Zagłębie - Ruch 30.08.2006 godz.17

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Jakub Wędrowycz 2006-08-29, 5:53 pm

A ja na przekór rozsÄ…dkowi mam przeczucie, że Zagłębie jutro wygra. Każde dno musi siÄ™ kiedyÅ› skoÅ„czyć, a co do osoby pana Dworczyka, to wiem, że cudu nie zdziaÅ‚a, ale może wytÅ‚umaczy naszym grajkom, co to jest Zagłębie i dla kogo tu siÄ™ gra. W koÅ„cu jest Zagłębiakiem i debiutowaÅ‚ jako zawodnik w meczu z Ruchem – to dobry omen. WiÄ™cej wiary i wszyscy na mecz ! :roll:
Jakub Wędrowycz

Postprzez Sir 2006-08-29, 5:53 pm

Strooś napisał(a):Dużo dzieje się ostatnio w naszym klubie, lecz w jutrzejsze popołudnie trzeba zapomnieć o wszystkim i skupić się nad tym jak pokonać niebieskich nie tylko na boisku, ale również na trybunach naszym dopingiem.

Co do ustawienia naszej drużyny na ten mecz to biorąc pod uwagę kłopot z napastnikami wpadł mi taki pomysł, że w ataku mógłby zagrać... Pach. Myślę, że z pewnością by sobie poradził.

Co powiecie na takie ustawienie?

Wierzchowski - Paczka, Teresa, Hosic, Bednar - Chwalibogowski, Kościukiewicz, Berensztajn, Piątkowski - Pach, Folc

no ale to tylko moja koncepcja, a jak będzie to zobaczymy...

pozdrawiam

Co do dopingu to masz Stroosiu absolutnÄ… racjÄ™!!

Ale co do składu to wolałbym W ATAKU widziec DAWIDA SKRZYPKA..a w srodku pomocy Pacha..
Sir

Postprzez irke 2006-08-29, 5:57 pm

Widzę, że próbujecie zbudować dobrą atmosferę przed meczem i za to wam chwała.
Patrząc jednak realistycznie wszyscy doskonale wiemy, że jutro ten mecz przegramy, myśle, że 0:2 :(
Żeby tylko nam wstydu nie przynieśli - ja już ostatnio proszę ich tylko o to i nic więcej :cry:
irke

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-08-29, 5:57 pm

Szanse na wygranie z Ruchem mamy - trzeba 90 minut grac atak a
nie tak jak w meczu z Kmita 20 minut i d..a blada.
Wierzchowski - kontuzja, Dawid - kontuzja,
a zatem w pomocy gralbym Piatkowski - Pach - Berek - Bartek
w ataku Folc i Zuban - przeciez kiedys musi sie odblokowac.

W jutrzejsze popoludnie wygra Zaglebie - wyniku nie typuje.
Zyczac kolejnych 3 punktow - Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kwachu 2006-08-29, 6:28 pm

Ludzie nie róbcie z Ruchu potęgi jakby to była Barcelona albo Milan. Gdyby nie te zawirowania wokół naszego klubu zapewne wszyscy rozprawialiby teraz ile bramek zdołamy im nastrzelać. "Kandydatem do awansu" to oni byli też w poprzednim sezonie - i jakoś na ten ich awans ani przez chwilkę się w ubiegłym sezonie nie zanosiło. Remis to jutro absolutne minimum którego jednak nie przyjmuję do wiadomości. Wygramy 2-0.
kwachu

Postprzez Blaszany 2006-08-29, 6:43 pm

Sir napisał(a):
Strooś napisał(a):Dużo dzieje się ostatnio w naszym klubie, lecz w jutrzejsze popołudnie trzeba zapomnieć o wszystkim i skupić się nad tym jak pokonać niebieskich nie tylko na boisku, ale również na trybunach naszym dopingiem.

Co do ustawienia naszej drużyny na ten mecz to biorąc pod uwagę kłopot z napastnikami wpadł mi taki pomysł, że w ataku mógłby zagrać... Pach. Myślę, że z pewnością by sobie poradził.

Wierzchowski - Paczka, Teresa, Hosic, Bednar - Chwalibogowski, Kościukiewicz, Berensztajn, Piątkowski - Pach, Folc

pozdrawiam

Ale co do składu to wolałbym W ATAKU widziec DAWIDA SKRZYPKA..a w srodku pomocy Pacha..
Skrzypka w ataku a kiedy on tam grywał :shock:
Blaszany

Postprzez Sir 2006-08-29, 6:45 pm

Blaszany napisał(a):
Sir napisał(a):

pozdrawiam

Skrzypka w ataku a kiedy on tam grywał :shock:

Rzadko...ale to mogloby byc rozwiazanie..gdyby byl zdrowy i w pelni sil. Bozprzodu mamy wolnego Folca, bez dryblingu..a przydałby nam sie zz przodu ktos taki jak Skrzypek szybki i z dryblingiem
Sir

Postprzez niebieski1920 2006-08-29, 6:51 pm

@kwachu
Masz racje ze Ruch nie jest "Dream Teamem" ale jak na razie jest od was wyzej w tabeli i ma realniejsze szanse na awans. Ktos napisal ze Zaglebie ma lepszych pilkarzy a Ruch ma lepszy zespol. Zgodze sie z tym polowicznie. W przeciwienstwie do was my nie jestesmy "zlepkiem indywidualnosci". W Ruchu na pewnoe nie graja gorsi pilkarze niz w Zaglebiu. Sokolowski, Bonk, Myszor, Mikulenas, Grzyb,rozegrali w sumie okolo 1000 spotkan w Ekstraklasie i w przeciwienstwie do Berensztajna, Pacha, Piatkowskiego kariere w tej Ekstraklasie zdolali zrobic. Mecze Zaglebia z Ruchem rzadza sie swoimi prawami i mimo wszystko macie zblizony kadrowo zespol do Ruchu wiec kazdy wynik jest sprawa otwarta. Licze jutro na b. dobry mecz
niebieski1920

Postprzez Blaszany 2006-08-29, 6:52 pm

Hmmm nie rzadko ale raczej wcale folc moze jest i wolny ale strzelil juz 3-gole a Dawid jak ma gdzies grać niech gra tam gdzie zawsze czyli na prawej pomocy na napastnika jest za delikatny
Blaszany

Postprzez ASTER 2006-08-29, 6:57 pm

niebieski ma racje. Ruch ma lepsze gwiazdy od nas. Jedynie ambicja i wola zwycięstwa może zdziałac cuda.
Osobiscie uważam że będzie 1-1.
pozdro
ASTER

Postprzez keff79 2006-08-29, 7:53 pm

A ja chciałbym napisać że dziennikarzyna Michał Piegza ze sportowychfaktów kropka pe-ell wygrał konkurs na największą szuje jakiej teksty przyszło mi czytać ostatnimi czasy.. zacytuję fragment tego za przeproszeniem "artykułu" - choć mam dylemat czy warto słowa tej płycizny gdziekolwiek publikować

W ostatnich dwóch latach Ruch doznał z Zagłębiem trzech porażek i raz bezbramkowo zremisował. Patrząc jednak na ostatnie wydarzenia (m.in. problemy z prokuraturą zawodnika Marcina L.) widać wyraźnie, że Niebiescy po prostu nie mogli wygrać z Zagłębiem. Na cztery mecze, aż w dwóch chorzowianie kończyli w niekompletnym składzie.

koleś pewnie nawet koło stadionu nie przechodził w czasie ostatnich spotań Zagłębia z Ruchem..

coś z serii: "ponieważ czuję się niekompetentny chętnie się wypowiem.."
keff79

Postprzez Przemo329 2006-08-29, 7:57 pm

kwachu napisał(a):Ludzie nie róbcie z Ruchu potęgi jakby to była Barcelona albo Milan. Gdyby nie te zawirowania wokół naszego klubu zapewne wszyscy rozprawialiby teraz ile bramek zdołamy im nastrzelać. "Kandydatem do awansu" to oni byli też w poprzednim sezonie - i jakoś na ten ich awans ani przez chwilkę się w ubiegłym sezonie nie zanosiło. Remis to jutro absolutne minimum którego jednak nie przyjmuję do wiadomości. Wygramy 2-0.

Zgadzam sie. Ruch to zwykła drużynka z II ligi (tak jak my zresztą). Tylko tyle, że oni się pozbyli dziadków-mącicieli (Śrutwa i Bizacki).
Wygrywaliśmy nie tylko u nas z nimi ale i u nich. Nie ma co przesadzać. Ja mimo tego iż ostatnie wystepy to hańba to mam jeszcze nadzieje na awans. Przecież został praktycznie cały sezon. A nieźle by było odbić się od dna w meczu z nimi. A poza tym o awansie to oni mówią odką spadli. A zawsze grali w barażach o awans do III ligi :lol: No moze poza ostatnim sezonem.
Przemo329

Postprzez ASTER 2006-08-29, 8:21 pm

keff79 napisał(a):A ja chciałbym napisać że dziennikarzyna Michał Piegza ze sportowychfaktów kropka pe-ell wygrał konkurs na największą szuje jakiej teksty przyszło mi czytać ostatnimi czasy.. zacytuję fragment tego za przeproszeniem "artykułu" - choć mam dylemat czy warto słowa tej płycizny gdziekolwiek publikować

W ostatnich dwóch latach Ruch doznał z Zagłębiem trzech porażek i raz bezbramkowo zremisował. Patrząc jednak na ostatnie wydarzenia (m.in. problemy z prokuraturą zawodnika Marcina L.) widać wyraźnie, że Niebiescy po prostu nie mogli wygrać z Zagłębiem. Na cztery mecze, aż w dwóch chorzowianie kończyli w niekompletnym składzie.

koleś pewnie nawet koło stadionu nie przechodził w czasie ostatnich spotań Zagłębia z Ruchem..

coś z serii: "ponieważ czuję się niekompetentny chętnie się wypowiem.."

za takie artykuły - w przypatku zakonczenia sprawy tzn. z Ujem, Lachą i Antczakiem pismakowi powinno wytoczyć proces, który przegra!!!!!!!!!! :twisted:
ASTER

Postprzez adam.... 2006-08-29, 8:24 pm

jo jutro jada na mecz z kumplym kery kibicuje Zaglebiu razem sie przyjadymy do Sosnowca z Chorzowa prosto z roboty i razym bydymy sie patrzec na szpil(mecz,gra) wierza ze nie bydzie jutro chaje bo te ciule z pzpnu tylko na to czekaja aby nasze kluby ukarac...niech kibice sie nie prowokuja na wzajem a bedzie dobrze
i u nas i u gospodarzy sa dobre ekipy dobrzy kibice wiec chyba stana na wysokosci zadania i kulturalnie beda dopingowac swoj klub.
pozdro
adam....

Postprzez Darian 2006-08-29, 8:25 pm

Mecz zapowiada się arcyciekawie(pod względem emocji, bo piłkarsko to pewnie wielkie widowisko nie będzie).Ruch na fali wznoszącej się, my na dnie.
Jednak to jest mecz między dwoma odwiecznymi rywalami, który zawsze charakteryzował się niezwykłą zaciętością. A więc i tym razem powinniśmy się spodziewać twardej walki o każdy centymetr boiska.
Ciekawi mnie tylko jedno ile osób nie wystraszy się pogody i stawi się jutro na Ludowym?? :roll:
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników