Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2017-06-08, 2:01 pm

quack87 napisał(a):kibice sukcesu, było 2 wychowankow Sierczynski i Ryndak, wypruwali zyly dla tego klubu od malego dziecka, czyli od kilknastu dobrych lat , wtedy kiedy Wy nie wiedzieliscie co to za klub oni jego herb nosili na koszulce . nie pamietacie ze Ci zawodnicy wprowadzili ZS do 1 ligi? a wy chcecie od razu awans! I teraz czytam tylko pomyje na ich temat. wstyd. dla takich kibicow nie warto tracic czas.....gdzie byliscie wtedy?

Ryndak tak kochał Zagłębie,że gdy go najbardziej potrzebowało, olał je dla wsi Ząbki. Na szczęście oliwa sprawiedliwa i dupsko zbite. Siara niestety nigdy nie przekroczył pewnego poziomu. Dobry zawodnik,ale na ligę niżej. Także dziękujemy za wszystko,ale stety niestety klub musi się dalej rozwijać. Sentymenty na bok.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez wojtaszko 2017-06-08, 2:55 pm

wojtaszko

Postprzez Adam1906 2017-06-08, 5:12 pm

Notabene Łukasz "Łysy" Matusiak w sezonie 2017/18 będzie miał możliwość strzelić nam jakąś bramkę, bo podobno podpisał kontrakt z którymś z pierwszoligowców.
Adam1906

Postprzez Inż. Mamoń 2017-06-08, 5:58 pm

DZIĘKI ŁYSY ZA TE WSZYSTKIE MECZE W II i I LIDZE !!!

WIELKI SZACUNEK ZA WALKĘ, ZAANGAŻOWANIE I POŚWIĘCENIE !!!

LUDOWY DŁUGO NIE ZAPOMNI TEJ SPOCONEJ ŁYSEJ PAŁY JAK TYRAŁEŚ W ŚRODKU POLA !!!

(a zjebanemu kierownictwu c*** w dupę za to w jaki sposób się żegna z takim zawodnikiem)
Inż. Mamoń

Postprzez Anakin 2017-06-09, 6:35 am

Zarząd klubu ogłosił listę zawodników Wigier Suwałki, którzy nie będą reprezentować pierwszoligowca w nadchodzącym sezonie.

Z klubu odejdą Frank Adu Kwame, Kamil Adamek, Rafał Augustyniak, Łukasz Wroński, Václav Cverna, Damian Podleśny, Kuku, Miłosz Kozak oraz Damian Kądzior. Kądzior ma zostać sprzedany do jednego z klubów Ekstraklasy.

- Niektórych piłkarzy chcieliśmy zatrzymać, ale niestety ciężko jest rywalizować z bogatszymi klubami. Niektóre z nich, które występują w I lidze, oferują zawodnikom dwa-trzy razy większe kontrakty - powiedział prezes Wigier Dariusz Mazur.
http://www.90minut.pl/news/278/news2782 ... grach.html
Jestem ciekawy czy aby w kontekście któregoś z odchodzących to właśnie Zagłębia nie ma na myśli Prezes Wigier
Anakin

Postprzez Blajpios 2017-06-09, 8:02 am

Anakin napisał(a):Zarząd klubu ogłosił listę zawodników Wigier Suwałki, którzy nie będą reprezentować pierwszoligowca w nadchodzącym sezonie.

Z klubu odejdą Frank Adu Kwame, Kamil Adamek, Rafał Augustyniak, Łukasz Wroński, Václav Cverna, Damian Podleśny, Kuku, Miłosz Kozak oraz Damian Kądzior. Kądzior ma zostać sprzedany do jednego z klubów Ekstraklasy.

- Niektórych piłkarzy chcieliśmy zatrzymać, ale niestety ciężko jest rywalizować z bogatszymi klubami. Niektóre z nich, które występują w I lidze, oferują zawodnikom dwa-trzy razy większe kontrakty - powiedział prezes Wigier Dariusz Mazur.
http://www.90minut.pl/news/278/news2782 ... grach.html
Jestem ciekawy czy aby w kontekście któregoś z odchodzących to właśnie Zagłębia nie ma na myśli Prezes Wigier
Dokładnie tak też sobie pomyślałem. No, ale przecież - wystarczy oprzeć się na tym, co powiedział Prezes i już wiadomo! Byle sobie dobrać taki fragment, który nam pasuje: nie jeden taki się znajdzie fragmencik, który można sobie przypomnieć, jak chce się sobie podnieść ciśnienie - i niejeden taki, który można zastosować, jak jest fajnie, np. żona nas kocha, wszyscy nas kochają, o, ta pani specjalnie nam się przygląda, tamten pan przyjdzie z gratulacjami, wygramy na giełdzie i chcemy, by ta błogość trwała! (nawiązuję tu do anegdotki z K. Brusikiewiczem, który słynął z tego, że grał równie bardzo dobrze i w tragediach i w komediach).
Dla jasności - w tym punkcie krytyka Pana Prezesa jest "wybiórcza". To znaczy - nieraz to przypominałem, jak się ekscytowano tu np. przy sprawach transferowych, że pewna, nawet dość duża porcja niedoinformowania, tajemnicy, nawet sprytnego "wywiedzenia w pole" nachalnego odbiorcy jest wręcz pożądana, chlubą. Problem jest w tym, gdy choćby sprzeczności co 5 minut w tych słowach wychodzą, gdy stosuje się efekciarstwo medialne, by w danym momencie ludzie czuli, co się chce, nieważne jakim kosztem, gdy brakuje dobrego ułożenia tych spraw. Myślę, że wielcy Prezesi się tym charakteryzują, że stosując tę, nazwijmy roztropność i dyskresję - nie popadają w śmieszność, nie tracą przede wszystkim na wiarygodności nawet u myślących odbiorców i nie sprawiają wrażenia u odbiorców, że "lecą sobie z nimi w kulki".
Blajpios

Postprzez Anakin 2017-06-09, 8:46 am

Blajpios napisał(a):No, ale przecież - wystarczy oprzeć się na tym, co powiedział Prezes i już wiadomo! Byle sobie dobrać taki fragment, który nam pasuje: nie jeden taki się znajdzie fragmencik, który można sobie przypomnieć, jak chce się sobie podnieść ciśnienie - i niejeden taki, który można zastosować, jak jest fajnie, np. żona nas kocha, wszyscy nas kochają, o, ta pani specjalnie nam się przygląda, tamten pan przyjdzie z gratulacjami, wygramy na giełdzie i chcemy, by ta błogość trwała! (nawiązuję tu do anegdotki z K. Brusikiewiczem, który słynął z tego, że grał równie bardzo dobrze i w tragediach i w komediach).Dla jasności - w tym punkcie krytyka Pana Prezesa jest "wybiórcza". To znaczy - nieraz to przypominałem, jak się ekscytowano tu np. przy sprawach transferowych, że pewna, nawet dość duża porcja niedoinformowania, tajemnicy, nawet sprytnego "wywiedzenia w pole" nachalnego odbiorcy jest wręcz pożądana, chlubą. Problem jest w tym, gdy choćby sprzeczności co 5 minut w tych słowach wychodzą, gdy stosuje się efekciarstwo medialne, by w danym momencie ludzie czuli, co się chce, nieważne jakim kosztem, gdy brakuje dobrego ułożenia tych spraw. Myślę, że wielcy Prezesi się tym charakteryzują, że stosując tę, nazwijmy roztropność i dyskresję - nie popadają w śmieszność, nie tracą przede wszystkim na wiarygodności nawet u myślących odbiorców i nie sprawiają wrażenia u odbiorców, że "lecą sobie z nimi w kulki".

Myślę, że Pan Prezes przede wszystkim nie rozróżnia tej kwestii, że jak się zostaje zarządzającym nawet najukochańszego klubu to w duszy można i być kibicem, ale w praktyce już nie. Jest się osobą po drugiej stronie barykady. A to oznacza, że normalną rzeczą jest permanentna ocena działań i zachowań osoby odpowiedzialnej za klub. Oczywiście jestem daleki od akceptowania takich „ocen” jak k.rwowanie czy ch.jowanie” choć i w takich przypadkach ze względu na dużą skalę emocji w określonych momentach można je na swój sposób uzasadnić. Natomiast mam ponadto odczucie, że Prezesowi momentami brak nawet zwykłego dystansu do siebie co da się odczuć po niektórych sformułowaniach i jakby nie był w stanie zrozumieć, ze w specyfice w jakiej się porusza może mieć wręcz tyle ocen ilu jest kibiców. Odnoszę również wrażenie, ż fakt bardzo silnej pozycji ze względu na układy z Leśnym jak i Chęcińskim z jednej strony a z decyzyjnymi – co pokazały zajścia w szatni – z drugiej strony spowodowały niebywały wzrost „ego” człowieka, który zapomniał, ze każdy układ jak się zaczął to kiedyś się skończy bo jest to naturalna kolej rzeczy, a jest jeszcze zbyt młody aby prezesura w klubie była uwieńczeniem kariery zawodowej. Do tego dochodzi niebywała konfabulacja i to w momentach, w których jej zastosowanie nie ma uzasadnienia. Poza tym swoiste „cechy” Prezesa, które ogólnie mogą kojarzyć się ambiwalentnie takimi być nie muszą. Ktos kiedyś tu wspominał że prezes podczas jakiegoś spotkania w znakomity na swój sposób ogarnął emocje tłumu twierdząc, że z tak opanowaną socjotechniką można ruszać na „łów” jeśli chodzi o nowych sponsorów. Dlatego uważam, że takie ‘zdolności” Prezesa wcale nie musza być złe, o ile zostaną skierowane na właściwe tory i zastosowane w celu osiągniecia miarodajnych celów, np. nowych źródeł przychodów, ale niekoniecznie robienia wała z zagłębiowskiej sportowej opinii publicznej. A szkoda. Wydawałoby się, że przez 4 lata Jaroszewski brylowania na salonach powinien się nauczyć i zdobyć doświadczenie nie tylko w umiejętnościach menedżerskich ale takich wydawałoby się zwyczajnych a ważnych np. w rozmowach biznesowych, sponsorskich. A czego – jak uważam nie ma zarówno Leśnodorski jak i nasz Prezydent. A mam na myśli to jak się trzeba ubrać. Jaki garnitur na jaka porę dnia, jakie buty i kiedy (Oxfordy czy brogsy), jakie fiszbiny do jakich koszul, czy marynarka ma być stebnowana czy nie, jaka poszewka w brustaszy do jakiego krawata nawet jaki zegarek i czym należy i kiedy pisać. Nawiasem mówiąc pod tym względem jeszcze bardziej beznadziejny bywa Pan prezydent, który na oficjalnych uroczystościach bryluje w dżinsach gdzie styl casualowy jest wykluczony. Pan Prezes może się mnie czepiać, że inni, że Leśny itd. ale to są rzeczy, którymi można wbrew pozorom ogromnie nadrabiać, a przy określonych umiejętnościach socjotechnicznych Jaroszewskiego pomimo momentami bardzo negatywnego stosunku do Pana Prezesa w tym przypadku dostrzegam potencjał niestety niewykorzystywany. I odnoszę wrażenie, że brak po prostu jednej banalnej rzeczy – chęci.
Anakin

Postprzez August 2017-06-09, 9:49 am

Świetny tekst Anakin. Już kiedyś sam zweacałem uwagę , że Prezes powinien zmienić dress code i zacząć zbieranie doświadczenia od podstaw czyli ubierania się.
Anakin napisał(a):Jaki garnitur na jaka porę dnia, jakie buty i kiedy (Oxfordy czy brogsy), jakie fiszbiny do jakich koszul, czy marynarka ma być stebnowana czy nie, jaka poszewka w brustaszy do jakiego krawata nawet jaki zegarek i czym należy i kiedy pisać.

Temat szeroki i uzależniony od cech indywidualnych (sylwetki). Generalnie: Przede wszystkim Oxfordzie, koszule bawełny najlepiej egipskie, do garnituru tylko z długim rękawem najlepiej na spinki , fiszbiny metalowe, stabnówki czy nie wedle upodobania, garnitur czarny tylko na wieczór. Na życzenie Prezesa można rozwinąć temat
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2017-06-09, 10:34 am

August napisał(a):koszule bawełny najlepiej egipskie

Ja polecam "two play" z podwójnym splotem. I niech Prezes nie mówi, że kibice mu nie chcą dobrze doradzić. A będzie jak ulał gdy zasiądzie do rozmów sponsorskich czy z menadżerem jakiegoś zawodnika.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2017-06-09, 12:29 pm

Zamiast słomy w butach polecam siano . Mniej pije w odciski :lol: :lol: :lol:
Tomcjo

Postprzez NHK12 2017-06-09, 2:09 pm

NHK12

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-06-09, 2:31 pm

Ku**a! Przecież to trzeba mieć źle w głowie żeby przez pół sezonu kurowac Fidziukiewicza, a później dac mu odejsc! I z czym zostaniemy? Z niedoszłą nadzieją francuskiego futbolu? Już zapomnieli jak było z Wrześniem? Jak agent jest pazerny to się bierze pilkarza na rozmowę ale Stanek ma to w dupie bo matka Legia może coś rzuci.

Najważniejsze, że Łuczak zostanie. Już się bałem, że będziemy grali 11:11 ale na szczescie zostajemy przy 10:12.
wilczy_jezdziec

Postprzez Tomcjo 2017-06-09, 4:25 pm

Kolejny dowód ze prezes Jaroszswski kompletnie nie dorósł do pełnionej funkcji . To ja chłop bez wykształcenia ( tylko matura ) i bez Bentleya Continentala ( marny Yaris ) wiem ze w rundzie z podstawowej jedenastki można wymienic około dwuch zawodnikow zeby poprawić gre a nie zepsuć . Trzech czy czterech to juz duże zmiany i moga byc ryzykowne . Wymiana całej jedenastki to kompletne dyletanctwo . I nie jeden klub z duża kasa sie na tym przejechał . Lechia z workiem kasy drugi sezon bez sukcesu . W Anglii jest określenie na klub ktory szaleje z kasa i mówi sie żartobliwie ze to Bank of England . W latach 50 tych Sunderland ściągnął drogich zawodnikow i ... W 58 spadł z ligi . A przecież my nie ściągamy najlepszych . Mnie tylko ciekawi czy panowie Chęciński i Jaroszewski pokryją straty gdy klub spadnie z ligi . Badz przynajmniej uniosła sie honorem i zwrócą pobrane wynagrodzenia . :lol: :lol: :lol: honorem
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2017-06-09, 4:28 pm

A propos . Znam taki udany eksperyment . W III lidze Cracovia nie mogąc pokonać rewelacyjnej Proszowianki ściągnęła ich trenera i jak to mówili krytycy cała jedenastkę . Choc chyba było ich mniej .
Tomcjo

Postprzez patrios91 2017-06-10, 9:00 am

wilczy_jezdziec napisał(a):Ku**a! Przecież to trzeba mieć źle w głowie żeby przez pół sezonu kurowac Fidziukiewicza, a później dac mu odejsc! I z czym zostaniemy? Z niedoszłą nadzieją francuskiego futbolu? Już zapomnieli jak było z Wrześniem? Jak agent jest pazerny to się bierze pilkarza na rozmowę ale Stanek ma to w dupie bo matka Legia może coś rzuci.

Uważam,że Fidziu nabrał w Belgii tego "czegoś". W Polsce mu tego brakowało. Fidziu po kontuzji to nie Fidziu do oceniania. Uważam, że po odpowiednim przygotowaniu fizycznym, poradzi sobie w Ekstraklasie. Menadżer widząc jaki cyrk jest w Sosnowcu i widząc,że ta imaginacja Jaroszewskiego o wielkim klubie to bujda, szybko się wraz z Michałem ulatnia. I nie sądzę żeby chodziło o jakieś mega pieniądze.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna