Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rajchi 2006-08-21, 10:24 pm

SŁABO MI :oops:

NA DOBRE I NA ZŁE ...

ZAGŁĘBIE TO MY ! ! !
rajchi

Postprzez Dj_mdc 2006-08-21, 10:27 pm

poprostu robia sobie żarty z kibiców !
Dj_mdc

to chyba nie do końca jest tak...

Postprzez wierny do końca 2006-08-21, 10:29 pm

no cóż chyba nie tego spodziewaliśmy sie po niedawno rozpoczetym sezonie... ale może po kolei... moim zdaniem mecze kupowały (może w dalszym ciągu kupują) wszystkie zespoły... może z małymi wyjątkami. jeżeli ktoś ma krótką pamięć to pozwolę sobie przypomnieć, wydarzenia, które miały miejsce w kiwetniu 2005 r, a w których to w roli głównej wystapiło kilka "czystych" klubów 2-ligowych m.in. arka i kujawiak (czy jakaś inna hydrozagadka). sprawy na pierwszy rzut oka wydające się oczywistymi przekrętami znalazły swój finał w prokuraturze?? ja sobie takiego faktu nie przypominam. całe środowisko wie kto kupował, po co i od kogo. może dziurowicz ma kiepsko poukładane we łbie, ale kilka nazwisk padło w wywiadzie dla GW i albo mnie pamięć zawodzi, albo nie czytałem o żadnych zatrzymaniach orłów polskiej mysli trenerskiej...
...do kolegi, który pisał, że udział w cyrku z baniakiem to wstyd: nie kolego ten pan wiele meczów w życiu ustawił i biorąc pod uwagę fakt, że może Zagłębie nie walczyło fair, baniakowi ten cyrk zdecydowanie się należał, powiem więcej, dopóki nie wyląduje za kratami w takim spektaklu ze sobą w roli głównej, powinien brać udział na wszystkich stadionach w tym kraju.
...i jeszcze kilka zdań do tych wszystkich, którzy tak łatwo osądzają lachę czy antka...otóż wstyd mi za was...kibice przez bardzo małe "b", lacha w sobotę biegał w koszulce w waszyego ukochanego klubu i dopóki nie zapadnie wyrok skazujący powinniśmy stać za nim murem i twierdzić, że jest niewinny...bo pamiętajcie, że bardzo łatwo rzucać na kogoś oskarżenia, co w tym dziwnym kraju dzieje się często, trudniej jest pewne rzeczy udowodnić....ciekawe co powiecie, jeśli oskarżenia będą tylko pustymi słowami, ciekaw jestem co wtedy krzykniecie, zrobicie jak lacha wybiegnie na murawę w koszulce waszego ukochanego klubu????
wierny do końca

Postprzez Sosek 2006-08-21, 10:29 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):tak odwolaja mecz, zamkna klub, wysprzedadza pilakrzy i heja !

kolega wyzej ten od " Łysych tepych czach" tez sie troche zagalopowal chyba .. ?

"chyba" .......własnie te wątpliwości.Mnie się chyba jednak wydaje że coś jednak do Ciebie dotarło
Sosek

Postprzez rajchi 2006-08-21, 10:37 pm

MAM NADZIEJĘ, ŻE WSZYSTKO JAK JUZ WSZYSTKO SIĘ WYJAŚNI TO BĘDZIE TAK JAK DO TEJ PORY, ŻE ZAGŁĘBIE BĘDZIE CZYSTE ...

ALE I TAK NIE MOGĘ SIĘ JESZCZE OCZĄSNĄĆ :shock:
rajchi

Postprzez tuli 2006-08-21, 10:41 pm

Niech Rudy teraz myśli jak Mottę uspokoić,bo gość jest pewnie wk... na maksa.
tuli

Postprzez HrabiaZąbek 2006-08-21, 11:15 pm

no to ładnie się nam pętla zaciska!! :twisted: Czekamy na następne zatrzymania. Kto następny? Pewnie Krzysiek Tochel a kto po nim? ehhh

Upokorzenie na całą Polskę :oops:
HrabiaZąbek

Postprzez LucasUSA 2006-08-21, 11:22 pm

Wydaje mi sie, ze poprzednio zatrzymani sedziowie sypia wszystkich jak leci, byle pociagnac w bagno za soba jak najwieksza grupe ludzi, ale odpowiednich ludzi z odpowiednich klubow. I nie dziwi mnie, ze pada na kluby, ktore nie maja dobrych ukladow na gorze. Jakos mowilo sie o ustawianiu przez grupe Fryzjera meczow I, II, i III ligi, a jakos nie padaja jak do tej pory zarzuty dla pierwszoligowcow. I niech mi nikt nie mowi, ze z Orange ekstraklasy nikt nie kupowal - a Leczna to sobie moga wsadzic. Z calej afery z Fryzjerem wyjdzie to, ze umocza kilka klubow, wlaczajac Zaglebie, robiac z nich kozly ofiarne, a grubym rybkom sie upiecze.

Do niektorych - wieszaliscie psy na Baniaku, jak nas oskarzyl, a teraz wierzycie bezgranicznie w zarzuty jakiegos umoczonego sedziny? Jak na razie "slowo przeciw slowu" - co, ma odciski palcow Lachy na banknocie? Podpisal rachunek za odbior kasiory i ma kwit na papierze firmowym Zaglebia? Innych zlapali na goracym uczynku, w prowokacji i to wedlug mnie jest dowod. Przeciez kazdy moze pojsc do prokuratury i oskarzyc kogokolwiek.

Jakby Zaglebie mialo tyle kasy i takie uklady, to juzbysmy grali w I lidze.
LucasUSA

rudy

Postprzez Demono 2006-08-21, 11:44 pm

tuli napisał(a):Niech Rudy teraz myśli jak Mottę uspokoić,bo gość jest pewnie wk... na maksa.

Rudy teraz ma inny problem... Znacznie powazniejszy...
Demono

Postprzez Misiek DG 2006-08-21, 11:48 pm

HrabiaZąbek napisał(a):no to ładnie się nam pętla zaciska!! :twisted: Czekamy na następne zatrzymania. Kto następny? Pewnie Krzysiek Tochel a kto po nim? ehhh

Upokorzenie na całą Polskę :oops:

Odpuść sobie pisanie takich farmazonów :!: Zniżasz się do poziomu pajaców z Gliwic lub hydrobydgoszczan.

ZAGŁĘBIE - na dobre i na złe :!: :!: :!:
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2006-08-22, 12:12 am

Tosz to apsurd, isz jednego dnia 12 uszytkofnikóf forum pokazało isz nie ma jaj i pisze pod zmienionymi nickami. Bez pozdrowień dla cipek he he.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Redeniak 2006-08-22, 5:30 am

Z reguly sie nie wypowiadam, ale dzis czytajac niektore wypowiedzi krew we mnie zawrzala.

k***a opamietajcie sie jeden z drugim zanim napiszecie cos czego pozniej bedziecie zalowac.

Jeszcze nikt nikomu nic nie udowodnil, a juz jedziecie po nich jakby zostali skazani prawomocnym wyrokiem. Maja chyba prawo do przedstawienia swojego zdania, obrony?

Dopiero co skandowaliscie jego nazwisko na Ludowym(mam na mysli Lachowskiego) , a teraz byscie go pewnie najchetniej do pierdla sami wsadzili.

NA DOBRE I NA ZLE :!:
Redeniak

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2006-08-22, 5:57 am

Do wszystkich jaśnie oświeconych co to uważali że polski futbol jest czyściutki jak łza łącznie z naszą drużyną. Przypomnijcie sobie bardzo dziwne mecze np z sezonu kiedy lecieliśmy z II ligi i nie mówię tylko o sędziowaniu dla nas ( mecz z Lechem czy z Polarem ) ale także przeciwko nam ( np. Lech na wyjeździe albo ta k***a co nie strzeliła karnego w meczu z Arką a od jesieni już tam grała ).

Smutne jest to że tak a nie inaczej wyglądają te rozgrywki ale dziwne jest to że jaśnie oświeceni tego wcześniej nie zauważyli.

Na Zagłebie i tak będę jeździł niezależnie od Ligi ( chociaż powiem że korupcja w niższych ligach jest jeszcze większa niż w wyższych - tam praktycznie każdy mecz jest ustawiony tylko za mniejsze pieniądze i powiem tyle że nawet B klasy takie wydarzenia nie omijają )
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-08-22, 7:16 am

Jak przeczytałem rano ze jeszcze Uja zatrzymali to juz całkiem mnie dobiło.
To narazie chyba najwieksze zatrzymania z jednego klubu i obawiam sie że jest tak jak tu już ktoś napisał. Że wywlekane sa sprawy szaraczków a prawdziwe góry siedzą i się śmieja i szykują do następnych sezonów.
Szkoda Marcina i pozostałych Zagłębiaków. Teraz nawet jeśli po złożeniu wyjaśnień czy jak to się nazywa wyjdą to sądzę że Marcinowi będzie ciężko wrócić na boisko w formie koncentrując sie na spotkaniu.
Mnie zastanawia jedno kto ich wysyłał jeśli wogóle tak było.
Najbardziej jednak dziwi mnie zachowanie Baniaka po meczu. Ten wymoczek jest jak dla mnie "prawą ręką " Fryzjera i moze mieć jeszcze sporo do powiedzenia zeby od siebie wszystko odsunąć i dalej kręcić wałki.
No nic teraz zobaczymy tylko prawdziwych kibiców na meczach na Ludowym.
Bo ci co chodzili od święta to się chyba długo tam nie pokażą a może to i dobrze, bo tacy kibice to nie kibice.

Dziś się powinno wiele wyjaśnić:
We wtorek prokuratura ma im przedstawić zarzuty korupcji w sporcie. Dziś też zapadnie decyzja czy po przesłuchaniu zostaną zwolnieni, czy też prokuratura złoży w sądzie wniosek o ich aresztowanie. Prokuratura podejrzewa ich o kupowanie meczów u sędziów. Mieli dawać łapówki lub obiecywać ich wręczenie za korzystne rozstrzygnięcie nawet kilkunastu spotkań Zagłębia Sosnowiec.
Kolejne zatrzymania mogą być nawet kwestią godzin - powiedział nam w poniedziałek po południu prokurator Robert Tomankiewicz
Ostatnio edytowano 2006-08-22, 7:21 am przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez Puzon 2006-08-22, 7:20 am

W sumie wierny do końca i moi szacowni koledzy z AG już wszystko napisali w temacie.

Ja dorzucę od siebie tylko jedno. Nawet jak Lacha zostanie skazany prawomocnym wyrokiem, to jeżeli dalej będzie grał dla Zagłębie i wkładał w to tyle zaangażowania co do tej pory - zawsze może liczyć że jego nazwisko będzie skandowane, a udane akcje oklaskiwane.
Bo naiwnymi są Ci, którzy teraz wieszają na nim psy i myślą że bez wsparcia reszty drużyny czy kierownictwa klubu z własnej kieszeni dawał kasę na łapówki. A jeżeli wszyscy są w to zamieszani, to co mamy wyprzeć się wszystkich piłkarzy, zarządu (choć z tym by było najprosciej :wink: ) i zacząć jeździć na A-klase. Tyle, że i w A-klasie kupuje się mecze. Może nie za kasę, ale za piłki, stroję, cement, wóde i inne różne ciekawe rzeczy.
W innych klubach też powinni wyprzeć się swoich nieczystych piłkarzy , bo w Polsce tych naprawdę uczciwych można liczyć nawet nie w procentach tylko w promilach.Tyle, że w tym momencie zawodowa piłka w Polsce przestała by istnieć.

Podsumowując, w tym kraju gdzie przez 50 lat bolszewickiego okupanta wszystko załatwiało się przez kradzieże, przymykanie oka, korupcje i inne "cwaniackie" numery nie ma możliwości by jakaś dziedzina życia społecznego była od tego czysta. Nie jest też czysta piłka nożna. Dlatego jeśli ktoś się udził, że nasz klub jako jedyny jest jak "niepokalana dziewica" musiał być niezłym naiwniakiem.
Puzon
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna