przez Clovnone 2005-09-04, 8:38 pm
Rzadko się wypowiadam w dziale Piłka nożna, ponieważ nigdy nie próbowałem ustalać składu, taktyki czy ustawienia. Uważam, że od tego jest trener, który najlepiej wie, w jakiej dyspozycji jest zawodnik, czy wywiązuje się z zadań taktycznych i to on jest rozliczany z tego, co osiągnie. Tematem tej wypowiedzi jest osoba trenera, a to, co zostanie napisane to moje subiektywne zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać, Tym samym mam nadzieje ze nikt mi nie będzie robił złośliwych uwag po przeczytaniu tego posta.
Panie trenerze. Darze Pana wielkim szacunkiem za to, co zrobił Pan dla Zagłębia, ale tak jak sama Pan mówił przy transferze Tomka Łuczywka może czas zmienić miejsce pracy, sprawdzić się w nowym środowisku, przeżyć „drugą młodość”.
Powtarza Pan, że nie jest ważny styl, w jakim drużyna wygrywa a liczą się punkty. Niestety styl gry pozostawia wiele do życzenia a bez tego punktów nam nie przybędzie. Winę za złą grę, nie przestrzeganie taktyki czy brak zaangażowania można obwiniać piłkarzy, jednak ktoś ich wybrał i ktoś powinien ponieść konsekwencje tego wyboru.
Nie jestem przeciwnikiem Pańskiej osoby, ale chce dać Panu do myślenia i zmobilizować do lepszej pracy i udowodnienia ze na miejscu trenera znajduje się właściwa osoba. Najlepszym dowodem będzie awans, którego wszyscy tak bardzo oczekują.