LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sebastian 2006-11-06, 10:41 pm

http://www.legialive.pl/news.php?id=20210

Ciekawe czy klub spełni wcześniejsze obietnice i zorganizuje speca :twisted:
Sebastian

Postprzez G(L)IWICE 2006-11-07, 10:43 pm

No właśnie dobrze by było jakby był specjal do W-wy...troche lipna data:]no ale coz przynajmniej zeby mecz byl na 20:00 a nie na 16 :?
LEGIAAAAA i ZAGLEBIE, ZAGLEBIEEEEEE i LEGIA!!!!!!! :D
G(L)IWICE

Postprzez Wally 2006-11-07, 11:38 pm

Jedyny dzień w tygodniu, kiedy jeżdżę do Gliwic odrabiać warunek i akurat w tym dniu mecz :cry: Ale może się uda ruszyć do WWA 8) Nie patrzyłem na strony, ale na telegazecie fajnie napisali, że mecz z okazji 90-lecia Lecia i 100-lecia piłkarstwa w Sosnowcu. To chyba najtrafniejsze stwierdzenie, jeśli chodzi o rozbieżności, co do daty powstania Zagłębia.
Wally

Postprzez wieszczu 2006-11-08, 12:17 am

zgredos napisał(a):Przemek jesteś super ale po co piszesz o tym (wyniki) o których wszyscy wiedza. Napisz coś o Legii ale mądrego, albo nie pisz wcale

Tak więc Zgredos,jeśli pozwolisz-postaram się coś napisać (być może niekoniecznie o Legii i niekoniecznie logicznego.Jakkolwiek część forumowiczów przyzna mi rację;będąc w pełni świadomym-mniejsza część,tak zwana "kumata".Ale do rzeczy.
Czym Wy się tak naprawdę k.... podniecacie!? No fakt,Legia prawie jak Barcelona ,tudzież Real :lol: .Ale tak po prawdzie co tu dużo wymagać-jaka operatywność działaczy taki przeciwnik.Stulecie istnienia piłki w Sosnowcu- to akurat bardzo adekwatne określenie.Tutaj jak najbardziej ok.Ale poza tym to chyba tylko na tyle stać naszych "operatywnych" działaczy.Śmiech na pustej sali! Być może nawet Pogoń Szczecin zechce uświetnić nasz jubileusz.Trochę się o to martwię,bo wtedy nasi PRZYJACIELE mogą mieć dylemat.Kogo lepiej podjąć? Nieprawdaż?
I jaki k.... komplet na trybunach(z innego forum)!? Cztery tysiące to jest max.Niezapomnianych wrażeń dla obecnych.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-11-08, 12:11 pm

taaa szkoda ze z Hessami nie zorganizowali , nie ?
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Szymon... 2006-11-08, 12:28 pm

Wszyscy jak zawsze tylko narzekają ale spójrzmy obiektywnie! Jesteśmy w drugiej lidze, pierwszoligowcy również mają rocznice (Wisła, Cracovia, Legia) i czy u nich była wielka pompa? Wisła zagrała z Celtikiem o ile pamiętam (przy sprzedaży Żurawia miała ten mecz zagwarantowany) i z Sevillą w której barwach zabrakło 15 czy 16 czołowych zawodników! To był 3- garnitur w porywach :roll: Dodatkowo cenami biletów rozłożyli na łopatki kibiców swojego klubu i trybuny świeciły pustkami! Legia również zagrała z Celitkiem i o ile się nie myle ten mecz był ustalony podczas transferu Boruca! Oba mecze odbyły się w ciągu 3 dni o ile pamiętam a skład Celtiku też zaskakiwał nazwiskami, które osobiście słyszałem poraz pierwszy! A Cracovia? Może coś przeoczyłem ale nie przypominam sobie żadnego ZAGRANICZNEGO ZESPOŁU (w 3 składzie) grającego mecz z Cracovią!

Wnioski: Celtik przyjechał bo musiał (zapisy, o których wspominałem) a Sevilla 3-składem o ile się nie myle za 100 tyś Euro!

LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ ŻYJECIE W POLSCE!

Jak na Polskie warunki, na Nasze drugoligowe realia to taki mecz z Legią (Mistrzem Polski) też jest coś! I nie wyskakujcie co chwilę z Realem, Barceloną czy nie wiadomo kim jeszcze...
Szymon...

Postprzez wieszczu 2006-11-08, 1:33 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):taaa szkoda ze z Hessami nie zorganizowali , nie ?

Buby Madness nie chodzi o to,że akurat zagramy z Legią.Po prostu uważam,że stulecie to nie to samo co np.:dwadzieścia czy nawet pięćdziesiąt lat. Wobec tego można było pokusić się o coś więcej.
Z drugiej strony nie wypada się nie zgodzić z Szymonem.Takie mamy realia,a nie inne.Niech Wam będzie-dobra i Legia.Nie mam zamiaru się z nikim kłócić.Pozdrawiam.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez mdc dg 2006-11-08, 1:37 pm

Obchody stulecia klubu z Sosnowca w Warszawie no to naprawde nie lada gratka dla kibiców i to jeszcze we wtorek :lol: Śmiech i żałość mnie ogarnia jak widze kto tym klubem dowodzi :lol: Dziękujemy Ojcze Dyrektorze za darmowy pociąg którym pojedzie sto osób :lol:
mdc dg

Postprzez Robson_2006sc 2006-11-18, 11:04 pm

Legia przegrala dzis w Lubinie niestety 0-1 :(
Robson_2006sc

Postprzez WOJTEK 2006-11-19, 7:23 pm

Widzieliśmy. :wink:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-11-21, 10:34 am

WOJTEK napisał(a):Widzieliśmy. :wink:

Widać :wink:
Obrazek

Obrazek
Przemek26

Postprzez michał 09 2006-12-23, 7:43 pm

Dawno temat o Legii nie był poruszany ,a więc co sądzicie o transferze Grzelaka? ,czy ten gracz będzie realnym wzmocnieniem w walce o mistrza.Kogo proponujecie kupić jeszcze do Legii.Polecam także kupicć nową Naszą Legię ,w numerze : podsumowanie roku ,statystyki piłkarzy i kibiców, podsumowanie Ligi Ultars ,oceny piłkarzy,itp.
michał 09

Postprzez emdżej 2006-12-23, 10:02 pm

Grzelak powinien być wzmocnieniem biorąc pod uwagę dotychczasową grę piłkarzy, którzy w Legii mieli stanowić o sile rażenia. Jednak czas pokaże jak wkomponuje się w drużynę. W każdym razie papiery na grę ma. I przede wszystkim w końcu jakiś Polak!
emdżej

Postprzez mike79 2006-12-23, 10:11 pm

Grzelak - jeden z niewielu piłkarzy na polskim rynku piłkarskim który ma "papiery na granie", no i przede wszystkim to ktoś, kim takie drużyny jak LEGIA powinny były się zainteresować.
Mam nadzieję że za kilka miesięcy będę mógł o Nim napisać to samo..
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez michał 09 2007-01-08, 3:51 pm

W niedzielę PZPN zadecydował, że nie zwróci Legii tytułu mistrza Polski z 1993 r. "Spodziewałem się takiej decyzji delegatów" - powiedział dyrektor KP Legia Warszawa Leszek Miklas. "Zdaję sobie sprawę, że obecnie ze względu na tzw. aferę korupcyjną jest najgorszy moment do głosowania takich spraw. Musimy się zastanowić jak dalej postępować w tej kwestii, ale myślę, że wrócimy do niej podczas następnego zjazdu PZPN" -stwierdził.Można było się tego spodziewać ten przestępczy związek nigdy nie wyda konkretnej i mądrej decyzji.
michał 09

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna