2 Liga 2006/2007

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez cyfron24 2006-07-30, 1:39 pm

No właśnie się zaczyna transmisja. A gdzie są kibice?
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez tuli 2006-07-30, 3:22 pm

Mówiąc szczerze nawet niezła ta relacja z KSZO-Jaga na TVP3. Co prawda dużo jej brakuje do relacji z OE w Canal+, ale jak na telewizję regionalną naprawdę nieźle to wygląda. I chyba przydałoby się żeby przynajmniej jeden mecz w kolejce z II ligi pokazywali na żywo+jakiś magazyn z bramkami. Z jednej strony mogłoby to niestety obniżyć trochę frekwencję na stadionach(pewnie gdyby pokazywali mecz Zagłębia na żywo u siebie to znaleźliby się tacy co woleliby obejrzeć w TV niż przyjść na Ludowy :( ) ale z drugiej strony takie transmisje robią II ligę bardziej medialną, a to stwarza możliwości pozyskania nowych sponsorów.
tuli

Postprzez twari 2006-07-30, 3:25 pm

No najgorzej nie jest! :)
Ale jesli chodzi o mecz to... gdzie sa kibice?? Mecz z głownym pretendentem do awansu - Jagiellonią a na stadionie pustki...
Godzina nie taka? Przecież niedziela... czyżby wszyscy w wakacje wyjechali do niemiec szparagi zrywać?? :)
twari

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-07-30, 3:31 pm

dobrze ze jest , ale niech nie bedzie zadnego meczu Zagłębia :twisted:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez mezo 2006-07-30, 10:03 pm

Dzisiaj w "Pilkarskiej Trojce" byla obszerna relacja ze spotkania Piast Gliwice : Zagłebie Sosnowiec. Gosciem specjalnym byl menager Piasta Gliwice JAnusz Bodzioch. Na co drugie postawione mu pytanie odpowiadal ze nie chcialby sie wypowiadac w tej sprawie. Nie wiem jak jest na codzien ale dzis byl cudownie wygadany i ten jego ironiczny usmieszek... Mimo ze TVP3 za rewelacyjna stacja telewizyjna nie jest uwazam jednak ze fakt ze zainteresowali sie druga liga pilkarska jest super inicjatywa. A o frekwencje na "Ludowym" obawiac sie nie musimy bo jak juz kazdy z nas wie : "Kto ma byc to bedzie" A taka relacja moze posluzyc jako reklama nie tylko dla pozyskania nowych sponsorow ale takze nowych kibicow. Np. niektore matki nie puszczaja swoich rodzin na mecze poniewaz sa swiecie przekonane ze teraz na stadionach sie tylko zabija. :roll: Przez taka relacje moga sie dowiedziec jak jest naprawde i ze sytuacja na polskich stadionach wykreowana przez media jest tylko fikcja. Takze kibice, ktorzy z jakiegos powodu nie mogli byc na meczu beda mogli obejrzec mecz. Ale nawet jesli zobaczymy transmisje meczu Zagłebia to bedzie to maxymalnie jeden, gora dwa mecze na jedna runde.
mezo

Postprzez Przemek26 2006-07-31, 8:36 pm

Skoro temat z Gliwic zamkniety dam to tu:

Rozmowa z trenerem Januszem Białkiem

Wojciech Todur: Czy tak wysoką porażkę można wytłumaczyć w jakiś racjonalny sposób?

Janusz Białek: - Można doszukiwać się wielu przyczyn. Jedną z nich na pewno jest fakt, że zagraliśmy zupełnie przemeblowaną linią obrony. Na bokach biegali Admir Adżem i Vladimir Bednar - podczas gdy wiosną miałem tam zazwyczaj Arka Kłodę i Jacka Paczkowskiego. Na środku zabrakło też Daniela Treścińskiego. Właściwie z żelaznego ustawienia na swojej pozycji grał tylko Dzenan Hosić.

Trzy pierwsze gole były do siebie bliźniaczo podobne. Wrzutka, strzał głową i gol...

- A wszystko po naszych kardynalnych - nie - dziecinnych błędach! Właściwie bez interwencji. Gdybym miał po bokach Kłodę i Paczkowskiego, może piłka w ogóle nie trafiłaby w nasze pole karne? Gdybym miał na środku wysokiego Treścińskiego lub Huberta Kościukiewicza (nie zagrał z powodu kartek) może piłkarze Piasta w ogóle nie dotknęliby piłki głową? Nie wiem.

Są jakieś pozytywne strony tej wysokiej porażki?

- Dostaliśmy odpowiedź na dwa istotne pytania. Czy mamy piłkarzy z nazwiskami? Tak, mamy. Czy mamy zespół? Nie!

Po sparingu z Widzewem wydawało się, że ten zespół jednak jest. Wtedy Zagłębie zagrało po profesorsku.

- I może fakt, że tak wszyscy pomyśleli, zgubił nas na boisku w Gliwicach. Po meczu z Piastem miałem odczucia, że zagraliśmy beznadziejnie słabo. Teraz jednak oglądam to spotkanie na wideo i przecieram oczy ze zdumienia. Jest 40. minuta: mój zespół dłużej utrzymuje się przy piłce, prowadzi grę i tylko wynik się nie zgadza. Nasza beztroska i "dzień konia" piłkarzy z Gliwic, którzy jak nie uderzyli, to wpadało do bramki, skończyły się naszą klęską.

W przerwie meczu zrugał Pan piłkarzy tak, że uszy więdły.

- A co miałem robić? Na co miałem czekać? Próbowałem nimi wstrząsnąć, spowodować, by wrócili na właściwe tory. Jestem spokojnym człowiekiem, ale w takich sytuacjach sięgam po najcięższy arsenał.

Po meczu działacze zapowiedzieli, że piłkarze zapłacą karę za swoją beztroskę na boisku. Popiera Pan takie pomysły?

-(...) Kary są jednym z elementów kuracji wstrząsowej, ale myślę, że dobrze byłoby z nimi poczekać do najbliższego meczu z Miedzią Legnica. Piłkarze też powinni mieć okazję do rehabilitacji.

W meczu z Piastem zabrakło chorych na anginę Sławomira Pacha i Paczkowskiego. Czy wrócą do zdrowia przed następnym spotkaniem?

- Bardzo na to liczę. Nie wiem, kiedy wznowią treningi. Prawdopodobnie w środę, bo tego dnia mija tydzień od momentu, gdy zaczęli leczyć się antybiotykami. Gdybym miał ich na boisku, byłbym spokojniejszy o końcowy wynik. Są w formie.

Taka wysoka porażka to chyba traumatyczne przeżycie. Prowadził Pan już zespół w podobnym meczu?

-(...) Gdy byłem trenerem Olimpii Poznań przegrałem swego czasu 0:5 z Widzewem Łódź. (...) Potem minął tydzień i Olimpia wygrała... 5:0 ze Śląskiem Wrocław. Do dziś nie potrafię zrozumieć, jak to możliwe. Ale taka już jest ta piłka.

źródło: Wojciech Todur, gazeta.pl

Przemek26

Postprzez WOJTEK 2006-08-02, 8:32 am

http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4415
W jednym mieście 3 kluby o tej samej nazwie. Tylko u nas to możliwe.
Nie dla złodziei z hydrobudowy, Zawisza jest jeden, czwartoligowy !!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez tuli 2006-08-04, 3:00 pm

Mam pytanie:
czy wie ktoś może co z tymi transmisjami w TVP 3? Bo mieli niby pokazywać z II kolejki mecz Polonia-Ruch i dlatego mecz ten miał być w niedzielę o 14.50 bodajże, a teraz patrzyłem na telegazecie i okazuje się że jednak grają normalnie w sobotę.
tuli

Postprzez Robson_sc 2006-08-04, 3:11 pm

Mecz Polonii z Ruchem bedzie w retransmisji w niedziele o 14.50. Polonia nie zgodzila sie na niedzielny termin , bo mieli juz wydrukowane bilety, plakaty itd. Info z DZ bodajze.
Robson_sc

Postprzez Przemek26 2006-08-04, 7:55 pm

Nachapali się zwycięstwem nad Zagłebiem , i co?
I 0 zdobytych w Ostrowcu :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez PTAQ84 2006-08-04, 9:38 pm

pamiętacie na Piaście jak na przyśpiewke mamy lidera Zagłębie odpowiedziało "tylko na tydzień" :) prorocy czy co :lol:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-04, 10:05 pm

już początek pokazuje że liga będzie słaba i bardzo przewrotna każdy z każdym może wygrać jak i przegrać i narazie słaby ten czarny koń którego mamy się obawiać jak ktoś napisał mianowicie Kmita... ale to dopiero początek i wszytsko przed nami :D
problematyk-ziom

Postprzez PawełK 2006-08-04, 11:31 pm

Oby tylko czarnym koniem nie okazała sie legnicka Miedź, jak niektórzy spekulują, potwierdzając to w drugiej kolejce...
PawełK
pyszałek

Postprzez ASTER 2006-08-05, 12:52 pm

problematyk-ziom napisał(a):już początek pokazuje że liga będzie słaba i bardzo przewrotna każdy z każdym może wygrać jak i przegrać i narazie słaby ten czarny koń którego mamy się obawiać jak ktoś napisał mianowicie Kmita... ale to dopiero początek i wszytsko przed nami :D

dla mnie bedzie bomba! Każdy wynik możliwy - łatwiej do awansu.
Pod warunkiem ,że będziemy wygrywać.
ASTER

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-08-05, 7:12 pm

patrzac na tabele jaka zamiescil portal onet polonia ma 3 punkty.... czyzby juz kare anulowano czy to tylko blad? ktos cos wie?
sprzedawca_cebuli

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna