Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2017-06-10, 9:00 am

wilczy_jezdziec napisał(a):Ku**a! Przecież to trzeba mieć źle w głowie żeby przez pół sezonu kurowac Fidziukiewicza, a później dac mu odejsc! I z czym zostaniemy? Z niedoszłą nadzieją francuskiego futbolu? Już zapomnieli jak było z Wrześniem? Jak agent jest pazerny to się bierze pilkarza na rozmowę ale Stanek ma to w dupie bo matka Legia może coś rzuci.

Uważam,że Fidziu nabrał w Belgii tego "czegoś". W Polsce mu tego wcześniej brakowało. Fidziu po kontuzji to nie Fidziu do oceniania. Uważam, że po odpowiednim przygotowaniu fizycznym, poradzi sobie w Ekstraklasie. Menadżer widząc jaki cyrk jest w Sosnowcu i widząc,że ta imaginacja Jaroszewskiego o wielkim klubie to bujda, szybko się wraz z Michałem ulatnia. I nie sądzę żeby chodziło o jakieś mega pieniądze.

Obserwując rynek transferowy...najlepsze "kąski" właśnie podpisują umowy. Czekam na "mega" hity Stanka. Hity z serii "hit czy kit"-dowiemy się 3 miesiące po podpisaniu kontraktu.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-06-10, 11:18 am

Prędzej będą niespodzianki typu Boettcher jednak przedłuża albo Dudi wraca
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Lars 2017-06-10, 11:21 am

a moim zdaniem polskim piłkarzom się w dupie poprzewracało. Panowie no k.u.rwa 1 liga to tak zajebiste widowiska, że dreptamy na Ludowy, czy raczej ku temu skłania Nas nasz fanatyzm. Skoro Sekulski chce 17tys to pewnie nie mniej chciał Fidziu, Arak czy może nawet Fabisiak. W dupach sie poprzewracało! W takim razie szukać taniej za granicą i pracować z juniorami, bo mnie krew zalewa jak komuś w życiu przytrafiło się parę lepszych meczy i woła 15-20 tys.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2017-06-10, 11:40 am

Można się wściekać ale pieniądze, które idą tylko na Mandrysza i Dudka pozwoliłyby zatrzymać Fidziego, zatrudnienie 3 Sekulskich i jeszcze by zostało. Wiem też że rynek jest rozbestwiony ale może klub płacić średnią krajową a chętni będą co najwyżej z Notecianki Pakość
August

Postprzez patrios91 2017-06-10, 12:11 pm

August napisał(a):Można się wściekać ale pieniądze, które idą tylko na Mandrysza i Dudka pozwoliłyby zatrzymać Fidziego, zatrudnienie 3 Sekulskich i jeszcze by zostało. Wiem też że rynek jest rozbestwiony ale może klub płacić średnią krajową a chętni będą co najwyżej z Notecianki Pakość

Nie ma sianka, nie ma granka. Przykład Ruchu. Młodzieżą i emerytami dało się osiągać wyniki. Źródło wyschło do zera,wyniki również.
W każdym normalnym klubie w Polsce i na świecie, ktoś kto wyrzucił kupę klubowej kasy w błoto z powodu swojej głupoty i niekompetencji do prowadzenia stanowiska(tylko i wyłącznie!), zostałby zwolniony z przytupem, bez słowa!
U nas odwrotnie. Powód? Nie znajdziemy drugiej takiej marionetki, która zrobi wszystko co mu się karze, wbrew wszelkim zasadom etycznym i moralnym. Mam tego świadomość. Ukochany marnotrawca waszych pieniędzy-Arkadio Chęciński.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tomcjo 2017-06-10, 12:25 pm

A ja przypuszczam ze nie poszło o kase . Arak i Sekulski krzyknęli wiecej kasy zeby mieć pretekst do odmówienia . Po tym jak Jaroszewski potraktował piłkarzy juz sie rozeszło w środowisku ze praca dla niego jest obarczona wysokim ryzykiem . Wiec zeby ryzykować musi sie opłacać . Wcale sie nie zdziwię jak nikt wartościowy tu nie przyjdzie . Co najwyżej kaleki na rehabilitacje i mocno przechodzone gwiazdy .
Tomcjo

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-06-10, 1:02 pm

patrios91 napisał(a):Obserwując rynek transferowy...najlepsze "kąski" właśnie podpisują umowy. Czekam na "mega" hity Stanka. Hity z serii "hit czy kit"-dowiemy się 3 miesiące po podpisaniu kontraktu.

Żadnych transferów nie będzie, dopóki Legia nie wróci z urlopów i trenerzy nie zadecydują kogo wysłać na prowincję. Znowu hitem okienka okaże się jakiś piłkarz 5 ligi francuskiej.
wilczy_jezdziec

Postprzez August 2017-06-10, 1:26 pm

Tak czy owak na razie zapowiada się, że zgodzą się przyjść do nas co nakwyżej gwiazdy z Puław, Kluczborka może Olsztyna. Chyba, że Stanek pokaże swój geniusz negocjacyjny i nas jednak zaskoczy.
August

Postprzez Adam1906 2017-06-10, 1:27 pm

wilczy_jezdziec napisał(a):Ku**a! Przecież to trzeba mieć źle w głowie żeby przez pół sezonu kurowac Fidziukiewicza, a później dac mu odejsc!

Znasz przysłowie "Z niewolnika nie ma pracownika"? To nie jest tak, że my go nie chcemy. Fidziukiewicz chciał odejść z Zagłębia już rok temu, tylko jego plany pokrzyżowała kontuzja. Teraz, gdy kończy mu się kontrakt, po prostu dopiął swego.

Powtórzę jeszcze raz: to nie Zagłębie olało Fidziukiewicza. To Fidziukiewicz NIE CHCIAŁ już dłużej grać w Zagłębiu.

wilczy_jezdziec napisał(a):Znowu hitem okienka okaże się jakiś piłkarz 5 ligi francuskiej.

Jeżeli mielibyśmy trafić kilku następnych "Sanogów" to ja nie mam nic przeciwko 5 lidze francuskiej ;-)
Adam1906

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-06-10, 2:00 pm

Adam1906 napisał(a):Jeżeli mielibyśmy trafić kilku następnych "Sanogów" to ja nie mam nic przeciwko 5 lidze francuskiej ;-)

Wiem. Ale wiem też, że powtórzenie tego wyczynu będzie bardzo trudne. Zwłaszcza, że nie wiem czy na youtube są skróty z meczów tej ligi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wilczy_jezdziec

Postprzez novack 2017-06-10, 2:20 pm

Czyli Fidziukiewicz nie chcąc grać w Zagłębiu, mając świadomość, że odchodzi po zakończeniu sezonu, został kapitanem drużyny, kuuuu... A może fakt, że po awansie z automatu przedłuża mu się kontrakt, co może skomplikować odejście, miał wpływ na "formę" w końcówce sezonu? No to teraz z ciekawością czekam na news kto na niego czekał i z kim podpisze kontrakt, gdyby było to Zabrze, to...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez xenon 2017-06-10, 5:13 pm

Wyleczył kontuzje, cały czas pobierał kasę i pokazał klubowi środkowy palec.Dla mnie to zwykły cieć i patrząc jak porusza się na boisku kariery wielkiej nie zrobi.
xenon

Postprzez petromar 2017-06-10, 5:15 pm

gdyby to było zabrze to jego slowa po Naszej wygranej na kurniku nabrały by innego znaczenia :-( :-( :-(
petromar

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-06-10, 5:17 pm

Gdyby Zagłębie AWZANSOWAŁO - to zawodnicy mieli by nowe Umowy
nowe stawki w tych umowach i oczywiście nowe terminy ważności
tych umów - o tym zawodnicy wiedzieli wcześniej.
Kol. Novaku - ja się nie zdżiwię jak wyląduje w Kurniku.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2017-06-10, 5:28 pm

Informacja o tym, że Górnik finansowo motywował naszych rywali w ostatnich meczach jest prawie oficjalna, więc zdolni byli do wszystkiego. Pamiętając o tym jak potraktowano nas w Zabrzu i o tym co prezes Górnika personalnie wypisywał na Jaroszewskiego, trochę dziwię się, źe tak łatwo odpuszczamy tego walkowera z Mielcem, szczególnie, że Serb w trybie pilnym został deportowany z Polski.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna