, dłużej nawet doskierających: ale mieć niepodległość? Legia zato wszystko, co Kolega wymienia kupiła sobie Zagłębie, które jest filią, jak mówił (bez żenady, jako najzwyklejsza oczywistość!) J. Magiera, czy też jest farmą, czy jak kto wolli, ale na pewno nie jest niezależnym klubem. Proszę spróbować jednak pomyśleć tak: x(czas długów jeszcze pozostających) + y (czas jaki trwałoby spłacanie długów już "przy działaniach z Legią" spłaconych) + niezależność to może jednak trochę więcej niż x+y+ zależność filialna od Legii? Owszem, w tym rachunku można uwzględnić jakąś tam życzliwość Legii, pewnie jest - tyle że w ogólnym rozrachunku, to równanie jest jak powyżej. Kto jak sobie jednak wybiera, to już rzecz inna. Będą i tacy, co do końca będą przekonywać, że utrata niezależności, to nic takiego, to wielki interes, bo korzystamy z dobrotliwości Legii, na przykład.

Piotrze,
napiszę te słowa - choć nie do Ciebie tak naprawdę się będę odnosić.
Czy wierzę, że dotrą? Nie , nie wierzę - ale próba zbyt oczywistą już sama siebie uczyniła. Więc .... inaczej nie mogłem.
Zatem, piszesz w odpowiedzi - jakże sprawny tekst zawierający zdania wielokrotnie złożone. Do kolegi , który "szczela" :)

Sądzisz, że dotrze?

Nevermind

Co mamy, to mamy.../ I tu . I tam.

Ciężko jest być kibicem Zagłębia Sosnowiec.

Ale serce nie sługa.

I jeszcze jedno....zacznę w tym wątku i kontynuować zamierzam w każdym , choćby OT :
hymnem Zagłębia jest " Zawsze wierni" Horror Show - nie " Brunetki i inne blondynki " Jasia

Bo i od takich szopek nieszczęście się zaczyna

Bądźcie sobą, bracia...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2017-06-19, 9:40 pm

robus1906 napisał(a):Jesteśmy klubem niezależnym

:lol: :lol: :lol:
Niezależna to była kiedyś wytwórnia 4AD
Zamiast pierdolić napisz co w takim razie porabia w radzie nadzorczej Pan Michał Giera - radca prawny /pracownik Kancelarii Świderek Leśnodorski etc.... ?
robus1906 napisał(a):Już ci pisałem nie masz pojęcia nie pisz głupot zrozum raz na zawsze dzięki Legii nie mamy dzis długów tylko ZUS

Jeśli Legia miałaby jakieś "zasługi" w redukcji długów to tylko w tym, że ktos podpowiadał Kierownikowi jak to robić. Natomiast dolicz sobie zadłużenie w I śląskim, tym, którego Naczelnikowi Prezes Wszechczasów miał załatwić jakieś bilety. No i poszukaj sobie w ogólnodostepnej bazie orzeczeń NSA wyroki przerżnięte przez klub z fiskusem, a od których założę się, że klub nie spłacił nawet kosztów kasacyjnych.
August

Postprzez Luis 2017-06-19, 9:52 pm

robus1906 napisał(a):pisz konkretnie albo wcale bo niechce sie tego czytać ,i pamiętaj Jesteśmy klubem niezależnym

A Ty nie pomyliles stron internetowych ? Bo forum legii i jej sympatykow jest gdzie indziej. Jednak "szczelam" ze pomyliles.
Luis

Postprzez robus1906 2017-06-19, 9:53 pm

Dobrze wiemy ze chodzi o zadłużenie ZUS urząd skarbowy za czasów Wojciecha Rudego chodzi o kontrakty medialne ,i piszesz o jakiś daremnych biletach o Michale Giera podaj mi lepszego prezesa który lepiej polkladal klocki od Jaroszewskiego ja tez nie zawsze sie z nim zgadzam ale bynajmniej jest stabilnie
robus1906

Postprzez Luis 2017-06-19, 9:55 pm

robus1906 napisał(a):Dobrze wiemy ze chodzi o zadłużenie ZUS urząd skarbowy za czasów Wojciecha Rudego chodzi o kontrakty medialne ,i piszesz o jakiś daremnych biletach o Michale Giera podaj mi lepszego prezesa który lepiej polkladal klocki od Jaroszewskiego ja tez nie zawsze sie z nim zgadzam ale bynajmniej jest stabilnie

To idz z nim buduj dalej. Na kilometr zalatuje prowokacja albo kumplem Jaroszewskiego. Zacznij od przestudiowania slownika jezyka polskiego.
Luis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna