przez Stona 2006-04-16, 10:15 pm
kiedys z rok temu na stronie zaglebia byly pytania do rudego.wymalowalem caly list,przedstawilem jeden tylko temat ktory mnie boli,a ktory uwazam ze jest dosyc istotny,pozniej sie z tym frajerem rudym spotkalem.to co uslyszalem od niego,to jest skandal i kazdy za takie slowa powinien wyleciec ............... ale do zeczy oto moj list "na wstepie chcialbym zaznaczyc ze od 28 lat jestem kibicem zaglebia na dobre i na zle.szanuje pana za to co dokonal pan jako pilkarz,ale działacz jest z pana marny.Jedna z wielu spraw nie daje mi spokoju i bulwersuje mnie a mianowicie: Czy SOSNOWIECKA SPOLKA AKCYJNA oprocz dotacji w druzyne seniorow ktora znajduje sie w 2 lidze i druzyne rezerw,ktora uczestniczy w rozgrywkach klasy A jest zaineresowana działalnoscia spoleczną tj:szkoleniem dzieci i mlodziezy???.Poniewaz jestem pelen watpliwosci,co do podejscia i prowadzenia zajec z grupami mlodziezowymi.Najlepszym przykladem na to jest grupa dzieci z rocznika 1996. Dlaczego klub nie stawia nacisku na wlasnych wychowankow????????????tak jak bylo za kadencji LESZKA BACZYNSKIEGO który pelnil funkcje dyrektora d/s sportowych.Czy SOSNOWIECKI klub ktory posiada tak duze zaplecze szkoleniowe/duza liczba trenerow/ nie jest w stanie wykrztalcic własnych pilkarzy ligowych??????poprzec co wielkie kwoty finansowe są przeznaczane na zakup pilkarzy z innych klubow.A nie tak jak powinno byc na szkolenie i prace dydaktyczna z mlodzieza.Chcialbym zapytac pana czy był pan kiedys na chocby jednym treningu7-10 latkow i widzial pan pot,wysilek i zaangazowanie dzieci???????????? ktore zostaja po treningu odeslane na przysłowiową (zielona trawkę) czyli cytuje ""dziekuje ci wiecej nie przychodz"".Czy pan wie jaka jest rozpacz i zawód dla dziecka ktory marzy o grze w pilke(PŁACI ZA TRENINGI) ,ale mu sie na to nie pozwala????????jego łzy są najlepszym świadectwem na to.Co roku około 200-300 wyzuca sie,a pozostawia 20.Nastepne pytanie czy po 3 treningach mozna stwierdzic po 8 latku czy on nadaje sie do gry w pilke czy tez nie????????????Pan jako reprezantant Polski wie o tym najlepiej.W moim wlasnym mniemaniu dojscie do poziomu zawodowca w 99%tj pot, ciezka praca i wielka charyzma natomiast 1%to jednostrki wybitnie utalentowane.Dlaczego na samym poczatku startu tych chlopcow nie mozna im udostepnic kopania pilki w klubie pod okiem fachowca,w innych dyscyplinach chocby judo płaci sie 35 zlotych miesiecznie i kazdemu sie oplaca.Wystarczy na pensję dla trenera oraz wynajecie sali w okresie zimowym?????????......................................................prosze o odpowiedz z powazaniem itd .....................odpowiedz na stronie byla krotka .lakoniczna,wyrwana z kontekstu i bez sensu.........................postanowilem sie do niego wybrac i wszystko zapytac osobiscie.......................to co uslyszalem wjebalo mnie w ziemie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koles mi mowi ze on ma gdzies szkolenie mlodziezy i jak trzeba bedzie to sie kupi zawodnika jednego czy drugiego a nawet cala druzyne.Zaluje ze nie wziolem ze soba dyktafonu,dyrektor klubu ktory ma dbac o jego wizerunek i pieniadze ma gdzies szkolenie mlodziezy,zaczol pieprzyc takie głupoty ze malo co a bym go stuknąl z buta w ryj. chcialbym was wszystkich poinformowac ze od tego czasu nic sie nie zmienilo,sami widzicie jaki to prosty i głupi zjarany solarką starszy pan,podejmuje decyzje w imieniu nas wszystkich.TO MY JESTESMY ZAGLEBIE.Musimy cos zrobic bo tak dalej byc nie moze,a na marginesie przyjzalem sie szkoleniu dzieci w Sarmacji Bedzin i w porównaniu do naszego ZAGŁĘBIA tam jest poukladane wszystko idealnie na tip top.....[/url][/code]