DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Marpic 2006-04-16, 8:47 pm

Stona napisał(a):chcecie numer komury do rudego,ja mu w pierwszym dniu jak sie dowiedzialem puscilem 'chcemy tochela a nie jakiegos frajera

......nie pisz takich głópot , jeśli masz zamiar dać to daj , a tak zachowujesz sie jak 10-letni małolat..................
Marpic

Postprzez Stona 2006-04-16, 10:15 pm

kiedys z rok temu na stronie zaglebia byly pytania do rudego.wymalowalem caly list,przedstawilem jeden tylko temat ktory mnie boli,a ktory uwazam ze jest dosyc istotny,pozniej sie z tym frajerem rudym spotkalem.to co uslyszalem od niego,to jest skandal i kazdy za takie slowa powinien wyleciec ............... ale do zeczy oto moj list "na wstepie chcialbym zaznaczyc ze od 28 lat jestem kibicem zaglebia na dobre i na zle.szanuje pana za to co dokonal pan jako pilkarz,ale działacz jest z pana marny.Jedna z wielu spraw nie daje mi spokoju i bulwersuje mnie a mianowicie: Czy SOSNOWIECKA SPOLKA AKCYJNA oprocz dotacji w druzyne seniorow ktora znajduje sie w 2 lidze i druzyne rezerw,ktora uczestniczy w rozgrywkach klasy A jest zaineresowana działalnoscia spoleczną tj:szkoleniem dzieci i mlodziezy???.Poniewaz jestem pelen watpliwosci,co do podejscia i prowadzenia zajec z grupami mlodziezowymi.Najlepszym przykladem na to jest grupa dzieci z rocznika 1996. Dlaczego klub nie stawia nacisku na wlasnych wychowankow????????????tak jak bylo za kadencji LESZKA BACZYNSKIEGO który pelnil funkcje dyrektora d/s sportowych.Czy SOSNOWIECKI klub ktory posiada tak duze zaplecze szkoleniowe/duza liczba trenerow/ nie jest w stanie wykrztalcic własnych pilkarzy ligowych??????poprzec co wielkie kwoty finansowe są przeznaczane na zakup pilkarzy z innych klubow.A nie tak jak powinno byc na szkolenie i prace dydaktyczna z mlodzieza.Chcialbym zapytac pana czy był pan kiedys na chocby jednym treningu7-10 latkow i widzial pan pot,wysilek i zaangazowanie dzieci???????????? ktore zostaja po treningu odeslane na przysłowiową (zielona trawkę) czyli cytuje ""dziekuje ci wiecej nie przychodz"".Czy pan wie jaka jest rozpacz i zawód dla dziecka ktory marzy o grze w pilke(PŁACI ZA TRENINGI) ,ale mu sie na to nie pozwala????????jego łzy są najlepszym świadectwem na to.Co roku około 200-300 wyzuca sie,a pozostawia 20.Nastepne pytanie czy po 3 treningach mozna stwierdzic po 8 latku czy on nadaje sie do gry w pilke czy tez nie????????????Pan jako reprezantant Polski wie o tym najlepiej.W moim wlasnym mniemaniu dojscie do poziomu zawodowca w 99%tj pot, ciezka praca i wielka charyzma natomiast 1%to jednostrki wybitnie utalentowane.Dlaczego na samym poczatku startu tych chlopcow nie mozna im udostepnic kopania pilki w klubie pod okiem fachowca,w innych dyscyplinach chocby judo płaci sie 35 zlotych miesiecznie i kazdemu sie oplaca.Wystarczy na pensję dla trenera oraz wynajecie sali w okresie zimowym?????????......................................................prosze o odpowiedz z powazaniem itd .....................odpowiedz na stronie byla krotka .lakoniczna,wyrwana z kontekstu i bez sensu.........................postanowilem sie do niego wybrac i wszystko zapytac osobiscie.......................to co uslyszalem wjebalo mnie w ziemie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koles mi mowi ze on ma gdzies szkolenie mlodziezy i jak trzeba bedzie to sie kupi zawodnika jednego czy drugiego a nawet cala druzyne.Zaluje ze nie wziolem ze soba dyktafonu,dyrektor klubu ktory ma dbac o jego wizerunek i pieniadze ma gdzies szkolenie mlodziezy,zaczol pieprzyc takie głupoty ze malo co a bym go stuknąl z buta w ryj. chcialbym was wszystkich poinformowac ze od tego czasu nic sie nie zmienilo,sami widzicie jaki to prosty i głupi zjarany solarką starszy pan,podejmuje decyzje w imieniu nas wszystkich.TO MY JESTESMY ZAGLEBIE.Musimy cos zrobic bo tak dalej byc nie moze,a na marginesie przyjzalem sie szkoleniu dzieci w Sarmacji Bedzin i w porównaniu do naszego ZAGŁĘBIA tam jest poukladane wszystko idealnie na tip top.....[/url][/code]
Stona
Żółta kartka

Postprzez Stona 2006-04-16, 10:21 pm

Marpic napisał(a):
Stona napisał(a):chcecie numer komury do rudego,ja mu w pierwszym dniu jak sie dowiedzialem puscilem 'chcemy tochela a nie jakiegos frajera

......nie pisz takich głópot , jeśli masz zamiar dać to daj , a tak zachowujesz sie jak 10-letni małolat..................
po pierwsze bede pisał to na co mam ochote'a po drugie co dla ciebie jest ta głupotą???
Stona
Żółta kartka

Postprzez emdżej 2006-04-16, 10:35 pm

I co stona? Popisałeś się już?

Sorka za off topic ale nie wytrzymałem
emdżej

Postprzez Stona 2006-04-16, 10:46 pm

tomi2509 napisał(a):przestancie juz z tym rudym!!!!!!!!! gosc nie ma nic do powiedzenia w klubie i tyle!!!!!!!! MA ROBIC TO CO POWIE WLOCH I TYLE W TEMACIE!!!!!!!
gówno prawda mozna zrobic bardzo duzo dobrego,tylko rudy jest syfonem i nie zapyta sie LESZKA BACZYNSKIEGO jak to wszystko ma chodzic(szacunek dla pana BACZYNSKIEGO)
Stona
Żółta kartka

Postprzez Stona 2006-04-16, 10:54 pm

emdżej napisał(a):I co stona? Popisałeś się już?

emdzej o co ci biega???? z tym popisales sie,bo ja cie człowieku nie kumam
Stona
Żółta kartka

Postprzez Stona 2006-04-16, 11:00 pm

Stona napisał(a):
emdżej napisał(a):I co stona? Popisałeś się już?

emdzej o co ci biega???? z tym popisales sie,bo ja cie człowieku nie kumam
o co ci k***a biega ???
Stona
Żółta kartka

Postprzez Miłosz 2006-04-16, 11:01 pm

...to mnie zaskoczyłeś tym, że w Sarmacji wszystko jest poukładane,myślałem,że tam się nic nie zmieniło, a jednak 8) , pamiętam jak poszedłem tam z kolegą, aby spróbować swoich sił.Kumpel który już tam grał poprosił trenera (który siedział do nas plecami za biurkiem) i powiedział,że ma kolegę (tzn mnie :wink: ),który chciałby spróbować,on machnął ręką, powiedział, że jestem w klubie i nakazał wziąć piłkę i iść na trening.....samemu i tak sobie graliśmy przez półtorej godziny.....i to był trening w Sarmacji,ale powtarzam to było jakieś 10 lat temu :wink:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Socio 2006-04-16, 11:08 pm

Stona jesli wedlug Ciebie za Baczynskiego funkcjonowalo wszystko normalnie to albo malo wiesz albo jestes naiwny.
Socio

Postprzez Stona 2006-04-16, 11:18 pm

Miłosz napisał(a):...to mnie zaskoczyłeś tym, że w Sarmacji wszystko jest poukładane,myślałem,że tam się nic nie zmieniło, a jednak 8) , pamiętam jak poszedłem tam z kolegą, aby spróbować swoich sił.Kumpel który już tam grał poprosił trenera (który siedział do nas plecami za biurkiem) i powiedział,że ma kolegę (tzn mnie :wink: ),który chciałby spróbować,on machnął ręką, powiedział, że jestem w klubie i nakazał wziąć piłkę i iść na trening.....samemu i tak sobie graliśmy przez półtorej godziny.....i to był trening w Sarmacji,ale powtarzam to było jakieś 10 lat temu :wink:
przykro mi ze moj syn wiecej sie nauczyl w miesiac w sarmacji niz przez rok w zaglebiu,jestesmy kibicami zaglebia a na treningi jezdzimy do sarmacji dlaczego???bo u nas pan rudy połozył laske na młodziez i szkolenie.milioner w dupę je...y bedzie kupowal a nie ma zamiaru szkolic[/list][/list]
Stona
Żółta kartka

Postprzez Stona 2006-04-16, 11:32 pm

Socio napisał(a):Stona jesli wedlug Ciebie za Baczynskiego funkcjonowalo wszystko normalnie to albo malo wiesz albo jestes naiwny.
zaczynasz mowic a to powiedz b ,co twoim zdaniem było nie tak za kadencji L.BACZYNSKIEGO w moim mniemaniu przynajmniej te sprawy o ktorych wspomnialem byly zalatwiane profesjonalnie.I jestem przekonany ze gdyby BACZYNSKI byl dalej dyrektorem to w zaglebiu gral by dalej ujek ,pitry i beben od razu zostalby jeden czy drugi sprowadzony na ziemie i nikt by z nim nie podpisal kontraktu na rok czy pol.Przynajmniej do konca sezonu musieli by grac i łachy by nie robili.bo nie mozna przerywac biegu w polowie dystansu
Stona
Żółta kartka

Postprzez Stona 2006-04-16, 11:57 pm

I jeszcze jedno,od 2 lat sie tyle nie na klikałem ale podstawowe pytanie: kto zdrowo myslacy przed dwoma najwazniejszymi meczami zmienia trenera,kto lepiej zna i moze zmobilizowac i poustawiac pilkarzy chocby nawet i psychicznie jak nie trener ktory 4 razy z nimi awansował i ktory tak naprawde spedzał z nimi wiecej czasu niż ze swoja rodzina,obcy calkiem facet,ktory ich nawet nie zna w 5 % tak jak tochel.Efektem tego jest tylko 1 punkt w meczu ze slaskiem i widzewem.chyba ze boniek w tym palce mieszal to bym jeszcze zrozumial, :?:
Stona
Żółta kartka

Postprzez adas 2006-04-17, 6:31 am

STONA, JESZCZE JEDEN NEWS W STYLU PODAJE KOMÓRKĘ, A WYLATUJESZ Z FORUM!
adas

Postprzez olo69 2006-04-17, 10:51 am

panowie cenzorzy nie tak ostro Święta są (czy w regulaminie forum jest coś na temat podawania nr telefonu?), a tak swoja drogą to myslę, że od Stony to moglibyście się wiele dowiedzieć na temat życia kibicowskiego, myslę też, że w czasach kiedy odradzało się Zagłębie o działalności Pana Baczyńskiego moze mieć większe pojęcie od wielu z "właścicieli forum" bo w tym czasie raczej nie opuszczał meczów Zagłębia
olo69

Postprzez MrCricket 2006-04-17, 11:44 am

Stona dawno takiej "Lepperiady" nie widziałem na tym forum :!: :evil: Wnioskuję, że jesteś dorosły facet i pomijam nawet plagę błędów. Ja Rudym też nie jestem zachwycony, ale żeby powiedział:
koles mi mowi ze on ma gdzies szkolenie mlodziezy i jak trzeba bedzie to sie kupi zawodnika jednego czy drugiego a nawet cala druzyne.Zaluje ze nie wziolem ze soba dyktafonu,dyrektor klubu ktory ma dbac o jego wizerunek i pieniadze ma gdzies szkolenie mlodziezy,zaczol pieprzyc takie głupoty ze malo co a bym go stuknąl z buta w ryj
Ja w to nie wierzę i przypuszczam, że to wynik raczej twoich fantazji i z pewnością to ubarwiłeś. Polityka klubu polega na ściąganiu graczy z kartą na ręku i kupowanie u nas to wyjątki. Tylko gdybym usłyszał lub przeczytał to od Rudego, wtedy uwierzyłbym. Za kadencji Baczyńskiego były inne czasy. Słynny BAT wyciągnął nasze Zagłębie dzięki tytanicznej pracy drużynę z 5 do 2 ligi. Wszyscy pracowali za czapkę gruszek i wiedzieli, że tylkio dzięki pracą z młodzieżą można coś zdziałać w tym mieście. Młodzież rosła w siłę ogrywając się w 4,3 lidze, a teraz ogrywają się w... A-klasie. Tochel też praktycznie ostatnim czasem nie wstawiał młodych wychowanków(wyjątek to mecze pucharowe) ,chociaż wielu domagało się tego, żeby zamiast Małochy wpuścił Smarzyńskiego. To są odpowiedzi na to czemu nie stawiamy na wychowanków. Szkolenia w Sarmacji nie będę komentował bo nie znam sprawy, ale z tego co mi wiadomo tamtejsza młodzież nie odnosi jakiś znaczących sukcesów. A może się mylę :wink:
Daruj sobie gadanie, że Baczyński zatrzymałby Ujka lub Pitrego. Znasz takie powiedzenie, że "z niewolnika nie ma pracownika ? !"
A z tym sms-em na komórkę Rudego rozłożyłeś mnie na łopatki.
Przydałby Ci się kubeł zimnej wody w tego dyngusa na twoją rozpaloną głowę :)
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna