Marek Chojnacki - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Chojnacki - trener Zagłębia

Postprzez pelepapa 2010-10-06, 3:00 pm

Mozna by Piotra Stacha zatrudnic, choc chyba dalej "dyrektoruje" w Gieksie

August napisał(a):
artur78 napisał(a):albo wielki powrót.....Tochel

Mam nadzieję że nie. Dla złodziei miejsca w Zagłębiu nie ma.

Tu zapewne obraziles kilku zawodników z obecnej kadry Zagłębia :) .
Myśle, że Tochel jest podobnie umoczony w korupcje jak Zieliński i wielu wielu innych trenerów . Ja dałbym mu szanse jak Lachowskiemu
Ostatnio edytowano 2010-10-06, 3:08 pm przez pelepapa, łącznie edytowano 1 raz
pelepapa

Postprzez django 2010-10-06, 3:03 pm

artur78 napisał(a):Mandrysz nie byłby zły,może Smyła,albo wielki powrót.....Tochel.

Myślę, że warto byłoby poważnie wziąć pod uwagę Smyłę. Zna tą ligę i odwalił kawał dobrej roboty w Tychach. Jeszcze przychodzi mi do głowy Ojrzyński, ale to już jest większe ryzyko no i nie wiadomo czy wyplącze się z kontraktu w Wodzisławiu.
django

Postprzez artur78 2010-10-06, 3:11 pm

django napisał(a):
artur78 napisał(a):Mandrysz nie byłby zły,może Smyła,albo wielki powrót.....Tochel.

Myślę, że warto byłoby poważnie wziąć pod uwagę Smyłę. Zna tą ligę i odwalił kawał dobrej roboty w Tychach. Jeszcze przychodzi mi do głowy Ojrzyński, ale to już jest większe ryzyko no i nie wiadomo czy wyplącze się z kontraktu w Wodzisławiu.

Dokładnie Smyła byłby idealny na tą ligę.
artur78

Postprzez legia1990 2010-10-06, 3:11 pm

No ciekawe kto zostanie nowym trenerem?? Mam nadzieje ze ktoś solidny.
legia1990

Postprzez yahaya 1906 2010-10-06, 3:13 pm

legia1990 napisał(a):No ciekawe kto zostanie nowym trenerem?? Mam nadzieje ze ktoś solidny.

Raczę w to wątpić.Podejrzewam że zasponsorują nam jakiegoś nieudacznika.
yahaya 1906

Postprzez werty2 2010-10-06, 3:24 pm

August napisał(a):
artur78 napisał(a):albo wielki powrót.....Tochel

Mam nadzieję że nie. Dla złodziei miejsca w Zagłębiu nie ma.

Taaaaaaa Tochel Ujek Treściński -chuje.Reszta w tym np Lachowski cacy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Co do trenera to tutaj nawet Górski by nie pomógł...Trza tych pseudograjków rozgonic w pizdu razem ze sztabem medyczno-szkoleniowym.
Ostatnio edytowano 2010-10-06, 3:32 pm przez werty2, łącznie edytowano 1 raz
werty2

Postprzez Prachol 2010-10-06, 3:25 pm

Zwolnili trenera bo nic nie zmienił w tym składzie wezmą następnego ,,TANIEGO'' i będzie powtórka z rozrywki bo tez nic zmieni ....ludzie nie dziwcie sie ze gramy w 2 lidze jak im szkoda kasy dac na dobrego trenera ktory by na bank co wniósł do tej druzyny ;] :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:
Prachol

Postprzez django 2010-10-06, 4:11 pm

Marek Chojnacki napisał(a):Po 10 meczach zrobiliśmy dla nas taką wewnętrzną analizę, którą przedstawiłem prezesowi. Napisałem w niej, co możemy wspólnie zrobić. Wskazałem w tym raporcie co nas boli, jeżeli chodzi o grę w defensywie, organizację jakości gry, taktykę i nie ukrywam, że także sprawy personalne.

Po 10 kolejkach trener przygotowuje raport, w którym zapewne mocno dostaje się niektórym piłkarzom, a po 11kolejkach już tego trenera nie ma. Zastanawiam się, czy problem nie jest poważniejszy niż nam się wydaje.
django

Postprzez Cygan 2010-10-06, 6:42 pm

Abstrahując od tego że Chojnacki to trener nie najwyższych lotów, to śmierdzi mi tu kolesiostwem w Zagłębiu i jakoś tak wydaje i mi się, że paru graczy grało pod to zwolnienie....
Może w raporcie przedstawił słabszą grę kilku "zasłużonych" piłkarzy? To jednak tylko domniemania i napewno słabe wyniki drużyny przełożyły się na tę decyzję.

Moim faworytem cały czas Płatek!

Oby tylko "zasłużonym" przypadł do gustu nowy trener, kto by nim nie był....
Cygan

Postprzez Sonda 2010-10-06, 6:45 pm

Bedzin napisał(a):no i tak to nie realne znow sciagna jakiegos trenera z okręgowy i bedzie to samo ... :czerwona:

Na krytej w ostatnich meczach widziałem Marka Koniarka. Jest napewno tani , więc dla Prezesa idealny kandydat.
Sonda

Postprzez Onslow 2010-10-06, 6:56 pm

No i się posrało trudno też się nie zgodzić z kolegą Cyganem ale ciekawy jestem jak Pan Trener Łuczywek poprowadzi nasz zespół poza tym zwolnienie trenera w takim momencie dobrze nie służy
Onslow

Postprzez Qcu20 2010-10-06, 6:58 pm

Ale ja mam wrażenie, że trener nauczy ich grać w piłkę. Otóż techniki nie nauczy.
Może jedynie nauczyć ich poruszania się po boisku ( skracanie pole gry i asekuracja), może wyćwiczyć z nimi stałe fragmenty gry zarówno w obronie i w ofensywie.
Trener powinien przede wszystkim dostosować dobra taktykę do przeciwnika, a drużyna powinna ją realizować.

Jak na mój gust to złe posunięcie klubu, który zwolnił trenera w bardzo ważnym momencie.
Może fajerwerek nie było, ale dzięki szczęściu tracimy tylko 2 pkt do lidera.
Więc nie jest źle.
Ferguson prowadzi ManU od kilkunastu lat ile się nie mylę ( wiadomo z sukcesami i porażkami ).
Jest w Polsce jakiś trener który prowadzi/ł jeden klub więcej niż chociaż nie mówię 5 sezonów ale przynajmniej 2?

I nie chcę myśleć jakie będa komentrze po ewentualnym przegranym meczu z Tychami..
Qcu20

Postprzez turku 2010-10-06, 7:17 pm

Ja sie zastanawiam co by zrobił nasz prezes gdyby kłopoty były takie jak na Legii. Trener był do zwolnienia tylko w wypadku jeśli w zawodnikach jest niewykorzystany potencjał. Ale spójrzmy prawdzie w oczy trzeci sezon próbujemy przebrnąć przez tą ligę podobnym składem, tu nie trenera tu zawodników trzeba.
turku

Postprzez Onyx 2010-10-06, 7:18 pm

werty2 napisał(a):Reszta w tym np Lachowski cacy

A czy ja go zatrudniałem ponownie ? Na plus mozna zapisac to, że facet wypluwa teraz flaki dla klubu. Natomiast co do Tochela należy mieć berdziej krytyczny stosunek poprzez fakt, że przez tyle lat był związany z Zagłębiem jako zawodnik i trener. O reszcie szkoda czasu sie wypowiadać.

django napisał(a):Zastanawiam się, czy problem nie jest poważniejszy niż nam się wydaje.

Jak dobrze rozumiem podejrzewasz, że grajki spowodowały wylanie trenera, czy tak ?
Onyx

Postprzez August 2010-10-06, 7:26 pm

Jeśli prawdą jest to, że grajki maczały palce w zwolnieniu trenera to sytuacja jest rzeczywiście niedobra. Zobaczymy kogo Adamczyk zatrudni. Niemniej jednak sposób i czas załatwienia sprawy są fatalne.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna