Zatrzymania działaczy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez drewinio 2006-09-20, 10:06 pm

Ta i wysłąć ich do tego obozu na KUBIE. To co robią jest pewnego rodzaju zamachem na polską piłkę, a miejsce terorystów jest w więzieniu z talibabami :D
drewinio

Postprzez Przemek26 2006-09-21, 9:34 am

Przemek26

Postprzez mały 2006-09-21, 9:40 am

Były sędzia pierwszoligowy Grzegorz K. zatrzymany
Jak podało poznańskie Radio Merkury, były sędzia I-ligowy z Wielkopolski został rano zatrzymany pod zarzutem korupcji. Grzegorz K. właśnie jest przewożony z Poznania do Wrocławia

Były arbiter był ostatnio sekretarzem Kolegium Sędziów w Wielkopolskim Związku Piłki Nożnej. Mecze ekstraklasy prowadził w latach 1996-2001.

Łącznie zarzuty postawiono już 43 osobom związanym z piłką nożną. Część z nich ma zarzuty uczestniczenia w zorganizowanej grupie przestępczej, którą prowadził Ryszard F., pseudonim "Fryzjer".
mały

Postprzez PTAQ84 2006-09-21, 3:25 pm

Chcesz zarobić na korupcji w polskiej piłce? Teraz można. Firma www.bet24.com wprowadziła zakład, czy... Michał Listkiewicz zostanie w tym roku aresztowany.

Nie tak dawno minister sprawiedliwości mówił, że śledztwo wkroczyło już na schody PZPN, a prokuratorzy donosili o tym, iż postępowanie objęło kierownictwo związku. Dlatego kurs na aresztowanie Listkiewicza jest dość wysoki - 1.50.
:lol: :lol: :lol:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Przemek26 2006-09-22, 7:48 am

No to teraz mozna sie spodziewać kolejnych zatrzymań.

źródło:Rezczpospolita
Mirosław S. przyznał się

Właściciel drugoligowego KSZO Ostrowiec, przyznał się do ponad 20 zarzutów stawianych mu przez prokuraturę we Wrocławiu i został wypuszczony po wpłaceniu 40 tys. zł kaucji.
Chodzi głównie o łapówki, od kilku do kilkunastu tys. zł, w zamian za ustawianie korzystnych wyników meczów jego drużyn (wcześniej był właścicielem Ceramiki Opoczno). S., który zaczął mówić po dziesięciu godzinach przesłuchań, to szara eminencja futbolu drugoligowego. Dorobił się majątku na handlu węglem, miał ambicje, by wypłynąć na jeszcze szersze wody
Przemek26

Postprzez Greg1906 2006-09-24, 6:19 am

Gdybym miał konto w Bet24 zagrałbym, że Listkiewicz nie zostanie w tym roku jednak aresztowany, korzystny wspólczynnik. Swoją drogą po ostatnich wydarzeniach i jego wywiadach widać jaką jest pizdą. Grób rodziców mu bezczeszczą, syna bija i chyba żonę, a on dalej tylko PZPN i PZPN, byle jak najdłużej przy korycie. Nawet juz chyba małżeństwo poświęcił. Zwykły padalec.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez PTAQ84 2006-09-24, 9:42 am

krótko :arrow: sprzedawczyk
tak bardzo się już tym uzależnił..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Przemek26 2006-09-27, 8:05 am

Rozmowa z Leszkiem Karpiną dla ŻW

Z Leszkiem Karpiną, rzecznikiem Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu, rozmawia Krzysztof Lech
Na jakim etapie jest obecnie śledztwo w sprawie tzw. afery korupcyjnej w polskim futbolu?
Śledztwo jest w toku. Zatrzymane zostały 44 osoby, którym postawiono zarzuty. Aresztowane zostały trzy z nich. Pozostałe zwolniono. Zastosowano wobec nich różne inne środki zapobiegawcze, m.in. dozór policyjny, zakaz opuszczania kraju...

Sprawa cały czas rozwija się i z pewnością będą kolejne zatrzymania...
Każdy rozsądny prokurator nie będzie informował, że planowane są kolejne zatrzymania. To tak, jakby powiedział: schowajcie się chłopcy, bo jeszcze po was przyjdziemy. Powiem krótko, mamy jeszcze sporo pracy.

Jak Pan przewiduje, kiedy może zakończyć się śledztwo i pierwsze wnioski trafią do sądu?
Sprawa wymaga jeszcze wielu czynności, zatem nie potrafię zadeklarować, kiedy skończy się śledztwo. Nie sądzę, aby zakończyło się ono w tym roku.

Kiedy aresztowano pierwwszego sędziego Antoniego F., spodziewał się Pan, że to sprawa na tak wielką skalę?
Myślę, że nikt się tego nie spodziewał. Dopiero w czasie śledztwa zaczęły wychodzić kolejne wątki. Okazało się, że proceder ustawiania wyników meczów, przekupstwa w piłce są wszechobecne. Nie chcę podawać danych, ale obecnie wydaje się, że prawie wszystko było sprzedawane.

Ale to, że kupowano mecze, było tajemnicą poliszynela.
Jestem prokuratorem, o konkretach mogę mówić, kiedy mam oparcie w dowodach. Nie mogę więc twierdzić, że wszystkie mecze były kupowane i zarzucić przekupstwo sportowe we wszystkich spotkaniach. Mogę odpowiedzieć jedynie, że trudno znaleźć kolejkę ligową, w której nie dochodziłoby do takich zdarzeń i to nie tylko w pierwszej lidze, ale również w niższych klasach.

Czy mają Państwo już wiedzę, że PZPN jest współwinny tym wydarzeniom?
To pytanie nie do mnie. Jakby ktoś z PZPN miał postawione zarzuty w tej sprawie, to mógłbym panu odpowiedzieć.

Ale to PZPN prowadził i nadzorował rozgrywki, był za nie odpowiedzialny, wyznaczał sędziów i nic nie robił, aby zatrzymać proceder?
To prawda, ale dopóki nikt z PZPN nie ma postawionych w tym śledztwie zarzutów przez prokuratora, to ja nie mogę mówić, że PZPN jest objęty również śledztwem. Nie wyobrażam sobie jednak, aby Polski Związek Piłki Nożnej, jako gospodarz rozgrywek, o niczym nie wiedział. Więc co najmniej grzech zaniechania można zarzucić. Okazuje się, że piłkarskie rozgrywki w Polsce to jedna wielka lipa.

Wiele osób, które chodzi na mecze, płaci za bilety, było zatem oszukiwanych?
Dlatego ja od dawna nie chodzę na mecze piłkarskie. Jestem dużym chłopcem, wiem i widzę, co się dzieje. Raz, że chodzenie na mecze jest niebezpieczne, dwa – prawie wszystko jest ukartowane. Zatem wolę pasjonować się dyscyplinami, w których tej obłudy nie ma.

I jescze takie jedno:
k***a stary złodziej ,zatwia synkowi przestępcy:
http://www.90minut.pl/news.php?id=453666
Przemek26

Postprzez Przemek26 2006-10-25, 1:58 pm

Trochę było cicho ostanio, do dziś.
Kolejny uczciwy :lol:
http://www.90minut.pl/news.php?id=463599
Przemek26

Postprzez STACH PL 2006-10-26, 1:37 pm

STACH PL

Postprzez Przemek26 2006-10-26, 1:42 pm

No to rozpoczynamy drugą 50.
Jest już ktoś chętny? :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez emdżej 2006-10-26, 2:51 pm

Marek Kowal prowadził niedawno mecz Zagłębia wygrany 5:2 z Podbeskidziem. Więcej spotkań Zagłębia nie sędziował. Ale gwizdał też podczas słynnego już meczu Legii w Sanoku.
emdżej

Postprzez August 2006-11-15, 7:12 pm

Czyżby powoli brano się za I ligę ? :
"Wrocławscy policjanci zatrzymali w środę I-ligowego sędziego z Krakowa w związku ze śledztwem, dotyczącym korupcji w polskiej piłce nożnej.
Sędzia został zatrzymany w środę po południu w województwie świętokrzyskim. Teraz jest przewożony do Wrocławia. W czwartek zostanie doprowadzony do prokuratora - powiedział st. asp. Wojciech Wybraniec z wrocławskiej policji.
Z nieoficjalnych źródeł, zbliżonych do organów ścigania, wiadomo, że chodzi o Artura Sz(ydłowskiego?)...(...)"
August

Postprzez August 2006-11-16, 10:10 pm

A oto najświeższe informacje o stanie psychicznym Bogusława - "Ulubieńca Zagłębiowskich kibiców" i opowieść o uczciwym Bogusiu:

Bogusław Baniak jest roztrzęsiony atmosferą, jaka zapanowała wokół niego po tym, jak Piotr Dziurowicz nazwał go w jednym z
wywiadów trenerem z kręgu "Fryzjera". Szkoleniowiec Zawiszy
Bydgoszcz SA zapowiada, że pojedzie do Wrocławia złożyć
zeznania.
Poker - grali Twoi dziadkowie, rodzice, a Ty nie grasz?
- Jeżeli powtarzają ci, że powinieneś siedzieć, bo jesteś
człowiekiem "Fryzjera", to po roku zaczynasz w to wierzyć.
Jestem już bliski obłędu, mam nerwy w strzępach i po niedzieli
sam pojadę do Wrocławia - wyznał Bogusław Baniak.
Trener Zawiszy opowiedział również, jak nakłaniano go do
korupcji: - Miałem do tego dwie okazje. W maju zeszłego roku
Kujawiak Włocławek, którego byłem trenerem, miał rozegrać mecz
ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki. W wieczór poprzedzający to
spotkanie do hotelu zatelefonował sędzia Piotr Wieczerzak.
Zapytał, ile mu proponuję za zwycięstwo? Powiedziałem, żeby
się wypchał. No to nazajutrz już w 30. minucie meczu pokazał
czerwoną kartkę mojemu zawodnikowi i polegliśmy 0:4. Niedawno
grę na remis proponował mi sponsor KSZO, Mirosław Stasiak. Też
odmówiłem - zakończył Baniak.
źródło: Sportowe Fakty
August

Postprzez kwachu 2006-11-17, 12:03 pm

A o meczu z Zagłębiem w zeszłym sezonie nie wspomniał? A to kłamczuch... Za składanie fałszywych zeznań i oszczerstwo grozi parę latek więzienia. Bogusławowi B. chyba zaczyna palić się grunt pod nogami i "przygotowuje teren" pod dobrowolne przyznanie się do winy. Może wtedy pozwolą mu dalej trenować. :evil:
kwachu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna