Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Postprzez YOOSHKY 2010-03-21, 8:44 am

Spokojnie, ochłońcie. O braku napastników nie chce już pisać bo pisałem o tym praktycznie od początku rundy jesiennej do zamknięcia okienka transferowego. Szkoda Grybosia i szkoda Kozy. Nie wymyślimy ich teraz. Wieszaniem psów na wszystkich na pewno nikogo nie zmobilizujemy.
W meczu po raz kolejny nie zasłużyliśmy na przegraną. Tak walczącego Zagłębia dawno nie widziałem, niewiarygodna ambicja. 60 min siedzieliśmy na połowie i w polu karnym Radzionkowa który murował bramkę, staraliśmy się grać pod bramką zbyt koronkowo, od wielu już lat brakuje strzałów z dalszej odległości. Pajączek to ekstraklasa, kilka podań ze stałych fragmentów idealnych niemalże, bije piłkę tak jak powinna być bita - silnie, celnie po lekkim łuku na właściwej wysokości, w polu radzi sobie równie dobrze. Wg mnie wygrywa rywalizację z Pietrzakiem który też nie gra źle. Przegraliśmy z liderem, świat się nie zawala, gramy dalej. Powinniśmy pomyśleć o drużynie rezerw. Chłopaki nie maja gdzie wracać do formy, treningi i po 5 min. gry to za mało. Drużyna rezerw mogłaby być uzupełniona naszą zdolna młodzieżą. Po tym co wczoraj widziałem wierzę że będzie dużo lepiej i szczęście wróci do nas bo przecież przeważnie jest z lepszymi. Nasi kibice po porażce nie mieli pretensji widząc jak angażują się nasi zawodnicy. Po meczu krzyczeli: "Chodźcie do nas" a gdy zawodnicy podeszli to zaśpiewali najgłośniej, głośniej niż przez cały mecz: "Będziemy z Wami, Zagłębie będziemy z Wami".
Tym sposobem wlali w nich dodatkową wiarę i motywację. Mam nadzieję że się nie przesłyszałem bo zwijałem się z bólu po skręceniu stawu skokowego na tym pseudo stadionie i pseudo prasówce.
Sorki za ten chaotyczny post ale nie mogę się skoncentrować właściwie po nieprzespanej nocy.
YOOSHKY

Postprzez petromar 2010-03-21, 9:07 am

yooshky ma racje - inaczej sprawa by wyglądała gdybyśmy przegrali z unią lub z kims z dołu tabeli , jednak jakimś pocieszeniem po ty meczu może być to ze w drugiej połowie była walka a ruch praktycznie miał problemy z wejsciem pod naszą bramkę i duuuzo szczęscia ze stracił tylko jedną bramkę a bramkarza raz na linii wyręczył obronca głową wybijając piłkę , to jednak jest lider i ma zdecydowanie najmocniejszy skład w tej grupie !!! więc widać ze chłopaki potrafią - teraz pora w nast meczach powtórzyć styl z drugiej polowy i będzie dobrze.....
walczymy !!
petromar

Postprzez uzielone 2010-03-21, 9:11 am

YOOSHKY napisał(a):Powinniśmy pomyśleć o drużynie rezerw. Chłopaki nie maja gdzie wracać do formy, treningi i po 5 min. gry to za mało. Drużyna rezerw mogłaby być uzupełniona naszą zdolna młodzieżą.

Trafna uwaga, nasza młodzież dałaby sobie spokojnie radę w Młodej Ekstraklasie, drużyną rezerw to podstawa! Zamiast stosować jakieś dziwne układy z Czarnymi Sosnowiec trzeba stworzyć własną drużynę!
Wracając do meczu to duże brawa dla naszych dziennikarzy za świetną transmisje radiową i relacje live na obu stronach :brawo:
uzielone

Postprzez Sir 2010-03-21, 11:45 am

YOOSHKY napisał(a):Spokojnie, ochłońcie. O braku napastników nie chce już pisać bo pisałem o tym praktycznie od początku rundy jesiennej do zamknięcia okienka transferowego. Szkoda Grybosia i szkoda Kozy. Nie wymyślimy ich teraz. Wieszaniem psów na wszystkich na pewno nikogo nie zmobilizujemy.
W meczu po raz kolejny nie zasłużyliśmy na przegraną. Tak walczącego Zagłębia dawno nie widziałem, niewiarygodna ambicja. 60 min siedzieliśmy na połowie i w polu karnym Radzionkowa który murował bramkę, staraliśmy się grać pod bramką zbyt koronkowo, od wielu już lat brakuje strzałów z dalszej odległości. Pajączek to ekstraklasa, kilka podań ze stałych fragmentów idealnych niemalże, bije piłkę tak jak powinna być bita - silnie, celnie po lekkim łuku na właściwej wysokości, w polu radzi sobie równie dobrze. Wg mnie wygrywa rywalizację z Pietrzakiem który też nie gra źle. Przegraliśmy z liderem, świat się nie zawala, gramy dalej. Powinniśmy pomyśleć o drużynie rezerw. Chłopaki nie maja gdzie wracać do formy, treningi i po 5 min. gry to za mało. Drużyna rezerw mogłaby być uzupełniona naszą zdolna młodzieżą. Po tym co wczoraj widziałem wierzę że będzie dużo lepiej i szczęście wróci do nas bo przecież przeważnie jest z lepszymi. Nasi kibice po porażce nie mieli pretensji widząc jak angażują się nasi zawodnicy. Po meczu krzyczeli: "Chodźcie do nas" a gdy zawodnicy podeszli to zaśpiewali najgłośniej, głośniej niż przez cały mecz: "Będziemy z Wami, Zagłębie będziemy z Wami".
Tym sposobem wlali w nich dodatkową wiarę i motywację. Mam nadzieję że się nie przesłyszałem bo zwijałem się z bólu po skręceniu stawu skokowego na tym pseudo stadionie i pseudo prasówce.
Sorki za ten chaotyczny post ale nie mogę się skoncentrować właściwie po nieprzespanej nocy.

Rozumiem, że jesteś pewny tego że tak samo będą śpiewać jeśli przegramy w Szczecinie i nie wygramy z Bałtykiem?? Nie mają wracać gdzie do formy??!! Przecież tydzien temu dopiero zaczęła się liga. Mieli 3 MIESIACE PRZYGOTOWAN ZEBY ZLAPAC FORME. Mieli rozegrac tyle sparingów zeby kazdy z nich złapał formę meczową.

Moje pytanie brzmi: Gdyby nie zakontraktowanie w ostatniej chwili Kłusa to w srodku pola byląby dziura??
Sir

Postprzez YOOSHKY 2010-03-21, 12:01 pm

Sir napisał(a):Rozumiem, że jesteś pewny tego że tak samo będą śpiewać jeśli przegramy w Szczecinie i nie wygramy z Bałtykiem?? Nie mają wracać gdzie do formy??!! Przecież tydzien temu dopiero zaczęła się liga.

Bredzisz. Nie napisałem że będzie tak do końca świata, jednak w tym meczu powinien być minimum remis a piłkarze zasłużyli swoją postawą na takie zachowanie kibiców. Możesz komentować wynik ale nie grę i zachowanie na boisku bo wiem że nie mogłeś być na meczu. Swoją postawą pokazali że musi i będzie lepiej.
Ktoś kto się nie mieści w składzie powinien grać w drugiej drużynie bo siedzenie na ławie tylko pogłębia kryzys. Co z tego ze liga się zaczęła jak Lilo ma zaległości, gdzie ma wracać do formy Bednar, Białek? Gdzie mają łapać formę rezerwy? Zastanów się troszkę. Chyba taka drużyna w V-IV lidze nie kosztuje majątku.
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-03-21, 12:20 pm

Ja tam nie obwiniam za porazke zawodnikow,trenera(choc mam troche zal za pierwszy sklad) lecz obwiniam tych,ktorzy sa winni. Mam na mysli tych,ktorzy zlekcewazyli zeszly sezon w walce o I lige,gdy bylo 10 razy latwiej. Mam na mysli tych,ktorzy po rundzie jesiennej,w ktorej bylo multum sytucaji,lecz brakowalo wykonczenia,nie zatrudnili napastnika. Mam zal do tych,ktorzy mydlac pieknymi oczami uwazali,ze w klubie jest wszystko na najwyzszym poziomie. Biadolilem,biadolilem,krytykowalem,forumowicze sie wqrzali bo z moich ust na zarzad szla ciagla krytyka,w koncu inni zaczeli krytykowac,gdyz nic z faktem nie zrobiono. Moje slowa nie potwierdzaja samych siebie,potwierdza je zarzad swoimi glupimi ruchami. Teraz wyobrazcie sobie,ze nie mamy kasy od Wisly i Craxy. Czy do klubu wrocili by Pach,Hosic,Bednar i inni ? Czy Zaglebie mialo by tak silny sklad ? Czy ci wszyscy pilkarze w klubie sa zasluga zarzadu czy tylko pieniedzy z wynajmu ? Mimo,ze kasa z nieba leciala(badz jeszcze nie doleciala) i tak sa dlugi.Zastanowcie sie ludzie i przemyslcie. (do pozycji obronnej na forum ludzi z klubu juz sie przyzwyczailem,wiec mam was gdzies :!: )
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez tiktak 2010-03-21, 12:28 pm

Pierścionek nie byłby sobą, gdyby nie od...bał co jakiś czas jakiegoś chorego pomysła. Myślałem że już skończyły się manewry z ustawianiem zawodników na nieswoich pozycjach. A tu znowu - tajną bronią na Radzionków miał być człapaty Balul (a na ławce siedział klasyczny prawy obrońca) na prawej obronie. I co ? Pierwsza akcja po jego stronie, wiadomo co dalej i pomysła ch..j strzelił.
Mourinho nazywają speciał one, ale Pierścionek jest przed nim - powinien się nazywać speciał zero.
Wiadomo że mecze z Radzionkowem, Zawiszą mają prawo skończyć się każdym rezultatem, ale pod warunkiem że wszystko zostało zrobione tak jak trzeba. Nie może być tak że trenerzyna jakimś wygłupem marnuje wysiłek całej drużyny. Trudno wygrać mecz, który zaczyna się od 0:2.
Drużyna I ligowa + okręgówkowy trener = .... (lepiej nie kończyć)
Panie Szatan, pan powinien wiedzieć że taniocha czasem bardzo drogo może kosztować.
tiktak

Postprzez YOOSHKY 2010-03-21, 12:29 pm

patrios91 napisał(a):(do pozycji obronnej na forum ludzi z klubu juz sie przyzwyczailem,wiec mam was gdzies :!: )

Nie wiem czy to do mnie czy nie, ale ja z klubu nie jestem. Traktuję Cię z przymrużeniem oka bo wiem że jesteś zwolennikiem wszelkich teorii spiskowych. Na forum zarejestrowałeś się w listopadzie ubiegłego roku wiec pewnie porzuciłeś jakiś nick który cieszył się raczej słaba reputacją lub został zbanowany, powoli nadchodzi pora przybrać kolejny...
YOOSHKY

Postprzez ukryty 2010-03-21, 12:37 pm

Jesteś Patrios nademocjonalny, krytykujesz ostro niektórych zawodników, ludzi z forum , choćby w ostatnim poście. U Ciebie wszystko powinno być białe albo czarne a jak jest ktoś pośrodku to już nie człowiek bo jest ryży?, albo np. jedna osoba jest niska, inna wysoka, ale są też osoby o średnim wzroście. Podobnie jest w piłce. Nie znieważaj tak ludzi. Zobacz jak profesjonalnie z klasą wypowiadają się Yosshky czy też Django.
ukryty

Postprzez patrios91 2010-03-21, 12:42 pm

YOOSHKY napisał(a):
patrios91 napisał(a):(do pozycji obronnej na forum ludzi z klubu juz sie przyzwyczailem,wiec mam was gdzies :!: )

Nie wiem czy to do mnie czy nie, ale ja z klubu nie jestem. Traktuję Cię z przymrużeniem oka bo wiem że jesteś zwolennikiem wszelkich teorii spiskowych. Na forum zarejestrowałeś się w listopadzie ubiegłego roku wiec pewnie porzuciłeś jakiś nick który cieszył się raczej słaba reputacją lub został zbanowany, powoli nadchodzi pora przybrać kolejny...

Sory Yooshky,ale ja nic do Ciebie nie pisze. Ty tylko przycmiewasz moje wazne posty spinajac sie na kilka stron,gdy zwykle tego nie robisz. Sam napisales,wiec sie pytam..jak mam cie traktowac ? Na forum zarejestrowalem sie 6 lat temu. Przez rok w ogole z niego nie korzystalem wiec nie wbilem sie do dawnego konta. Wrzuc sie na luz i nie potwierdzaj moich jak to nazwales "teorii spiskowych" bo narazie nie byles w niej zamieszczony gdyz troszke nickow znam,gdyyyyz ktos z klubu tez sie wqrza na dana sytuacje. Z przymruzeniem oka dziala zarzad...

Wysyp sie zaczyna... ;-) Oo kolega wyzej powolal django na przyklad popierania zarzadu ;-) Gdzie moja krytyka zwodnikow ? Czemu sobie dopowiadasz...moze po to by wszyscy zaczeli najezdzac...co ? Czekam na jego posta ;-) Moj post powyzej...przycmiewaja go. By bylo jasne nie pisalem o wszystkich uzytkownikach popierajacych zarzad tylko o tych,ktorych wiem ze sa z klubu,wiec normalni forumowicze..nie czujcie sie urazeni.
Ostatnio edytowano 2010-03-21, 1:04 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez nexus7777 2010-03-21, 12:57 pm

:brawo: :brawo: :brawo: Wielkie brawa dla Turka :brawo: :brawo: :brawo:

Tur Turek – Zawisza Bydgoszcz 0:0
nexus7777

Postprzez torquemada 2010-03-21, 1:01 pm

nexus7777 napisał(a)::brawo: :brawo: :brawo: Wielkie brawa dla Turka :brawo: :brawo: :brawo:

Tur Turek – Zawisza Bydgoszcz 0:0

tak ciezko napisac w odpowiednim temacie? nie dosc ze patrios juz napisalem 73 posty w tym temacie to jeszcze Ty zasmiecasz? zamknac temat bo sie rozmyl
torquemada

Postprzez Sir 2010-03-21, 1:05 pm

YOOSHKY napisał(a):
Sir napisał(a):Rozumiem, że jesteś pewny tego że tak samo będą śpiewać jeśli przegramy w Szczecinie i nie wygramy z Bałtykiem?? Nie mają wracać gdzie do formy??!! Przecież tydzien temu dopiero zaczęła się liga.

Bredzisz. Nie napisałem że będzie tak do końca świata, jednak w tym meczu powinien być minimum remis a piłkarze zasłużyli swoją postawą na takie zachowanie kibiców. Możesz komentować wynik ale nie grę i zachowanie na boisku bo wiem że nie mogłeś być na meczu. Swoją postawą pokazali że musi i będzie lepiej.
Ktoś kto się nie mieści w składzie powinien grać w drugiej drużynie bo siedzenie na ławie tylko pogłębia kryzys. Co z tego ze liga się zaczęła jak Lilo ma zaległości, gdzie ma wracać do formy Bednar, Białek? Gdzie mają łapać formę rezerwy? Zastanów się troszkę. Chyba taka drużyna w V-IV lidze nie kosztuje majątku.

Nie jestem pewny czy w takiej 5 lidze ( okręgówce ) nasz zawodnik np Lilo bardziej nie bałbym się o swoje nogi niż o dochodzenie do formy.

A powiedz mi proszę w takim razie jak jeszcze parę lat temu mielismy druzyne rezerw...JAKIE BYŁY WTEDY WYMIERNE KORZYSCI??!! Który gracz dzięki graniu tam nagle wskoczyl do druzyny? Smarzyski i inni co sie z nimi stalo?
Sir

Postprzez Smazu 2010-03-21, 1:11 pm

Jeżeli możecie to przenieście dyskusje do innego tematu np.
viewtopic.php?f=1&t=7356&start=630
viewtopic.php?f=1&t=4716&start=4665
Bo ten już na prawdę się rozmywa ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez petromar 2010-03-21, 1:49 pm

Panowie pomimo że za dużo tu nie piszę a praktycznie w ogóle to widze ze strasznie się grzejecie - każdy ma swoje pomysły jak jest po postem kolegi o ilości trenerów w Polsce, ale realnie popatrzmy że druga nasz polowa była jak an przciwnika b.dobra pod wieloma względami - może gdyby nie te smieszne roszady trenera mogło być lepiej, ale mogło to nic nie daje bo duzo rzeczy mogło być inaczej, cieszmy się że Zawisza nie stuknęła Turka a przecież to drużyna z dolnych rejonów tabeli i też sie pewno wkurzają że mieli taaaką szanse .... ja tam jestem optymistą po tej drugiej połowie , mam tylko nadzieje ze Pierścień przestanie przestawiać niektórych co by mieli być zaskoczeniem....
petromar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna